Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość TakaOnaJedna

Spóżnia się.... Co o tym myśleć...

Polecane posty

Gość dagora
tez tak mialam jestem w ciazy blizniaczej.5miesiac.Mamy juz 2 dzieci wiec bedziemy miec przetentegowane..

Gość TakaOnaJedna
No to niezle........ Ja chyba zwariuje w najblizszych dniach :(

Gość TakaOnaJedna
Eh i kolejny dzien i brak @... w ogóle spać nie mogę... Na dodatek żadnych obajwow nadchodzacego okresu... Raczej ze stresu doszukuje sie objawow ciazy... Ale po 6 dniach to chyba raczej malomiżliwe....

Gość TakaOnaJedna
Effi31 - na test chyba za wcześnie, bo stosunek miałam w 25 dniu cyklu (niestety przerywany, facet skonczył na zew, i mowil ze nic tak sie do srodka nie dostalo... no ale teraz w tych nerwach i jeszcze jak poczytalam na forum to...) D ziś jest 31 dzień, okres powinnam mieć 2 dni temu... W ostatnich miesiącach zawsze miałam jak w zegarku co 28 dni, a tak w ogóle to największe wahania jakie były w ostatnim póltora roku to 27-33. Więc te 2 dni opóźnienia to już mnie bardzo martwią a stres nie daje mi żyć ;/

Gość TakaOnaJedna
Eh już mam dośc tego stresu, na niczym się skupić nie mogę :(

Gość TakaOnaJedna
wiem, ale nie potrafie powstrzymać nerwów :( Dopatruje się wszystkiego na objawy ciąży... Natomiast na okres nic.. ani mnie nic nie boli, ani brzuch ani piersi no masakra...

Nawet jeśli będziesz w ciąży to świat się przecież nie zawali prawda?Musisz tak to sobie tłumaczyć,ale mnie się wydaje że w ciąży nie jesteś tylko za bardzo panikujesz i się niepotrzebnie nakręcasz...zrób sobie ciepłą kąpiel...nie wiem napij się wina...obejrzyj komedię w telewizji byle się trochę rozluźnić bo jak tak dalej pójdzie to zanim faktycznie zajdziesz w ciąże to Cię wywiozą do wariatkowa...

Gość TakaOnaJedna
Pewnie masz rację, normalnie też bym komuś tak radziła... Ale ja się już tak stresuję, że coś i ciężko to opanować, a najgorsze że nie czuje żadnych objawów na okres... Z kąpielą próbowałam wczoraj wieczorem, niestety dziś nic, nie pojawił się @ Ciążą to wiadomo nie koniec świata, ale teraz u mnie to nie jest dobry moment, partner raczej też nieodpowiedni... więc nie mogę sobie tego wyborazić.. :(

No to powinno skłonić Cię to do przemyślenia sprawy...skoro partner nie odpowiedni to może to znak,że to nie to,że powinnaś poszukać kogoś bardziej odpowiedniego...może to CIę tak naprawdę stresuję..że jakbyś faktycznie była w ciąży to nie dostałabyś wsparcia od swojego faceta...nie wiem nie znam Cię tak sobie gdybam...

Gość TakaOnaJedna
Dla mnie mimo wszystko to nie jest czas na dziecko, dlatego się strasznie boje. To co piszesz, że nieodpowiedni i pewnie to mnie stresuje, to pewnie też ma to wplyw na moj stres... A teraz nawet nie mysle o szukaniu kogos innego, bo jak pomysle ze moglabym byc w ciazy i to z nim... to naprawde nie wiem co robic ;/ Czytam roznie posty na forum i juz coraz mniej wierze w ten moj okres :(

Hej dziewczyny,proszę was o poradę ponieważ od kilku dni mam problem. Mianowicie powinnam dostać okresu w piatek,( dodam że jest on regularny co 30 dni) w czwartek bolał mnie brzuch więc uznałam że ten dzień nadchodzi, jednak w piatek miałam plamke krwi na wkładce i dalej nic... w sobotę zrobiłam test wyszedł negatywny miałam podwyższoną temparaturę ciała, białe upławy i w niedziele zaczeły się brązowe plamienia, piersi róniez mnie bolały kilka dni co rzadko mi się zdarza wczoraj dostalam okresu jednak nigdy tak nie miałam i dodam że nie uważaliśmy z chłopakiem w dni płodne... naczytałam się troszkę i mam paranoje pomóżcie proszę....

Gość TakaOnaJedna
Dziwne może okres Ci się rozkręci, a może to tylko jakieś plamienie... Rozumiem Cie, bo sama juz tez mam totalne paranoje, tyle ze u mnie narazie na okres się nie zapowiada :( nic mnie nie boli i w ogole...

Jeżeli nie miałaś stosunku do środka i były dni niepłodne to jest małe prawdopodobieństwo ciąży bo wbrew pozorom to nie jest takie proste zajść w ciażę, okres może się spóźniać właśnie ze stresu myślę że nie masz się czym martwic :)

Gość TakaOnaJedna
Być może masz rację, ale sama wiesz jak to się człowiek stresuje, szczególnie że ten okres się spóźnia już 2 dzień i jakoś nie czuje objawów żadnych żeby się pojawił. No teoretycznie 25 dzień cyklu powinien być niepłodny... wytrysk był na zew... ale jak tu poczytałam na forum, że jest jeszcze ten płyn który przed wytryskiem może się dostać itp itd... to już mi się wyobraźnia włączyła... A Ty w końcu dostałaś ten okres, tak?

Ja słyszałam że można mieć okres i być w ciąży dlatego się boję.... szczególnie że ten przebiega dosyć dziwnie może któraś z was tak miała ?

Gość TakaOnaJedna
Też tak słyszałam... Ale podobno ten w ciązy różni się troche d normalnego, w ciąży to raczej plamienie niż taki typowy okres. Ja miałam raz taki nietypowy okres, tzn krótki i głównie brązowe plamienie i było to związane ze stresem bo akurat miałam dużo egzaminów na studiach.

uważam że ten płyn w którym niby są plemniki to jest bzdura, w dni niepłodne nie ma możliwości zajść w ciążę, czasem okres się spóźnia np przez stres, dietę i przez wiele czynników. Ja dostałam wczoraj ale oczywiście też się naczytałam że w ciaży mogą być krwawienia...a to jest dosyć nietypowe bo nigdy tak nie miałam żeby plamić wcześniej dwa dni tylko od razu sie pojawiał i to opóźnienie 3 dniowe, dostałam okresu w 33 dniu cyklu więc to jest dziwne jak zawsze miałam co do dnia... no i upławy białe też świadczą o ciąży. No ciekawe ile ten mój okres potrwa, jak tylko się skończy to robię test. nie mam pojęcia czym sie rożni okres w ciąży od normalnego...

Gość TakaOnaJedna
Hmm no z tym płynem to niby też tak czytałam, ale wiele osób też pisze że można tak zajść w ciąże więc masakra... Ja mam dziś 31 dzień i okresu nic... w pochwie raczej sucho, zadnych uplawow ani nic, wiec nawet nie wiem co myslec... A ten okres to masz takie normalne krwawienie jak zawsze, tak samo obfite? Hm no w Twoim przypadku to bym się chyba nie martwiłą, jeśli robiłąś już jeden test, a teraz to krwawienie... Ja test zrobie dopiero za kilka dni bo póki co raczej za wcześnie :(

testy tez niestety sie mylą... poza tym jak za wczesnie sie zrobi test to może nie wykryć ciąży a ja zrobiłam jeszcze w dodatku popołudniu, powinno się zrobić z samego rana kiedy jest największe stężenie THC. Nie wiem wydaje mi się że jest mniej obfity i rzadszy... teraz tylko ciekawe ile potrwa bo jeżeli krócej niż zawsze to kapa... a nie wiem czy można robić test podczas krwawienia... a zawsze miałaś regularne miesiączki?

Gość TakaOnaJedna
No tak, najlepiej robić test rano. Ja zrobie chyba w sobote bo już nie wytrzymam to i tak będzie wcześnie ale do tej pory chyba zwariuję. Twój okres może być taki mniej obfity właśnie z nerwów. Ja spróbowałam jeszcze zmierzyć temperaturę w pochwie i wyszło mi 37 stopni co też mnie martwi bo pisze, że wys. temp może zonaczać ciąże... Jednak niegdy wcześniej nie mierzyłam więc nie mam tego jak porównać z innymi dniami...

zresztą nie ma reguły, każda kobieta jest inna i inaczej wszystko odczuwa... trzeba czekać i nie martwić się na zapas i tyle bo zwariujemy ;)

Gość TakaOnaJedna
No ja już wariuję, okres spóżnia mi się 2 dzień i nie wiem jak to dalej wytrzymam, u Ciebie przynajmniej coś się pojawiło ;)

no właśnie... ta temperatura, ja mierzyłam temparature ciała i w sobote np miałam 37,4 ;/ a w pochwie nigdy nie mierzyłam jaka jest skala? powyżej 37 to jest ciaża?

Gość wodka
Takaona- w ciąży to Ty na bank nie jesteś, nie było pełnego stosunku w dodatku w dni niepłodne.Choć jeśli chodzi o 25 dzien cyklu - teoretycznie niepłodny, ale owulacja się przesówa, podobno najwięcej ciąż jest własnie z spóźnionej owulacji, bo kobita mysli, ze ooooo już mam niepłodne a tu owulka się przesuneła i bach, 2 krechy :).Ja miałam pełny stosunek w 22dc a cykle mam 29-30 dniowe.Okresu brak, test negatywny jak narazie, ale to raczej za wcześnie i wiem, że moge być w ciąży, objawów nie mam jako takich, tylko wzdęty brzuch, boli mnie podbrzusze jak przed @.Nie masz się czym marwtić

Gość TakaOnaJedna
Co do tej temperatury, to dokładnie nie wiem, ale czytałam w internecie, że w przypadku ciąży jest podwyższona, powyżej 37, no i ja niestety taką miałam dziś bo 37,1. Tyle, że jeśli ktoś prowadzi te pomiary regularnie no o ma jakiś punkt odniesienia, bo to u każdego jest indywidualnie... A ja po prostu dziś wyrywkowo zmierzyłam, z tego stresu.... I jak zobaczyłam ile to jeszcze tylko się bardziej denerwuje

Gość TakaOnaJedna
wodka - chciałabym żebyś miała raję, jednak ten stres to już mi żyć nie daje, szczególnie że w ostatnich miesiącach przyzwyczaiłam się do regularnych cykłów 28 dni, i @ była zawsze w terminie.. A tu się spóźnia... Niby on skończył na zew, ale teraz jak się spóźnia to już dochodzą schizy typu, że jest jeszcze ten płyn, że jakoś cudem reką się to tam dostało... pełno czarnych scenariuszy... wodka - przynajmniej jak robilas test i wyszedl Ci negatywny to mozesz sie troche uspokoic, ja zrobie w sobote jesli nadal sie bedzie okres spozniał, chcoiaż to bedzie w 11 dniu, no ale nie wytrzymam dluzej czekania... Najgorsze, ze mnie nawet nic nie boli jak na okres, czasem moze poczuje cos lekko w podbrzuszu ale nie wiem czy to moja wyobraznia, czy naprawde cos mnie tam zaboli...

Gość TakaOnaJedna
Aa najbardziej wiarygodna jest podobno rano po przebudzeniu, teraz moze byc troche wyzsza, wiec sie nie stresuj, ale generalnie powyzej 37 to nie jest dobrze... Ja mierzylam o 6 i bylo 37,1 .... i juz od 6 nie spie :P