Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Moniśka26

ciąża i kłopoty z mężęm

Polecane posty

Miałam mieć pracę już przed ciążą. A w międzyczasie, jak już pisałam pracowałam gdzie się dało. Poza tym w ostatnich miesiącach, co też już pisałam to mąż nalegał na dzieciątko, tak bardzo chciał być tatusiem.

Dziewczyny dziękuje za cenne rady i uwagi, muszę wszystko jeszcze raz przemyśleć i zastanowić się co dalej. Po rozmowie z wami jest mi trochę lepiej, ponieważ mogłam to z siebie wyrzucić. Jeszcze raz dzięki.

Dla mnie to dziecinne zachowanie,że woli kupic sprzet grajacy niz zainwestoac cos w dom a tym samym w RODZINE. i co to w ogole za argument? co probuje udowodnic ? szkodzi Wam jak i dziecku ktore pojawi sie na swiecie. z tego troche wynika ze nie zalezy mu na Tobie,skoro swiadomie robi ci przykrosci i krzywdzi w pewien sposob - nie ma nic gorszego niz szantaz emocjonalny. czujesz sie winna ,płaczesz,denerwujesz...no nie sa to warunki do prawidlowego rozwoju dziecka. szukasz pracy OK, wiem ze w ciazy to graniczy z cudem,aby cos znalezc. i powinien to zrozumiec. jednak mozna tez w domu pracowac - moze jakies zlecenia przez internet? niech maz widzi twoje starania,a w międzyczasie mozesz zajac sie domem i pracami wokol niego. ruch na swiezym powietrzu dobrze ci zrobi. jesli sie nie dogadacie to siezle to wszystko skonczy. meza na 100% podjudza tesciowa i poki niczego nie zrobisz to jej bedzie sluchal. ROZMOWA - klucz do tej chorej sytuacji. idzcie na jakis kompromis. ale tez postaw sprawe jasno - opowiedz o swoich odczuciach, zapytaj jak widzi wasza przyszlosc, czy mysli o dziecku....bo kuzwa jesli na ciebie ma agresora to choc na dziecku mu powinno zalezec - skoro tez go chcial. wez sprawy w swoje rece zamiast sie poddawac i uciekac. ktores z was musi sie okazac rozsadkiem i myslec konstruktywnie. powodzenia w rozwiazywaniu problemu. 🌻 Julka 🌻 15.11.2011 🌻 2,660kg 🌻 51 cm 🌻 http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/3299 http://tinypic.com/r/24zds1z/5 🌻 Julka 🌻 15.11.2011 🌻 2,660kg 🌻 51 cm 🌻 http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/3299 http://tinypic.com/r/24zds1z/5

Gość dalfOlkaTolka
Wydaje mi się, że najwięcej zła robi ta twoja teściowa, to z jej podszeptów zrodziły się jego pretensje i żale. Radzę wam odciąć się jak najszybciej od tej kobiety. Niestety, ale jeśli wyjedziesz do matki, to możesz dobić swój związek, teściowa to wykorzysta i zacznie się gadka, że go nie kochasz i go zostawiłaś itd. Wszystko zależy od tego, jak silny ma facet charakter. Jak duży ma jego matka wpływ na niego.

Gość rokiitka
Moniśka- przykro mi bardzo, sama jest właśnie w końcówce ciąży, i w sumie jak czytam, to nie wiem czy u mnie nie było by tak samo, gdyby nie fakt ze zarabiam dwa razy więcej niż mąż. I w sumie wszystko dla dziecka i kredy na dom jest opłacane z moich pieniędzy, no i jak to w małżeństwie wybuchają kłótnie o kasę, ale ja tego tak nie odczuwam bo mam te swoje. A to ze nie możesz dostać pracy to całkiem zrozumiałe, mimo ze sama jestem kobietą ( i to w ciąży), prowadzę firmę rodzinną i serio nie ma szans żebyśmy zatrudnili kobietę w ciąży albo która zamierza być, sam fakt ze zanim sie wyszkoli- parę miesięcy to już zwieje, a jeszcze jak sobie pójdzie na zwolnienie np od 4 miesiąca to już masakra dla pracodawcy i to zrozumiałe. Trzymam kciuki, - a dom jest na was?? czy tylko na jedno z was?? A i czemu spłacałaś jego długi jak go poznałaś??

Gość do Miniski 26
"Miałam mieć pracę już przed ciążą." - ale nie dostałaś tej pracy, a mimo wszystko starałaś się o dziecko. Do tych co piszą, że kobiety w ciązy nie mogą pracować, to powiem tyle, że jeszcze kilkadziesiąt lat temu kobiety do połogu cięzko pracowały w polu, rodziły dziecko, zostawiały w cieniu i dalej do pracy!

Gość mireczkowataa
kobiety mogą pracować w ciaży- tylko pokaż mi pracodawcę, który babkę w ciaży zatrudni? Jest ich naprawdę niewielu i przeważnie kończy sie to kontrolą ZUS.

Gość dalfOlkaTolka
"kilkadziesiąt lat temu kobiety do połogu cięzko pracowały w polu, rodziły dziecko, zostawiały w cieniu i dalej do pracy! " - a ile z tych kobiet poroniło? wolałabym nie wracać do takich czasów. Wtedy tylko najsilniejsi przetrwali, a kobiety umierały często przed trzydziestką. Po co podawać chore czasy jako jakiś przykład? Zresztą nie o tym jest wątek, bo autorka nie ma pracy, do której by nie chciała pójść. Ona nie znajdzie pracy w ciąży, bo kto zatrudni kobietę w ciąży?

Gość ogra
ten twoj maz cie nie kocha ma cie w dupie

Gość miałam podobnie
do "do Miniski 26" a kto ja zatrudni w ciąży??? sama bym nie zatrudniła ciężarnej.To że kiedyś kobiety w połogu pracowały to było.... kiedyś... Dawno temu ludzie mieszkali w jaskiniach i tez żyli.

Gość jana3376r
oj do pracy mogłabyś iśc ja urodziłam troje dzieci i pracowałam do końca