Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyszła_mama_21

PIERWSZA CIĄŻA, MŁODE,PRZYSZŁE MAMY ŁĄCZYMY SIĘ !!

Polecane posty

Gość przyszła_mama_21
Ja za zdjęcie musiałam płacić. Niestety taka patologia jest w Polsce.. ;/ Ale różnie bywa. Doktor od USG u mnie również miał ustawiony monitor przed sobą więc musiałam się wychylać i patrzeć ;p a i tak ciul nic mi nie mówił.. ;p

Gość przyszła_mama_21
Kurczaczki.. Ja uciekam :) Mąż przyjedzie niebawem :) Muszę się pomalować żeby jakoś wyglądać dla niego :)) Trzymajcie się skarbki :*

wiem wiem. juz pomieszkiwalismy na ppoczatku u mnie i bylo pieklo potem u niego 2 tyg i bo nie mielismy jeszcze mieszkania i jego matka zrobila jeszcze wieksze pieklo tak wiec teraz doceniemy wlasny kacik. placimy 550, wxczoraj za prad rachunek przyszedl 163 zl no i tylko jeszcze gaz z butli ale tak sie rzadze ze nam butla na 2 mies starcza. jedyny minus to to ze ciepla woda grzana pradem.. a tak to jest ok. tylko to nas martwi ze jeden pokoj mamy i ze jak dziecieczek troche podrosnie to tak juz nie bardzo z rodzicami w pokoju... ale umowe mamy na 3 lata wiec wtedy bedziemy szukac czegos wiekszego i bardziej w centrum no i moj pan doktor poszedl sobie na urlop akurat teraz jak go potrzebuje. bo z moja rodzina to by chcieli tak zeby wysysac z innych ile sie da a ze przemek mi oczy otworzyl to wielki bol. np moja matka dostawala na mnie 700 zl na swoje konto, prad miala 100 zl gora na 2 mies, za dom nic nie placila bo miala wlasny, ja wszystko tam robilam sprzatalam pralam gotowalam robilam w ogrodzie palilam w piecu. siostra nic nie robila. a mnie matka codziennie od kurwy szmaty i innych wyzywala. wiec przemek mowi czy ty kur tego nie widzis zjak oni cie traktuja? no i z oporem ale przejrzalam na oczy i to ich boli ze zabral im glupia naiwna kasie co byla na kazde ich skinienie

Gość przyszła_mama_21
Ajć.. To ja współczuję takiej rodziny.. ;/ Moi rodzice są rewelacyjni.. Bardzo pomagają.. Płacimy za wynajem 600 złotych a za rachunki przyszło nam 120 złotych za miesiąc.. Więc źle nie jest zwłaszcza jeśli mamy ogrzewanie gazowe, które się ceni. Widzisz.. Na własnym jest o wiele lepiej.. Nikt Cię nie denerwuje, a przede wszystkim możesz dysponować pieniędzmi tak jak uważasz. Nikt nie mówi co masz, a czego nie masz robić. Posprzątasz kiedy zechcesz, ugotujesz to co lubisz i nikt Ci nie będzie robić wywodów. Dobrze, że Twój partner otworzył Ci oczy na całą tę sprawę. Także ja lecę się przyszykować ;)) Trzymajcie się ;** I do napisania :) Mam pomysł.. Może wymieniłybyśmy się wszystkie adresami facebooka ? :) Fajnie byłoby utrzymać kontakt bardziej 'realistyczny'

no ok tylko ze ja nie mam facebooka tzn mialam chyba z 2 dni potem ususnelam bo nie umialam sie w tym polapac

Gdzie wy znalazłyście takie tanie mieszkania? Mówcie Mi tu szybko :) Ja płacę z czynszem i rachunkami jakieś 1 600 i już mnie to wykańcza... :/

Gość przyszła_mama_21
Mąż jednak przyjedzie później bo się im samochód zepsuł. Nemira To wszystko zależy od miejsca zamieszkania.. Moja mieścina jest niewielka i za 1600 złotych z rachunkami znalazłabyś tutaj świetne, duże mieszkanko :)

Gość Mała czarna kawka 21
Ja mieszkam w Siedlcach-70 000 tysięcy mieszkańców. Mieszkania tu stoją 700-1000 za kawalerki. Dwupokojowe koło 1000. 3pokoje 1200-1600.

ja nie wiem czy 550 za taka kawalerke na wsi to malo. tu nam sie akurat trafilo ze niewiele wkladu wlasnego trzebabylo, ale niektore mieszkania to syf kila i mogila i chca za to 800 zl i jeszcze odstepne z 1000 zl. pojebalo im sie w glowkach. drogi jest wynajem. tyle samo miesiecznie bysmy placili raty kredytu za wlasne mieszkanie ale niestety nikt nam go nie udzieli

No i oczywiście opłaty oddzielnie zwykle chcą aby sie płaciło-też mam gazowe ogrzewanie a prąd to pralka kuchenka mikrofalowa suszarka-i tak rzadko-o i nie prasuje wogóle prawie tylko piorę na 700-800 obrotów rozwieszam i prawie proste wszystko :)

my na szczescie jako ze w bloku nie musimy sie martwic ogrzewaniem bo to w czynszu. nawet jak w czerwcu bylo chlodno to przepalili wiec na to nie narzekam. ja tez nie prasuje. jak wyciagam z szafy i cos wymaga prasowania to prasuje a tak to mi szkoda pradu. pralke wlanczasm 3-4 razy tyg ze wzgledu na to ze nie bardzo jest gdzie suszyc wiec trzeba czesciej. robie dzis na obiad mizerie i tak mysle od rana z czym ja zjesc bo do ziemniakow mam obrzydzenie nie jem ich juz ponad miesiac...

Ja też mam ogrzewanie w czynszu...a pisałam żeby było wiadomo że nie prąd :) mizerie uwielbiam a ziemniaków często nie jadam -dbamy o wagę :) bo mój mąż to złapał brzuch troche-choć i tam szczupło wygląda bo ma 194 wzrostu a waży 99-102kg ale jest inżynierem budowy i ciałka musi mieć bo na dworzu non stop :O :D ja tylko 165 i 56kg :) no i siedze w ciepełku :)

Gość przyszła_mama_21
Ja na szczęście za te 600 złotych wynajmu z czynszem mam jeszcze piwnicę i strych, w którym rozwieszam, a właściwie to mąż rozwiesza pranie :P Jak piorę tylko swoje ciuchy to w pokojach na grzejnikach kładę ;p a ogrzewania nie włączam, bo mam środkowe mieszkanie gdzie w lecie nie da się naprawdę wysiedzieć z powodu ciepła :P Ja dziś mam tylko odgrzać gołąbki które zrobiła moja mamuśka wczoraj ;)

Gość przyszła_mama_21
Mój mąż to chudzinka :P choć próbuję go utuczyć to i tak nie działa, bo ma szybką przemianę materii :P a poza tym jak wyjeżdża do Niemiec do pracy to je same świństwa, którymi raczej się nie podtuczy ;p Ma 185cm wzrostu waży jakieś 75 kg ;p .. A ja? Ja wyglądam jak maciora :P mam 156cm wzrostu, a ważę już 71 kg, więc niewiele mniej niż mąż. Ale.. No cóż.. Przytyłam ponad 20 kg w ciąży.. I teraz czekam na rozwiązanie, bo po nim od razu biorę się za siebie :) Przed ciążą ważyłam 49 kg ;)

ja 158 i 58 kg nic ciekawego. faceta tez chcialabym utuczyc ale nie daje rady, przemiane materii ma za mnie i za siebie. jestem ciekawa ile ja przytyje w ciazy i sie tego szczerze boje. my niby tez mamy piwnice ale wlasciciel sie jeszcze z niej nie wyniosl wiec nie mozemy z niej korzystac. czekamy az pozbiera swoje smieci. przyszla mama a kiedy poczulas ruchy maluszka? znasz wogole plec/

Gość przyszła_mama_21
No popatrz :) Pewnie nie przytyjesz zbyt dużo :) Ja niestety mam rozstępy na boczkach i piersiach.. Ale cóż. Nic na to nie poradzę :p muszę zaakceptować pewne zmiany. Kiedy poczułam pierwsze ruchy.. To było chyba w 17 tygodniu ciąży :) Tak, tak.. Tak było :) A płeć znam. Będziemy mieć z mężem córeczkę :) Julkę :)

a smarowalas sie czyms by zapobiec rozstepow? tez sie boje ze mi wyskocza i od samego poczatku smaruje sie oliwka zeby poprawic rozciagliwosc skory ale to chyba mi niewiele pomoze bo na brzuchu i na udzie juz wyskoczyly pajaczki. niewiele ale sa... a to dopiero 9 tydz a co to bedzie dalej

Bardzo dziękuję wszystkim tym przyszłym mamom, które już wypełniły moją ankietę! Ogromnie mi pomogłyście! W dalszym ciągu zapraszam do wypełnienia ankiety - szczególnie te przyszłe mamy, które nie planowały swojej ciąży oraz te, które żyją w związkach nieformalnych (wszystkie pozostałe oczywiście też). Przypominam, że badanie jest w pełni anonimowe, a uzyskane wyniki zostaną wykorzystane wyłącznie do celów badawczych. Z góry dziękuję za pomoc! http://www.ankietka.pl/ankieta/92700/funkcjonowanie-zwiazku-u-kobiet-spodziewajacych-siedziecka.html

Kasia tego nie unikniesz, żadne kremy i oliwki nie pomogą bo skóra naciąga się pękają włókna kolagenowe i one się robią. Ale smaruj się żeby skóra była jędrniejszai ładniej wyglądała po porodzie.

Gość MŁODAMAMA2012
Witam wszystkie "nowe" młode mamy... U mnie już prawie 19 tydzień a czuję się rewelacyjnie, ogólnie cała ciąża tak :) Jeszcze trochę i poczuję pierwsze ruchy dzidzi :) a jak u was one wyglądał? :) Niestety nie miałam czasu wchodzić na forum:( a widzę że temat kwitnie :)

Ale dzisiaj tu cicho...a mnie jajniki bolą jakoś :( Napiszcie co tam u was zwłaszcza przyszła mama 21 :0 ciekawe czy coś sie dzieje!!? :)

Gość przyszła_mama_21
Cześć dziewczyny :* Mężuś mnie zajął więc nie miałam czasu wstąpić na forum ;) Niestety u mnie z porodem ciszaaa.. Nawet nocne igraszki z ukochanym nie poskutkowały ;/ jutro idę do lekarza, ponieważ dziś mija mój drugi termin porodu.. Niby mam jeszcze jeden ustalony przez lekarza od USG, ale wolę upewnić się, że wszystko jest okej. Co do rozstępów. Nie stosowałam specjałów zapobiegających ich powstaniu.. bo to bujda na resorach. ;) Jeśli rozstępy mają się pojawić, to nic nie jest w stanie tego powstrzymać. Gdybym przez całą ciążę przybrała góra 14 kg, to rozstępów bym nie miala. No niestety jest inaczej. Na szczęście męża to nie odstrasza ;)) Dał mi dowód ;] Pachwiny bolą mnie niesamowicie, co jest oznaką że miednica uległa rozszerzeniu.. Często miewam kłucia w odcinku krzyżowym kręgosłupa, ponieważ córcia schodzi co raz niżej.. To bardzo nieprzyjemne uczucie.. Jakby ktoś wyrywał mi kręgosłup na żywca ;) Śmiejemy się całą rodzinką, że jeszcze urodzę w swoje 21 urodziny, na oczko, które wypada 3 sierpnia ;] A jak się miewacie Wy?

nie no przyszla mama tak dlugo chcesz czekac jeszcze? do 3 sierpnia/ ja tez bede rodzic blisko ale juz 22 moich urodzin bo swietuje ja 4 lutego a porod wstepnie jeste na 22.02. ale jak to bedzie to w praniu wyjdzie. ja juz na szczescie dobrze sie czuje, coraz lepiej.mdlosci mecza tylko wieczorami a od rana mam sile na wszystko. dzis odbieram wyniki krwi. mam nadzieje ze wszystko bedzie ok.

Przyszła_mama_21 a gdzie te 2 tygodnie gdzie może się przedłużyć, od którego liczysz?? Siedzisz pewnie jak na szpilkach. To super, że mąż się poprawił ;) Ja już po remoncie aż nie dowierzam. Teraz już będę mogła skupić się na dokończeniu wyprawki i popraniu ciuszków Młodego :)

Gość przyszła_mama_21
Hej ;) Właśnie przed chwilą wróciłam z wizyty u lekarza ;) ... Powiedział, że lada dzień powinnam rodzić, ponieważ brzuch mi stwardniał i opadł ;) Serduszko bije mocno i wyraźnie mojej księżniczce, a wszystkie wyniki są dobre :) Mam nadzieję,że w tym tygodniu przestanę być 2w1 ;P Naprawdę już mi okropnie ciężko.. Gdybyście widziały jak w nocy turlam się żeby wstać z łóżka, to pewnie byście sikały ze śmiechu ;p Okazało się , że przytyłam od początku 19 kilogramów co mnie nawet cieszy. W domu wagę mam zepsutą i myślałam przez to, że przybrałam co najmniej 22 kg ;p kasia04021991 Będzie wszystko w porządku. :) Mdłości ustąpią całkowicie w drugim trymestrze.. :P Będziesz wtedy miała czas cieszyć się urokami ciąży ;p to najlepszy okres tego stanu ;) Polcia91 No to gratuluję ukończenia remontu ;) Pewnie jesteś w niebo wzięta, że w końcu już wszystko porobione ;) Wypierz ubranka maleństwa, poprasuj i poukładaj a później pełen relaks i czekaj do porodu! :)

no nue moge sie wlasnie doczekac juz tego grugiego trymestru. jeszcze 2 tyg. przyszla mama ja cie podziwiam ze zaraz mozesz zaczac rodzic i sobie na lajcie siedzisz na kafe. ja chyba ostatni tydz bede siedziala z torba do szpitala na kolanach i czekala na akcje. a nie boisz sie porodu? bo wydajesz sie bardzo spokojna heh my remont bedziemy robic po niedzieli duzo roboty nie ma tylko pokoj i kuchnia do pomalowania a ze tu pomieszczenia sa 2X2 to zrobimy to w jeden dzien. tylkjo nadal nie wiem jaki kolor w kuchni

a no przyszla mama powiedz mi jeszcze taka rzecz czy mialas robione to usg prenatalne w 13 tyg? bo roznie o tym pisza