Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość BON APETIT 91:)

Ciało po ciąży - udało mi się:) a jak u Was?:)

Polecane posty

hej :) mam obecnie 21 lat i 21 miesiecznego synka , urodzilam mając 19 w ciży bardzo dbałam o siebie smarowałam kremami m, oliwkami po 2 razy dziennie i to pomaga:) niemam rozstepów ani na brzuszku ani na piersiach ani w innych miejscach po ciązy jedynie został mi lekki brzuszek nie obwisniety brzuchol ale taka wałeczka ;) której wkońcu sie pozbyłam , wczesniej niechca=ialo mi sie szczerze mowiac cwiczyc ale tej zimy wzielam sie za siebie;) robiłam brzuszki i zakupiłam gym for abs nosiłam go codziennie na brzuchu i efekty rewelacyjne!! mamy polecam ! tylko mozna go nosic przy lekkim brzuszku , bardzo otylym osoba raczej na wiele nie pomoze ja waze 53 kg a po porodzie wazylam 56 kg i zostalo tyle przy uzywaniu pasa;) teraz mam anreszcie plaski brzuszek bez wałeczkow:D dostałąm pas od mezqa i moge polecic z czystym sumieniem:)

acha i w ciazy przytyłam 13 kg moze to tez dlatego niemam np rozstepow bo jak ktos przytyje 30 kg to wiadomo ze cialo inaczej to znosi:)

gratulacje :) mi też się udało. W ciąży przytyłam 25 kg, 5 miesiący po porodzie ważyłam mniej niż przed. Mi pomogła dieta i masaże odchudzające.

Gość to mnie się bardziej udało
bo zaszłam w ciążę w wieku 27 lat, byłam straszną chudziną przed 44 kg, w ciąży przytyłam 20. Po ciąży w ciągu 3 miesięcy wszystko zniknęło, żadnych rozstępów, żadnych fałdek, płaski brzuszek. Niczym się nie smarowałam, nie ćwiczyłam jakoś dodatkowo, oprócz codziennych "ćwiczeń" związanych z opieką nad dzieckiem :)

Gość berbllla
To tez zalezy od indywidualnych predyspozycji. Jedna kobieta bedzie miala rozstepy a inna nie niezaleznie od tego czy sie smaruje kremami czy nie. Poza tym ty jestes bardzo mloda i to tez chyba ma duze znaczenie. Czasem nic sie nie da zrobic.

Wez sie dziewczyno nie osmieszaj! Kazdy maja 21 lat bedzie jedrny i szczuply bo w tym wieku utrzymac figure to zadna sztuka ani nawety powrot do figury sprzed ciazy tez nie ejst trudny- organizm jest mlody i szybko sie regeneruje. Majac tyle lat co Ty jadlam doslownie wszytsko o kazdej porze i w kazdej ilosci. Tera mam 30 lat i musze uwazac na to co jem bo zwyczajnie jak popuszcze wodze afntazji to zaczynam tyc :( Wiec sie nie podniecaj tyle. Jak bedziesz po 30 sprobuj wtedy ur dziecko to zobaczysz co sie bedzie dzialo z Twoim cialem :(

Gość druga ciąża
pierwsza ciąża to pikuś ,przy drugiej uważajcie, ja mam straszne rozstępy dużo przytyłam. pierwszy raz ciało znosi to lepiej ale druga ciąża powoduje większe spustoszenie w wyglądzie. Ale mimo wszystko po 3 latach doszłam do panieńskiej wagi ale ciałko już nie te .

no ja teraz jestem w drugiej ciąży. Tym razem bardziej się pilnuje i myśle że już tyle nie przytyje. A na to jak wrócić później do formy to mam sprawdzony sposób

super ze sa jeszcze mamy ktorym zalezy na wygladzie:) bo ja osobiscie malo widuje takich matek ale nierozumiem dlaczego matki przestaja dbac o siebie:(? nikt mi niepowie ze niema czasu pomalowac rzesy czy uczesac wlosy i ladnie sie ubrac... ja bardzo lubie dbac o siebie zawsze mam czyste , uczesane wlosy , zawsze musze sie podmalowac ubieram sie ładnie (wcale nie drogo bo kupuje ubrania w komisach lub dyskontach) ostatnio dorwalam spodnie biodrowki , rurki z berschki za 21 zł :D wygladajace jak nowe:) wiec mozna sie ladnie a tanio ubrac:) zawsze mam buty na obcasie i inne matki patrza na mnie jakby mnie chcialy zabic , niewiem dlaczego .. jakby matka musiala chodzic w worku i wygladac jak zmora.. ja tez niema za duzo kasy zeby sie stroic , kupuje rzeczy ladne a tanie i to niejest wymowka ze niema kasy na ladne ubranie sie :)

rurki z berschki za 21 zł hmmm ja tej firmy kupiłam ostatnio spodnie rurki na allegro za 30 zł nowe :D :P

jagoda - ale kto powiedzial ze ja bede chciala urodzic dziecko w wieku 30 lat?;) dlatego niechce wtedy rodzic i urodzilam wczesniej ze niemusze sie martwic o cialo i niezgodze sie z Toba ze to zadna sztuka mam olzeanki ktore rowniez rodzily dzieci w wieku 19 , 20 lat a sa grube jak beczki i niemoga schudnac i nierozumiem czemu jestes zlosliwa?? przeciez tylko napisalam jak to bylo u mnie :)

moze na allegro tak ale ja niekupuje przez internet bo musze wszystko mierzyc;) a w sklepach wiadomo ze drozej dlatego porownalam do sklepu:)

gratuluje:) ja tez szybko wrocilam do figury sprzed ciazy, chociaz brzuszek lekko wystaje, ale zero rozstepow a smarowalam sie tylko oliwka podczas kapieli. Tez jestem zdania, ze to kwestia genetyki - rozstepy w szczegolnosci. Jordan, piękne imię ma Twoja córeczka, takie jak moja:D Swoja droga nie spotkalam w swoim otoczeniu innej Paulinki wsrod dziewczynek w wieku do 5 lat:)

Gość też bym chciała nosić
buty na obcasie - ale nie mogę :(

Gość no to gratuluję - widzę że
jedynym twoim życiowym planem jest urodzić przed maturą a potem ładnie wygladać. Gratuluję sukcesu w takim razie :(

Gość też bym chciała nosić
no wiesz - niektórym matura i studia do szczęścia nie są potrzebne :p

Gość mireczkowataa
gratuluję :) Ja urodziłam po 30-tce i figura to była ostatnia rzecz o jakiej myślałam pół roku po porodzie :) Dla mnie najlepszą dietą był powrót do pracy-waga leciała niewiadomo kiedy :)

Gość yeyeryery
A moja córka ma koleżankę Paulinkę. Obie maja po dwa i pół roku. Bardzo mi się imię tej dziewczynki podoba. Jest i klasyczne, i oryginalne. Wracając do tematu. Ale jaki pas dokładnie nosiłaś, autorko tematu? Nie mogę znaleźć w necie a przydałby mi się. Już nie ma śladu po ciążowych kilogramach u mnie, całość jest OK tylko ten lekko wypukły brzuch... Chociaż ważę teraz... 45 kg to brzuch i tak jest i co z tego że sprężysty i nigdzie nie miałam rozstępów, jeśli nawet po cesarce nie działają mi mięśnie tak jak kiedyś?

Gość jhgftyxsauetfrwdc
ja przytyłam 20kg w ciąży, mam 22 lata i rocznego synka :) po ciązy nie mam już sladu :) także da się wrocic do dawnej figury

Gość no to gratuluję - widzę że
no to pogratulowałam przecież, że tak mało do szczęścia potrzeba..

no to gratuluję - widzę że jedynym twoim życiowym planem jest urodzić przed maturą a potem ładnie wygladać. Gratuluję sukcesu w takim razie no wlasnie :(

to bedac ladna i ladnie wygladac nie odniose sukcesu w zyciu?:D

dla mnie wyglad jest wazny, przede wszystkim ze wzgledu na wlasne samopoczucie i prace, ktora wiaze sie z wystapieniami publicznymi i kontaktami z innymi ludzmi, a wiadomo, ze przez wyglad tez w pewien sposob nas oceniaja:)

chcialam miec dziecko a ze wczesniej zapragenlam byc mama to uwazam ze to same plusy i dla mnie i dziecka:) jestem dobra mama mam z synkeim wspanialy kontakt i niemam sobie nic do zarzucenia :)

udowodniono nawet że osoby atrakcyjne mają łatwiej w życiu, łatwiej im osiągnąć obrany cel itd

Gość ale niestety oprócz ładnego
wygladu powinnaś dawać dziecku dobry przykład pisząc bezbłednie po polsku. Ucząc się przez 19 lat jednego języka chyba nie wymagam za dużo? Co będzie jak dziecko podrośnie i powie ci - mausiu, jesteś śliczna, masz jędrne ciałko, od balsamów aż błyszczysz, ale naucz się pisać po polsku bo robisz straszne błedy ortograficzne... Nie chciało ci się uczyć i wolałaś wczesne macierzyństwo?

jestem dyslektykiem i to fakt robie bledy i to jest powod ze mam niemiec dziecka i niedbac o osiebie ? a co do nauki to czemu mialabym niby przerywac nauke kto tak powiedzial? wlasnie koncze ostatnia szkole srednia i ide na studia , a co osoby ktore sa dyslektykami niemoge miec dzieci i sie uczyc? sa skazane na straty?