ankasoton 0 Napisano Kwiecień 18, 2012 Witam, wyszukiwarka mi sie zbuntowala dlatego prosze o podpowiedz. Loop diathermy jaki to odpowiednik polskiego badania? A moze ktoras z Was miala to badanie i jest w stanie opisac przebieg oraz w jakich sytuacjach jest ono robione? W przypadku nadzerek tez? Z gory dzieki za info. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Perwersja 0 Napisano Kwiecień 18, 2012 Z moich kombinacji wychodzi, że to może być usuwanie jakichś zmian za pomocą prądu. Nie wiem czy to nie jest coś takiego, że "obwiązuje się" jakąś specjalną "nitką" np. polip, następnie przez tę nitkę przepuszcza się prąd i w ten sposób ta nitka odcina taki polip. Możliwe, że wymyślam. :D :D :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Perwersja 0 Napisano Kwiecień 18, 2012 Chyba jednak wymyślam. :D Ale może chociaż naprowadziłam Cię na dobry trop. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość junn Napisano Kwiecień 18, 2012 pętla elektrochirurgiczna -z tego co wydedukowałam i znalazłam w necie tak mi się wydaje Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach