Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyszła_mama_21

PIERWSZA CIĄŻA, MŁODE,PRZYSZŁE MAMY ŁĄCZYMY SIĘ !!

Polecane posty

Gość BigLoveBaby
Hej:) Mam 20 lat,z partnerem jestem kilka miesiecy.Miłośc przez przypadek,od pierwszego wejrzenia. Teraz staramy się o dzidzie. Oboje bardzo tego chcemy. Okres spoznia mi sie juz ponad miesiac a testy nadal wychodza negatywne,czemu?:(

Zrób bete albo idz do lekarza, może z moczu nie może wykazać bo jest za małe stężenie :) Napisz potem co i jak :)

Gość przyszła_mama_21
Polcia91 moje gratulacje świeżo upieczona mężatko :) Ja jestem po ślubie 9 dni ;) Bardzo podobało mi się przyjęcie, które zorganizowaliśmy. Zdjęcia również wyszły rewelacyjnie ( pomijając fakt, że na większości wyglądam zdecydowanie jak świnka pigi) ;) Jako mężatka jeszcze się nie czuję.. Powiedzmy, że na razie przyzwyczajam się do tej roli. :P Z pogodą również mieliśmy cud. Około 28 stopni i bezchmurne niebo ;) Trochę za gorąco jak dla mnie w tym stanie, bo popuchły mi nogi :) A Ty jak się czujesz w roli mężatki? :)

A bardzo dobrze, na razie mężuś się spisuje :D: P To fajnie, że pogoda dopisała bo bez niej byłoby raczej kiepsko. Mi na szczęście nic nie było, byłam jedynie zmęczona, ale gdyby to miało być teraz to może bym już "wysiadła" poza tym gorączka robi swoje. A jak się czujesz? Miałaś takie bezbolesne skurcze? Mnie takie złapały w czwartek, teraz od czasu do czasu, podobno ma tak być, tak bynajmniej wyczytałam. A tak poza tym to wszystko ok :) Małe kopie jak szalone co mi się równie szalenie podoba :D Już w piatek poznam płeć dzidziusia, nie mogę się doczekać, mam tylko nadzieje, że nie odwróci się do nas pupa ;)

Gość sylwia****
hej dziewczyny!!! w koncu tu ktos zagladnal. :-) no to wy juz męzatki! gratulacje. ja bede miala zaraz po urodzeniu pierwsza rocznice 6 sierpnia. jak tam sie czujecie jak wasze maluchy w brzuchu? bo moj/a( jeszcze niestety nie wiem co we mnie siedzi) starsznie sie wierci normalnie posiedziec nie moge ani z synem sie pobawic.:-) juz bym chciala miec ten porod za soba. ..

Gość przyszła_mama_21
Polcia91 jak poznasz płeć maleństwa, to od razu daj znać ;) jestem ciekawa co nosisz pod serduszkiem :) No wiesz ja byłam w 29 tc, toteż się zmęczyłam. A co do skurczów.. Nie wiem sama czy je już miałam.. Raczej nie.. A jeśli to nie zwróciłam na nie uwagi skoro są bezbolesne.. ;) Na razie moja mała gnieździ się pod żebrem, co sprawia mały ból :) .. także kopie jednak zdecydowanie mniej niż 3, 4 tygodnie temu.. teraz widać jak się wierci i rozpycha, a to pupką, a to główką bądź nóżkami i rączkami :) Mam nadzieję, że Twój skarbek będzie chętny do współpracy i pokaże co ma między nóżkami :) sylwia**** ja już się obawiałam, że forum ucichnie i żadna z Was moje drogie nie będzie chciała opowiadać o przebiegu ciąży :) Na szczęście moja intuicja tym razem spłatała figla :) Ojej :) rocznicę będziesz miała 3 dni po moich urodzinach :) ! Kochana.. Czas szybko zleci i nie obejrzysz się kiedy po raz pierwszy będziesz trzymała swoje nowo narodzone maleństwo w ramionach :) Mnie pozostało tylko 10 tygodni.. Już zaczynam się denerwować.. nie porodem, a tym czy Julcia będzie zdrowa.. Bo to przecież najważniejsze.

Gość BigLoveBaby
Chyba tak zrobie,pojde jutro na bete. Aj plakać mi sie chce bo kazdy mowi ze jak mlody facet to potem zostawi,znajdzie sobie inna...a ja przez to zaczynam juz świrować:(. A Wam szcześcia zycze i duzo zdrówka:*

Gość sylwia****
przyszla mama21- bedzie zdrowa nie martw sie.:-) ja tez mam 10 tyg. do konca. i w pierwszej ciazy to ja juz panikowalam co ja zrobie jak ja urodze przeciez ja nie dam rady i tak caly czas puzniej pod koniec ciazy juz byla mowa o cesarce to sie troche uspokoilam chociaz ordynator nie chcial wyrazic zgody ale w tym dniu co mi ja mieli zrobic to zrobili bo go nie bylo:-) a teraz nie wiem jak to bedzie mowia ze jak szybko zaszlo sie w kolejna ciaze to tez ponoc robia ale nigdy nie wiadomo z lekarzami mysle i chcialabym zeby znow zrobili to za mnie bo boje sie jak za pierwszym razem.

Gość to jeszcze ja się dopiszę :))
czesc dziewczyny :) mam 26 lat i jest to moja pierwsza ciąża. Obecnie to 12tc i termin mam na 21.11. Jestem nią bardzo podekscytowana i nie mogę doczekać się wizyty na usg prenatalnym już za parę dni :) nie dokuczały mi wymioty, czasami może male nudności, ale poza tym jakbym w ciąży nie była ;) Dzisiaj tylko mnie brzuszek boli, ale to termin mojej miesiączki i gdzieś wyczytałam, że to normalne zjawisko. Zazdroszczę wam, że czujecie dzieci swoje! Super :) O i tez niedługo za mąż wychodze :) ślub byl planowany od września ubiegłego roku, a ciąza w sumie troszkę planowana troszkę nie na 3 miesiące przed ślubem, ale lepiej teraz niż jakbysmy w przyszlości mogli miec jakieś problemy. pozdrawiam! :)

Gość przyszła_mama_21
sylwia**** mam nadzieję, że moja niunia będzie zdrowa, a ja mogę nawet paść na łóżku byleby z nią było dobrze :) Sobą się nie przejmuję.. Bo to Ona jest najważniejsza. No więc urodzimy w przybliżonym czasie :) ... ja mam termin na 17 lipca, aczkolwiek nigdy nic nie wiadomo.. Będę przygotowana już pod koniec czerwca, żeby nie było niespodzianki :) to jeszcze ja się dopiszę :)) - Gratuluję :* Niebawem i Ty poczujesz maleństwo :) jeszcze jakieś 5, 6 tygodni :) albo i wcześniej bądź troszeczkę później ;) Szybko zleci, zobaczysz ;)

Gość to jeszcze ja się dopiszę :))
coś czuję, że to nastąpi w miarę szybko, bo na ostatnim usg w 9tc dzidzia się mocno gimnastykowała :d ale jest za malutka, teraz ma jakieś 5cm więc poczekam aż podrośnie :p

BigLoveBaby Zrób betę bo mojej kuzynce też nie wychodziło na teście a w ciąży byla :) A ludzmi to sie nie przejmuj i nie słuchaj co gadają ! Ja juz urodziłam 2 m-ce temu i też mam 20 lat, tylko, że dzidzia nie planowana była bo studiuje dopiero na 1 roku. Moj narzeczony ma 30 lat i tez ludzie gadali...A Twój facet ile ma lat ? Powodzenia

Gość przyszła_mama_21
to jeszcze ja się dopiszę :)) - moja niunia też była ruchliwa na usg, ale poczułam ją dopiero w 17 tygodniu ciąży.. ;) Teraz za to czuję codziennie jak się wierci, zwłaszcza jeśli jest pod żebrem.. Upatrzyła sobie jedną, prawą stronę mojego brzucha ;)

Dziewczyny a ja przedwczoraj siedząc sobie spokojnie poczułam jakby ktoś mnie ukłuł palcem w brzuch... Czy to mógł być pierwszy kopniak od mojego malenstwa?:) Jestem właśnie w 17 tygodniu.

Gość przyszła_mama_21
Animart - szczerze? Ja, nie mam pojęcia :) .. Najlepiej sprawdź czy się to powtórzy jak po kąpieli, położysz się do łóżka.. Jeśli to bezbolesne uczucie 'ukłucia palcem' , to prawdopodobnie poczułaś ruchy dzidziusia ;) ale nie dam się za to pokroić ;]

Cześć ;) Ja już po wizycie u pani doktor ;) Zaczynam przybierać, przez te 3 tygodnie przytyło mi się 2,3 kg, a maleństwo znowu się wierciło i tak łatwo nie pozwoliło posłuchać bicia serduszka ;) Teraz bede miała glukoze, kurcze jak ja wytrzymam na czczo? :P Teraz odliczam do piatku, oczywiście że się pochwale :) BigLoveBaby co ma być to i tak będzie, nie przejmuj się tym co ludzie gadają. Nie ma reguły na coś takiego. Jak zrobisz betke i będa wyniki to się nam pochwal :) Animart to mogło byc to :) Ja na poczatku 18 tygodnia zaczęłam czuć. Najlepiej obserwuj wieczorem, połóż się na plecach i odpoczwaj. Moje dzieciatko po tygodniu było już bardzo rozbrykane :)

Gość przyszła_mama_21
Ja tak samo poczułam pierwsze ruchy w 17, albo 18 tc. Później Julcia zaczęła kopać zdecydowanie częściej i intensywniej co upewniło mnie w przekonaniu, że to są jej ruchy. Jejku.. Dziewczyny.. co ja przeżyłam w nocy.. Nie spałam zbyt wiele, teraz wyglądam jak kapeć.. Brzuch mnie dziwnie bolał, aż się wystraszyłam.. Najgorsze jest to, że jestem teraz sama jak palec. Mąż za granicą, a ja w mieszkaniu studenckim, więc rodziców nie ma na miejscu. Na szczęście koło 4 nad ranem wszystko się uspokoiło. Może to po porostu dzidzia za bardzo w dzień szalała.. Sama nie wiem.. Bolało jak na okres.. Nie mogę przestać o tym myśleć. Na szczęście niunia wierci się zdrowo, więc myślę, że nic jej nie jest.

Gość Jedna z Was.
Czesc,termin mam na 10-11 maja tego roku,wiec jestem w 40 tygodniu ciąży.Mam 19 lat,w lipcu 20.Nie jestem mężatką .Pozdrawiam wszystkie Mamuski przyszłe i już doszle :).

Gość Jedna z Was.
Czesc,termin mam na 10-11 maja tego roku,wiec jestem w 40 tygodniu ciąży.Mam 19 lat,w lipcu 20.Nie jestem mężatką .Pozdrawiam wszystkie Mamuski przyszłe i już doszle :).

Jedna z Was. witamy:) jak się czujesz? Boisz się porodu? Będzie chłopczyk czy dziewczynka?

Gość sylwia****
przyszla mama 21- moze sie w dzien przemeczylas? ja mam takie bole brzucha co wieczor po calym dniu z dzieckiem i wogole. polcia91- ty przytylas w3 tyg. 2 kg a la jak narazie w calej ciazy tylko 3kg a w pierwszej 17kg nie wiem czy nie jest cos nie tak.

Gość Jedna z Was.
Nie boję się,ponieważ każdy straszy że jaki to straszny bol.Trudno... Nie wiem co bedzie,niespodzianka!!!:).

Gość przyszła_mama_21
Całkiem możliwe, musiałam przytargać zakupy, które były dość ciężkie. Do tego intensywnie sprzątałam. Na szczęście ból zniknął wraz z pojawieniem się następnego dnia. No właśnie.. Ile przytyłyście ? Ja jestem w 30tc i na plusie mam już 11 kg. Jedna z Was. - i tak powinno być ;) ja również nie myślę o bólu jaki będzie towarzyszył mi podczas porodu. Lepiej nie panikować. W końcu każdy poród jest inny, więc może nasze będą z tych lżejszych ;) Trzymam kciuki za Ciebie, żeby dzidzia była zdrowa, bo to najważniejsze ! :*

Gość Jedna z Was.
Dziękuje i również życzę tego samego przyszłym mama.Ja podczas swoich 9 miesięcy przytylam 9 kg.

A no przytyłam dokładnie 2,3 kg :P Ja jeszcze nadrabiam. Na poczatku ciazy przytyłam 4 kg, potem przez wymioty schudłam, potem zaczęłam niesmiało po kg a teraz przez te 3 tygodnie ponad 2 kg.

A ogólnie too jestem teraz w 23 tygodniu i przez całą ciaże przytyłam 7,3 kg. Gdyby nie te wymioty to by było grubo powyżej 10 :P

Gość MŁODAMAMA2012
Witam was dziewczyny :) nie przeczytałam wszystkich waszych postów, ale być może będę najmłodszą mamusią mam 19 lat i jestem w 8 tyg ciąża a jak się uda to urodzę w swoje 20 urodziny :) taki malutki a zarazem wielki prezent :)

Gość przyszła_mama_21
Polcia91 - no proszę ;) ja też dużo wymiotowałam.. A w 23 tygodniu ciąży miałam na plusie jakieś 6 kg ;) .. Teraz łącznie już 11 kg ;) Może dlatego, że byłam dość szczupłą dziewczyną przed ciążą to ta waga jest taka duża.. ;] Mam nadzieję, że po porodzie uda mi się zrzucić większość kilogramów. MŁODAMAMA2012 - gratuluję! Dziecko to największy cud na świecie :) Tutaj może i jesteś najmłodszą, przyszłą mamusią, ale w rzeczywistości na pewno nie ;) .. Mam koleżankę, która urodziła w wieku 15 lat.. To jest niedorzeczne.. Po 18 ciąża nie jest jakimś paranormalnym zjawiskiem. Cieszmy się nią, ponieważ młode mamy rodzą najzdrowsze i najładniejsze maleństwa ! :)

Gość MŁODAMAMA2012
:) wiem ja się cieszę z tego bardzo :) nie mam męża ale mam chłopaka który bardzo mnie kocha i jest ogromnie szczęśliwy :) a na ślub stwierdziliśmy że jeszcze trochę poczekamy dzidzi się urodzi, podrośnie i wtedy będziemy działać :) Wiem wiem że są lepsze ode mnie hehe ja znam dziewczynę co miała 14 lat i urodziła pierwsze dziecko. Ja jestem szczęśliwa, bo mam dziecko pod serduszkiem i super faceta:)

Gość MŁODAMAMA2012
:) wiem ja się cieszę z tego bardzo :) nie mam męża ale mam chłopaka który bardzo mnie kocha i jest ogromnie szczęśliwy :) a na ślub stwierdziliśmy że jeszcze trochę poczekamy dzidzi się urodzi, podrośnie i wtedy będziemy działać :) Wiem wiem że są lepsze ode mnie hehe ja znam dziewczynę co miała 14 lat i urodziła pierwsze dziecko. Ja jestem szczęśliwa, bo mam dziecko pod serduszkiem i super faceta:) A termin porodu mam na 22.12 a urodziny 3 stycznia więc może może się uda :)