Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Optymistka.

Dziewuszki co radzicie na pryszcze?

Polecane posty

Gość Optymistka.

Dziewczyny doradzcie mi! W październiku wyjechałam do holandi na trzy miesiace ,wróciłam i twarz mialam w pryszczach. Moze nie cala tylko na dole policzkow :/ przed wyjazdem mialam pojedyncze pryszcze jak każda nastolatka. Teraz troche mi zeszły stosowałam sudocrem ale nie wiem czy on mi pomógł czy to ze nie wyciskalam. Co stosujecie? Pomożecie? :) tylko zeby nie bylo takie drogie...

Gość anula123434
Ja krem matujący antybakteryjny firmy Barwa Siarkowa Moc trochę wysusza skórę ale pryszcze nie wychodzą a miałam ich masę

Gość marianna pe *
ja używam vitella ictamo zineryt/ z antybiotykiem/ cynk paste do zębów podkład

Gość aleksandra 1983
pryszcze się leczy nie tylko z zewnatrz ale tez od srodka wiec zmianadiety bedzie miala bardzo korzystny wplyw na zmiany na twarzy.

Gość martyna 79
Sama kiedyś mialam klopoty z cerą walczylam z tym cholerstwem bardzo dlugo, ciągle nowe specyfiki za nie mała kase, non stop jakis nowy antybiotyk ktory dzialal tylko na jakis czas a niszczyl wątrobę. W koncu trafilam do godnego polecenia dermatologa, ktory odrazu odradzil antybiotyki doustne bo po jakims czasie organizm bardzo szybko sie na nie uodparnia szczegolnie na tetracyline. I tu musze sie zgodzic z Marlen IT - rzeczywiscie nalpeiej jest odstawic na jakiś czas te wszystkie kremy kotre maja mnostwo skladnikow zapachowych podrazniajacych skore a kupic sobie krem naljepiej nawuilzajacy albo matujacy bezzapachowy ja mam AA i do tego mydlo dzieciece i mysle twarz woda przegotowana albo mineralna. Do tego jezeli cos mi wyskoczy mam masc cynkowa i smaruje nia pojedyncze krostki jak wyskocza ale zazwyczaj przed okresm jeden albo dwa na bodzie. Jezeli chodzi o jedzenie to tu nie zgodze sie z Toba no dobra chcialas to masz-----> rzeczywiscie zeby organizm dobrze sie rozwijal potrzebuje zbilansowanej diety ale mi np dermatolog rowniez odradzil jedzenia mięsa szczegolnie tych kupnych wedlin bo to sama chemia ostrzykiwana wodą i one naprawde odkladaja sie w jelitach. Co do bialka glownie mleka i jajek to takze nie powinnam ich jesc bo zbyt duzo bialka w ogranizmie moga powodowach przyszcze. Nie wiem czy zauwazylas jakies problemy z cera maja faceci jedzacy odzywki bialkowe na mase koszmar a to wlasnie dzua dawka bilaka. Poza tym melko krowie jest nie przyswajalne przez czlowieka i czlowiek moze rozwijac sie prawidlowo bez picia mleka lepiej zastapic je jak juz cos jogurtami czy kefirem. I faktycznie nie pije mleka juz od dluzszego czasu i mam o wiele lepsza cere. Podobnie ja moja kolezanka ktora od dawna miala problem z cera teraz kiedy urodzila i karmi nie moze pic mleka bo maly jest uczulony i mowi ze nigy nie miala lepszej cery niz teraz. Wiec chyba cos w tym jest. Takze jak widzisz są rózne szkoly inalezy zachowac umiar a nie odrazu krytykowac wystarczy troche pomyslec

Gość selena g
Czesc dziewczyny akurat mam informacje co i jak zrobic aby pozbyc sie tradzika Tradzik, lupierz oraz inne skorne problemy jest tylko tzw. szczytem gory problemow. Proces eliminacji candidy albicans/kuracji antygrzybicznej/jest metodycznym, świadomym, długotrwałym planem. Wymaga wielu poświęceń i wytrwałości. Proces jej eliminacji można podzielić na kilka etapów: 1. Zmiana diety celem zagłodzenia drożdży i powstrzymania ich rozwoju. 2. Eliminacja nadmiaru candidy przy użyciu lekarstw i ziół. 3. Oczyszczenie organizmu z nagromadzonych trucizn i obumarłych drożdży. 4. Naprawa przeciekającego jelita i systemu immunologicznego. 5. Zmiana trybu i poglądów na życie. 1. Zmiana diety celem zagłodzenia drożdży i powstrzymania ich rozwoju. Podstawą planu eliminacji candidy jest pozbawienie jej podstawowego pożywienia, jakim jest cukier. Nie mówię tu tylko o jego rafinowanej, białej postaci, lecz także o jego obecności w produktach spożywczych. Powinno się także zrezygnować z produktów: mocno przetworzonych, konserwowanych, hamburgerów, coli, lodów, produktów wędzonych, potraw z dodatkiem octu i tym podobnych powodujących wzrost drożdży. Nie będzie to rzecza prosta z uwagi na wieloletnie przyzwyczajenie do tego rodzaju żywności. Należy ograniczyć też proste węglowodany, momentalnie przetwarzane w organiźmie w cukier, jak pieczywo, kluski, ziemniaki. Ogólnie rzecz biorąc dieta w okresie przejściowym powinna zawierać zwiększoną ilość protein, na niekorzyść prostych węglowodanów, duże ilości świeżych, zielonych warzyw, znaczne ilości filtrowanej wody, cytryny, oleju z oliwek. Pokarmy zalecane podczas kuracji: ryby /najlepiej głębokowodne/, świeże sałatki warzywne, organiczne ilości zbóż i owoców, proso, banany, avocado, domowe zupy warzywne, soczewica, warzywa gotowane na parze, kiwi, olej z oliwek, cytryny, ciastka ryżowe, brązowy ryż, chleb nie zawierajacy drożdży. Odnośnie chleba czy innych produktóow spożywczych: należy je trzymać w zamrażalniku, gdyż samo schłodzenie w lodówce nie zapobiega szybkiemu procesowi powstawania pleśni. Otwarte opakowania płatków, ciastek /skoro nie możemy się powstrzymać/ owoce, warzywa powinny także znaleźć się w lodówce, by choć opóźnić proces pleśnienia, z którym właśnie walczymy. Podczas kuracji należy unikać: owoców, keczupu, miodu, cukierków, alkoholu, produktów marynowanych, omletów, cukru, lodów, czarnej i zielonej herbaty, pizzy, grzybów, majonezu, suszonych owoców, melonów, kiełbasy, szynki, sosów, boczku, czekolady, przetworzonych serów, chipsów, wody z kranu, pikli, produktów z białej mąki, ciast, ciastek, kawy, produktów z drożdżami, makaronów. 2. ELIMINACJA NADMIARU DROŻDŻAKÓW PRZY UŻYCIU ZIÓŁ. Można też spróbować wyeliminować drożdże przy pomocy nie dających efektów ubocznych ziół, takich jak: Grapefruit seed extract /GSE/, czyli wyciąg z pestek grapefruitata, Garlic czyli czosnek, Goldenseal /Hydrastis Canadensis-Gorzknik kanadyjski/, Caprylic acid /kwas kaprylowy/, Aloe vera /Aloes/, Swedish bitters /zioła szwedzkie/, Broccoli extract wyciąg z brokułów/, Evening primarose oil /olej wiesiołka/ 3 Oczyszczenie organizmu Zalecane są lewatywy przy użyciu filtrowanej, przegotowanej wody (max do 1 litra), jako środek oczyszczający jelto grube. Do pierwszej lewatywy można dodać w/w środki antygrzybicze, celem wypłukania nadmiaru materiału fekalnego i redukcji ilości candidy w jelitach. Druga może zawierać probiotics, celem repopulacji dobroczynnej flory bakteryjnej. Wystarczy otworzyć 1-2 kapsułki zawierające w/w składniki i wsypać je do do wody, po czym dokładnie wymieszać. Zapraszam cie przy okazji na moja strone internetowa ktora pomoze tobie w oczyszczeniu i zrozumieniu jak zachowac zdrowie: www.mojadrogadozdrowia.com 4. Naprawa przeciekającego jelita i systemu immunologicznego. Pozytywny wpływ na gojenie się jelit ma Glutamina-L lub buraki, z których ona pochodzi, probiotics, zwiększenie spożycia potraw zawierającyh błonnik, rotacja pokarmów, orzechy kokosowe i oliwa z oliwek, zmniejszenie kwaśności w jelitach przez zażywanie enzymów, unikanie używek, spożywanie brązowego ryżu oraz zboz.Ważne jest dostarczenie regenerującemu sią systemowi tzw. essential fatty acids, zawartych w oleju z oliwek, czy w rybach. Glucosamina, Alfalfa (lucerna), Flaxseed (siemię lniane), La pacho oprócz właściwości grzybobójczych pomagają także w odbudowie zniszczonych tkanek jelita. Bardzo pomocne są też enzymy trawienne, pomagające przyswajać pokarm w górnej części przewodu pokarmowego, nie dopuszczając go do siedliska candidy w dolnych jego częściach. System nerwowy może być wzmocniony witaminą B. Wątroba potrzebuje miedzi i witaminy C do produkcji antyciał. Immunoglobiny, które atakują bakterie i wirusy, są wspomagane przez kwasy tłuszczowe. Śledziona wymaga witaminy B 12, witaminy C, żelaza. System limfatyczny wymaga witamin A i C oraz cynku. Witamina C aktywizuje białe ciałka krwi. Witamina A i cynk pomagają w produkcji białych ciałek krwi. Miedź i magnez współpracują z witaminą C w wiązaniu trucizn w układzie limfatycznym. Jednakze tych witamin nie brac w tabletkach tylko "szukac" ich w warzywach i owocach. Oczywiście, należy ciągle pamiętać, że nadmierne spożywanie cukru w białej czy ukrytej w produktach - postaci powoduje obciążenie i osłabienie funkcji obronnych organizmu. 5. Zmiana trybu zycia Oznacza, ze po oczyszczanie organizmu nalezy poprostu zmienic swoje nawyki zywieniowe....jest bardzo duzo ciekawych stron na ten temat.

Gość to nic nie daje
Pojedyncze pryszcze to nie trądzik. Jakbyś miała ze 30 albo i więcej, to można byłoby się martwić. Tanie kremy pomogą jak masz parę krostek.

Gość jkghuftyf
pae czy wiecej krostek wszystkoi z paskudnego zarecia wiec sie nie podniecaj tak

Gość Optymistka.
Czy ja sie podniecam? ;] mam troche pryszczy i chce sie ich pozbyć i w tym celu zapytałam Was o rady... Ale widze ze ktos wyżej ma swoje wlasne komentarze o ktore nie prosiłam. Trzymaj sie zasady jak masz napisac cos nie na temat, to nie pisz wcale. Bo nie po to ktos wstawia własny temat zeby ktos inny go skomentował po swojemu.

Gość jkfnjabdh
Optymistka to nie bylo doc iebie tylko od tych wyzej