Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyszła_mama_21

PIERWSZA CIĄŻA, MŁODE,PRZYSZŁE MAMY ŁĄCZYMY SIĘ !!

Polecane posty

Byłam na usg i w brzuszku rośnie synuś i waży już 619 g :)

Gość KAROLCIA22
mi jak narazie dokucza troche zgaga i rzeczywiscie czuje sie juz taka ciezka,ale byle by tylko wytrzymac do sierpnia

Gość MŁODAMAMA2012
Polcia gratuluję :) synek hmmm super spraw, później siostrzyczka i braciszek będzie jej bronił :) Ja ogólnie jestem jakaś bezobjawowa :) tzn mam mdłości, bolą trochę piersi ale to rzadko najbardziej to chce mi się spać :)

Gość przyszła_mama_21
Polcia91 serdecznie gratuluję ! :) Mój mąż zrobił mi niespodziankę i przyjechał na dwa dni zza granicy ;) Stęsknił się kochany :) Niestety dziś wyjeżdża, co mnie smuci. Na razie słodko sobie chrapie, a że ja spać nie mogę, to postanowiłam wpaść tutaj na chwilę :) To już 31 tc :) Śmiejemy się z mężem, że mała rusza się w brzuszku jak obcy :P Jej kopniaki i wiercenie wygląda dość zabawnie ;) Rozpychała się dziś w nocy i jestem nieprzytomna ;) Co chwilę mnie budziła do toalety ;] Powróciła zgaga, której nie znoszę. Już nie możemy się doczekać naszej pociechy ;) Znaleźliśmy mieszkanie dwupokojowe ;) Pod koniec miesiąca podpiszemy umowę i zaczniemy intensywne przygotowania. Musimy odmalować mniejszy pokój, bo tam spędzimy najwięcej czasu przy naszej córci ;) Nie mogę się doczekać kiedy umeblujemy to mieszkanie i będziemy mogli żyć według własnych zasad :)

Witam szczęśliwe Mamusie :) Gratuluje Wam wszystkim :) ja w czerwcu kończę 23 lata i jestem szczęśliwą mężatką już 3 lata :) Podziwiam Was za Waszą pozytywną energię ciążową :P Dla mnie to wszystko jest przerażające i wypycham to w daleką przyszłość.

Przyszla_mama_21 to świetnie, że macie juz mieszkanko :) U mnie nadal remont trwa, ale myślę że na poczatku czerwca też będę "na swoim: :) 89MONIAAAA - może taka pozytywna nie była w I trymestrze gdy pojawiały się mdłości i wymioty, ale II trymestr jest fajny zwłaszcza jak maleństwo zaczyna kopac :)

Polcia91 gratuluję synka:) ja byłam dzisiaj u lekarza i wszystko jest dobrze a wręcz idealnie:) 24 maja będę mieć USG i mam nadzieję że już się dowiem czy będzie synek czy córeczka:)

Gość MŁODAMAMA2012
89MONIAAAA Jak się chce maluszka to wydaje mi się że wszystko można znieść nawet taki ból jeśli się wie że za parę godzin lub minut zobaczy się swoje dziecko :) Tak jak ja nie narzekałam na objawy tak teraz dopadły mnie bóle kręgosłupa na dole takie promieniujące do prawej nogi...

Albo też jeszcze taki instynkt się w Tobie nie obudził, nie jesteś gotowa jeszcze. Wszystko przychodzi z czasem :) MŁODAMAMA2012 - też czasem tak mam, staram się jak najmniej chodzić, schylać, a w nocy podkłądam sobie poduszkę pod nogi taką dużą i wtedy mi lepiej, bo na płasko nie ma szans.

Gość przyszła_mama_21
Poród to ciężka sprawa.. Nie ma co opowiadać bajek, bo ból będzie i to niesamowity. Myślę jednak, że dla dzidziusia, którego wyczekuje się 9 miesięcy, przyszła mama jest w stanie poświęcić wszystko, a ból przetrwać. Mnie pozostało 9 tygodni do tego wielkiego wydarzenia ;) Na razie nie myślę o tym, że będę zwijać się z bólu, bo najważniejsze jest to by córcia urodziła się zdrowa! Gdybyśmy nie były w stanie wytrzymać porodu, to na pewno nie mogłybyśmy rodzić dzieci. Stworzono nas takie, ponieważ przetrwamy cierpienie byle tylko mieć swoje maleństwo w ramionach :) Ja narzekam na zgagę, która powróciła i niemiłosiernie gnębi mój żołądek ;) Jednak położna poleciła pić INKĘ :) i myślę, że dzięki niej lepiej się czuję. Stare metody nie pomagały, toteż dla odmiany wypróbowałam tę kawę zbożową i o dziwo działa :)

Gość MŁODAMAMA2012
Dokładnie też tak myślę :) a ja tak czytam sobie co się dzieje z moją dzidzią co tydzień i normalnie uwierzyć w to nie można :) Mnie na razie zgaga nie męczy, ale dobrze wiedzieć że inka pomaga :)

Kochane Mamusie ja nie boję się bólu i tych wszystkich objawów ciążowych. Ja się boję cholernie tego traktowania rodzących w szpitalach niestety :(

Gość sylwia****
czesc dziewczyny. Wczoraj bylam u lekarza jestem w 32tyg. wszystko ok ziecko wazy 2kg. ale niestety nie dowiem sie kto siedzi mi w brzuchu bede miala niespodzianke. szkoda bo chcialam kupic jakies ciuszki jak by to byla np dzziewczynka bo na chlopaka to mam sporo rzeczy.

Sylwia najważniejsze że wszystko jest dobrze z małym Łobuziakiem :P A co byś chciała pierwsze? A moze to obojętne? :)

Gość sylwia****
polcia ja mam juz syna ma 13 miesiecy. wiesz nie o to mi chodzi co ja bym chciala tylko jak by sie okazala dziewczynka to chcialam kupic wczesniej jakies ciuszki dla dziewczynki bo z chlopca to ja mam bardzo duzo rzeczy. trudno. no ale jak sobie tak mysle to nawet fajnie bedzie sie dowiedziec po urodzeniu dopiero taka niespodzianka.

Gość MŁODAMAMA2012
Polcia91 Bardzo ładny :) a powiedz mi gdzie kupiliście w sklepie czy w internecie ? bo mi też podobają się te z wzorami ale w sklepach takich ładnych nie widzę :(

Gość sarara12
Dziewczyny zapraszam do dyskusji na nowym forum www.rajkobiety.pl

Kupilismy w sklepie. Była okazja bo to 3w1, na pompowanych kołach z torbą, moskitierą, folią w cenie 1140 zł + bon 60 zł i w ramach niego wzieliśmy pościel do wózka i dostalismy jeszcze łapki niedrapki :) Moglismy nawet sobie zamówić w innym kolorze, ale ten nam się tak spodobał poza tym chcieliśmy kolor żeby pasował do chłopczyka i dziewczynki. Wydaje się nam, że tak będzie :)

Gość oj wy mamuśki w pierwszej ciąż
oj nie wiecie co was czeka... też tak wybierałam planowałam słodziłam, też jestem szczęśliwą mężatką a po urodzeniu dziecka?? strach nerwy, pierwsza kapiel, karmienie nocne,wstawanie, ulewanie pilnowanie duużo strachu, caly czas na ''kawie'' złość roztrzepanie, mąż tak samo......jednym slowem cieszcie sie ostatnimi dniami w ciąży ja tez nie wiedzialam nie mialam pojęcia jak to jest urodzic miec dziecko... liczcie ost dni i cieszcie sie, połóżcie na łózku pomyślcie, bo potem koniec:) ja w dzień nie połozyłam się (aby poleżeć spokojnie) przez rok czasu!!! teraz jest cisza, spokoj, doceńcie to, potem bedzie tylko gorzej, niestety dziecko to nie tylko usmiech malutkie stópki i milosc jak to pisza w kolorowych gazetach... trud, trud, trud. i masakra :) kłótnie z mężem, niewyspanie, to jeszcze nic. najgorsze to brak czasu dla siebie!a co idzie za tym i oddalanie sie od siebie, ale może wytrwacie:)

Gość MŁODAMAMA2012
oj wy mamuśki w pierwszej ciąż A ja się z Tobą nie zgadzam... widocznie Ty tak miałaś, moja siostra urodziła ślicznego chłopca i to własnie przy nim odpoczywa, dziecko śpi po 10 godzin jak skończył 6 miesięcy aż do teraz, a gdy się urodził to budził się w nocy może z 3 razy nakarmiła go i spał dalej, choruje bardzo mało i ogólnie jest grzecznym dzieckiem jego początki do jakiegoś 4 miesiąca wyglądały 18 godzin spania, a reszta na jedzenie i zabawę... Ona na nic nie narzekała jedynie jak mały miał problemy jelitowe to płakał i było mu jej go żal... Widocznie albo to Ty rozpieściłaś dziecko albo po prostu nie miałaś tyle szczęścia. Ja nie mam jeszcze swojej dzidzi ale wiem dużo o tym bo mimo młodego wieku to miałam już wiele do czynienia bo pracowałam jako opiekunka każde wakacje i wolne chwile, a moja mama od 5 lat zajmuje się dziećmi i bywało różnie a teraz własnie trafiła na taka że przy niej jest kochana maluda a rodziców sobie wychowała i broi im w nocy i w dzień... Więc nie ma co straszyć bo nie zawsze jest tak źle... a dla swojego dziecka jest się w stanie zrobić dużo :)

Gość MŁODAMAMA2012
Polcia91 A powiedz mi gdzie kupiliście ten wózek? tzn. w jakim sklepie bo aż jestem ciekawa :)

To taki zwykły sklepik z akcesoriami dla maluchów, z żadnej sieciówki ;)

Gość MŁODAMAMA2012
Aha no w sumie to ja jak kiedyś oglądałam wózki z moją siostrą bo potrzebowała to patrzyliśmy w takich większych sklepach więc pewnie dlatego :)

Gość STARACZKAXXX
Cześć dziewczyny zapraszam do rozmowy na www.rajkobiety.pl

Gość przyszła_mama_21
Cześć moje kochane ;* Dziś byłam na wizycie :) bałam się, że mam złe wyniki zwłaszcza związane z cukrzycą ;) Robiłam badania w szpitalu, prywatnie i wynik wyszedł 'wysoki', ale na szczęście próg dla kobiet w ciąży jest inny ;) Jestem zdrów jak rybka ;) .. a moja księżniczka dziś niesamowicie się wierciła. Za dwa tygodnie idę na USG pewnie to już ostatnie przed porodem.. Kiedy moja położna przyłożyła aparat, by odsłuchać bicie serduszka, od razu je znalazła :) Ach ten dźwięk ;) Biło mocno i równo ;) Aż się wzruszyłam ! Ale dzięki temu dźwiękowi chodzę rozradowana przez cały dzień ;] Jak się czujecie? Ja zaczęłam CHRAPAĆ ! :P strasznie mnie to denerwuje.. Nie znoszę kiedy ktoś chrapie.. Dlatego w nocy się budzę zdezorientowana i nie mogę spać ;] .. Szybko się męczę, łapię zadyszkę po kilkunastu krokach i głośno oddycham ;] W nocy dopadają mnie też bóle bioder, ponieważ śpię jedynie na bokach.. Na plecach jest mi nie wygodnie, poza tym moja Niunia czasem nieźle się rozpycha i to boli ;] .. Przepraszam za tę litanię, ale nie mogłam się powstrzymać ;]

Gość przyszła_mama_21
Halo ? :)

Gość MŁODAMAMA2012
przyszła_mama_21 Bardzo się cieszę, że jest u Ciebie wszystko ok u Ciebie u u Twojej księżniczki :) Ja czuję się raz dobrze raz źle ale ten upał mnie wykańcza... I do tego czuję się jakbym połknęła balon :) i czuje jak się wszystko rozciąga i powiększa :) chciałabym żeby już był 5 czerwca i na usg :) bo już się stęskniłam za widokiem mojej dzidzi i biciem jej lub jego serduszka :) a Ty kiedy dowiedziałaś się czy masz dziewczynkę ? :)