Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Valetta

Mam tylko 100 zł, a przychodzi dzisiaj do mnie dzisiaj 6 osób, co podać?

Polecane posty

Wpłaciłam pieniądze na lokatę, a potem miałam spore wydatki i zostało mi tylko 100 zł. To kwota na jedzenie, napoje i wino. Jakie dania zaserwować, by były sycące, tanie, ale nie wyglądały tanio? Mam pod domem Biedronkę.

Gość Banany
Zrób sałatkę, kotlety jakieś, winko, napoje i jeszcze ci zostanie, kup trochę ciasta ;)

Gość to jest duza suma
na podjęcie przyjaciół--o ile nie chcesz zeby stło uginał się pod alkoholem,bo i 300 ci nie wystarczy. rusz głową i pomyśl,nikt za ciebie nie będzie myslał co podać.

Gość miszczyni improwizacji
zrob koreczki :D z czego tam masz, ser, pieczarki, papryka, ogorki, moze byc sledzik, moze kabanosik, kolorowo, duzo i tanio :D

Gość Banany
Kup w Biedronie kotlety schabowe, tak jak pisałam, albo jak ktoś pisał spaghetti zrób jest tani sos Aspiro w Biedronie ;) makaron też tani jest

Gość Banany
No koreczkami na pewno się najedzą :( podrażnią tylko żołądek

Haha, koreczków na pewno nie, bo nie żyjemy w PRL... Chodziło mi o dania obiadowe, sałatka i kotlety są ok, tylko jakie... A spaghetti z czym?

Gość Banany
Kotlety schabowe są gotowe pocięte zapakowane w Biedronie, spaghetti ze sosem, do tego pierś z kurczaka pokrojona w kawałki i uduszona

I makaron fusili, a nie spaghetti, kotlety to dużo roboty, a sos tylko podgrzeję przed podaniem i ugotuję makaton. To jaka sałatka? I jakie napoje i wino?

Gość Banany
No to jak Biedronka beee a masz ją pod nosem to wymyślaj sama, taka tępa jesteś że nie umiesz sałątki zrobić i nie wiesz z czego?? jak nie masz kasy to po co zapraszasz ludzi

Gość akarara
valetta - koreczki nie, aspiro obrzydliwy. no, z takim ,szlacheckim' podejściem to ci 1000 nie wystarczy ;-)

Gość Banany
To pizzę zamów jak ci się robić nie chce, kotlety za długo się robi, to źle tamto źle to kup gotowe dania ale wyjdą drożej

Gość Banany
Sama jesteś otępiała, co to za gospodyni i kobieta co sałatkę nie wie z czego zrobić, stówkę masz i wybrzydzasz jak ci się radzi kotlety to czy tamto, faktycznie z takim podejściem stówka ci nie wystarczy

Ale ten podszyw miał sporo racji, jak można kupować ten obleśny Aspiro, skoro w Biedronie jest przecier w kartonach 500 g

Gość kamelka39
Jeżeli obiad to kup ziemniaki, schabowe i mielone.Do tego mizeria. Po obiedzie podaj kawę i babkę. I po sprawie :-)

Gość miszczyni improwizacji
koreczki z prl.. :D no kotlety, makaron i salatka to innowacja zalatuja.. ;P jak dla mnie to niedzielnym obiadem u tesciowej ;) myslalam ze przychodza goscie na wizyte i poczestunek (koreczki - kazdy znajdzie cos dla siebie, ciesza oko i mozna przekasic co jakis czas a tak to micha salatki, makaronu i kuraka i potem kolejka do kibla :D) no skoro takie glodomory to jeszcze dorzuc z 3 kilo kielbasy i duuzo chleba zeby sie zapchali :D

Gość Ganta
To nie podszyw, bo ilość postów i nick się zgadza.

Gość Banany
Żeś wymyśliła z tym podszywem, taka sama ilość wątków zaczętych :D

Gość Banany
Ehhhh, jak sama wiesz co jest lepsze w Biedronie od tego co proponujemy to po co nasze rady

Dobra, zamknijcie się! Robię sos pomidorowy z mięsem mielonym z szynki, sałatkę grecką z fetą, 1 wino czerwone, 1 białe, 1 musujące, 6 soków jabłkowych, 1 pomarańczowy, na deser zrobię ciasto francuskie z marmoladą w środku i jakieś ciastka kupię

Gość Banany
Ciekawe czy taka kulturalna i kłamliwa jesteś wśród przyjaciół, wtedy dobre żarcie nie pomaga

Gość tylko tylkotylko
to wychodzi jakieś 15 zł od odsoby :O a ty będziesz coś jeść czy przyglądac się?

Gość Banany
Będzie zlizywać z talerzy po każdym :D

FUUUUUUUUUU, nie z sosem ze słoika, tylko z przecierem, kupię 4 takie po 500 g w kartonie i 2 tacki mięsa mielonego z szynki

Gość Banany
a ja wetknę sobie w dupę moje koreczki