Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kasiaa23

czy ktores mialy tak na pierwszym usg???

Polecane posty

Gość Kasiaa23
a kiedy bylo cos widac po was??

Gość Kasiaa23
no tak. pytam z ciekawosci bo moja mama ze mna np dopiero w 6 miesiacu miala a wczesniej mowi ze prawie nic nie bylo widzac.

U mnie na pierwszej wizycie gin powiedziała, że ciąża jest 2 tyg młodsza niż wynika z om. Dlatego ja się sugeruję tylko terminem porodu, który mi od razu podała i z usg się to zgadza.

ja poszłam niby w 6 tyg a na usg wyszło że nie ma jeszcze nawet 5 tyg po kolejnych 2 tyg różnica zmniejszyła się do 5 dni:) ale czy to ważne? grunt że wszystko jest ok:) a termin porodu to tylko przybliżona data:) więc się nie martw a zdaje się że gdzieś kiedyś czytałam że najprawdopodobniejsza data to z usg połówkowego:)

Gość no tak,.,.
po mnie bylo widać około 5 miesiaca ale można to bylo zakryc jeszcze jakas luzna bluzka a teraz koniec 6 i juz sie niczym nie zakryje wiec pozostaje tylko sie nim chwalic;D

Gość vvvv vv
a ja myślałam ze liczy sie od ostatniej miesiączki i dlatego mówi się ze termin porodu może być 2 tygodn ie przed lub po wyznaczonej dacie.Dlatego ze lekarze liczą od dnia okresu a do zapłodnienia dojdzie póżniej....teraz juz nie wiem jak to jest...

na pierwszej wizycie przy badaniu bez usg tak licza ale pozniej to po usg to stwierdzaja. uspokoilam sie bo widze ze wiele kobiet tak ma... wazne zeby sie urodzilo cale i zdrowe.