Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taka sobie mamuska

ile mleka wypijają wasze 9-11miesięczne dzieci?

Polecane posty

Gość taka sobie mamuska

hej taj jak w temacie.. chodzi mi o dzieci na mm, znajoma ma synka w wieku mojego (10mies) i mówiła ze jej tylko 2 razy po 210 ml wypija... rano i wieczorem (oprócz tego je kaszki na mm) moj nie lubi kaszek, i pije sporo wiecej tego mleka, mianowicie ok 8-180ml, póżniej o 11 -200ml , godz 16 -ok60ml -do drzemki musi miec mleko... no i wieczorem jakies 300ml (to juz kolacja, no kaszki zadnej w niego nie wcisne, manna jedynie ale to wtedy z marchewką taka na wodzie -gdzies wyczytalam przepis..), no i w nocy jeszcze pije jakies 200ml czy to nie za duzo? oprócz tego daje mu chlebek, owoce i obiad

Gość za dużoooo
Wg. mnei bardziej powinnaś urozmaicić diete, a ty w zasadzie trzymasz dziecko na mleku. Na opakowaniach mleka następnego masz napisane 3 x 210 ml wody + 7 miarek mleka.

Gość takie duże dziecko i je jeszcz
e w NOCY???

Gość taka sobie mamuska
no je... ale to ze dziecko ma 10mies nie znaczy ze nie bedzie sie budzilo na karmienie, kazde dziecko jest inne. mojej szwagierki corka 15mies i dwa razy sie jeszcze potrafi budzic to co powinnam mu dawac jeszcze?

Gość taka sobie mamuska
http://www.rodzice.pl/niemowle/karmienie-butelka/Ile-mleka-w-diecie.html poszukalam w internecie fachowych informacji i znalazłam pare stron na ten temat wg nich mój mały wcale za duzo mleka nie pije... problem by był jakby nie chciał bo trzeba by było mu przemycac jakos, kaszek nie lubi jesc wiec dlatego tego mleka jest wiecej dzieki za rady , liczyłam na jakies normalniejsze wypowiedzi

hmm mysle ze troszke duzo ma tego mleka. powinien juz byc normalnie na zupkach i miesku itp. a mleczko na sniadanie i kolacje plus jakis jogurcik. a w nocy to jest tylko tydzien przemeczenia sie i dziecko sie oduczy i juz. wcale jesc nie musi w nocy no cos ty. po prostu nie daj w nocy NIC. ani wody ani nic i po kilku dniach juz nie bedzie chcialo ale za to uwierz mi ze w dzien bedzie narabiac. i nie patrz na to ze poltoraroczne dziecko sie budzi na jedzenie bo to wcale nie z glodu sie budzi a przyzwyczajenia.powodzenia

powiem Ci tylko tyle jesli juz patrzysz na kolezanki i ich dzieci to dam Ci przyklad ze 4 letnia dziewczynka nie chce nic oprocz mleka i oczywiscie slodyczy. nie ma szans wcisnac w nia normalnego jedzenia i wiesz co sie z nia teraz dzieje? jak zadrapnie raczke na przyklad to nawet nie ma czerwonego sladu w tym miejscu a obrzydliwa biala rysa:( ogolnie jest blada i jak niedozywiona wyglada. popieram ze mleko jest potrzebne ale mysle ze w normalniejszych ilosciach.

Gość taka sobie mamuska
ojoj26-- dziękuje za konkretną wypowiedz!! on je i inne rzeczy, jogurty, obiad, pieczywo, jajecznice, jajka na twardo, szynke, chrupki, biszkopty ,owoce, i często podjada od nas... jest duzy bo nosi juz rozmiar 90, (ur sie mając ponad 4kg i juz wtedy duzo potrzebował mleka, słoiczki zaczą jesc jak miał 3mies bo mleko mu nie starczało-pediatra mi zalecił) ale faktycznie zaczne mniej podawac tego mleka tylko nie wiem jak :/ on sam sie upomina o to...zaczyna marudzic i nic nie chce oprócz mleka

Gość taka sobie mamuska
dł po urodzeniu 63cm... rodziłam naturalnie i bez znieczulenia eeeehh no ale nie o to chodzi... ja naprawde daje mu i inne rzeczy ale on po prostu domaga sie tego mleka!! co jeszcze moge mu dawac czym karmic zeby zapomniał o mleczku...

Gość no i co z tego że się budzi
na jedzenie w nocy kiedy jeść nie powinien?:O i tak je bardzo dużo w dzień dziecko karmione sztucznie nie powinno jeść dłuzej w nocy niz do 6 miesiąca

Gość taka sobie mamuska
moze niech sie wypowiedza mamy, no ok jesli twoje dziecko sie nie budzi to zazdroszcze ale jak ja mojemu nie dam mleka w nocy to jest krzyk, wody nie chce . to co ma sie zapłakac ? mi wcale nie jest fajnie wstawac co noc ale co zrobie, jak nie dam jesc to nawet nie zasnie

no to za duzo powiedziane ze dziecko nie powinno jesc w nocy bo to nie ma tak latwo:D:D trzeba mamusi nakazac lekki terror nocny bezmleczny:D:D:D no ja mialam przekichane bo mi sie budzil na jedzenie nawet co godzine ale sie w koncu wkurzylam i sie dobroc skonczyla. zajelo to 3 dni:)tzn noce. ale faktycznie brzuszek przez noc muuuuusi odpoczac.

no mi tez wyl ale najwarzniejsze ze wiedzial w koncu ze i tak nie dostanie i koniec kropka. a uwierz mi ze w koncu by zasnal. tylko dla Ciebie ciezko bedzie tak w nocy walczyc ale warto. bo teraz noce przespan przynajmniej...

Gość kobieto zrozum, że dziecko
to i do 4 lat może jeść w nocy jeśli brak ci konsekwencji to ty jesteś matką i powinnaś zadbać o swoje dziecko, a nie tłumaczyc się tym, ze płacze jeśli mu nie dasz:O myślisz, że tylko tobie płacze? trzeba konsekwencji do tego by dziecko przestało jeść w nocy, a nie idziesz na łatwizne i tłumaczysz, że "płacze":O

niestety zgodze sie z przedmowczynia:) bo to prawda ze musisz byc twarda i nie rezygnowac. ja zabralam smoczek i oddalam...to dopiero problem jest:P jedzenie nocne przy tym to pikus:D:D hehehe ale i z tym damy rade raz a dobrze. tylko jak zeby wyjda:P:P

Gość Butla na uspokojenie
bo płacze i wyrośnie krupniok, a za parę lat ty będziesz płakała nad jego tuszą.

Gość Katarzyna VVasnievvska
moje wpierdalalo za duzo mleka wiec jeb o podloge, teraz cale mleko dla mnie

Gość taka sobie mamuska
przeciez ja marze o tym zeby przesypiał mi noc... naprawde to by był luksus ale co ja zrobie? obudzi sie zacznie płakac walic w łózeczko , piszczec , krzyczec i az sie boje ze w koncu wypadnie (on sam chodzi) poradzcie mi , jesli naparwde pare nocy bedzie płacz a pozniej spokoj to spróbuje! doadam tak od 5nocy (prowadze zeszyt z posiłkami, drzemkami, pobudkami itp) zasypia 21 (zjada na raty od 19 do 21:30 jakies 300ml) pózniej pobudka róznie ale tak miedzy 3rano a 6 i wtedy wypija 210ml, budzi sie ok 8-9 wczesniej były 3 pobudki nocne i tak po 60ml sobie pił..

to i tak nie jest zle. tymbardziej uwazam ze nic nie tracisz tylko sie pare dni nie wspisz a potem juz z gorki. oczywiscie ze kiedys napewno Ci sie jeszcze moze budzic bo to goraczka to zab to przeziebienie to katar itp. no wiesz ale juz z butla latac po nocy nie musisz:P mowie Ci zabierz mu mleko w nocy i niech sobie poplacze. lozeczko jesli masz obnizone maksymalnie to na bank nie wyskoczy.

Gość Wydaje mi się
" wczesniej były 3 pobudki nocne i tak po 60ml sobie pił..." - wydaje mi się, że skoro 3 razy się obudził i wypił 60 ml to nie wcale z głodu. Jak dla mnie problem może tkwić w czymś innym, może pogadaj z pediatrą ?

to ja Ci moze napisze jak to u mnie bylo kiedy mial prawie 9 miesiecy(bo to wtedy juz zabralam jedzenie nocne) 6.30 okolo 150 kaszki mlecznej 10.00 mleko okolo120 13-zupka w miedzyczasie owocki albo biszkopty czy jogurty 17. obiad(cos z makaronem albo ryzem zeby sie pozadnie najadl) 18.30 150 mleka lub kaszki 22. 120 mleka 24. 60 mleka 2. 60 mleka 4-5- 60 mleka ale pobudki byly jeszcze pomiedzy jedzeniami nawet co 15 minut wiec u Ciebie jest raj

jak widac ja baaaaaaardzo przesadzalam z mlekiem ale to bardziej z niewiedzy ze tyle nie mozna. tydzien meki i teraz juz jak reka odjal nawet wody nie chce w nocy kiedy zabkuje i goraczke ma

Gość taka sobie mamuska
dzięki... no ja się cieszyłam ze w koncy jest tylko jedna pobudka-człowiek inaczej funkcjonuje postaram sie dawac mu mniej mleka, zobacze co z tego bedzie

teraz ma prawie 13 miesiecy i: 8.00-180 mleka 10.30-zupka jarzynowa na miesku 10.30-12.00-drzemka 13-owoce lub jogurt 15.00- obiad 15.30-16.30-drzemka 17.00 przekaski: biszkopty,rodzynki itp 18.30 kolacja: kaszka mleczna okolo 150ml 19.00-60 mleka (zamiast wody do popicia) 19.10-7.30 SEN:D:D:D:D

Gość Rany boskie!!!
Nie paś tak tego dziecka! Na każdy jęk leciałaś z butelką, rozciagnelas dziecku żołądek, to teraz chce jeść co chwilę! Skąd pomysł, że skoro płacze, to głodny???

Gość taka sobie mamuska
bo wody nie, na rekach sie nie uspokaja , płacze itd a na butelke sie rzuca jak mu w koncu dam...

heehehe to wiec u mnie to wcale ale to wcale glod nie byl:P:P gnojek chcial se mame w nocy zbyt czesto ogladac:):)

ehhh ja wiem ja wszystko wiem bo przeszlam przez to. to Twoja decyzja ale mowie Ci ze on juz nie potrzebuje tego mlaka w nocy. na powaznie sie wez za to bo im pozniej tym trudniej. po prostu zabierz i tyle. jak bedzie bardzo plakal to mu na male wycie pzwol. ale przytulaj co chwila i odkladaj. nastepnego dnia te chwile wydluzaj itd. az przestanie wogole sie budzic.