Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hubsakar

Czy Ola to teraz popularne imię?

Polecane posty

Gość hubsakar

Spodziewamy się z mężem córeczki. Od zawsze mieliśmy wybrane imiona dla dziewczynki Ola dla chłopaka Adaś. Teraz kiedy jestem w ciąży spotkałam koleżanke, ma roczną córeczkę Olę.Zastanawiam się czy to imię jest teraz popularne.Kiedy je wybieraliśmy nie było.Panowała moda na imiona takie jak Oliwia,Zuzia,Wiktoria i Julka.Nie chciałabym dawać dziecku bardzo popularnego imienia....nie podążam za modą.Lubie kklasyczne imiona...Ola mi się dobrze kojarzy.Zastanawiam się jeszcze nad Basią.To chyba mniej popularne imię...Co myślicie?

Gość junn
Ola popularna jest: " lista najpopularniejszych imion 2011 roku: Dziewczynki: 1. Julia - 753 2. Maja - 583 3. Zuzanna - 537 4. Aleksandra - 525"

Prawda jest taka ze jak się obracasz w środowisku w ktorym jest dużo malych dzieci to Ci się wydaje ze wszystkie imiona sa popularne. Ja znam kilka małych Ol (takich od kilku miesięcy do nastu lat) a raczej Aleksander bo zadna z nich nie nosi imienia Ola tylko wszystkie to aleksandrey zdrabniane jako Ole. Jak Ci się imie podoba to nadawaj śmialo bo na prawde wszytskie imiona teraz są na topie: zofia julia olivia maja wiktoria Aleksandra Maria Amelia Emilia Blanka Lena Magdalena Nikola ... I bym tak mogla wymieniac i wymieniać...Ciężko znaleść na prawde mało popularne imię choć hmm dziś w sklepie poznalysmy z Mania malą Janeczkę ;) Janeczek dużo chyba nie ma, a przynajmniej ja nie znam. Więc jeśli podoba Ci się Ola to bym się nie zastanawiala nawet tylko nadwała.

Gość sdfghjk,c
ola beznadziejne imie- tzn duzo dzieci znajomych ma tak na imie. plus nie znam zadnej oli ktora bylaby inteligentna. same tumany:P

Ja dałabym córeczce na imię Olena. Imię bardzo rzadkie, a i tak zdrobniale mówiłoby się Ola :)

Gość hubsakar
Zosia ładne imię, ale moja mama je nosi,wiec...raczej odpada :-)

Zosi jest teraz dużoooo Ale jak już sobie wybralas Olę to nie kieruj sie tym ze są inne. Co z tego. Zawsze jakieś inne dzieci o tym samym imieniu się znajdą choćbyś nie wiem jak imienia szukała :) Olena cudo :D Na cale szczescie już wiecej dzieci mieć nie bede ;) ale imiona Kajetan i Olena/ Helena lub Marlena to moje nr 1 ;) Moze wnuki takie bedą nosić :D:D:D

Gość hubsakar
ja lubię prostote, skoro bede nazywac Ola to wolę Aleksandra.Nazwanie Olena nic nie da bo w szkole i tak będą np.3 Ole w klasie.... Chyba,że mówiłabym Olena.Ja jednak wolę Ola albo Basia :-)

mi sie podoba ,najwazniejsze ze Tobie tez :) dawno nie slyszalam tego imienia chyba ostatnio gdy bylam w podstawowce.teraz wszedzie slysze zosia,amelia, nicola,lenka,tez nie jestem oryginalna bo nazwalam milenka.acha jak rodzilam to lekarze mowili ze teraz prym wsrod dziewczecych imion wiedzie ...Pola

Gość hubsakar
Milenka bardzo ładne imię :-) mam siostrzenicę o ty imieniu.Nie wiedziałam, że Pola to teraz popularne imię.Teraz jest dziwna moda na Alany a jednocześnie Jan, Staś itp. ale może to i dobrze bo zróżnicowanie.Nie znam żadnej Poli. Jednak ja wolę Olę już tak się nastawiłam, zwłaszcza ze mój mąż też je lubi. A znacie jakąś małą Basię? Które imię ładniejsze?

pola to dosyc nowe imie bo rodzilam 6,5 msc temu,u mnie basia tez z podsatwowki.ale moja siostra nazwala corke estera,i nie slyszalam u nikogo tylko u niej

Gość hubsakar
Estera :-) nie obraź się ale kojarzy mi się z grubą kobietą :-) nie podoba mi się, ale z imionami tak jest jednym się podoba innym nie....

Gość nieswiadomamama
Ola bardzo ładne imię :-)

Z mężem niby zdecydowaliśmy się tez na Ole (u nas nie ma ani jednej:) ) Jednak mi jakoś nie pasuje i dziś znalazłam chyba fajniejsze:) Alicja - Ala - Alunia:) co myślicie o tym imieniu?:)

Mam córkę Olę i jest jako jedyna w klasie. W koło na Osiedlu też nie obiła mi się o uszy żadna Ola, a mieszkamy na dość "młodym" osiedlu z dużą ilością dzieci. U nas na osiedlu prym wiodą Marysie, Amelki i Zuzie:)

Mam córkę Olę i jest jako jedyna w klasie. W koło na Osiedlu też nie obiła mi się o uszy żadna Ola, a mieszkamy na dość "młodym" osiedlu z dużą ilością dzieci. U nas na osiedlu prym wiodą Marysie, Amelki i Zuzie:)

Gość hubsakar
Moja tęsciowa ma tak na imię.Bardzo ładne imię , proste,Polskie i klasyczne.Nie ładniejsze od Oli ;-) ale równie ładne :-)

Gość hubsakar
teściowa

Nie chodzi o to że ładniejsze miało być bo Ola bardzo mi się podoba - takie dostojne:) Ale jakoś jak mówiłam do brzuszka już jak do "Oli" i jak zaczęłam myśleć już o Niej jak o Oli to mi coś nie pasowało... czuje jakoś podświadomie że takie za "ciężkie" za "twarde" jak dla Niej:) I właśnie dziś mnie olśniło i wpadłam na Alicje:)

Gość hubsakar
Mi też się bardzo podoba.Nie jest też takie oklepane. ..Fajne imię dla dziewczynki:-)Jeżeli chcesz dać imię żadko spotykane to Alicja dużo ładniejsze niż na przyklad Blanka.Moja koleżanka tak dala na imię córce.Ja oprócz jej nie znam innej Blanki.Alicja brzmi pięknie :-)

Myśmy chcieli właśnie nieoklepane, ładne, polskie imię i takie uniwersalne,że dajmy na to za 20 lat nikt się nię bedzie dziwił że "takie" imię:) Też bardzo podobała mi się Milenka:) Ale jak dla męża to stwierdził że to już zbyt wymyślne;)

Gość hubsakar
widzę, że macie podobny punkt widzenia do mojego.Moje najbliższe koleżanki uważają, że takie imiona są staromodne. Wolą takie Claudie, Wiktorie, Zuzie,Julki, nawet Jessiki i Blanki. Tylko ja taki wyjątek.Lubię Olę,Alę,Kasię, Basię, Staska,Adasia, Jasia,Zosie. Kiedy mówię takie imiona koleżankom, to śmieją się ze mnie, że powinnam się przenieść w czasie o 40 lat wsześniej :-)

Wiesz co jak słyszę Nikola, Roksana, Andżelika, ale tez juz te Janinki, Stefanie to też mnie odtrąca:( Jednych jest od zatrzęsienia a drugich znów wydaje mi się ze krzywda dla dziecka jak np Dobrosława czy coś takiego;) mamy już córcie i jest Kinga wołamy na nią Kingusia, Kinia, Gusia i własnie czegoś niby zwykłego a ładnego szukaliśmy teraz i chyba mam już:)

Aha! Kasiulek bardzo dziękuje:) Czekamy jeszcze na nią ale chyba czuje że o niej pisze bo kopie jak szalona;)