Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Ona_Mala

Aforti Finanse

Polecane posty

Gość **gracz**
Nie polecam, strata czasu i hajsu.

Gość doświdczony
Mam znajomych,którzy się w to babrali... Kiepsko na tym wyszli. Najśmieszniejsze jest to, że mnie też na to namawiali. Teraz przepraszają. Od początku mi coś śmierdziało. Znajomi ulegli namowom obietnicom i radom tanich marketingowców jak ostatni frajerzy.

Gość doświdczony
Mam znajomych,którzy się w to babrali... Kiepsko na tym wyszli. Najśmieszniejsze jest to, że mnie też na to namawiali. Teraz przepraszają. Od początku mi coś śmierdziało. Znajomi ulegli namowom obietnicom i radom tanich marketingowców jak ostatni frajerzy.

Gość Uważajcie na tą firmę
Uważajcie na tą firmę. Po wykupieniu polisy nie ma odwrotu. Trzeba harować wielkie raty na których ktoś inny zbija kasę. Jedno potknięcie i stracisz WSZYSTKO. Tylko wolnymi środkami które się ma, można ryzykować - ale wtedy lepiej zainwestować w coś co będzie przynosić dochody NAM a nie firmie X. Proszę też zwrócić uwagę na wykresy w prospektach porównujące system z bezpiecznym kontem i zwykły - jest retuszowany w photoshopie żeby zyski wyglądały na większe. Na prezentacjach przed zakupem pokazują tylko zarobki dla wysokiej stopy wzrostu co działa na podświadomość i nie pozwala racjonalnie skalkulować ryzyka. W praktyce aby zarobić w danym roku jest równie prawdopodobne jak nie zarobić nic i tracić na obsłudze konta. JESTEM NA NIE !

Gość szarozielony
Radzę panie "Pracownik sieci Direct" wziąć się do uczciwej pracy a nie ludzi okradać i robić im z mózgu galaretę. "Tylko osoby sfrustrowane nie wierzą w swój własny osąd empiryczny" - co za pseudo-naukowy bełkot. Żeby mieć wyrobiony osąd (oczywiście słowo empiryczny dotyczy całkowicie czego innego ponieważ nie poznaje się polisy zmysłami panie filozof), ewentualnie można by dodać - racjonalny - należy najpierw sprawdzić daną firmę np, jej śmieszny kapitał zakładowy, śmieszne nie związane wykształcenie kierownictwa, które się samo mianowało, zasięgnąć opinii bliskich, znajomych, którym się powiodło oraz PRZEDE WSZYSTKIM przeszukać Internet. Mam nadzieję że panu pracownikowi dzięki zamydlaniu oczu tego typu postami udało się kogoś naciągnąć aby mieć na czynsz w małej, nie swojej, klitce w bloku, w której mieszka gdzie co miesiąc musi zalegać za media żeby mieć na kawę dla klientów na "spotkania biznesowe". A tak poza tym to na szczęście mnie to nie dotyczy, żal mi tylko kolegi i innych których tak oszukaliście.

A ja mam konkretne pytanie na temat tej firmy: organizują jakieś szkolenia w hotelu Mariott - może ktoś tam był i wie o czym mówą, czy jest sens jechać na jeden dzień, naprawdę uczą jak inwestować?

Gość Pełna Skarbonka
Powiedzą ci tylko żebyś pojechał na wyjazd. Na wyjeździe na wykładach za 500 zł wcisną ci żebyś wykupił program.Jak nie wykupisz to kasa psu w dupę. Po dwudniowym praniu mózgu kupisz go z chęcią i jeszcze polecisz rodzinie. Co potem to już inni pisali. Ot cała tajemnica :-)

Gość Pełna Skarbonka
Mówiąc ściślej- ta firma zajmuje się TYLKO I WYŁĄCZNIE sprzedażą funduszy inwestycyjnych firmy Generali. Pracownicy tej firmy otrzymują wynagrodzenie TYLKO I WYŁĄCZNIE za sprzedany fundusz inwestycyjny, w formie prowizji. Spotkanie ma na celu TYLKO I WYŁĄCZNIE zachęcić do kupna funduszu za minimum 3000 zł.Oczywiście nie jest to powiedziane wprost na pierwszym spotkaniu tylko dopiero na wyjeździe do którego będą usilnie namawiać. Według motta tej firmy każdy chce mieć fundusz inwestycyjny tylko jeszcze o tym nie wie. Stąd te 'szkolenia'. Jeżeli nie chce pan funduszu inwestycyjnego za minimum 3000 zł to pójście tam jest stratą czasu.

Gość Podsumowujący.
Ostatnio natrafiłem na ofertę AFORTI FINANCE S.A i postanowiłem przeczytać temat od deski do deski. Mam spore doświadczenie w biznesie, również na stanowiskach kierowniczych więc czuję się kompetentny do syntezy obrazu wyłaniającego się z powyższej konwersacji. Szczerze powiedziawszy nie wygląda to dobrze. Temat rozpoczyna kobieta która interesuje się firmą. W odpowiedzi natychmiast otrzymuje lawinę pochwał osób bezpośrednio zarabiających pieniądze na sprzedawaniu produktu. W tekście znajduje się wiele opinii opisujących w dokładny sposób funkcjonowanie firmy, nie są to jednak opinie pochlebne. Wynika z nich, że wiele osób nie poleca kontaktów z ww. działalnością. Mam jednak pewne spostrzeżenie które może okazać się kluczowe dla osób analizujących powyższy tekst w celu zasięgnięcia informacji. Wynika z niego bezpośrednio że od początku nie jest jasno powiedziane czym zajmuje się przedsiębiorstwo. Jak to możliwe? Otóż gdyby jasnym od samego początku byłoby, że firma zajmuje się tylko sprzedażą funduszy inwestycyjnych, zwyczajnie nikt nie przyszedłby na spotkanie. Dlatego przedstawia się nam cały ten elaborat na temat oświeconej edukacji finansowej. Kluczowe dla zrozumienia tematu dla czytającego wydaje się również rozróżnienie, na forum, użytkowników programów i osób wyrażających swoje opinie od marketingowców firmy, których zadaniem jest przedstawienie jej w jak najlepszym świetle. Również rzuciła mi się w oczy absurdalna opinia pewnego pracownika nawołująca do niezasięgania informacji w Internecie (!!), który jak wiadomo we współczesnych czasach jest podstawą rzetelnego rozważania nawet najprostszego zakupu. Oczywistym jest również że gdyby ta instytucja naprawdę była tak fantastyczna jak przedstawiają ją osoby odpowiedzialne za PR w Internecie, miałaby w Internecie dobrą opinię. Analogią może być system oceny internetowej na takich serwisach jak ceneo, allegro, e-bay. Każdy użytkownik ww. serwisów gdy zobaczyłby u sprzedawcy np. 50% komentarzy negatywnych, lub nawet 1 komentarz opisujący nierzetelne podejście do sprzedaży lub wady produktu automatycznie odrzuca danego sprzedawcę prze zakupie produktu. Wnioski pozostawiam do własnej oceny każdego czytelnika. Wyrazy szacunku.

Gość hitone
Właśnie zgłosiłem sie na to słynne spotkanie biznesowe w Poznaniu. Po przeczytaniu powyższych komentarzy juz nie mam ochoty na to spotkanie... zapłaciłem nawet za wstęp. dziękuję za pomoc e decyzji, że jednak NIE!!!

Gość Expert44
Negatywy piszą osoby, które przez niedbalstwo i arogancję nie rozpoznały tematu, więc nie rozumieją jak działa rynek finansowy i produkt - że tu jest lekka, regularna składka inwestycyjna na min 15 -17 lat, mniej niż 12 lat - też może być - ostatecznie! - ale ceną jest inwestycja jednorazowa od 100 000zł ( trzeba najpierw mieć wolną stówkę :-) i wtedy można raz a dobrze, a nie po np 500zł / mc przez np 12- 15 lat - wedle możliwości). Skupiają się na konsekwencjach, gdy wykupią regularną polisę inwestycyjną ( gdzie mała składka jest rozłożona na lata - dlatego jest lekka ) i nie będą inwestować. Ich własna głupota jest wg nich powodem, że się nie da zarobić. Tu akurat mają rację, bo jak zarobić na inwestycji gdy ona przez głupotę upada, bo się przestało inwestować. Piszą, że to skandal, bo trzeba po zakupie programu regularnego inwestowania - HAROWAĆ na składki - nie rozumieją, że harują na siebie i na swoje oszczędności. Albo coś odłożą - albo skonsumują. Jak HARUJĄ na codzienną idiotyczną konsumpcję, często szkodliwą konsumpcję - to OK, nie mają pretensji. I tutaj przypomnę :" Niech Wasze pożywienie lekarstwem będzie ! :-) " A przecież na ich konsumpcji też ktoś dobrze lub nawet doskonale zarabia. Więc wg swojej filozofii też nie powinni nic kupować, bo odmawiają innym prawa do zarobku. Chcą być bogaci, ale jak ktoś tłumaczy, że trzeba regularnie oszczędzać oraz inwestować w instrumenty finansowe oparte o fundusze inwestycyjne, stosujące dla bezpieczeństwa spread sektorowy, branżowy i geograficzny - to już skandal. Skład portfela trzeba zmieniać, bo trend i rynek się zmienia - też skandal. W głowie im się nie mieści, że za brak konsekwencji i własną głupotę trzeba zapłacić. Jak nie będą oszczędzać a zwłaszcza inwestować - to też zapłacą - tylko później i dużo więcej. A jak faktycznie już kupią taki program ( w przebłysku logiki wywołanej gigantyczną pracą nad ich niewiedzą - szacunek dla wszystkich Nauczycieli !! - a'propos - Poprzez odrąbanie mózgu narodowi przez wojny, zabory, obozy, Katyń i eksterminację - edukacja Takich wesołków -to jest dopiero HARÓWKA i praca na twardym ugorze !! ) to szybko taki program inwestycyjny zrywają !! ( to jest skandal ) i wtedy to już koniecznie muszą sprawę oddać do prokuratora. Do prokuratora to bym chętnie oddał ich brak rozsądku, to by życie było lżejsze. Lepiej kupić program pod wpływem przebłysku logiki a potem nie zmieniać składu portfela albo nie kontynuować wpłat i koncentrować się na konsekwencjach wyjścia z programu. Jeszcze jakieś pretensje mają - pomieszanie z poplątaniem !! Zgłosiłem ponad 10 wpisów do usunięcia jako chore i zakłamujące rzeczywistość. Z Pozdrowieniami ( dla Tych co na pozdrowienia zasługują - inni zasłużą jak się wyedukują i przestaną głupio robić i brednie opowiadać ! )

Gość gość
Nie polecam. Ciekawy jestem czy pan z góry zgłosił do usunięcia również post założycielki tematu, która wprost przyznaje, że żałuje kontaktów z Aforti Finance.

Gość Niepodatna Na Tanią Reklamę
Witam Wszystkich Bardzo Serdecznie! Czytając wątek i uwzględniając komentarz „Podsumowującego” zwróciłam uwagę, że jeden natarczywy pracownik, nachalnie reklamuje firmę pod różnymi loginami. Zorientowałam się, ponieważ osoba ta, zamiast rzeczowo zachwalać instytucję … obraża, dyskredytuje i zastrasza internautów i osoby, które jej nie polecają (!). Zupełnie analogicznie do niektórych meczów piłkarskich gdzie jedyny doping sprowadza nie do wyśpiewywania obraźliwych piosenek na drużynę przeciwną z nadzieją na wygraną. Dzięki temu łatwo mi było zdemaskować oszustwo na forum. Przykłady: Expert44 – obrażanie użytkowników forum „Negatywy piszą osoby, które przez niedbalstwo i arogancję nie rozpoznały tematu, więc nie rozumieją jak działa rynek finansowy i produkt (…)” Pracownik sieci Direct – dyskredytowanie internautów „(…) na forum wypowiadają się najczęściej osoby nie zawsze zaradne lub niezadowolone (…). Jeśli ktoś jest zadowolony, to nie biega po forum (…)” dobrze wiedzieć – zastraszanie internautów i grożenie internautom Sądem „Wielu użytkowników internetu błędnie przypuszcza, że zapewnia on całkowitą anonimowość. Dlatego bez oporów znieważają lub pomawiają osoby lub instytucje. (…) Tego typu czyny nie są jednak bezkarne. Fora internetowe w szczególności stanowią miejsca, gdzie dochodzi do przekroczenia granicy pomiędzy wolnością słowa a naruszeniem dóbr osobistych, czy wręcz czynem karalnym. Ekonomista – podważanie wiarygodności użytkownika „(…) raczej bym się wstydził pisać że jestem menadżerem z wykształcenia bo papierek uniwersytetu nie czyni nikogo specjalistą” _Ola___123 – dyskredytowanie użytkowników forum „(…) słuchać opinii anonimowych osób, które swoje wnioski wyciągają na podstawie opinii kolegi którego kolega coś słyszał ale sam nie wie bo nie sprawdził.” [co do tego nie jestem pewna na 100% ale terminologia „sprawdź to” się zgadza]. lemoniadowy3 - dyskredytowanie, obrażanie i jawna agresja „Pisza to osoby, którym sie nie chciało nic zrobić i myślały ze pieniadze same im z nieba spadna . (…) widac ze jestescie sfrustrowani tym ze wam w zyciu nie wyszło, (…)” Moja opinia: Powyższe frazy świadczą nie tylko o bardzo emocjonalnym i osobistym podejściu do tematu i desperacji w dążeniu do zarobienia prowizji, ale przede wszystkim o braku profesjonalizmu. Parafrazując jedną z głównych zasad gospodarki rynkowej – zły produkt sam się nie obroni, trzeba mu pomagać. Niech się pan zastanowi Panie Pracowniku, czy w ten sposób ?

Gość gość
Popieram opinię Eksperta 44 edukowanie idiotów i tumanów, bo właśnie do takich osób skierowana jest oferta tej firmy, to musi być niezła harówka. To osoby, które przeżerają cały swój zarobek. Dla nich lepiej zostać obrypanym z kasy i mieć cokolwiek, niż skonsumować wszystko. Każdy przeciętnie inteligentny człowiek wie co ze swoimi pieniędzmi robić. Jeżeli chodzi o ludzi bogatych, to inwestują oni w różne instrumenty finansowe i to duże kwoty, dlatego udaje im się na tym zarobić. Jednak to nie bogaci znajdują się na płaszczyźnie naszych rozważań, wręcz przeciwnie, właśnie ci określani przez eksperta mianem biednych idiotów, którzy dają się na takie coś nabierać. Gratulacje dla rozmówcy, ponieważ wypowiedź świadczy o głębokim szacunku do ludzi na których się zarabia i z których się żyje. Jeżeli nie jesteś idiotą i tumanem to oferta i spotkania zwyczajnie nie są dla ciebie.

Gość Mikołaj1234567
Zniechęcam do współpracy z tą firmą. Pracowałem i zostałem mówiąc wprost oszukany. Przez to, że firma ma problemy finansowe to pan prezes szuka haczyka by nie wypłacać należne pieniądze. Nie dotyczyło to tylko mnie, również moich znajomych także sami oceńcie.

Gość Jerzy 12
Mikołaj nie jesteś jedyny ...

Gość gość
Uważajcie na nich ! Nie chodźcie na żadne "spotkania edukacyjne", to zwyczajna ściema żeby wciągnąć was w fundusz inwestycyjny.

Gość Muad'dib
Można mieć mieszane odczucia co do firmy. Model działania wydaje się interesujący, ale... no właśnie. Czas pokaże w jakim kierunku ten pomysł się rozwinie i czy przełoży się na zadowolenie przedsiębiorców oraz pracowników (doradców), którzy nimi się zajmują.

Gość gość
Dobre Sobie! Gdzie się ma model rozwijać ? To nie jest żadna nowość tego typu organizacje funkcjonują od początku lat dziewięćdziesiątych w naszym kraju i jakoś nikt nigdy nie słyszał żeby, po nawet 20 latach wpłacania ktoś jakieś miliony wyciągał.

Gość Muad'dib
Podczas szkoleń prowadzonych głównie w mniejszych miastach firma opisuje sposoby pomnażania kapitału i dywersyfikacji portfela. Uświadamia pewne problemy, proponując jako receptę fundusze inwestycyjne, gwarantowane programy emerytalne, albo odnawialne źródła energii.

Gość PankracyP
A świstak siedzi i zawija je w te sreberka...

Gość gość
Odradzam każdemu kontakty z tym 'biznesem' !

Gość gość
Miałam nieprzyjemne doświadczenia z naganiaczami zwanymi "partnerami" tej firmy. Nie chwyciłabym się za to znowu.

Gość ArielAriel
Ten cały biznes to podpucha. Zwykła wydmuszka, liczy się tylko to żeby sprzedać program i zgarnąć prowizję a o żadnym wsparciu inwestora i edukacji nie ma mowy.

Gość gość
Ostrzegam wszystkich, którzy współpracują z ta firmą. Nie stać ich nawet na zapłacenie rachunku na kwotę !!!!!!!! 90 zł za wynajem salki na szkolenie. Termin płatności minął 3 miesiące temu. Wszelkie ponaglenia są ignorowane. To żenujące, że firma działająca w branży biznes do tego zajmująca się finansami nie potrafi uregulować płatności .

Gość Niktinic
Wasze opinie są dwubiegunowe - tych co próbowali pracować/zainwestować w AF lub najprawdopodobniej osoby z ramienia AF. Jestem pracownikiem banku zajmującym się od lat sprzedażą funduszy inwest. więc skromnie mówiąc znam temat dość dobrze. Głupi jest bełkot (za przeproszeniem) kolegi Eksperta44, ponieważ każdy jest kowalem własnego losu i może albo oszczędzać albo przejadać swoje dochody - każdego wolna wola. Fundusze są instrumentami o większym lub mniejszym ryzyku inwestycji, ale zawsze ryzyku. Zdecydowanie na długi okres inwestowania - to żadna wiedza - to oczywistość. Ryzyko jest określone a inwestujący musi je zaakceptować zgodnie z wytycznymi MIFiD (do poczytania dla zainteresowanych). Dla chcących inwestować polecam ograniczanie pośredników (min. AF) ponieważ są to dodatkowe koszty, a także nierzetelność informacji i brak jakiegokolwiek doradztwa/pomocy w dalszym okresie inwestycji. Sprawa jest prosta jak drut - nachapać się z prowizji i uciekać (zmienić szyld). Jesteście zainteresowani funduszami - idźcie do dużego banku, domu maklerskiego tam gdzie pracują wykwalfikowani ludzie z dużą wiedzą i co najważniejsze - ludzie z odpowiedzialności za swoje doradztwo. To moja rada dla chcących inwestować. Dla chcących pracować dla AF lub u innych pośredników - sami musicie wiedzieć w co się pakujecie - sprzedawanie instrumentów finansowych jest bardzo trudne w naszych czasach oraz niestety bardzo niewdzięczne, ponieważ pretensje za złe wybory oraz wachania rynkowe klienci będą mieli do was (zwłaszcza znajomi lub rodzina). Aforti jest siecią sprzedaży/pośrednictwa; zarabia tam grupka osób, która buduje tą sieć. Wg mojej opinii, zarabia nie do końca uczciwie, w moralnym tego słowa znaczeniu (nie prawnym). Nie mówi wprost o swojej działalności, sprzedaje produkty nie do końca mówiąc o ryzyku z tym związanym, sprzedaje drogi produkt po płaszczykiem edukacji oraz nie ponosi odpowiedzialności za swój "proceder", no bo przecież "tylko" pośredniczy. Samo nakłanianie ludzi na tzw. "seminaria", za które jeszcze muszą zapłacić, a najlepiej kupić FI lub polisę, przypomina trochę nakłanianie staruszków na kupowanie cudownych kołder za 10000,- sztuka, pod płaszczykiem wyjazdu do Częstochowy. Jednym słowem żenada, a nie profesjonalna działalność finansowa. Dla wytrwałych - prześledźcie działalność Aforti - oficjalna data rozpoczęcia działalności to 12/10/2012 (a propo ogromnego doświadczenia w inwestowaniu). Może nazwa LOCUS SET też wam pomoże w zrozumieniu schematu w jakim działają tego typu firmy. Pozdrawiam

Gość gość
Witam, powiem tak ja próbowałam wspołlpracy z nimi jest to marnowanie czasu. Jeżeli masz swoją bazę klientów którym możesz zaproponować inwestowanie długi czas to praca dla Ciebie. Jednak jeżeli nie spełniasz tego to wszystko robisz za swoje pieniądze czyli za nim podpiszesz umowę o pracę ,czy cokolwiek innego pracujesz w sumie na czarno żeby podpisać cokolwiek. Także najpier inwestujesz pytanie czy ta inwestycja kiedyś Ci się zwróci,bo cieżko jest nakłonić kogoś do oszczędzania. Powodzenia dla tych którzy podejmą to wyzwanie

Gość gość
Znam wiele osób które jak ładnie prawisz podjęły to wyzwanie i całymi latami (minimum 2, reszta od jeszcze Aktio, Arum do teraz czyli nawet 5 i więcej lat) pracowały lub nadal pracują za darmo grubo dopłacając (komórki, dojazdy, spotkania, sale) lub za psi grosz (właściwie za mało żeby nawet pokryć koszty). Wszyscy, nawet jeden z szefów (który w końcu odszedł bo nie miał na spłatę kredytu) musieli i muszą dorabiać (najczęściej po knajpach). Ostatnio znowu wyszło że nie wypłacają im prowizji ... Pozostawiam do przemyślenia ewentualnym chętnym.

Gość gość
À propos rozpoczęcia działalności, wcześniej działali zatrudniając na lewo bodajże jako Verso czy coś takiego a wcześniej pod szyldem Arum Aktio i część pracowała w Novisionie więc co jak co ale doświadczenie w robieniu ludzi w ch*** to oni mają :)

Gość gość
A był ktoś na warsztatach inwestycji? Czy naprawde bezpłatne? Jak to wygląda, warto iść?