Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

aburabi

mam pomysł na biznes

Polecane posty

Pytanie poważne, 3 miesiące temu zwolniłem się z pewniej popieprzonej korporacji. Mam trochę gotówki do zainwestowania, no i mam też zamiar skoncentrować, się na tym co kupują kobiety, wiem, że lubicie wydawać pieniążki na różne duperele (ja w sumie też, ale to nie o tym). W co zainwestować? Mogę zanabyć np. biżuterię/okulary fossil, zegarki DKNY, jakieś torebki damskie ze skóry ekologicznej, które mógłbym sprzedawać na alledrogo (u mnie "jak tanio" :D), po powiedzmy 15 PLN. Ogólnie mam dojście do fantów w cenie pozwalającej mi sprzedawać 20-30% poniżej cen z takiego powiedzmy allegro. Tylko co byście najchętniej kupowały, buty? przez internet kupujecie buty? Markowa bielizna (np. komplet plażowy Hilfinger/Triumph za 100PLN?) Czy zapłacicie za coś z zeszłego sezonu 50% ceny jaka w owym sezonie obowiązywała? Oprócz zarabiania chciałbym uszczęśliwiać kobiety, chyba połączenie doskonałe: zarabianie i uszczęśliwianie kobiet (na żigolaka się nie nadaję:D ). Załóżmy taką sytuację, sprzedaję zegarek DKNY 30% taniej niż na alledrogo i do każdego dodaję wybraną przez kupującą sztukę biżuterii Fossil. Sprowadźcie mnie na ziemię, bo ja widzę w tym jakiś pomysł na biznes. Pewnie będę się na kafe ogłaszał i dla kafeterianek będą zniżki/darmowe przesyłki. Wchodzić w to? Już napisałem, proszę szczerze, co byście kupowały, bo jakoś tak, mam że chciałbym Was kobitki uszczęśliwiać no i coś przy okazji zarobić ;)

hehe;) czy fajna to pojęcie względne .Ja dużo kupuje na allegro zwłaszcza ciuchy,kosmetyki ... no i na ten zegarek od micheala się czaję ,może byś mi go taniej załatwił?:P

no OK, jakie marki, czy w ogóle kobieta patrzy na marki czy raczej musi postać przed lustrem i stwierdzić, że dobrze w tym wygląda niezależnie od tego co jest na metce. Ja jako facet zawsze patrzyłem na markę, na ręku tissot, na sobie cardain, na nogach ecco, a jak z kobietami i czy wszystko musi być tańsze? Może Wy wydacie kaskę nawet jak jest droższe, ale będziecie wiedziały, że żadna inna tego nie ma. No i noże jakaś inna dziewczyna/kobieta się wypowie

Gość izaurra
ja zwracam uwagę na markę

Gość Kobiety by CH
Chciały 2 w 1 Markę i tanio :D Ale jeśli coś jest dobre i niepowtarzalne zapłacimy dużo

Gość jajakas
wypowiedzą sprzedawaj na allegro buty damskie ze skóry w rozmiarach 42 i 43 bedę klientką, tylko najlepiej w cenie 100-200, mogą być z poprzedniego sezonu

Jesli bedziesz z modą szedł'' łeb w łeb''-to czy to bedą torebki czy ciuchy-to wszystko jedno-ja torebki kupuję markowe,ciuchy nie koniecznie-ale jestem uzalezniona od allegro:-)także jak bedziesz miał fajne rzeczy to pewnie zostane Twoja klientką:-)🖐️

Gość twoja mmmm
Jeśli masz dużo pieniędzy to zrób sobie lokate kapitału. Nie wiem czy wiesz Aburabi, ale lokata kapitału to nie jest tylko lokata ta bankowa - oprocentowana na np 9% w skali roku. Lokata to ulokowanie pieniędzy w coś co nie traci na swojej wartości, a wartość tego "czegoś" będzie za kilka lat większa od pieniędzy które włożyłeśm na początku. Na tym polega LOKATA. Lokata to może być np: -Nieruchomosć (ziemia, dom, mieszkanie) -kamienie szlachetne -surowiec np miedź -

Gość twoja mmmm
ulokuj pieniądze w Ziemie lub brylanty poczekaj aż ich wartość wzrośnie np o 25% i sprzedaj je za kilka lat po droższaj cenie

Gość twoja mmmm
Poza tym zapowiada się Wojna, która może wybuchnąć w każdej chwili. Najpewniejsza lokata kapitału to mieszkanie- No bo co Ci po tym że włożysz sobie na konto np 100.000 zł skoro ( nie twierdze że tak się zdarzy) ale nie wykluczam takiej sytuacji będzie światowy bum- i co wtedy?????????

twoja mmmm -> mam 0,5ha działkę z domem, zainwestowałem i na działce rosną maliny, ale zacznie zarabiać za rok (myślałem o boczniaku, ale koszty uruchomienia produkcji plus pozyskanie zbytu to ryzyko), a ja potrzebuję jeść już... z Jeszcze raz, co kupicie z czego nie, zaproponowałem biżuterię/zegarki, a jak z małym AGD? Wszystko będzie ok. 40% taniej niż w marketach, jak używane (zwroty od klientów, ale 100% działające) to i 40% tego co w marketach, wiadomo, bez gwarancji, ale sprawne z powiedzmy 10-15 dniowym czasem na zwrot jak coś nie jest tak. Co będziecie kupowały? Dostosuję się, będę sprzedawał tanio, będzie działało dla mnie i dla Was, ja będę miał jakiś tam zysk, a Wy będziecie miały markowe ciuchy, torebki, bieliznę :D, zegarki, kurtki, biżuterię za jakiś procent ceny. Fakty wyglądają tak, że jak idziecie do sklepu, to kasują na was 500% marży (tak), ale nie wszystko się sprzedaje, a ja wiem, gdzie te końcówki co się nie sprzedały kupować. Kafeterianki, piszcie co będziecie kupować, jakie marki i na kafe odsprzedam bez marży, zarobię na alledrogo i innych portalach. Cześć kasy zainwestowałem w sprzęt komputerowy i jest lepiej niż OK, ale nadal wierzę, że kobiety to najlepsza inwestycja na świecie, prawda?

Gość Wiesława 60l.
w moim wieku to juz tylko żarcie cieszy