Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyszła_mama_21

PIERWSZA CIĄŻA, MŁODE,PRZYSZŁE MAMY ŁĄCZYMY SIĘ !!

Polecane posty

Gość przyszła_mama_21
Ależ proszę i dziękuję w imieniu swoim i narzeczonego :) Mam chrześnicę Amelkę :) Bardzo ładne imię. Olivier to również świetna decyzja, dobrze, że zawalczyłaś o nie ;) Naszą córcię nazwiemy Julcia, a jeśli jakimś przypadkiem okaże się, że to chłopczyk wtedy nazwiemy go Kubuś ;) Jeśli lekarz stwierdza, że to dziewczynka zawsze może okazać się ,że to chłopiec :P

Gość przyszła_mama_21
małam.... - oczywiście ciąża to nie jest powód, dla którego TRZEBA WYJŚĆ ZA MĄŻ :) Gratuluję maleństwa, powiedz jak przebiegł Twój poród?

Gość Agatkaaa91
Hej dziewczyny, miło się czyta wasze wypowiedzi :) Moja koleżanka tez rocznik 91' jak zreszta ja tez rodzi w czerwcu, slub brała w styczniu. Podziwiam Was, że sie nie zamartwiacie i optymistycznie do tego podchodzicie :) Ja bym się chyba załamała jakby się okazało, że jestem w ciąży, wiem ze chlopak by mnie nie zostawił, ufam mu bo jestesmy juz 2,5 roku razem, ale naprawde bym sie zalamala. Wiem jak to jest z malymi dziecmi...mam 2,5 rocznego brata, oczy trzeba miec dookola glowy i bardzo malo czasu dla siebie...

Gość małam....
a jak miał przebiec ? urodzilam bachora i sie zesralam przy okazjii

Również się dołączam do gratulacji :) No właśnie dlatego też nie bede kupować tylko różowych czy tylko niebieskich ciuszków bo zawsze może się pomylić ;) Twoje imiona też mi się podobają, myślałam o Julce, ale Amelka wygrała :) Narzeczony chciał Krzysia, ale nei chce by potem wołali Krzychu na moje dziecko, nie podoba mi się to. Zmykam coś ugotować na obiad, trzymaj się i do uslyszenia :)

Gość przyszła_mama_21
Agatkaaa91 Oczywiście, że mam setki obaw :) Zwłaszcza jedną: czy będę dobrą mamą. Jednak i nasze rodzicielki musiały sprostać tej roli ;)

Gość przyszła_mama_21
Polcia91 - no tak, ale Krzyś to również ładne imię :) Co prawda każda z nas ma jakieś upodobania. Ja na przykład nie chciałam imienia, z którym kojarzą mi się dziwne osoby ;P Również lecę coś upichcić, bo nie tylko mnie zaczyna burczeć w brzuszku :) Mam nadzieję, że do napisania ;*

Gość babiniec-2012
witam zapraszamy na forum www.babiniec.myforum.pl super przyjazna atmosfera dostęp mają tylko zerejestrowane osoby dodatkowo zaakceptowane przez administratora takze nie będzie tam wyzwisk i pomarańczy jak tutaj na kafe... chętne osoby prosimy o maila na babiniec-2012@o2.pl

Gość Jopka
Ja mam 23 lata a mężatką jestem od 4 dni. Wczoraj wieczorem wyskoczyły mi 2 kreski, a z tego wynika jakiś 3 tydzień ciąży...

Gość Jopka
W ogóle dzięki za ten topik, w pierwszym momencie bardzo się wystraszyłam, wydawało mi się, że teraz wszystkie kobiety zachodzą w ciążę w okolicach 30-stki a po dwudziestce to rozkręcają biznesy i robią zawrotne kariery...

Gość przyszła_mama_21
Jopka - to teraz pozostaje tylko zawitać do lekarza i potwierdzić ciążę :) Gratuluję serdecznie :) Mam nadzieję, że się cieszycie wraz z mężem?

Gość Jopka
Bardzo dziękujemy. :) Właśnie przed chwilą umówiłam na jutro wizytę, ale to chyba pewne bo drugi test dziś rano też dał wynik pozytywny. Szczerze, na początku byłam przerażona. Ale mijają godziny, a do mnie powoli dociera, że to nasze małe maleństwo. Małe ja i mój mąż...

Gratulacje Jopka :) Obiadek się robi :P Moje małe znowu rozrabia :D Łaskocze bardzo :P Ostatnio jak czytałam gazete to musiałam skonczyć bo tak łaskotało i kopało, że skoncentrować się nie mogłam :P Łobuziak mały :*

Gość przyszła_mama_21
Jopka rozumiem, że na razie to szok :) Ale za niedługo oswoicie się z myślą, iż niebawem zostaniecie rodzicami.. Pierwsze usg, pierwsze odgłosy bijącego serduszka, później kopniaczki w brzuchu.. Czas szybko brnie do przodu :) Polcia91- mój obiadek już gotowy ;) A co do ruchów dzidziusia, to moja niuńka również zaczęła szaleć ;) Kopie po żebrach ;P

dziewczyny a z jakiej próby złota macie obrączki? bo my dopiero mamy zamiar kupować ale się zastawiamy z jakiej próby kupić...

Gość przyszła_mama_21
Animart - nie mam zielonego pojęcia z jakiej próby złota są te obrączki :) Wzięliśmy je,bo się nam podobały :P

A ile płaciliście za nie? Bo u nas u jubilera ceny zaczynają się od 1100 zł za parę.

przyszła_mama_21 ja jak zobaczyłam te co mamy to stwierdziłam że muszą być te i na próbę nie patrzyłam :D Jak nie zapomne to się mojego przyszłego zapytam ;)

A powiedzcie mi jeszcze jakie kreacje macie na swój ślub cywilny? Po ślubie robicie jakieś przyjęcie? I kogo zapraszacie na ślub? tylko najbliższą rodzinę czy kogoś jeszcze? My po swoim ślubie chcemy zrobić małe przyjęcie w domu i będą tylko nasi rodzice i rodzeństwo.

Gość Kasiaa23
hej... temat w którym i ja moge sie wypowiedziec:) mam 23 lata i tez jestem w pierwszej ciąży. A jesli chodzi o ślub to u nas zdania sa podzielone... rodzina mojego chlopaka chce zebysmy sie pobrali teraz przed porodem a moja rodzina zeby za rok nie tak na szybko i w zamieszaniu bo w ciazy jestem... ja zawsze mowilam ze nigdy nie wezme ślubu z powodu ciąży ale jestesmy razem juz 6 lat wiec mozemy poczekac jescze ten rok.. michal znowu chce teraz ale mysle ze to pod wplywem jego mamy i jak bede chciala to zmieni zdanie. a wy co myslicie jak byscie wolaly teraz szybko (no moze nie na odwal sie) czy pozniej i miec czas na przygotwania...??

Gość sylwia****
hej dziewczyny jestem w 27tygodniu ciazy termin mam na 23lipca mam 20 lat jest to moje drugie dziecko pierwsze wlasnie w kwietniu skonczyl roczek.

Kasiaa23 witaj:) Też mam 23 lata i jestem ze swoim narzeczonym 4 lata. My chcemy zrobić tak, że przed porodem weźmiemy ślub cywilny a w przeszłym roku jak już będzie dzidziuś ślub kościelny.

Beżową bombke do tego brązowe bolerko :) Do urzędu kto chce może przyjść, nikomu nie bronię, a przyjęcie małe i skromne dla rodziców, rodzeństwa i świadków w domu :) Kasiaa23 zalezy też w jak zaawansowanej ciąży jesteś, ja jestem w 20 tygodniu teraz i biorę ślub w sobote. w bardziej zaawansowanej bym poczekała i po narodzinach dziecka wzięła, ale gdy jesteś na początku to nie widze problemu żeby nie brac;) No i jeszcze jedno z powodu samej ciąży też bym nie brała, ale kocham bardzo swojego narzeczonego i chce ślubu :)

Gość przyszła_mama_21
Animart - Ja mam białą sukienkę do kolan, odciętą pod biustem czarną aplikacją w formie kwiatka :) Do tego futerkowa, biała etola ;) Po ślubie będzie przyjęcie.. Oczywiście nie spodziewaliśmy się, że tak wiele pieniędzy pójdzie na to. Moi rodzice wydali już jakieś 6 tysięcy. Przyjęcie na 27 osób, w tym wodzirej ;) Chcemy się trochę zabawić. Za obrączki zapłaciliśmy 2480 złotych, ale mieliśmy odłożone pieniądze ;) Kasiaa23- ja także nie chciałam żadnego ślubu, ale w końcu mój przyszły mąż przekonał mnie, że tak będzie najlepiej. No i się zgodziłam choć teraz przez to wszystko mam wiele stresów. Za dwa lata weźmiemy ślub kościelny o ile się na to zdecyduję :) Mam dość załatwiania i wszystkiego co związane z uroczystością. To męczące. Poza tym nie należę do dziewczyn, które zawsze marzyły o ślubie ;) sylwia**** Jej :D To jesteśmy na tym samym etapie ciąży ;) Gratuluję ;) Jak samopoczucie? Ja mam termin na 22 lipca :)

Gość sylwia****
samopoczucie ok. ale juz bym chciala ten lipiec zeby urodzic bo stasznie jest to meczace miec roczniaka i byc w ciazy nie ma chwili by pposiedziec spokojnie:-) lobuz z niego straszny ma to po tacie:-)

Gość th5y65ru
ja mam 18 i jestem w 7 miesiacu:) 13stego bedzie 8smy miesiac

Gość Kasiaa23
no wlasnie.... przygotowania... bo zapomnialam dodac ze to mialby byc koscielny nie cywilny.... no nie jestem w zaawansowanej ale przerazaja mnie wlasnie te przygotowania na szybko bo w czerwcy mialby byc slub... nie mam teraz glowy do tego a i kasa na szybko tak terz by byly problemy... wiec chyba bede uparcie stac przy swoim...:) tyle mieszkalismy razem bez sluby ze rok nie zaszkodzi...

Gość przyszła_mama_21
sylwia**** wyobrażam sobie jak to musi Cię męczyć :) Zwłaszcza jeśli ten etap ciąży również zaczyna być trudny. Już niedługo urodzimy :)