Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Młoda i bogata

20 LAT I MIESZKANIE WŁASNOŚCIOWE-POWIEM WAM JAK ;)

Polecane posty

Gość Wiesz trudno mi Ci uwierzyc
Nie wiem, moz nie chca sie dzielic kontaktami, gdzie robia...?

Gość Młoda i bogata
dziwne ;/ ja zawsze proszę o przekazanie kontaktów jeśli są zadowoleni i już następny klient mówi że jest z polecenia firmy X

dobrze prawisz, autorko :) ja wlasnie zaczynam brac sprawy w swoje rece, zalozylam strone z rysunkami, 4 dni istnieje i mam poki co 5 zamowien, co daje narazie skromna kwote 135 euro :) kupie sobie materialy do malowania i zaczynam malowac rowniez obrazy to bedzie taki moj maly biznes, cos co lubie i co sprawia mi przyjemnosc

Gość shit!!
Prawda jest taka, że może i dziewczyna jest młoda, ale swoją energią, optymizmem i zapałem do pracy przebija tutaj niejedną starą i doświadczoną wygę, która zamiast brać przykład, gasi ją jak na prawdziwego Polaka przystało :o Autorko - ja też 2mxce temu porzuciłam swoją pracę, powiedziałam dosyć wyzyskiwaniu! Znam swoją wartość, nie dam się doić jak krowa tylko po to, żeby szef mógł pojechać sobie w lipcu na egzotyczne wakacje, kiedy ja zapierdalam cały rok za najniższą krajową, za to na pełnym etacie! I od przyszłego mca ruszam ze swoim biznesem - także bez kapitału, za to ze świetnym pomysłem, zapleczem stałych klientów i z wielką wiarą w to, że się uda. Bo niby czemu ma się nie udać? To moje życie, jestem sobie żaglem, sterem i okrętem i zrobię wszystko, żebym w końcu zaczęła żyć tak jak JA chcę, nie jak inni mi to podyktują. Powodzenia dziewczyny, a tym kafeteryjnym zrzędom radzę wyjść na dwór, zachłysnąć się wiosennym powietrzem, może wam ujdzie ten jad :D p.s. Mam 30 lat, mam nadzieję, że dla niektórych jestem wystarczająco mądra, żeby móc pisać takie rzeczy :classic_cool: :D:D:D

Gość Młoda i bogata
shit!! GRATULUJĘ! Ale dla nich pewnie tez jesteś gówniarą i mądra będziesz jak zaczniesz coś rozkręcać w wieku 70 lat ;)

Gratuluje Lady L. Probowalam tez sprzedawac obrazy, ale kiepsko idzie. Juz nawet w liceum szlo mi lepiej :(

Gość shit!!
Jak dla nich mogę być nikim nawet i w wieku 100 lat, naprawdę :) Grunt, że człowiek nie siedzi z założonymi rękami, nie czeka aż mu coś kapnie z nieba i robi cokolwiek, żeby uczynić się szczęśliwym :) Lady Love, też trzymam kciuki, mam nadzieję, że interes się rozkręci i nie będzie to tylko pasja, ale i sposób na życie :)

i zeby nie bylo na tym konczyc nie bede, robie tez przepyszne ciasta, dekoruje masa americana i mysle ze na tym tez uda mi sie zbic troche kasiorki nie mysle narazie o otwarciu firmy bo prace bede miec taka jaka sobie wymarzylam, ale chce robic cos jeszcze, cos co w wolnym czasie pozwoli mi zasilic moj skromny budzet

Gość kjlkujlkjjk
prawda jest taka ze trzba miec Duzo szcsescia przy tym weszystkim sam zapal nie wystarczy

przydal mi sie w koncu ten marny facebook ;) teraz jeszcze kilka ulotek rozwiesze i bede czekac na kolejne zamowienia :) dziekuje :)

Gość Młoda i bogata
przecież wszystko sprowadza się do tego aby być szczęśliwym, prawda? ;)

No raczej tak. Robie tez bizuterie. W zeszlym roku w 5 dni sprzedalam za 2000. W tym mam szanse sprzedac tylko ponizj ceny materialu. Ja nie wiem jak to jest. W Posce jest trgicznie, ale staram sie nie poddawac ...

Gość Młoda i bogata
w Polsce jest tragicznie dla tych co siedzą z założonymi rękami

Gość ja zarabiam 8100
powiedz dokładniej jak to koleżanka dorobiła się na gotowaniu , ma własną knajpę czy co ?

Niekoniecznie. Ja nie siedze, a tez jest tragicznie. Szukam okazji do dorobienia na Gumtree, chodze po firmach, znajomych - nic. Dobrze ze sobie o mnie przypomnial staly klient, bo z pracy nie da sie wyzyc. Chce sie nauczyc rbic lepsze zdjecia (w sumie robie niezle ale nie zawodowo) i kupic porzadny aparat (na razie jednak nie mam za co), moze na slubnych fotografow jest wieksze wziecie? A moze po prostu zle sie reklamuje. Ale kurde, jestem kreatywna, raczej sporo potrafie i nie rozumiem, czemu jest tak zle?

Gość Młoda i bogata
ślubnych fotografów jest strasznie dużo, trzeba być naprawdę wybitnym aby się wybić... moja koleżanka najpierw piekła w domowym piekarniku, potem miała tyle zamówień(w tym dużych np na wesela) że wynajęła lokal, dostosowała żeby sanpeid się nie czepiał, teraz ten lokal już ma kupiony

Gość autorko i shit
Ja Was popieram w całej rozciągłości. Szczególnie shit, bo sama mam 30 lat i właśnie zmądrzałam, żałuję, że tak późno, bo czasy jednak ciężkie, ale... brakuje mi doby, tyle mam zleceń :) Nie miałam żadnego kapitału oprócz umiejętności niezłego pisania. Jestem copywriterką, podczas gdy jak zaczynałam rok temu, to w ogóle nie wiedziałam kto to jest :P Dawałam się kroić za jakieś grosze, żeby w ogóle poznać, co to znaczy precel, a co strona zapleczowa, co oznacza termin synomizacja, aż w końcu doszły i teksty reklamowe :) Dzisiaj powinnam pisać teksty właśnie, ale mam lenia :P Ale cieszę się, że jest taki topic i entuzjazm to połowa sukcesu :) A polecam jeszcze taki tekst, który znalazłam w sieci przy okazji mojej pracy. http://determinacja.pl/ Zawsze go czytam i mam przed oczami nasz przyszły domek :)

Gość ja zarabiam 8100
ale na początku na czarno piekła , bez zusu i zakładania firmy ?

Gość hurgadia28
bardzo dobrze , masz zapał i optymizm a to jest niezbędne ja byłam bidna jak mysz kościelna,jak sobie przypomne jak zaczynalam komputer rzęch , ja chuda i bidna , zaczęło się od tego że zrobiłam sobie reklame w necie i pisałam co robie na początek znalazły się ze trzy osoby które dały mi szansę po mojej pracy-wyposażenie i urzedzenie mieszkania- byli zachwyceni i jeszcze ucieszeni że tak niedrogo wziełam za swoją inwencję twórczą :D a dla mnie była to masa forsy , ech .... później się rozkręciło, coraz więcej zleceń,doswiadczenie, kilka osób mi się zadeklarowało że chcą ze mną współpracować dobrze zarabiam ale trzeba powiedzieć , że mieszkam w dużym mieście , z tym troszke mi łatwiej

Gość Młoda i bogata
bez zusu bo się uczyła, a firmę miała założoną

Gość Młoda i bogata
No ja musiałam wybić się z patologii. Zdziwilibyście się jak nagle rodzina może stać się kochana gdy ktoś się dorobi!

Gość ja zarabiam 8100
hurgadia a ty ile wyciągasz z tego urządzania?

Gość czopek3456
masz w 100% rację to jak nam sie wiedzie zalezy wyłącznie od nas,a wymówki typu nie mam kapitału,a w naszym kraju to wysokie podatki,nie powodzi mi się bo zła partia rzadzi,a w kościele ksiądz za dużo na tace zbiera, a nie mam znajomości,są dla mnie żałosne. Polacy sa straszni,jak sobie nieradzą zganiają na wszystko tylko nie na siebie,a jak komuś się wiedzie to pewnie tylko dlatego że miał szczęście,no żenada totalna,może ta osoba pracuje na to a nie sie opierdziela jak ty...?!

Gość shit!!
autorko i shit - brawo!!!!!! Ja też żałuję, że dak długo dawałam się robić w bambuko, no ale ostatecznie lepiej późno niż wcale, prawda? :D Po 3cim pracodawcy, który okazał się zwyczajnym złamasem postanowiłam, że od tej pory albo wszystko będę zawdzięczać sobie, albo sama sobie będę winna, jeśli coś zawalę. Odpukać, żeby mi się nie odwidziało!! Muszę lecieć dziewczyny, ale na pewno jeszcze tu zajrzę. Brakowało mi tak pozytywnego i optymistycznego tematu, na doła i lenia - jak znalazł :D Miłego dnia :D 🖐️

Gość to ja też wammm napiszeee
ja w wolnych chwilach robie dekoracje ślubne sala ,auto, kościół jak ktoś chćetny zapraszam :P slubna12345@interia.pl Kraków i olkolice powiem wam ,ze dużo kasy z tego nie mam bo nonstop inwestuje w nowe materiały dodatki ale mam jednego pracownika swoje grosze i robie to co KOCHAM !!!!! a to ważniejsze niż kasa :)

Gość Młoda i bogata
No ja mam w sobie tyle optymizmu że po prostu żaden smutas nie jest w stanie mnie złamać. Jedz, módl się, kochaj!

Gość kjlkujlkjjk
no dobrze zalozmy ze tez chce zostac np.copywriterem jak sie zabrac do tego nie wiedzac co to wogole za praca (jak pisala jedna z forumowiczek)? podejrzewam ze na Jej drodze byl ktos kto Jej to zaproponowal, wdrozyl itd. o takim szczesciu mowie - zeby znalezc sie w dobrym miejscu i czasie

Gość hurgadia28
ja zarabiam 8100 - zalezy od miesiaca, w kwietniu zarobiłam dla przykładu 13 tys na czysto dla jednych bardzo dużo , dla innych mało

Gość Młoda i bogata
nikt nigdy w życiu mi nie pomógł, nikt mnie nie ukierunkował, dotychczas cały świat miał mnie w dupie. Dlatego uważam że to zasługa tylko moja, talentu a nie szczęścia

Gość czopek3456
ale jak beztalencie się znajdzie w dobrym miejscu i czasie to i tak z tego nic nie będzie...