Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Ona_Mala

Aforti Finanse

Polecane posty

To ja moze opowiem o swoich do艣wiadczeniach z t膮 firma. Widze ze wi臋kszo膰 komentarzy negatywnych. Znajomy nam贸wi艂 mnie na spotkanie z gosciem z tej firmy. Facet kt贸ry sie ze mna spotka艂, m贸wi艂 rzeczowo, o tym co robia. Nie udawa艂 zadnego krezusa czy milionera. Fakt ze na poczatku by艂em troche sceptyczny czy faktycznie idzie na tym wszytkim zarobic, ale w ko艅cu zdecydowa艂em sie na 2 dniowy wyjazd. I musze wam powiedziec 偶e nie 偶a艂uje, akurat jestem w momencie ubiegania sie o kredyt hipoteczny, wiec dowiedzia艂em sie kilku ciekawych rzeczy na ten temat. Ktos napisa艂 , ze sprzedaja tylko jeden produkt. No i co wtym z艂ego? Nikt sie z tym nie kryje, a poza tym jak komus nie pasuje to nikt nikomu nie wciska na si艂e. Co do tego ze pracuja tam frajerzy za darmo. ja jakos po 2 miesi膮cach polecania znajomym tej firmy zarobi艂em prowizje. Wiec nie uwazam sie za frajera, oczywiscie kazdy ma prawo do swojego zdania. Pisza to osoby, kt贸rym sie nie chcia艂o nic zrobi膰 i my艣la艂y ze pieniadze same im z nieba spadna. zeby zarobic trzeba polecac i umawiac spotkania. Do os贸b negatywnie nastawionych - nie wypisujcie brednii, bo widac ze jestescie sfrustrowani tym ze wam w zyciu nie wysz艂o, zreszta z tego co widze wiekszo艣c komentarzy pisze zazdrosna konkurencja jak np Pan z firmy Phinance. Myslisz ze jak zmienili艣cie nazwe z "Efect" to ludzie zapomna ilu z nich oszukali艣cie, a ilu pracownikom nie wyp艂aciliscie prowizji? :D To tyle co mam do powiedzenia. Na koniec do wszytkich kt贸rzy sie wahaja. Jesli chcecie zarobic to trzeba pracowac, nikt nie powiedzial ze bedzie latwo, a jesli nic nie b臋dziecie robic to skad ma sie wzi膮膰 prowizja. Tak na logike? :) Pozdrawiam wszystkich.

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Hanka Denmark
Lemoniadowy, po twojej wypowiedzi ewidentnie wida膰 偶e jeste艣 pracownikiem i na si艂臋 pr贸bujesz si臋 reklamowa膰. Na szcz臋艣cie ludzie poszli po rozum do g艂owy i ju偶 nie daj膮 si臋 wci膮ga膰 w takie szemrane biznesy tak 艂atwo. Ciekawe ile takich opinii w stylu "fajna wiedza" , "konkrety" itd. jest w stanie doda膰 jeden pracownik, 偶eby wycisn膮膰 pieni膮dze z prowizji z kogo艣 wi臋cej ni偶 tylko z w艂asnej rodziny. Powodzenia. Jak kto艣 szuka opinii to stanowczo odradzam nowych koleg贸w, jak zachapi膮 kas臋 to na tym bycie mi艂ym i marketing wchodzenia w dup臋 si臋 ko艅czy a ty zostajesz z umow膮 na 10 lat.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 piel臋gniarkaekonom
jako specjalista w dziedzinie wszystkiego o艣wiadczam 偶e wasi rodzice to nie wasi rodzice bo 80% dzieci jest zamieniane po porodzie w szpitalu wiec jest du偶e prawdopodobie艅stwo 偶e jeste艣 zamieniony

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dobrze wiedzie膰
Kara za obra偶anie w internecie. Kiedy i jaka? Wielu u偶ytkownik贸w internetu b艂臋dnie przypuszcza, 偶e zapewnia on ca艂kowit膮 anonimowo艣膰. Dlatego bez opor贸w zniewa偶aj膮 lub pomawiaj膮 osoby lub instytucje. Najcz臋艣ciej ich ofiar膮 padaj膮 przedstawiciele wolnych zawod贸w, m.in. lekarze, weterynarze. Coraz cz臋艣ciej te偶 pracodawcy, kt贸rzy s膮 szkalowani na forach przez by艂ych pracownik贸w. Tego typu czyny nie s膮 jednak bezkarne. Fora internetowe w szczeg贸lno艣ci stanowi膮 miejsca, gdzie dochodzi do przekroczenia granicy pomi臋dzy wolno艣ci膮 s艂owa a naruszeniem d贸br osobistych, czy wr臋cz czynem karalnym. Obecnie w sieci funkcjonuj膮 serwisy umo偶liwiaj膮ce zamieszczanie komentarzy na temat us艂ug 艣wiadczonych przez lekarzy, adwokat贸w, architekt贸w itp, czy te偶 opinii o by艂ych pracodawcach. Niejednokrotnie ich niezadowoleni klienci lub pracownicy nie sk膮pi膮 komentarzy, kt贸re odbiegaj膮 od rzeczywisto艣ci. Pom贸wienie, czyli co za to grozi W Kodeksie karnym wyst臋puj膮 dwa przest臋pstwa zwi膮zane z powy偶szym zachowaniem. Po pierwsze jest to pom贸wienie, przewidziane w art. 212 Kk, zgodnie z kt贸rym kto pomawia inn膮 osob臋, grup臋 os贸b, instytucj臋, osob臋 prawn膮 lub jednostk臋 organizacyjn膮 niemaj膮c膮 osobowo艣ci prawnej o takie post臋powanie lub w艂a艣ciwo艣ci, kt贸re mog膮 poni偶y膰 j膮 w opinii publicznej lub narazi膰 na utrat臋 zaufania potrzebnego dla danego stanowiska, zawodu lub rodzaju dzia艂alno艣ci, podlega grzywnie albo karze ograniczenia wolno艣ci. Z pom贸wieniem b臋dziemy mieli do czynienia w贸wczas, gdy internauta zamie艣ci wpis, 偶e bli偶ej okre艣lony przez niego s臋dzia przyjmuje korzy艣ci maj膮tkowe za wydawanie rozstrzygni臋膰 korzystnych dla jednej ze stron. Z uwagi na fakt, i偶 w 艣wietle aktualnego stanowiska orzecznictwa Internet stanowi 艣rodek masowego komunikowania, w takim przypadku b臋dzie mia艂a zastosowanie surowsza odpowiedzialno艣膰 karna z kar膮 pozbawienia wolno艣ci do roku w艂膮cznie. Zniewaga Drugim przest臋pstwem jest zniewaga, przewidziana w art. 216 2 Kk, zgodnie z kt贸rym kto zniewa偶a inn膮 osob臋 za pomoc膮 艣rodk贸w masowego komunikowania, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolno艣ci albo pozbawienia wolno艣ci do roku. Zniewa偶y膰 mo偶na poprzez epitet, ubli偶enie komu艣, np. nazywaj膮c kogo艣 kretynem. O tym co zostanie uznane za zniewag臋 decyduj膮 wzgl臋dy kulturowe i kontekst. Wyst臋powanie tylko pod pseudonimem, nawet w przypadku portali nie wymagaj膮cych uprzedniej rejestracji zwi膮zanej z podaniem danych osobowych, nie uniemo偶liwia ustalenia personali贸w autora wpisu. Przy dokonywaniu bowiem ka偶dego takiego wpisu zapisywany jest na serwerze serwisu numer IP komputera sprawcy. Nowelizacja z 7 marca 2011 roku ustawy o ochronie danych osobowych sprawi艂a co prawda, 偶e jedna z podstaw 偶膮dania ujawnienia tego numeru zosta艂a uchylona, co nie zmienia faktu, i偶 nadal istniej膮 prawne mo偶liwo艣ci wyst膮pienia z takim wnioskiem. "Dure艅 za prezydenta" w Trybunale Nale偶y pami臋ta膰, 偶e w razie odmowy ze strony administratora portalu pokrzywdzony ma prawo zwr贸ci膰 si臋 do Generalnego Inspektora Ochrony Danych Osobowych, kt贸ry mo偶e wyda膰 decyzj臋 nakazuj膮c膮 ujawnienie danych. Kolejnym krokiem po uzyskaniu numer贸w IP jest wyst膮pienie do Prokuratury z wnioskiem o ustalenie danych personalnych os贸b, kt贸rym te numery zosta艂y przypisane. W przypadku odmowy ze strony Prokuratury istnieje mo偶liwo艣膰 zwr贸cenia si臋 do Policji. Gdy znajdziemy si臋 w posiadaniu w/w danych, mo偶emy wnie艣膰 prywatny akt oskar偶enia przeciwko autorowi wpisu. Niezale偶nie od post臋powania karnego dopuszczalna jest droga cywilna. Jednak偶e bior膮c pod uwag臋 stosunek koniecznych do poniesienia koszt贸w op艂at i prawdopodobie艅stwa uzyskania odszkodowania lub zado艣膰uczynienia, korzystniejsza jest zazwyczaj droga karna. Autor jest adwokatem z Kancelarii Adwokat贸w i Radc贸w Prawnych Celichowski Szyndler i Partnerzy

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 AdminAdmin
Halo! Mam przykre do艣wiadczenia z t膮 firm膮. Firma nieuczciwa i nierzetelna. Zastan贸w si臋 dobrze zanim wejdziesz w szemrany interes. Ostrzegam i Pozdrawiam.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Przera偶onaNaAmen
Wpad艂am niechc膮cy na ten temat i powiem jedno: Strasznie artyku艂em z by艂ym ministrem sprawiedliwo艣ci w tle za wyra偶anie opinii jest troch臋 艣mieszne: http://prawo.money.pl/aktualnosci/okiem-eksperta/artykul/kara;za;obrazanie;w;internecie;kiedy;i;jaka,251,0,891643.html Moja opinia jest taka 偶e nie poleci艂abym kontakt贸w z t膮 firm膮. Mam prawo do w艂asnej opinii i nikt mi tego nie zabroni. Na moj膮 opini臋 sk艂ada si臋 wiele czynnik贸w: kontakty osobiste z firm膮, opinie znajomych pracownik贸w i wizerunek medialny. Takie 偶a艂osne straszenie tylko o艣miesza jej i tak ju偶 le偶膮cy wizerunek. Poza tym, skoro forum zaszczyci艂 rzekomy pan za艂o偶yciel to czemu wstydzi si臋 swojego imienia nazwiska tak 偶eby mo偶na by艂o zweryfikowa膰 pana dane? Ciekawe jak miarodajna jest opinia kogo艣 kto z tego 偶yje? Kt贸ry pracodawca nie reklamuje swojej firmy?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Przera偶onaNaAmen
http://prawo.money.pl/aktualnosci/okiem-eksperta/artykul/kara;za;obrazanie;w;internecie;kiedy;i;jaka,251,0,891643.html Nie wiem czemu link nie dzia艂a :/ Wystarczy wpisa膰 w google "Kara za obra偶anie w internecie. Kiedy i jaka?" Wychodzi na pierwszym miejscu. Pan "szef" m贸g艂 si臋 sam szarpn膮膰 na opini臋 bo za plagiat grozi odpowiedzialno艣膰 karna. Artyku艂 jest w艂asno艣ci膮 intelektualn膮 bezprawnie wykorzystan膮 na tym forum. Polecam zapozna膰 si臋 z USTAW膭 z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych. Stanowi ona m.in o odpowiedzialno艣ci karnej z tytu艂u naruszenia praw autorskich.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 genowefa z brzeska
S艂ysza艂am o tym czym艣 same negatywne opinie, czasem lepiej nie sprawdza膰 skoro wszystkie znaki na niebie i ziemi krzycz膮 "NIE"

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Andrzej1870
Przyszed艂em na spotkanie indywidualne z jednym z agent贸w: agent jak agent czy sprzedaje ubezpieczenia ryby czy kredyty, garnitur, lakierki, zegarek, telefon. Pan opowiada艂 o niespotykanej do tej pory formie "zarabiania pieni臋dzy", kt贸rej sp贸艂ka jest pionierem.Nied艂ugo potem wysz艂o na jaw 偶e sprzedaje fundusze inwestycyjne pod p艂aszczykiem edukacji finansowej.Ten wyedukowany finansowo jegomo艣膰 nie posiada艂 elementarnej wiedzy z zakresu ekonomii i kompletnie nie zna艂 si臋 na tym co m贸wi. Na moje pytania otrzymywa艂em pseudonaukowe formu艂ki lub inne tanie triki. Jak tylko zorientowa艂em si臋 偶e to jaki艣 偶art, chcia艂em wyj艣膰 od razu ale posiedzia艂em z nim jeszcze z ciekawo艣ci. By艂em jeszcze zach臋cany i nak艂aniany do przyj艣cia na Forum Biznesowe i jakie艣 wyjazdy. Podzi臋kowa艂em za rozmow臋, na co osoba zacz臋艂a stosowa膰 na mnie jakie艣 偶enuj膮ce telemarketerskie chwyty aby nak艂oni膰 mnie do przyj艣cie na spotkanie lub pozostanie w kontakcie. Poleci艂em panu dokszta艂t je偶eli chce si臋 zajmowa膰 tego typu sprawami. Jedno trzeba tym agentom przyzna膰: s膮 niesamowicie zdeterminowani 偶eby nie powiedzie膰 zdesperowani bo napastowali mnie telefonami jeszcze przez kilka tygodni. Nie, dzi臋kuj臋 !

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 !!!!!!do艣wiadczony#
Cytat i z ksi膮偶ki: Dave Patten "Skuteczny marketing w ma艂ej firmie" : "Marketing sieciowy - inaczej wielopoziomowy, cho膰 dla mnie jest to po prostu piramida, na kt贸rej szczycie usadowili si臋 samozwa艅cy organizuj膮cy sieci przedstawicieli handlowych. By膰 mo偶e zetkn膮艂e艣 si臋 ju偶 z filozofi膮 dzia艂ania takich firm i nie wykluczasz ewentualno艣ci, 偶e w marketingu sieciowym mo偶na zosta膰 milionerem - ja osobi艣cie nie wierz臋 w t臋 ameryka艅sk膮 metod臋 budowania sieci dystrybucji. Par臋 miesi臋cy temu otrzyma艂em od znajomego zaproszenie na "prezentacj臋 biznesow膮". Od pocz膮tku wyczuwa艂em, 偶e co艣 jest nie tak, ale by艂em ciekaw. Prezentacja mia艂a miejsce w lokalnym hotelu. By艂o tam mn贸stwo ludzi, kt贸rych nie nazwa艂bym inaczej ni偶 "przedsi臋biorczy cwaniacy". Po pi臋ciu minutach prezentacji zorientowa艂em si臋, w co mnie wrobiono. Przez ca艂e dwie godziny o偶ywionej dyskusji nie zosta艂 pokazany mi ani jeden produkt i nie zosta艂o zadane 偶adne pytanie otwarte. Mowa by艂a jedynie o "stylu 偶ycia", "aspiracjach" i "wolno艣ci". Pierwsi, kt贸rzy zaj臋li si臋 tym biznesem, zrobili du偶e pieni膮dze i siedz膮 teraz na szczytach "piramid". A nawet je艣li kto艣 wie, jak na tym zarobi膰, ja dzi臋kuj臋 - to nie dla mnie.".

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 krzysztof1950
By艂em na tym spotkaniu w Krakowie, nic ciekawego. Mia艂em 艣rodki do zainwestowania, zainwestowa艂em w nieruchomo艣膰. Strata czasu i zawracanie gitary!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 eeeeeeeeeeeeee
nast臋pny biznes 偶ycia dla naiwnych hahahha

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ciekawska marta
dobrze 偶e przeczyta艂am opini臋 bo te偶 mnie zapraszali teraz wiem 偶e lepiej si臋 trzyma膰 z dala

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 $$$By艂y$$$Pracownik$$$
Ja powiem tak: By艂em na spotkaniu, by艂em na wyje藕dzie, zainwestowa艂em pieni膮dze i pracowa艂em dla tej firmy. Uwa偶am 偶e wiele z opisanych na tym forum kiepskich opinii na ten temat jest zgodnych z prawd膮. Gdybym wcze艣niej poczyta艂 takie forum to zaoszcz臋dzi艂 bym du偶o czasu i pieni臋dzy. Wiele os贸b by艂o w podobnej sytuacji jak ja ale si臋 nie wypowiada z powodu zastraszenia. W dzisiejszych czasach za naiwno艣膰 si臋 niestety p艂aci... Teraz zarabiam porz膮dne pieni膮dze i troch臋 inwestuj臋, tym razem nie polegam na opinii os贸b kt贸re wcisn膮 cokolwiek dla zarobku tylko rodziny, znajomych, internetu i ludzi kt贸rzy naprawd臋 osi膮gn臋li w 偶yciu co艣 wi臋cej ni偶 tylko drogi zegarek.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Wywa艂owana
Ale jest dyrektorem oddzia艂u i widz臋 偶e nie tylko ja czuj臋 si臋 wywa艂owana przez to co艣.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 TomekTom
Stop nieetycznym procederom! Polecam artyku艂 z Gazety Wyborczej: "Nadz贸r chce zobowi膮za膰 bankowc贸w i po艣rednik贸w sprzedaj膮cych polisy ubezpieczeniowe razem z kontami lub lokatami, by informowali klient贸w o wysoko艣ci prowizji Ten pomys艂 ma by膰 antidotum na nieetyczn膮 sprzeda偶 najr贸偶niejszych polis ubezpieczeniowych, kt贸re bankowcy i po艣rednicy finansowi ochoczo do艂膮czaj膮 do du偶ej cz臋艣ci oferowanych przez siebie kredyt贸w. Szczeg贸ln膮 mi艂o艣ci膮 pracownicy m.in. oddzia艂贸w bankowych darz膮 d艂ugoterminowe polisy inwestycyjne, kt贸re 艂膮cz膮 si臋 ze zobowi膮zaniem klienta do wysokiej jednorazowej wp艂aty b膮d藕 przelewania sk艂adek nawet przez 10-15 lat. Prowizja sprzedawcy przekracza czasami 100 proc. kwot wp艂aconych przez klienta na polis臋 w pierwszym roku. Polisy cz臋sto maj膮 skomplikowan膮 konstrukcj臋, a klient staje przed wyborem: bierz kredyt z polis膮 albo 偶aden Maksymalnego pu艂apu prowizji sprzedawcy nie mo偶e ustali膰 ani Polska Izba Ubezpiecze艅 (PIU), ani Komisja Nadzoru Finansowego (KNF), bo mog艂oby to by膰 potraktowane przez Urz膮d Ochrony Konkurencji i Konsumenta jako zmowa cenowa. Takie regulacje mog艂yby by膰 wprowadzone tylko na poziomie ustawy lub w ramach rekomendacji, czy te偶 kodeks贸w dobrych praktyk, czyli mi臋kkiego prawa, do kt贸rego instytucje finansowe zechcia艂yby si臋 dobrowolnie dostosowa膰." ca艂o艣膰 dost臋pna w internecie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 TomekTom
Jeden z komentarzy niestety stwierdza smutne fakty, 偶e niezale偶nie od wszystkiego dzi臋ki "odpowiedniemu" przekazywaniu informacji ludzie i tam nie wiedz膮 w co si臋 pchaj膮: "A c贸偶 w tym z艂ego, 偶eby ujawnia膰 prowizje? Przecie偶 to i tak 艣ciema. Firmy finansowe potrafi膮 w艂a艣ciwie zadymi膰 informacj臋 i zadowoli膰 偶膮dnych tej "tajnej" wiedzy."

Udost臋pnij ten post

Sknerus no niestety wdepn臋艂am ;/ i raczej nie ma opcji si臋 z tego szybko wygrzeba膰 ;/

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Sknerus
Ja zostawi艂em wp艂acone pieni膮dze i pieni膮dze kt贸re przepad艂y na niby wyjazdy, koszty i pseudoszkolenia, od razu jak si臋 tylko zorientowa艂em jak mnie zrobili. Odm贸wi艂em naganiania ludzi bo musia艂bym by膰 艣wini膮 偶eby uczestniczy膰 w takim procederze. Troch臋 strat, a do艣wiadczenia na ca艂e 偶ycie i najwa偶niejsze 偶e nie mam ju偶 nic wsp贸lnego z tym bagnem. Szkoda, 偶e ciebie nikt nie ostrzeg艂...

Udost臋pnij ten post

No niestety, wielka szkoda ;/ Po prostu by艂am bardzo naiwna i g艂upia, bo inaczej tego nie mo偶na nazwa膰... Ale c贸偶, nauczka na przysz艂o艣膰... Tylko mam nadzieje, 偶e nie b臋dzie bardzo du偶o mnie kosztowa膰 :P

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Inwestorka
Czytam sobie w膮tek, bo jestem ciekawa o co z tym chodzi, a tu nagle strasz膮 S膮dem za wyra偶anie opinii. To jest jaka艣 masakra. By艂am na jednym spotkaniu chocia偶 kilku znajomych ju偶 mi to odradza艂o. Wola艂am sama sprawdzi膰 i z tego co widz臋 i s艂ysza艂am to ludzie tylko na tym potracili. Odechcia艂o mi si臋 wi臋cej na ten temat dowiadywa膰, nie wygl膮da to powa偶nie, odradz臋 te偶 koledze bo by艂 ciekawy ale ryzyko jest za du偶e... Pozby膰 si臋 99% pieni臋dzy, 偶art.

Udost臋pnij ten post

Powiem szczerze, 偶e zastanawiam si臋 czy nie zrezygnowa膰 z tych pieni臋dzy... Bo wszytsko bylo super zanim nie podpisa膮艂m czego kolwiek, a teraz to jaka艣 masakra ;/ Naprawd臋 nie polecam nikomu!!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 a艣ka11
A jak mnie zaskar偶膮 o pom贸wienie to z 6 艣wiadk贸w, kt贸rzy mogliby potwierdzi膰 to co m贸wi臋, 4 od r臋ki mo偶e stawi膰 si臋 w S膮dzie jeszcze dzi艣.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 PIOTRPIOTRPIOTR
TO ONI JESZCZE 呕YJ膭 ? MY艢LA艁EM 呕E IM JU呕 TO ZDECH艁O ! WSZYSCY POODCHODZILI, KIEPSKI PR. A呕 TRUDNO UWIERZY膯 呕E JAKIE艢 NOWE DZIECIAKI SI臉 NA TO ROBI膭 !

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 gwiazdeczka2261
Witam Mia艂am do czynienia z t膮 firm膮 a co najlepsze przedstawil mi ja znajomy kt贸ry nie posiada zadnej wiedzy ekonomicznej. nie sko艅czy艂 studi贸w i po kilku seminariach i spotkaniach uwa偶a si臋 za znawce tematu. Jak na wszystkich tego typu szkoleniach jest to wciskanie kitu. Pozatym nie rozumiem jednego skoro syminarium jest darmowe i mozesz na nie jecha膰 to czemu wymagaja zebys musia艂 wykupi膰 nocleg w hotelu za ok. 500 z艂, a jak pytasz czy mozesz uczestniczy膰 w szkoleniu i wraca膰 do domu bo masz nie daleko to mowi膮 ze nie. Sam ten fakt wydaje sie ju偶 podejrzany. Og贸lnie odradzam nie warto pchac swoich oszcz臋dno艣ci tam gdzie najpierw musisz wi臋cej zainwestowa膰 a dopiero mozesz potem liczy膰 na mizerne zyski. A tak nawiasem nie warto pakowa膰 w takie g贸wno rodziny i swoich znajomych. Je艣li waz zale偶y na bliskich i pieni膮dzach to uwazajcie na ta firm臋

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Marcin-Klient
By艂em na szkoleniu i komentuj膮cy nie odr贸偶niaj膮 od siebie dystrybucji od produktu. Zarabiam na mojej polisie Generali (z tego co wiem AFORTI proponuje teraz Compense - ni偶sze op艂aty za prowadzenie) ju偶 od 3 lat wi臋cej ni偶 na lokacie. Mo偶e komu艣 nie spodoba艂 si臋 prowadz膮cy albo spos贸b przekazu, ale na mi艂o艣膰 nie piszcie bzdur o niewp艂acaniu pieni臋dzy i 偶e wam je kto艣 zabierze... AFORTI to szkolenia, Polisy Inwestycyjne - to produkty od innych firm, nie wp艂aca si臋 do AFORTI tylko na swoje konto w TU przynajmniej jak ja by艂em w tej firmie tak by艂o....

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Adalbercik
Marcin, 偶eby wykupywa膰 produkty nie trzeba si臋 babra膰 w takie 艣cierwo jak Aforti (dystrybucja). A co do produktu to ka偶dy ma prawo do swojej opinii. Ja mia艂em ten produkt i znam osoby kt贸re go mia艂y. Najwyra藕niej jeste艣 pierwszym zadowolonym. Ja raczej sk艂ania艂bym si臋 do spostrze偶enia 偶e po prostu chcesz im zrobi膰 reklam臋 bo sam go sprzedajesz. Je偶eli naprawd臋 jeste艣 klientem, kt贸ry go poleca to pogadamy za 5 lat jak b臋dziesz mia艂 zarobione pieni膮dze w r臋ce a nie na fikcyjnym wirtualnym koncie. Musz臋 ci臋 niestety jednak rozczarowa膰, 偶e b臋dziesz mia艂 jedno wielkie G.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Pracownik sieci Direct
Witam, Czy m贸wicie o sieci Network czy Direct? Ja pracuj臋 w tej drugiej i tak jak napisa艂 Marcin-Klient: inwestycje s膮 za po艣rednictwem AFORTI FINANCE S.A., a nie bezpo艣redni do firmy. To je艣li firma nie dotyka pieni臋dzy Klienta, to jak mo偶e by膰 z艂odziejem? Pozostawiam do przemy艣lenia. Moje dotychczasowe spostrze偶enia jako szefa (r贸wnie偶 z wcze艣niejszych firm) s膮 jedne: na forum wypowiadaj膮 si臋 najcz臋艣ciej osoby nie zawsze zaradne lub niezadowolone (z takich czy innych powod贸w, zewn臋trznych lub winy w艂asnej). Je艣li kto艣 jest zadowolony, to nie biega po forum, a jak kto艣 szuka pracy to tego typu forum mi pomaga, gdy偶 je艣li ufa opiniom obcych i nieznanych sobie ludzi, a nie wierzy we w艂asny os膮d empiryczny, to w艂a艣nie podda艂 si臋 wst臋pnej selekcji jako potencjalny pracownik :-) Jest to moja pierwsza i ostatnia wypowied藕. Szkoda czasu, a wol臋 go po艣wi臋ci膰 na prac臋 z fajnymi lud藕mi i klientami. Pozdrawiam wszystkich i powiem tylko, 偶e "cokolwiek nie pomy艣lisz, to masz racj臋". Wszystko zale偶y od Twojego sposobu my艣lenia...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dawny-kolega-manio
Zna艂em jedn膮 panienk臋, kt贸ra tam pracowa艂a wi臋c si艂膮 rzeczy wiem jak to wygl膮da od 艣rodka. Dziewczyna pracowa艂a od rana do nocy chodz膮c na spotkania dzwoni膮c do ludzi i nieraz z ksi膮偶k膮 telefoniczn膮 bo nikt tego nie kupowa艂. Wiecznie bez pieni臋dzy nawet na obiad i wiecznie w jednych ciuchach, ca艂ymi miesi膮cami. Nawet sypianie z jednym z prezes贸w nie pomaga艂o. By艂o mi jej 偶al. Sama nie wierzy艂a w produkt kt贸ry sprzedaje bo wiedzia艂a 偶e nic z tego nie b臋dzie mia艂a. Wszystko by艂oby fajnie ale wyj膮tkowo obrzydzi艂 mnie jeden fakt: dzwoni艂a po znajomych z p艂aczem m贸wi膮c 偶e potrzebuje pomocy w rozwoju biznesu i 偶e s膮 jej jedyn膮 szans膮 i prosi艂a o numery do nieznajomych os贸b. Potem m贸wi艂a wsp贸艂pracownikom, 偶e to jest jedna z metod na wy艂udzanie kontakt贸w i tak nale偶y robi膰 jak nie ma si臋 do kogo dzwoni膰. Obrzydlistwo. Z tego co wiem to "pracuje" tam dalej i dalej g艂oduje i chodzi w jednych ciuchach ale nie odbieram ju偶 telefon贸w bo moim zdaniem prostytutki maj膮 wi臋cej godno艣ci bo przynajmniej bior膮 pieni膮dze za prostytucje a ona robi to za darmo.

Udost臋pnij ten post