Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

HMS Petard

Męski punkt widzenia...

Polecane posty

Podobno mężczyzna rozwija się do 16-go roku życia. Później już tylko rośnie... Podobno facet powinien w swoim życiu zrobić trzy rzeczy: zbudować dom, posadzić drzewo i spłodzić syna. Podobno. Obserwując otaczającą nas zewsząd brutalną rzeczywistość doszedłem do nieco innych wniosków. Prawdziwy facet powinien potrafić także: spalić dom, wyrwać drzewo i strzelić syna w pysk. Generalnie powinien potrafić wszystko to, co niezbędne i żadna złota zasada nie powinna go dotyczyć. Patrząc na dzisiejszą „męską część młodzieży zastanawiam się, kto i w jaki sposób wychowuje i w jaki sposób kształtuje męskie wzorce w dopiero co rozwijających się młodych ludziach. Do czego zmierzam: Dzisiejsi faceci w sile wieku są zniewieściali i pozbawieni wszelkich zasad ( o czym za chwilę ). Podglądane i propagowane przez środowisko zachowania ocierają się o pewien kanon, który nie powinien być propagowany w żadnej zakrzywionej formie. Bardziej obrazowo: Dzisiejszy facet chodzi w obcisłych majtkach, podkreślających to, co nieistotne, powodujących przegrzewanie się jąder. Golenie wyszło znacznie poza brodę, sięgając tam gdzie nie potrzeba. Mierzenie fiuta, buta, etc. sięgnęło zenitu i zamknęło faceta w sztywne ramy. Propagowanie metroseksualnego stylu stało się normą, przeciwko której walczą już jedynie subkultury. W związku z powyższym pojawia się pytanie: Co lepsze- zbytnia dbałość o własne ciało, czy wręcz przeciwnie? Moim zdaniem złoty środek istnieje. Facet od najmłodszych lat powinien być kształtowany przez osoby mądrzejsze. Wielka w tym rola ojca, który powinien wskazać kierunek rozwoju i wpajać fundamentalne wartości. Młody mężczyzna powinien zadbać o duszę i ciało. Powinien dbać o własne gniazdo. "Szanować ojca swego i matkę swoją", a nade wszystko własną kobietę. Powinien potrafić dbać o słabszych, pomagać biednym. Powinien także potrafić obić ryja każdemu starającemu się w brutalny sposób zburzyć taki porządek rzeczy. Trzymanie dorastającego mężczyzny pod kloszem mija się z celem. Każdy facet musi się upaprać, zbrukać i zedrzeć kolana. Dlaczego? Aby po upadku potrafić się podnieść... Strach ( którego powinien doświadczyć każdy facet ) jest czynnikiem determinującym nasze działania. Strach nie może hamować. Nie wolno się obawiać niczego, ani nikogo. Zdolności adaptacyjne są moim zdaniem jednymi z najważniejszych, obok reprodukcyjnych. w życiu mężczyzny. Zapraszam do kulturalnej dyskusji nad tym co męskie... ...

lobby feministyczne raczej jeszcze pogłębi problem. korzystajcie kobiety z facetów, bo kolejne pokolenie to już będą same babochłopy (obu płci).

Gość Co z tego że
oczywiscie ze chlopcy powinni byc ksztaltowani przez osoby madrzejsze, wielka w tym rola ksiezy,pastorow,popow,rabinow,zakonnice, a dziewczyny oprocz rodzicow rowniez przez zakonnice i nauczycielki

Tu nie chodzi o lobby. Feminizm także jest dla ludzi... ...Proszę nie zbaczać z tematu ( w miarę możliwości )

feminizm to jest kluczowe zjawisko w tym temacie, a nie żadne zbaczanie z tematu. feminizm to wyrównywanie kobiet i mężczyzn we wszystkich dziedzinach, więc kobiety nam mężnieją, a faceci babieją.

Gość gffghjhjh
chlopaiec staje się mężczyzną wtedy gdy rozmiar mozgu staje sie wiekszy od rozmiaru narzadow plciowych i MOZG przejmuje kontrolę nad cialem 🖐️

Gość hahahahahaha.,../,,
Akurat !!!!!!!

Gość hahahahahaha.,../,,
Petardzie , szukają Cię na kafe , ktoś tęskni .......

Nie chodzi mi o sprzężenie fiuta z płatem czołowym, które jest naturalne. ...chodzi mi o behawioryzm

tylko nie pierdolisz, bo w ryj dać mogę dać (cytując klasyka) :) to, że tak się dzieje to chyba każdy potwierdzi. a jaka jest przyczyna, skoro nie feminizm? lewactwo? polityczna poprawność? ja myślę, że to w obecnym kształcie wszystko jedno i to samo... mi ten stan rzeczy w ogóle nie przeszkadza. więcej fajnych kobiet dla mnie zostanie :)

HMS Petard podpisuję się w stu procentach pod tym co napisałeś-święta prawda-niestety teraz jest taka głupia moda czy na młodość???czy na ''pedalizm'??-'nie wiem, nie ogarniam...:-(chory człowiek,chory świat...

Gość tajemnica,
o i to jest dobre pytanie! Jakie są przyczyny? Myślę, że ani lewactwo, ani żadna poprawność polityczna. To w ogóle nie są kwestie tego rodzaju. To chyba raczej ma coś wspólnego wszechwładzą popkultury, jako determinanty postaw i zachowań. Może to chęć ucieczki od odpowiedzialności, która przecież jest wpisana w kanoniczny stereotyp męskości. Strach przed niesprostaniem zadaniu? Kto wie.

tajemnica_on To nie jest temat dotyczący przekonań politycznych. Ten temat dotyczy także Ciebie. Dzisiaj bez emocji. Napisz jak ty to widzisz... Co dla ciebie jest męskie...a co się z tym mija? Bez przekleństw i błota

a ja myślę, że obecnie to korporacyjność/socjalizm/lewactwo i jego pochodne są efektem takiego stanu rzeczy. przecież sztandarowe hasło "wszyscy równi" właśnie się spełnia. płcie zacierają się. własne poglądy zacierają się, dąży się żeby każdy miał takie same (politycznie poprawne). hoduje się szarą masę nie różniącą się od siebie, aby łatwiej było nią sterować i wykorzystywać. tak to wygląda wg mnie.

ciężko powiedzieć co w dzisiejszych czasach jest męskie... zwłaszcza jak się bywa w różnych krajach. ja bym powiedział, że XXI to absolutny koniec męskości.

Gość tajemnica,
Jeszcze tylko mały wtręcik do Ciebie: Albo korporacjonizm, albo socjalizm/lewactwo. Te pojęcia chyba się wykluczają?

Gość tajemnica,
toż pisałem chwilę temu do tajemnica_on, że to w ogóle nie są kwestie polityczne :) Przeczytaj wyżej.

dlaczego mają się wykluczać? korporacjonizm i socjalizm (nie mylić ze Stalinizmem) to praktycznie to samo. czyli 99% społeczeństwa/robotników jest równe sobie, no a 1% nadludzi nimi rządzi i pławi się w luksusach. lewactwo w stylu Antify to tylko pożyteczni idioci.

Gość tajemnica,
dlaczego mają się wykluczać? korporacjonizm i socjalizm (nie mylić ze Stalinizmem) to praktycznie to samo. Ok. Nie rozumiesz pojęć, którymi się posługujesz. Spadam. 🖐️

ja nie piszę przecież stricte o polityce. więc jakie to są niby kwestie, które z chłopców robią baby? ktoś napisał że popkulturalne, ale ta popkultura sama się tworzy z kapusty i bociana?

to sam napisz coś mądrego. chodziło mi o XXI wieczne odmiany tych nurtów, a nie ich założenia ideologiczne podczas tworzenia.

Gość anika 28047
mysle ze jesli kobiety zaczna zachowywac sie jak damy to faceci zaczna sie zachowywc jak faceci . zobacz coe stalo sie z kobietami przez ostatnie -20,30,40 lat - kiedy widziales pieknie siedzaca kobiete , kobiete ktora sie nie spieszy, nie targa siat. czemu mezczyzni zniewiescieli ? bo kobiety zrobily sie meskie . ubieraja sie, pracuja , zachowuja , rozmawiaja - jak faceci . amen .

Tu nie ma żadnych założeń. Albo jesteś facetem z jajami, albo kruchym, bladym chłopczykiem z zanikiem prawej półkuli, wychowanym w duchu tolerancji i równości- która istnieje jedynie w podręcznikach...

Relaoad . . . . . . . Temat zmienił tory. . . . . Wracając do macierzy------> Proszę o normalne ( tzn zdrowo-rozsądkowe) wypowiedzi.....

Dostęp do mediów nic nie zmieni. Tutaj chodzi o coś zupełnie innego... Może jestem staroświecki, ale postrzegam to w szerszej perspektywie. ...(...)....... ..... .. . .

HMS Petard - zgadzam sie z Toba. Dzisiejszych facetow wychowuja zbyt opiekuncze mamusie i telewizja dla motlochu (stad te obcisle majtki, golenie sie, opalanie i kosmetyczka). Nawet dzis rano sobie tak myslalam - gdzie sa ci mezczyzni? Co sie z nimi stalo? Zostali zamienieni na kopulujacych samcow lub zniewiescialych maminsynkow. Cos poszlo w naszym rozwoju nie w ta strone....