Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wpadka na gumce

Wpadka na gumce - nie wierze!!!

Polecane posty

To pewnie o mnie chodzi :) Powiem tak nie mamy po 16 lat a maz za kazdym razem kontrolowal gumke... Gdybysmy stwierdzili ,ze cos nie tak jest to w UK mamy w recepcji poradni zdrowia dostep do pigulek "PO" kazdy kto je potrzebuje ,bo uwaza ze antykoncepcja mogla zawiesc ,otrzymuje je z marszu za darmo... Niestety nie zauwazylismy nic niepokojacego ,na 3 zuzyte w ten weekend gumki (dano mi je w poradni zdrowia sexualnego o ironio ) .. Lekarz ktory po czasie potwierdzil mi ciaze,powiedzial ze jest to mozliwe,poniewaz prezerwatywy czasem "bardzo rzadko ale jednak" moga miec mikro uszkodzenia mechaniczne,zreszta gumki nie sa pewnym srodkiem,o czym przekonalam sie na wlasnej skorze...do tego bylam swiezo po wyjeciu implantu anty po ktorym krwawilam 6 tygodni i tabletkach anty co moglo tez zaostrzyc moja i tak dobra plodnosc..zycie noo...

Gość różyczka**
Nie ma na 100% pewnej metody. Jednak my używamy od 8 lat wyłącznie gumek i wpadki nie zaliczyliśmy. Ja stawiam na prezerwatywy;)

Moze poprostu macie szczescie...To jest jak ze spirala,jedna ma cale zycie i nie wpada a druga wpadnie po pol roku...:)

Gość Karoooollllllllliiiiiinnnnnnna
Boje sie ze wszyscy uznaja ze zajebaoli*smy na calej linii... Mysle ze pomoga chcoc nie beda ukrywac ze nie tego od nas oczekiwali teraz tez nam pomagaja zostajac z dzieckiem gdy jade na uczelnie na caly dzien. boje sie ze nie uwierza ze nie mielismy zadnego wplywu na to co sie stalo... ze nie damy rady z tym wszytkim ze mnie to przytloczy teraz z mal czasem nie jest latwo ma bunt dwulatka i jest ciezko a co dopieor z dwojak???:(

Ironia zycia poprostu ciesze sie ze u mojego mam tak wielkie wsparcie bo gdyby nie to chybabym miala depresje.....

Gość różyczka**
Jeżeli uprawia się sex to trzeba liczyć się z ciążą bo tylko szklanka wody zamiast daje 100% pewnośc. Osobiście znam dziewczyny które wpadły na spirali, tabletkach jak i na gumkach.

Tak wiem. zdarza sie... I trzeba z tym zyc..:(

Gość czytam tuitam
ale jaka to byla prezerwatywa, durex ale jaki rodzaj konkretnie? ja zawsze uzywam tych niebieskich grubych i nie zawodza, ale z kolei sa takie czerwone cienkie i one albo sie zsuwaja albo pekaja. sprobowalabym innych rodzajow durex ma ich tyle ale troche sie obawiamy. karolina, jaki rodzaj durexa u ciebie zawiodl? a majowczka09 ty jakiej prezerwatywy uzywalas?

Gość adinnaaaa
takie pitolenie. tu jakas kobieta twierdzi, ze ma dwojke dzieci z prezerwatywy. nie sadzicie, ze normalna osoba by sie sparzyla za pierwszym razem? w internecie moza rozne bajki przeczytac

Gość Hehehehehi
Nie ma srodka 100% i tyle,jesli sie wspolzyje to trzeba liczyc sie z nieplanowana ciaza, nawet gdy sie zabezpieczamy,takie sa fakty. To prawda. Moja koleżanka także zaszła w ciążę ze spiralą. Fakt.

Gość defdfdsfdsf
ja tez nie wierze, zle uzywaja lub cos jest nie tak, tak to by wszystkie w ciazy chodzily

Gość karol8iiiiiiinaaaa
sa w takim pomaranczowym opakowaniu. Tych uzywalismy.....

Moj maz ma prawie 40 lat,nie sadze by nie umial uzywac gumki itym bardziej ,ze jak sie poznalismy uzywalismy rok ,pozniej tabletki i dopiero jak chcialam zajsc to zaszlam...

Gość unthinkable
a ja swego czasu pytałam mojego gin. ponieważ leczyłam się i nie mogłam brać żadnych anty. i też używaliśmy tylko prezerwatyw przez jakiś rok, nie wpadliśmy ale sam lekarz powiedział że jak każdy materiał tak i latex ma w sobie mikro dziurki i jak się znajdzie jakiś mega uparty plemnik to się przeciśnie ale to są szanse rzędu 0.001 więc raczej bardzo mało prawdopodobne jeśli ktoś prezerwatyw używa tak jak trzeba to malucha na świat raczej nie powoła :) choć jak wiadomo od każdej reguły są jakieś wyjątki i zdarzyć się zawsze może ale to powinien wiedziec każdy kto się decyduje na sex :)

Gość Ewelina009
Kocham się z chłopakiem od dwóch lat ponad pótora roku z gumka a prawie rok bez żadnego zabezpieczenia.I jakoś niemam wpadki:) a nawet jakby była to byłby najszczęśliwszy dzień:))

Dokladnie,mnie lekarka mowila tez o mikro uszkodzeniach...nie wiem moze jakies stare byly ,nie mam pojecia,wielki szok byl poprostu....

Gość karol8iiiiiiinaaaa
.... Jak widac kazdy ma inne plany czego innego oczekuje i pragnie...

Gość karol8iiiiiiinaaaa
My zawsze sprawdzalismy date przydatnosci i zawsze byly dobre:0

Gość kadewmpo
Ja mam dwoje dzieci z pękniętej prezerwatywy,skarby mają 14,18 lat. Prezerwtywy używamy po dziś dzień,w tej chwili w razie awarii mam pod ręką postinor i po kłopocie,15 lat temu nie wiedziałam że takie coś jest w sprzedazy.Tabletek brać nie moge,ponieważ mi nie służą,z spiralą miałam krwotoki.Prezerwatywy -zero skutków ubocznych.

Gość karol8iiiiiiinaaaa
nio tak ale nam nie pekla wiec nie moglismy podjac takich krokow... Bo nie wiedzielismy ze cos jest nie tak:((((