Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

17latka_nadiecie

od 22.04 nie łączę ! Zrzucę 12 kg !

Polecane posty

Witajcie. Chciałabym aby ten temat był moim pamiętnikiem odchudzania, ale nie tylko moim. Do tej pory przez tydzień schudłam 1 kg. :) Chciałabym spróbować di etą niełączenia, ponieważ najbardziej do mnie przemawia. Uwielbiam jeść owoce, pomidory , kurczaka , jogurty naturalne i makarony... Dzięki tej diecie nie będę musiała z nich rezygnować. Moją największą pokusą jest pizza.. ;/ jestem zwolenniczką włoskiej kuchni. :) Uwielbiam gotować, trochę poczytałam i uważam że naprawdę warto. Mam 17 lat , mój wzrost = 164 cm . Obecnie ważę około 70 kg . Jutro podam dokładną wagę . Marzy mi się zrzucenie 12 kg . Chciałabym by przyłączył się do mnie ktoś komu naprawdę zależy. Chce tego tak bardzo jak ja.. Oraz liczę na stały kontakt, ponieważ dzięki temu wiem że wsparcie będzie większe, mocniejsze.. Właśnie opracowuję sobie trening. :) Czy jest ktoś chętny ?

Gość dietadieta
ja od polowy lutego nie łączyłam, schudłam 9 kg, ale ostatnio miałam mase imprez i przytyłam 1 kg. Od dzisiiaj wznowiłam dietkę, przede mną jeszcze 7 kg . Mam 173 cm, ważyłam 75,obecnie ważę 67 :) no i do tego jem do 1000kcal,czasem mniej, np dziisaj wyszlo mi z 700 , bo już poprostu nie jestem głodna...

Wiem, też tak mam , że nie muszę dużo jeść i kalorycznie, tylko smacznie i jak się zaprę to już mi to siedzi w głowie, poprostu nie jem. Ostatnio przytyłam po wakacjach bo ciągle siedziałam nad książkami i się uczyłam ( trudny rok) ale to wcale nie jest najważniejsze! :) Postanowiłam zrobić coś dla siebie.. :) A ile masz lat ? :)

Gość natalinka24
z jakiego linka korzystac ie ,bo jest kilka wersji , prosze o odp tez chyba od jutra sprobuje w niektorych wersjach liczy sie kalorie do 1000 a wy tez liczyc macie zamiar?

http://dietetyczny.eu/dieta-dr-haya-dieta-nielaczenia/ Ta strona mi najbardziej przypała do gustu, bo jest na niej zawarta większość informacji. a tak ogólnie to idę według takiego planu : 1 dzień : 3 węglowodanowe, 1 białkowowęglowodanowy 2 dzień : 3 węglowodanowy , 1 białkowy 3 dzień : 2 węglowodanowe , 2 białkowe 4 dzień : 1 węglowodanowy ,3 białkowe 5 dzień : 1 węglowodanowo białkowy, 3 białkowe 6 dzień : 1 węglowodanowy, 3 białkowe 7 dzień : 2 węglowodanowe, 2 białkowe 8 dzień : 3 węglowodanowe , 1 białkowy 9 dzień : 3 węglowodanowe, 1 węglowodanowo białkowy i poźniej się powtarza. :) I sama chciałabym maksymalnie do 1500 kcal :) Na dzisiajesze śniadanie (węglowodanowobiałkowy posiłek ) serek wiejski i kromka chleba. waga dzisiaj = 69,5 ( i z taką startuję ) A jak u was ?:)

Jadłospis na jutro : śniadanie: tarte jabłko + otręby II śniadanie : grahamka z masłem Obiad : sałatkk, : jajko , tuńczyk , majonez ( I białkowy) kolacja : banan + jakieś inne owoce :) i przerobie to pewnie na sałatkę

Witam :) dziś weszłam na wagę - 1 kg !! Jestem miło zaskoczona :) ponieważ wczoraj zjadłam zamiast jednego posiłku węglowodanowego inny węglowodan : CIASTO DROŻDŻOWE. jestem zadowolona.... :)) Ale dzisiaj już według planu jaki napisałam powyżej :)

Hej, a ten plan wyżej to nie jest dieta ONZ? Bo tak mi się kojarzy, chociaz ja robiłam turbo. Ja też staram się nie łączyć białek z węglowodanami juz od listopada, wychodzi różnie. Gratuluję pierwszych sukcesów :)

Gość qqqqqqqqa
to dieta ONZ a nie nielaczenia

Gość 17 latko
jestes za mloda na diety nawet nie wiesz jaka diete robisz haha

Gość do autorki 17-latki
w diecie niełączenia odpadają posilki białkowo-węglowodanowe,albo biało albo węgle,węgle+neutrale i białko +neutral serek wiejski i pieczywo złe połaczenie serek+warzywa (pomidor cebula ogórek pieczywo +warzywa dieta niełączenia jest bezpieczna dla takich młodych osób zezwala na jedzenie wszystkiego,tylko nie łączyc,nie popijac,chcąc schudnąc trzeba ograniczyc kalorie ale nie drastycznie 1200-1500kcal,jest dobrym sposobem na zdrowe odżywianie bez jojo

Gość azetcia
ale ta dieta co podaje autorka to ma inna nazwe chyba odchudzanie na zawołanie

Hmm , dziękuję bardzo . W sumie nie ważne , nie łącze węglowodanów z białkami i tak i tak. a jak mam napisane węglowodanowo białkowy to jem posiłki które są tak poł na pół np . serek wiejski :) i tyle w temat. ;) NIe uważam że jestem za młoda, są młodsze i głupsze. A ja to robię i jestem z siebie dumna ;)

Witajcie, dzisiaj rozmawiałam z koleżanką , która niewiarygodnie schudła! Zrzuciła prawie 10 kg w okresie od połowy marca do teraz. A gdy zapytałam jaki ma sekret, powiedziała że jadła kisiel rózne smaki , zamiast trzech posiłków : II śniadania, podwieczorku i kolacji :> czy to możliwe ? Co o tym myślicie ?

Ufff.. po ćwiczeniach :) Jestem taka szczęśliwa i zadowolona z siebie , po kąpieli posmarowałam się balsamem i zrobiłam sesję z masażerem :) co prawda troche jest nie poręczny. ALe trzeba korzystać z tego co nagromadziłam przez te lata, co było niby moją motywacją a po kupnie kończył się zapał ;-) . Kurczę , nie mogę się doczekać jutra. Mam pomarańcze w domu , jak je jutro zjem ! :D Uwielbiam pomarańcze, i tak długo nie mogłam sie doczekać dobrych.. ;-) już je mam ! Więc jutro na II śniadanie : pomarańcze ;-)) Może jednak ktoś się przyłączy ;-) ? Jutro ważenie, ciekawe ..

Gość lora26
Witaj:) od jakiegos czasu szukam odpowiedniej dla siebie diety. kiedys bylam na kopenhaskiej, schudlam 8kg ale po jakims czasie wrocily podwojnie... 1000kcal jakos srednio na mnie dziala zeby nie powiedziec ze slabo... ostatnio znalazlam w googlach diete 90dniowa, to jest podobno pierwotna wersja diety nielaczenia. mam zamiar przejsc na nia od jutra. Spojrz prosze w google na nia i powiedz mi co myslisz na ten temat. moze dolaczylabym do ciebie?:)

Gość pskah
lora daj linka do tej 90 dniowej

Gość lora26
chcialabym zrzucic jak najwiecej, ale bede wdzieczna losowi, Bogu i sobie samej jak mi sie uda z 10kg nie wiem czy wytrzymam na niej 90dni, jak krocej to krocej wazne zeby troche zrzucic a ta dieta odpowiada mi przynajmniej narazie... jutro wyjezdzam na urlop i od jutra zaczynam:) wroce po weekendzie majowym i jesli nadal bedziesz na watku to dolacze do ciebie na stale i przy okazji powiem jak mi poszlo przez ten czas, po 10dniach w koncu powinnien byc jakikolwiek spadek;)

Gość lora26
wstyd sie przyznac, nawet moj mąż nie wie ile waze... ale dobra 160cm i waze 79kg, przed tym przytyciem zawsze wazylam 65-68kg, wiec nigdy nie bylam szczupla ale teraz to przegielam:( w sumie dobrze ze tez wyjezdzasz:) mam nadzieje ze po naszych powrotach bedziemy mialy sie czym pochwalic:)

Ja mam chłopaka, jesteśmy z sobą dwa lata.. Zawsze wszyscy uważali że jestem dość poważną dziewczyną jak na swój wiek.. Jedziemy razem nad morze, bardzo mnie wspiera i mamy zamiar biegać codziennie rano ,a nawet jeśli nie biegać to spacerować po plaży... Dawno nie byłam nad morzem i bardzo mnie to cieszy ;-) . Mój chłopak bardzo chce wiedzieć ile waże, też dla mnie jest to wstydliwy temat, nigdy nie byłam szczupła. Chciałabym już ważyć np. 63 kg.. to już by było łatwiej . MUszę się jutro zważyć. Strasznie mnie dzisiaj ciągnie do słodkiego, ale zjadłam sobie płatki czekoladowe mojego młodszego brata , nie duzo , ale mi przeszło .. ;)