Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Regulon

Zmiana tabletek

Polecane posty

Gość Regulon

Hej, zbliża się czas zmiany moich tabletek z yaz na regulon. Moje pytanie, czy któraś z Was się oreintuje: czy przy zmianie na regulon ma znaczenie od której tabletki zacznę? Start rozpoczyna sie od poniedziałku, moja ginekolog kazała mi rozpocząć opakowanie w pierwszym dniu miesiączki, tylko problem w tym że miesiączka mi wypada w środę, więc mam zażyć pierwszą tabletkę z poniedziałku czy środy?

Gość masz wziac
ta ze srody

Gość pitolenie
Jak się zmienia tabletki na inne, to nie robi się przerwy na okres!!!! Np. dzisiaj bierzesz ostatnią tabletkę yaz, a jutro o tej samej porze pierwszą tabletkę regulonu. W następnym miesiącu normalna przerwa siedmiodniowa.

Gość pitolenie
i bierzesz tabletkę oznaczoną takim dniem jaki jest w danej chwili.

Ja też robiłam przerwę o.O Autorko, te tabletki się nie różnią składem. Są nazwane dniami tygodnia, żeby Ci się nie pomyliło. Żebyś nie musiała liczyć, która to tabletka, tylko patrzysz w kalendarz: oo, dzisiaj środa, a tabletka ze środy jeszcze w opakowaniu. To siup i wiesz, że zjedzona;)

Gość adziukla86
ja tez wlasnie zmienilam tabletki na mniejsza dawek, gin mowil zeby wziac w pierwszy dzien okresu po skonczeniu "starych", a potem juz normalnie co miesiac 7 dni przerwy

Gość Regulon
Tak wiem, "pitolenie" moja ginekolog poinformowała mnie że nie robie przerwy, poza tym podczas brania yaz nigdy nie robi się przerwy tylko bierze się je non stop, z regulonem jest inaczej. Chodziło mi o to czy zaczynam tabletkę od poniedziałku pomimo że jest środa czy w środę normalnie. Dzięki dziewczyny, tabletka zostanie przyjęta w środę, chyba że mi się przesunie ale wątpie! ;)

Zależy z jakich na jakie się zmienia. Ja zmieniałam 3 razy i za każdym brałam jako kontynuację, więc robiłam standardową przerwę. Oznaczenia dni tygodnia sa dla naszej wygody - rzucasz okiem i wiesz czy ją zażyłaś, czy jeszcze nie. Każda tabletka ma taki sam skład (wyjątek do placebo w tabsach 24+4).