Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość comamzrobic?

sąd i oskarżony pomocy!!!

Polecane posty

Gość comamzrobic?

hej, powiedźcie mi jak będzie wyglądać sprawa w sądzie mojego chłopaka, pobił typa. dostał już wyrok z posiedzenia a sądzie a przyszło kolejne pismo z kolejną rozprawą. długo czeka się na wyrok? wypuszczą go od razu do domu czy jak to będzie wyglądać? proszę o inteligentne porady...

Gość Ja, w wiecznej depresji
wytłumacz dokładnie a nie takie masło maślane, jeżeli niby dostał już wyrok to nie powinno być kolejnej rozprawy

Gość zumbo
więc przyszło pismo bo albo twój chłopak zgłosił apelacje lub jest to z powództwa cywilnego o odszkodowanie sądzę jednak że chodzi o to drugie więc wyrok jest taki jaki zapadł na pierwszym posiedzeniu i teraz będzie się toczyć sprawa ile twój dziad da typowi kase za pobicie

Gość comamzrobic?
dostał pismo z wyrokiem w zawieszeniu grzywną i kuratorem za złamanie nosa;/ i to było posiedzenie w sądzie i teraz kolejne pismo przyszło do mnie (jako świadka) i do niego o rozprawie w sadzie karnym a prokurator mu mówił że nie będzie żadnej rozprawy tylko te posiedzenie.

może ta druga strona złożyła apelacje od tego wyroku i Sąd Okręgowy przekazał sprawę do ponownego rozpoznania i będzie rozpatrzona jako rozprawa a nie jako posiedzenie

a czy na tym wyroku, które dostał jest napisane wyrok nakazowy?

Gość albo raczej sa to
dwa odrebne postepowania: jedno (juz zakonczone wyrokiem) o pobicie i to jest pewnie z kodeksu karnego, a drugie cywilne - o odszkodowanie.. ...?

ta 2 opcja wydaje sie bardziej prawdopodobna napisz z jakiego sądu dostałaś wezwanie i w jakiej sprawie?

no ale pisze, że dostała jako świadek do wydziału karnego więc to nie jest o odszkodowanie. to mamy zagadkę na wieczór :D

Gość comamzrobic?
właśnie też mi się tak wydaje, że tamta strona stwierdziła, że wyrok jest za mały :/ ale bez przesady za złamanie nosa nie wiadomo co sobie życzą....

Gość comamzrobic?
wezwanie świadka sad rejonowy w ******** II wydzial karny wzywa mnie do stawienia sie na rozprawe w charaktrze swiadka w dniu***** w sadzie rejonowym w ***** sala nr **** w sprawie oskarzonego *****

ja widze to tak, twój chłopak dobrowolnie poddał się karze, w sądzie było posiedzenie 335 k.p.k, druga strona wstąpiła jako oskarżyciel posiłkowy, Sąd wysłał stronom odpisy wyroku, oskarżyciel posilkowy stwierdził, że się jednak z taką karą nie zgadza, napisał wniosek o uzasadnienie, potem złożył aplację, Sąd okręgowy utrzymał tą apelację i przekazał sprawę do ponownego rozpoznania i dlatego jest rozprawa ze słuchaniem świadków 🖐️

Gość comamzrobic?
ok ok dziekuje wam :) a mam pytanie jeszcze czy po tej rozprawie od razu go wypuszczą ?

smefetkaaa pracujesz w Sądzie? :(

Gość comamzrobic?
nie, nie jest zatrzymany. chodzi mi o ty, że jak sie skończy rozprawa to czy normalnie będzie mógł jechać do domu

to byśmy sobie pogadali o naszych wydziałach :D

no :o

na pewno :D:D właśnie cywilny jest fajny

tak naprawdę wszystko to kwestia zainteresowań mnie zawsze bliższe było prawo karne a nie masz możliwości przeniesienia się do cywila?

Gość Kosmaty ukasz
jak taki wojownik to niech idzie i posiedzi ze dwa lata. może mu przejdzie!

Gość comamzrobic?
mam pytanie odnośnie jeszcze wyroku jaki może dostać za te złamanie, z góry dziękuje :*

Inteligentną odpowiedź uzyskasz dopiero wtedy gdy inteligentnie opiszesz całą sprawę. Nie napisałaś tego, co najistotniejsze. =)

Gość comamzrobic?
z art 157 ustęp 1

Gość knajacka lampucera
ehhhhh... :O