Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Młoda i bogata

20 LAT I MIESZKANIE WŁASNOŚCIOWE-POWIEM WAM JAK ;)

Polecane posty

Gość Młoda i bogata

Wielu Kafeteriuszy uważa że w POlsce tylko bieda i bieda, wolicie narzekać niż wziąć sprawy w swoje ręce. Prawda jest taka że politycy niczego wam nie dadzą, a już na pewno nie własny kąt, nieważne czy przy władzy jest Tusk, Kaczyński czy inny polityk Ja i moi znajomi: każdy z nas ma około 20 lat, każdy w innej branży dorobił się własnościowego mieszkania. Powiem wam jak: TRZEBA ROBIĆ TO CO SIĘ UMIE, ALE i TO CO SIĘ KOCHA! Uwierzcie mi, wtedy nie ma szansy żeby nie być skazanym na sukces Ja zbiłam małą fortunę na zakładaniu stron internetowych, jeżdżę do Niemiec i Francji, skończyłam w POlsce technikum, mam dużo zleceń także od naszych rodaków Mój chłopak ma firmę remontową, biegają z kolegami i (NAPRAWDĘ!) świetnie się bawiąc zarabiają duże pieniądze, ale robią co kochają Moja przyjaciółka, nie pojęła nawet podstaw ortografii a byłam u niej wczoraj na parapetówce. Jakim cudem? Jest niesamowitą kucharką. Ona z gotowania (konkretniej pieczenia) umiała zrobić świetny biznes. Ale kto raz spróbuje jej ciasta z wiśniami.... mmmmmm! Smutne tylko jest że moja druga przyjaciółka narazie klepie biedę, ale studiuje medycynę, więc i jej się uda na pewno ;) Weźcie los w swoje ręce, załóżcie firmy, KAPITAŁ NIE JEST WAŻNY, liczą się chęci, pomysłowość kreatywność i przede wszystkim SERCE! Powodzenia!

Gość może i zarabiasz miliony ale
powiem ci jedno: I TAK KEIDYS ZDECHNIESZ I ŻEZRĄ CIE ROBALE 🖐️ kasa nic ci nie pomoze 🖐️

Gość gfhs
tak? ok, ja tez swietnie gotuje i pieke. i powiedz mi taka rzecz, jakim cudem mam z tego zrobic biznes? na otwarcie knajpy nie mam kasy, w domu? skad wezme na sprzet? skad wezme klientow? od dawna sie oglaszam i w ciagu 3 lat upieklam moze z 5 ciast na zamowienie. wiec pomysl co mowisz

Gość Młoda i bogata
widać nie jesteś w tym pieczeniu taka dobra. Moja przyjaciółka rozkręciła ten biznes w domu z jednym piekarnikiem. Po jednym zamównieniu, lawinowo posypały się następne bo kto raz spróbuje jej ciassta!!! Mm

Gość mania el doopa
KAPITAŁ NIE JEST WAŻNY ha ha

Gość yeeeaaahhh
Panno młoda i bogata być może miałaś szczęscie, ale hahahaha uwierz, że kapital jest ważny. Skąd niepracująca osoba ledwo po lub w trakcie studiów ma wziąć kasę na rozkręcenie własnego biznesu ?? niestety moja droga wszystko kosztuje. a żeby się dorobić najpierw trzeba coś od siebie włożyć. Przykład : bank ci za darmo nie da 5 zł, najpierw musisz mu "pożyczyć" (czyt. ulokować) 1000 zł. Ja na swoją pracę nie narzekam, na wynagrodzenie też nie. a czy robie to co lubie ? nie wiem czy potrafiłabym zdecydować się na to by moja pasja stała się moją pracą.

Gość gfhs
no widzisz, a jednak dobra jestem w tym pieczeniu. tylko ludzie jak maja komus placic za pieczenie to wola sami upiec. a i jak sie wielu znajomych nie ma to tez ciezko rozciagnac ta nic znajomosci i polecen... udalo sie jej przypadkiem a sie wymadrza

Gość Młoda i bogata
żadne z nas nie miało kapitału, kredytu oczywiście też nie, bo nikt by go nam nie dał. A szczęście wiadomo że potrzebne, ale żeby tylko ono decydowało? i toi akurat w grupie przyjaciół każdemu się udało?

Gość Młoda i bogata
jesteś taka dobra w pieczeniu ciast że udało Ci sie sprzedać ich AŻ 5 ;)

Gość Młoda i bogata
kolejny błąd śmiać mi się chce gdy ktoś mówi że jak ma się 20 lat to się nie ma żadnych doświadczeń życiowych, jest się głupim, niedojrzałym. A skąd to możesz wiedzieć? Znasz moją historię?

Gość yeeeaaahhh
nie muszę znać Twojej historii. Jesteś za młoda i za głupia, żeby zrozumieć, że jestes młoda i głupia :-) za 5 lat zrozumiesz to pogadamy :) ciaaaoooo bambino

Gość Młoda i bogata
głupia bo nie mam studiów? aaa, przecież lepsza kasjerka w Tesco z magistrem z socjologii niż samodzielnie zarabiająca bardzo dobrze 20-latka Ja nie poniewieram żadną pracą, ale nie poniewierajcie też tymi bez studiów

Gość vengee
w mojej okolicy mieszkają lekarze, pobudowali pałace, samochody po 200 tys, zagraniczne wczasy 2x w roku... ale są normalni, mówią dzień dobry, pogadają tylko głupi się chwali!!!:P

Gość do Młoda i bogata
chyba masz zły nick;) powinno być "smarkata głupia i pyskata":D wiesz jak to jest z osobami psychicznymi? mówią, że są normalne wiesz jak to jest z alkoholikami? twierdzą, że nie mają problemów z alkoholem wiesz jak to jest z głupimi? uważają, że są mądrzy i wiele już w życiu przeżyli oraz że inni krzywdzą ich twierdząc, że tylko ktoś starszy wiekiem może być mądry i mieć coś mądrego do powiedzenia;) także masz odpowiedź na to o co się tak rzucasz;) jesteś za smarkata i za głupia żeby zrozumieć że taka oto jesteś;) za 4-5 lat gwarantuje, że spojrzysz wstecz i zobaczysz głupiutką cizie myślącą, że jest mądra:D:D:D

Gość BeyonceKnowlesssssssssssssssss
no nie przesadzajcie ze 20 latka jest młoda głupia, jedna jest jedna nie, autorko fajnie ze Tobie i twoim znajomym sie udało. do może i zarabiasz miliony ale- tak kazdy umrze i zeżra go robale ale jedni sobie pozyja godnie z kasą a innych tych bez kasy, te robale będa juz zjadac za zycia

Gość alabala
Może jest młoda, ale nie musi być od razu głupia. Jeśli Tobie mój poprzedniku zajęło pięć lat by zmądrzeć to Twoja sprawa, nie oceniaj wszystkich swoja miarą. Zazdrościcie, że ktoś ma powera i pomysł na zycie, woli wziąć sprawy we własne ręce niż zalegać na kanapie i całować szefa w tyłek za 1500zł wynagrodzenia.

Gość do BeyonceKnowlesssssssssss
idź lepeij pocwicz bo dupe masz wielką:P

Gość Młoda i bogata
ja naprawdę się nie chwalę, też jestem miła, pomocna i mówię "dzień dobry" ;) Próbuję tylko zwrócić uwagę że z samego gadania że jest zle, lepiej nie będzie. Też wydawało mi się że urodziłam się w takiej sytuacji że nic mi już nie pomoże ale któregoś dnia wstałam i powiedziałam dość!

Gość no wlasnie wiem
i tak mała rada -nie chwal sie tym co masz. Jutro tego mozesz nie miec, a wtedy palcami cie beda wytykac

Gość hurgadia28
autorko masz racje ja mam wykształcenie ogólnokształcące swój interes zaczynałam bez zadnego kapitału , miałam stary komputer i wynajmowane mieswzkanie bez łazienki zajęłam się tym co kocham, dla mnie to nie praca tylko przyjemnosć , zarabiałam duże pieniądze ,kupiłam eleganckie mieszkanie za gotówkę, nowy samochód ale myslę że ci na kafe nas nie zrozumieja i szkoda twojego produkowania sie żeby udowodnić że to mozliwe my to wiemy że tak

Gość alabala
No i kto powiedział, że wszyscy ludzie starsi od dwudziestolatki są mądrzejsi? Mało to infantylnych czterdziestolatków, snobów, bezmózgowców i leni? NIE MA REGULY

Gość BeyonceKnowlesssssssssssssssss
o moja dupe sie nie martw, jest zajebiscie zgrabna :)

Gość hurgadia28
aha, zajmuje sie dekorowaniem, urzadzaniem mieszkań ale autorko tępe dzidy z kafe i tak zmieszają ciebie z błotem i mnie tez daj sobie spokój 🖐️

Gość no wlasnie wiem
"ja naprawdę się nie chwalę, też jestem miła, pomocna i mówię "dzień dobry" " -i mam czerwone kokardki, włoski w kucyk spięte, czerowne policzki i sukienke w grochy.

Gość Młoda i bogata
hurgadia, ale ja dalej żyję nadzieją że jednak ich przekonam że życiem można sterować! Że tak wiele zależy od nas

Gość Wiesz trudno mi Ci uwierzyc
Bo tez mam podobne hobby jak Ty i uwielbiam grafike, ale trudno mi znalezc klientow. Ci, ktorych mam wracaja zawsze, ale duzo nie potrzebuja i nie polecaja. A nowi - z nowych wiekszosc chce za darmo. Nie mam juz pomyslow

Gość Młoda i bogata
jak to nie polecają? zostawiaj wizytówki u zadowolonych i zaczną polecać. Każdy woli sprawdzoną firmę.

Gość hurgadia28
Młoda i bogata -ja przez rok wogóle nie szukałam klientów tylko wszystko miałam z polecenia

Gość Wiesz trudno mi Ci uwierzyc
Te zlecenia zdobylam przez neta wiec nie zostawiam wizytowek. Z mojego miast nikt nie chcial.