Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyszła_mama_21

PIERWSZA CIĄŻA, MŁODE,PRZYSZŁE MAMY ŁĄCZYMY SIĘ !!

Polecane posty

Hej dziewczyny :) Mam na imię Ania 21lat jestem w 7 tyg. już wcześniej obserwowałam forum. Mam prośbę do was młode mamusie. Muszę wybrać sofę dla dziecka nie znam płci dlatego powinna być uniwersalna. Po rozłożeniu wygląda tak: http://pokazywarka.pl/mvt6mu/#zdjecie4399314 Materac ma grubość 8 cm. Chciałam dorobić jakiś pałąk i niech to będzie coś w stylu maty edukacyjnej. Później można rzucić kocyk na górę i zrobić domek itp A oto modele: http://pokazywarka.pl/q1ovld/#zdjecie4399229

Gość MŁODAMAMA2012
anq1991 Wiesz moim zdaniem 7 i tak na końcu brązowa jest ładna, ale to zależy jaki jest kolor pokoju i jak długo ma służyć, bo jeśli np. t podstawówki to wybrałabym jednokolorową bo później to dzieciaki się wstydzą jak np. przychodzi kolega do niego, a ma jakieś misie itp. Mówię tak bo miałam kuzyna który miał 9 lat i babcia non stop mu kupowała jakieś bluzki z misiaczkami itd. i strasznie tego nie lubił :) ale jeśli ma służyć tylko na parę tych pierwszych lat to można zaszaleć i kupić właśnie te z misiaczkami :) A Ty to kupujesz to dla swojej dzidzi?

Tak taka gąbka to nie na lata raczej. Tylko żeby miało gdzie klocki rozsypać później i taki domek zrobić. Zawsze to izolacja od podłogi jest, mięciutko.

Gość MŁODAMAMA2012
przyszła_mama_21 Fajnie że masz tak grzeczną córeczkę :) ale ten czas mija to już prawie miesiąc :) teraz już wiem dlaczego mówi się że jak się ma dzieci to czas tak szybko mija, bo ja już mam 23 tydzień, a niedawno dowiedział się ciąży... Szok po prostu :) ale najważniejsze, że już bliżej niż dalej do spotkania z moją niunią :)

Gość MŁODAMAMA2012
Jak minie ten najgorszy okres do 12-13 tygodnia to później już leci :) a teraz jeszcze od 4 tygodni mała kopie to już w ogóle czas mija bo z każdym tygodniem są coraz częstsze i mocniejsze:)

Gość przyszła_mama_21
Oj kochane :) Zobaczycie jak to czas Wam szybko będzie leciał kiedy na świecie powitacie swoje dzidziusie :) Ja nawet nie wiem kiedy zleciały te 3 tygodnie z Julką :) Może dlatego, że mąż jest ciągle z nami, jeszcze dzięki Bogu ma wolne.. Nie wiem jak to bedzie jak wyjedzie znów do pracy.. Tyle mi pomaga przy niuni. Jest bardzo kochającym ojcem co mnie niezmiernie cieszy :))

Gość MŁODAMAMA2012
przyszła_mama_21 Super mieć takiego faceta :) No mój to na szczęście też bierze urlop na cały grudzień :) ale ogólnie to chyba bardziej niż ja nie może się doczekać :) bo co chwile mówi niech już minie te 17 tygodni, albo niech już będzie ten grudzień :) a najlepiej jak rozmawia z Julcią i mówi cytuję "pamiętaj tatuś ma wolne od 1 grudnia i od wtedy możesz już się pchać na świat :)"

Gość przyszła_mama_21
Kobietki! Co się z Wami i u Was dzieje?????? Dlaczego nic nie piszecie? :( Moja córcia ma już 2 i pół miesiąca :) Daje nam wiele radości :) http://m.ak.fbcdn.net/sphotos-e.ak/hphotos-ak-prn1/47122_447712878614073_1639440118_n.jpg Wciąż po porodzie mam te 10 kg więcej niż przed ciążą.. Gdybym jeszcze posiadała siły na ćwiczenia, ale niestety .. Ciągłe siedzenie z dzieckiem w domu męczy. Moja księżniczka jest już od półtora miesiąca na butelce.. Zanikł mi pokarm.. ;/ Ale rośnie jak na drożdżach.. Waży pewnie coś koło 5 kg już :) Niezły z niej pulpecik :) 23 października idziemy na kolejną dawkę szczepienia :) To bardzo stresujące przeżycie dla mnie i męża, kiedy to kują nasze maleństwo i ono wtedy płacze.. Ale cóż.. My również to przeszłyśmy ;) Nie ma jak to uśmiech własnego dziecka z samego rana, po przebudzeniu.. Nie ma jak to jej śmieszne rozmówki typ 'gu' 'gi' .. ;) Achh.. opowiadajcie co u Was.. Odezwijcie się w końcu. http://m.ak.fbcdn.net/sphotos-e.ak/hphotos-ak-prn1/62574_447679348617426_921894919_n.jpg

Gość sylwia20*****
czesc przyszla mamo21 raczej juz samo mamo21 ;-) sliczna twoja malenka ja urodzilam przed terminem 18lipca tz mialam cesarke i tez ma core Jagode. mam parke i jak dla nas to wystarczy. chyba mnie pamietasz na poczatku pisalysmy i termin mialysmy ten sam wyznaczony...

Gość przyszła_mama_21
Hej :) Moje gratulacje :) Ja niestety urodziłam w 3 terminie.. :P Toteż wyszło mi 29 lipca, a nie tak jak miałam mieć 17tego :) Ach.. Ja z mężem za kilka lat chcemy drugą pociechę.. Choć kurczę, znów przecierpieć tygodnie bólu po porodzie.. ;>

Gość przyszła_mama_21
Ależ oczywiście :) Może opowiesz o swojej historii? ;>

Hmm... Moja historia jako młodej mamy zaczęła się rok temu, kiedy to okazało się że jestem w ciąży. Kurcze, staraliśmy się z mężem ponad rok, a akurat w miesiącu który spisaliśmy na straty bo mąż wyjeżdżał na szkolenia, udało się :D Tym większy był szok. Ale i radość ;) A w maju przyszła na świat nasza córcia. Miałam cc ze względów kardiologicznych, bardzo sobie chwalę ten zabieg bo świetnie go przeszłam i bardzo szybko doszłam do siebie. Moja mała za kilka dni skończy 5 miesięcy, wyżynają jej się ząbki i przez to jest bardziej marudna. Ale ogólnie, bez sztucznego chwalenia się, naprawdę takiego spokojnego dziecka można życzyć każdemu :) Z niczym nie miałam na razie problemów, zasypia jak trzeba, żadnych kolek, towarzyska, aż się boję czy to nie cisza przed burzą ;) Natomiast widziałam zdjęcia Twojej córci, przyszła_mamo_21, słodka jest :)

Przyszła mama miło Cię słyszeć :) Myslałam, że topik upadł już na zawsze... Ja urodziłam 12 wrzesnia, 4 dni po terminie i miałam ekspresowy poród bo 2,5 godziny :) Mały urodził się z wagą 3050g i dł. 57 cm :)

Gość MŁODAMAMA2012
Hej mamo21 :) śliczną masz tą malutką :) a mi minął 30 tydzień jeszcze 10 i zobaczę swoją księżniczkę:)

Gość sandrapl.
Witajcie przyszle Mamy! U mnie 10tydz4dzien :-) jestem przeszczesliwa!!!

Gość przyszła_mama_21
Cieszę się,że miałaś szybki poród :) Ja się trochę pomęczyłam w porównaniu do Ciebie ;p Gratuluję ! :) A jak się miewają Wasze pociechy? Macie jakieś problemy? Kolki? Karmicie piersią czy butelką? :) Jestem niezmiernie ciekawa. Nie chcę żeby ten topic umarł :) Fajnie by było gdybyśmy na jakimś portalu społecznościowym ujawniły swoje personalia ;) Na facebooku czy coś :) i wtedy już rozmawiały oficjalniej :)

Gość przyszła_mama_21
MŁODAMAMA2012 A więc już niedługo przytulisz swoje maleństwo :) A jak się czujesz pod koniec ciąży? Pewnie Ci 'ciężko'.. :)

Gość MŁODAMAMA2012
sandrapl. Nie dziwię się że jesteś prze szczęśliwa bo chyba każda z nas tu była nawet jeśli ciąża była nieplanowana :) Gratuluję Też bym chciała taki szybki poród ;) ale dla mojej niuni zniosę wszystko :) przyszła_mama_21 A powiem Ci że czuję się bardzo dobrze tylko mam trochę niskie ciśnienie + ta pogoda więc zmęczona i śpiąca jestem :) a tak to jeszcze nie jest tak ciężko bo gdyby nie brzuch to nawet bym nie wiedziała o ciąży, bo przyłatam jak na razie całe 4,5 kg :) trochę jedynie męczy mnie zgaga ale to najczęściej wieczorem albo rano ale też nie codziennie:) No ja moją księżniczkę to chciałabym już zobaczyć i przytulić :)

Gość Sandraplde
To naprawde cudowne uczucie. W Piatek bylam u lekarza 11t1dzien. 7cm :-)) serduszko pieknie bije. Na usg widzialam Jak ssalo kciuka :-) man tals fotke. Przecudowne :-)))

Gość MŁODAMAMA2012
Tak to cudowne uczucie, pamiętam jak pierwszy raz usłyszałam serduszko mojej Julci :) Dziewczyny mam pytanko:) Czy któraś z was miała taki jakby ból pod mostkiem miedzy piersiami? nie wiem czy to mała się tak rozpycha ale nieraz czuję że skóra tam jest taka jakby opuchnięta i tak piecze... nawet nie wiem jak opisać to uczucie...

Gość Animart...
Witajcie dziewczyny! Topik umarł ale może czas go ożywić!:) co u Was słychać? Ja jestem mama już prawie 4 miesiące:)

Gość _mama22
Tak, to prawda. temat zamarł :) A nie powinien. Zmieniłam pseudonim. W końcu nie jestem już PRZYSZŁĄ MAMĄ, a mamą na pełen etat ;) 3 dni temu moja Juleńka skończyła 6 miesięcy :) Rośnie jak na drożdżach :) Niesamowite jak ten czas pędzi do przodu :) Pamiętam jak zakładałam ten temat i większość z nas była jeszcze w dwupaku :) Co tam słychać u Was moje drogie?

Gość Animart..
Witaj mama_22! Ja od 4 miesięcy jestem mama małej Olgi:) ciekawe czy inne mamy nas odnajdą. Jak tam Twoja córeczka się chowa?

Gość _mama22
Więc Twoja księżniczka jest dwa miesiące młodsza od mojej. Julcia chowa się znakomicie. Do tej pory (odpukać w niemalowane) nie była ani razu chora. Jest moim i męża oczkiem w głowie :) A Twoje maleństwo? Jak się rozwija? Moja jeszcze nie bardzo siedzi, bo chwieje się na boki, ale cóż. Każdy maluszek rozwija się w swoim tempie. Ostatnio przez przypadek udało jej się wykrztusić MAMA, TATA, BABA :) Ale niestety to jedynie fart :)

Gość młodamama2012
Hej dziewczyny :) Ja też już jestem po :) Julka skończyła w poniedziałek 10 tygodni. Malutka jest taka kochana :) Poród hmmm powiem tak trwał bardzo długo bo 33 godziny ale moment jak dali mi mała był bezcenny :) Teraz to nawet mi tego brakuje :(

hej mam 22lata i jestem w 3 miesiacu ciazy bardzo sie boje bo to moja pierwsza ciaza.Co mam robic zeby bylo wszystko dobrze :-)