Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

adelllll

kwas foliowy

Polecane posty

Gość ilońńska2
I bardzo dobry ruch, bo po prostu najważniejsza rzecz, a własciwie witamina którą powinnysmy przyjmować.

macie rację dziewczyny jedna tabletka foliku, dostarcza nam odpowiednią dzienną dawkę kwasu foliowego w wysokości 0,4 mg bo właśnie tyle potrzebujemy każdego dnia.

Gość hana44
Niektóre kobiety biorą witaminy połączone z kwasem foliowy, ale nie wiedzą że jego dawka może być za mala aby uchronić dziecko od wad.

tak jak już pisałam, warto sprawdzić czy dostarczamy odpowiednią dawkę w wysokości 0,4 mg. Najważniejsze jest to, aby przestrzegać tego i dokładnie sprawdzą czy dany preparat ma właśnie taką zawrtość kwasu foliowego.

Gość gość
Ale takim dostepnym na rynku lekiem o takiej zawartości kwasu foliowego jest przeciez Folik.

Gość gość
To prawda, nie ma co przesadzać z suplementami, przecież im wiecej ich przyjmujemy, tym większe ryzyko że będą się nawzajem wykluczać, więc warto zachować zdrowy rozsądek, a nie kupować wszystko co nam przepisze lekarz.

Gość dominieka8
Gdyby wszystkie przyszłe matki wiedziąły to co my, to nie byłoby tyle dzieci z wadami, szkoda bo tak niewiele trzeba zrobić żeby uniknąć takich komplikacji.

Gość ewwoska
To jest po prostu w naszej naturze ze powinnysmy łykac kwas foliowy kiedy tylko mamy w planach dziecko. Wiec tak czy inaczej na pewno nie mozemy o tym zapominac.

Gość gość
Na pewno tutaj nie ma sie co zastanawiac bo kwas foliowy jest tutaj bardzo wazny i trzeba własnie pamietać o nim kiedy zachodzimy w ciąże.

Gość pamellaamella
Dziwie sie że wiele kobiet jest tak bezmyślna czasami i po prostu nie przyjmuje kwasu foliowego. Przeciez tutaj chodzi o dobro i zdrowie naszego dziecka.

Gość millluszka
Ja na Twoim miejscu brałabym tylko kwas foliowy. Po co te witaminy, jak spokojnie wystarczy zdrowa dieta.

Gość gość
Wiadomo ze jest ważny. Jednak warto tez przyjmowac***** ciąży. Ja teraz obok tego suplementu przyjmuje Femaltiker, ponieważ mam problemy z laktacją.

Gość gość
ale nie wolno zapominac o diecie

Gość gość
dieta to podstawa

Gość gość
Ja biore 2 tabl foliku dziennie, tak gin zalecil, przed ciaza bralam 1 po tescie juz 2

Gość gość
Każdy reaguje inaczej, chociaż mnie też dziwią te objawy uboczne - po preparatach multi by nie dziwiły bo z tym to różnie bywa.

Gość gość
ja nie miałam objawów ubocznych

Gość wiiiolka9
Ja powiem jedno, skoro według Was można tak zbilansować dietę, aby nie pobierać dodatkowo kwasu foliowego w postaci tabletek, to powiedzcie mi skąd tyle dzieci z wadami cewy nerwowej??

Gość lizkamalizka
I to sie nazywa zdrowe podejscie. Jednak wiekszość z kobiet tak do tego podchodzi i zaczyna przyjmowac kwas foliowy w momencie kiedy jest na etapie planowania dziecka.

Gość demkowa_kk
Teraz to raczej kazda z nas jest na tyle swiadoma aby własnie przyjmowac tego typu witaminy jeszcze w momencie planowania dziecka.

Gość gość
A to nie jest tak ze jesli jesz dużo produktów bogatych w kwas foliowy i jeszcze przyjmujesz dodatkowo w tabletkach , to nie bedzie tego kwasu za dużo ?

Gość elizzzza34
Jak to jest dziewczyny z tymi suplementami ? Przyjmowac czy nie ? Wiadomo ze kwas foliowy jest wazny ale co dalej ?

Gość kornelia334
Wychodzi na to, że kobiety powinny razem z hormonami łykać Folik, tak będzie najbezpieczniej dla przyszłego dziecka

Gość gość
A ja z kolei myślę że nie ma co na własną rękę łykać jakiś preparatów multi, no ale jeśli lekarz zaleci no to już trzeba. A tak to tylko kwas.

Gość hellena99
Jeśli kobieta podejrzewa ciążę powinna jak najszybciej zacząć łykać kwas foliowy (jeśli nie robiła tego przed ciążą).

Gość gość
Mysle ze nasi faceci tez powinni zaczac go przyjmowac bo jest niesłychanie wazny nie tylko własnie jesli chodzi o kobiety i okres ciązy.

Gość gość
Mój bierze

Gość gość
No właśnie, my to wiemy, ale sa takie kobiety które zupełnie nie zdaja sobie sprawy z tego. A moze to lekarze powinni o tym mówic.