Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość SindiMamuśka23

Jakie kolory ścian macie w pokojach dzieci???

Polecane posty

Gość SindiMamuśka23

Szukam jakiegoś fajnego zestawienia z ciemnymi meblami :D do pokoju dla chłopca :)

Gość SindiMamuśka23
Jak mozecie wklejcie link z kolorem ścian (farby)

Gość SindiMamuśka23
mysle cos wlasneio blekicie ale niewiem jakie dodatki dywan czy tez moze byc w blekicie kolor mebli mam ciemne lozeczko niewiem jaki kolor by pasowal

Gość czytam bo lubię
ja mam ściany w kolorze groszku u synka a meble pomarańczowe, niesamowity efekt;)

jest też fajny kolor zapach mchu, to taka zieleń o i tem gorszek też fajny jest dla chłopca zawsze ten niebieski, ale można trochę urozmaicić i dać inny kolor u mojego brata jest gorszek właśnie

u synka w pokoju ściany są koloru: pastelowy morelowy z duluxa albo decorala.. nie pamiętam. Ma komodę, szafę i regał na zabawki w kolorze ciepłym dębowym, niebieskie i zielone dodatki, dywan ma w kolorze bezowo brązowym w kształcie dużego misia kupiłam go na allegro. Do ciemnych mebli proponuję ciepłe jasne kolory ścian.

tak, ja też myślę, ze ciepłe kolory są wskazane do ciemnych mebli, bo dla dziecka pokój musi być przyjemny

mój synek ma właśnie tą komodę co podałas linka, tylko na wymiar dł.1,6m i w kolorze dębowym, i fakt mieści się tam i upchać można wszystko :)

U mnie jest cienoniebieski, do jego jasne meble z niebiskimi fronatami. Jest trochę za cimno, więc następny kolor będzie dużo jasniejszy.

Gość jak mam kolor jasny szary
meble białe i duużo dodatków zielonych, niebieskich i żółtych

Mój ma zółty kolor taki : http://www.google.pl/imgres?imgurl=http://www.leroymerlin.pl/multimedia-storage/6d/78/abc4328a5ec688b644c7717a7c1b-42850241_d.jpg&imgrefurl=http://www.leroymerlin.pl/produkty/farba-emulsyjna-lateksowa-kolory-swiata-dulux-kolor-pole-kukurydzy,1298975803,1298972801.html&h=500&w=500&sz=50&tbnid=JfqnoFfdAyDXpM:&tbnh=90&tbnw=90&prev=/search%3Fq%3Dfarba%2Bpole%2Bkukurydzy%26tbm%3Disch%26tbo%3Du&zoom=1&q=farba+pole+kukurydzy&docid=eeK56eG0UvtyRM&hl=pl&sa=X&ei=xR-QT7OMHaXf4QSBzfTBBA&ved=0CFIQ9QEwBw&dur=209

Gość SindiMamuśka23
ppodnosze

Gość huhuij
u nas jest intensywny blue :) i białe meble, a w poprzednich mieszkaniach bylo niebieski+ jedna ściana czerwona- rewelacyjnie wygladało, a także zieleń taka dość żywa, ale nie za bardzo.

Postawiliśmy na kolor - żółty słonecznikowy, jesień dyniowa, zima gradowa i korek na czwartej ścianie (jako gigantyczna tablica do przyczepiania rysunków) - wszystkie farby z Nobilesu (wychodzą genialnie). Ale do tego jasne meble. Jeżeli meble są ciemne (np.orzech) to proponuję rozjaśnienie pokoju żółtym lub zielonym (np.leszczynowy).

Gość mi osobiście
mi osobiście podoba się zestawienie pomarańczu z zielenią. Tyle, ze pomarańcz niezbyt ostry bo oszaleć dla mnie można w tym kolorze ;P Dla chłopca strasznie podobaja mi się właśnie pomarańczowe ściany i zielony duży dywan typu shaggy, który będzie wyglądał jak trawa :D Co do błękitu dla mnie osobiście za zimny

Gość trawieso
Moje dzieci mają tapetę w kolorach jasnego niebieskiego i zielonego :) Chciałem im stworzyć taki radosny klimat :) http://obon.pl/

Gość gość
ja wybralam bardzo intensowny zielony wrecz piz dzacy :/ to chyba wina hormonów ciazowych..;) tragedia mam nadzieje w niedlugim czasie przemalowac na spkojniejszy kolor

Gość gość
Zolty z duluksa, taki wściekle zolty, biale meble, niebieskie i zielone dodatki

Najkorzystniej, by kolor dziecięcego pokoju nie był zbyt agresywny, a uspokajał. Neutralne barwy ścian i mebli dają większe pole do popisu dla kolorów dodatków i dekoracji. Do szarych mebli będzie pasowało wiele kolorów ścian. A jak poradzić sobie z przestrzenią dla rodzeństwa? Za pomocą mebli czy kolorów na ścianach można podzielić pokój na strefy dla każdego z dzieci. Dobrym rozwiązaniem, szczególnie w przypadku małych pomieszczeń, są łóżka piętrowe. Każde z nich może mieć własną kotarkę, za pomocą której dziecko ma możliwość odgrodzenia się od reszty pokoju. Przestrzeń w tylko "dla siebie" jest bardzo potrzebna. Zwłaszcza wraz z rozwojem dzieci. To ważne, by dzieci dobrze się czuły w miejscu, w którym spędzają przecież tak wiele czasu! Należy też pamiętać, że gust dzieci i poczucie ich estetyki kształtuje się od najmłodszych lat.

Gość gość
ja mam tapety takie przeznaczone specjalnei do pkoikow dzieciecych, sprawdz tutaj www.krainabarw.com wlasnie u ncih kupowalam i jestem barzo zadowolona

Gość gość
A ma ktoś może u dziecka w domu fototapetę ?

Gość gość
Szare, z błękitnymi dodatkami i jasno szarymi meblami, a u dziewczynki jest szaro żółto i białe mebelki :)

Gość gość
Jak planuje się ciemne meble to najlepiej żeby były białe ściany. Wtedy taki kontrast pasuje. U mojego syna w pokoju tak jest z tym że jeszcze na jednej ścianie dorzuciliśmy fototapetę. Chcieliśmy z mężem żeby mały na tych ścianach miał coś swojego jak motyw z ulubionej bajki. Bardzo polecam takie rozwiązanie i to żeby dziecko wybierało samo. My kupiliśmy w Sangrafie www.fototapety-sangraf.pl i tam jest bardzo spory wybór.

Gość gość
Sciany mamy biale, meble ciemnobrazowe (kolor zblizony do debu antycznego) z wstawkami waniliowymi na frontach. Do tego blekitne dodatki. Na scianach zdjecia syna oprawione w antyramy z podkladami ciemnobrazowymi i blekitnymi. Fajny efekt na bialej scianie. Do tego brazowe rolety i ciemne panele na podlodze. Syn alergik dlatego odpadly zaslony czy dywany. Minimalizn ;)

Gość gość
Skorzystaj moze z jakiegos kreatora wnetrz, na stronie Sniezki taki jest i wtedy dobierzesz sobie kolor, my tak dobieralismy w pokojach.