Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość matkaniekonieczniepolka

NIE MOGĘ SCHUDNĄĆ PO CIĄŻY!

Polecane posty

jw Urodzilam córkę prawie 7 miesięcy temu, nadal karmie ją piersią i... tyje! Jestem zalamana, moze nigdy nie bylam chuda jak palec, mialam nieco kobiece kształty, ale zawsze wyglądałam atrakcyjnie - nieco zaokrąglona pupa, płaski brzuch i wiekszy biust. Teraz nie mogę patrzeć w lustro... ;( Najgorsze są chyba te zachcianki na jedzenie - teraz mam większe niż podczas ciąży!!! Mam dopiero 24 lata... Chciałabym coś z tym zrobić i planuję rozpocząć dietę, gdy tylko skonczę karmić piersią (a planuje zrobić to w najbliższym czasie) Czy jestem z tym sama? Czy jakaś mama poradziła sobie z tym? Jak wrócić do wcześniejszej wagi? Mam do zrzucenia dobre 10 kg-15 kg!

ale mi doradziłaś... jak masz sie tak wypowiadać to zamilcz

czesc, ja jestem prawie 4 miesiace po porodzie i zrzucilam dziesiec kilo w ostatnie 9 tygodni. jestem na diecie south beach i plywam po 45 minut 5 razy w tygodniu. tyle ze ja nie karmie piersia wiec moge byc na diecie. powodzenia i pozdrawiam.

Gość jeśli tyjesz karmiąc piersia
to radziłabym sprawdzić sobie poziom hormonów zbadaj sobie TSH, bo możliwe, że masz niedoczynność tarczycy to bardzo powszechne po ciąży

Spokojnie, bez nerwów ;) Widocznie coś robisz źle, że nie możesz schudnąć! Prawdopodobnie odchudzasz się "cud dietą", a to najszybszy i najprostszy sposób na jojo, bo nie dość, że się ograniczasz, ciągle masz smaka na "prawdziwe jedzenie", to jeszcze wpadasz w frustracje i kończysz dietę jeszcze grubsza i zdołowana... Żeby schudnąć trzeba ćwiczyć! Po co ograniczać kalorie, skoro można je spalić? Owszem, zdrowe i racjonalne odżywianie jest tu bardzo ważne, jednak żadne cud diety nie są ani zdrowe, ani racjonalne! ;) Mi bardzo pomógł artykuł laski z forum sportowego: http://kulturystyka.pl/odzywianie-lopatologicznie-czyli-odpowiedzi-na-najczesciej-zadawane-pytania-przez-kobiety/ Odchudzanie to nie tylko spadek wagi, ale spalenie tkanki tłuszczowej! Bo możesz schudnąć z mięśni i wody, ważyć 50 kg i nadal być obtłuszczona! A możesz ważyć i 65 kg ale mieć zgrabne, szczupłe i jędrne ciało! ;) Dlatego zanim pomyślisz o diecie, weź się za sport! Jedz zdrowo, często a małe porcje, pij dużo wody, unikaj mocno przetworzonego jedzenia i będzie dobrze! Co do ćwiczeń, to możesz ćwiczyć w domu, sama, bez niczyjej pomocy ;) Polecam ćwiczenia z mojej stopki! Pozdrawiam :P

kurde, mam ten sam problem. u mnie 6 kg po ciąży mi zostało i spaśc nie chce. od półtora miesiaca waga sie zatrzymała i ani drgnie w dół :( w dodatku mam tak jak Ty- te wszystkie zachcianki- gorzej niż w ciąży. a przy dziecku jest tyle roboty i nawet nie mam kiedy ćwiczyć regularnie. jedynie to jak mały zaśnie a to wcale regularnie nie jest!!!!

Dzięki dziewczyny za rady! Planuje naprawdę dłuuuugie spacery z moim bąblem, mam nadzieję, że to coś zmieni. Plus tak jak pisałyscie - owoce jak mam ochotę na słodkie.

Gość gość
Światowa organizacja zdrowia ( WHO ) uznała Zioła Tybetańskie za zdrową naturalną i bardzo skuteczną metodę odchudzania oraz skuteczny sposób zmiany metabolizmu człowieka na szybki. Badania ”WHO” wykazały dodatkowo bardzo szerokie i dobroczynne dla człowieka spektrum działania Ziół( Tibetan Herbs ) nagradzając je w 2013 roku pierwszym miejscem w kategorii Natural Product For Slimming. Zioła Tybetańskie to naturalny susz ziołowy nie tabletki czy proszki oraz dodatkowo oprócz ziół trochę ruchu to klucz do szybkiego i zdrowego schudnięcia bez ryzyka jo-jo.

Gość gość
Zyskaj wymarzona sylwetkę! jestem trenerem personalnym, Pomogę schudnąć młodym mamom telefonicznie i mailowo uloze dietę ( szybka w przygotowaniu) i trening , zapewnie wsparcie i niezbedna do uzyskania celu motywacje. Na terenie Białegostoku mogę poprowadzic trening osobiscie , zapraszam, zadzwoń i dowiedz się więcej na 502329937.

Gość gość
Ja nie mogę schudnąć po ciąży juz 7 miesięcy jak jestem po i nic nie jem dużo prawe nic ostatni posiłek o 17 przed ciążą 59 pod koniec ciąży 92 i jak urodziłam to 80 i tak cały czas jestem zalałanama przed ciążą chodziłam na siłownię dodam że teraz ba spaceru bo na silke nie mam czasu

Gość angelq
Ja tez nie moge schudnaac moja waga utrzymala sie na 80 kilo i ciul.nie karmie. Piersis. Jem 3,4 posilki dziennie i owoce . mam bardzi duzo ruchu.dziecko sprzatanie spacery jazda na rowerze a tu nic. Co mam roobic. Dodam ze mialam cukrzyxe ciazowa

Gość gość
U mnie dramat wagowy. 105 kg. Nie mam czasu zjesc nic normalnego wiec zapycham sie slodyczami na spacerach . A spacerujemy duzo, lacznie 5-6 h dziennie. Zeby miec energie dla malej zapijam jeszcze energy drinkiem i jazda na hustawki z corcia. Bledne kolo a samopoczucie coraz gorsze i coraz mniej sil kazdego dnia.

Gość gość
U mnie też dramach 6 tygodni po porodzie w ciąży przytyłam 18 kg spadło mi 10 po porodzie i od dwóch tygodni nic więcej źle się z tym czuję w żadne spodnie nie wchodzę a większych nie chcę kupować . A i karmię piersią nie jem słodyczy żadnych smażonych a waga stoi.

Gość gość
U mnie też dramach 6 tygodni po porodzie w ciąży przytyłam 18 kg spadło mi 10 po porodzie i od dwóch tygodni nic więcej źle się z tym czuję w żadne spodnie nie wchodzę a większych nie chcę kupować . A i karmię piersią nie jem słodyczy żadnych smażonych a waga stoi.

Gość gość
Mam to samo :( przytyłam 18kg. 10 zeszło niemal od razu a teraz waga stoi w miejscu. Córka skończyła 4 miesiące. To moja druga ciąża więc może dlatego. ...

Gość Andzia8302
Hej wszystkie mamuski. U mnie podobnie ciężko ze schudnięciem po ciąży. Przed ciąży waga 59-60kg , siłka i bieganie, czułam się super, a teraz waga 12kg wiecej i stoi w miejscu.W sumie też dużo w ciąży przytyłam bo ok.23kg. Dodam, że też karmię, więc staram się jeść zdrowo, a waga stoi. Zaczynam troche ćwiczyć jak mój mały synuś na to pozwoli. Myśle, że jeszcze troche i wrócę do mojego kochanego biegania i mam nadzieje, że w końcu waga pójdzie w dół. Myślę, że nie ma co stosować diet cud. Trzeba zdrowo i racjonalnie się odżywiać, i przede wszystkim zmienić swoje nawyki żywieniowe. Tak jak ja np.wiem ,że mam tendencję do tycia i już na zawsze będe musiała uważac na to co jem i przede wszystkim jeść zdrow!!!!. Bardzo ważny jest również ruch bo to tak naprawdę pozowli nam utrwalić fajną sylwetkę i nie mam tutaj na myśli anorektyczki tylko fajną zdrową figurę. Wszystkie mamy nie poddajemy się tylko wytrwale dążymy do celu. Pozdrawiam!!!!

Gość gość
Nie rzrec i tyle. Ja urodzilam dokladniz dwa miesiace temu. Waga przed ciaza 62-63, w coazy dobilam do 90 kg i dzisiaj 65kg, wiec jeszcze 2-3 kg i bede w swojej wadze. Karmie piersia ale to wcale nie odchudza. Jem bardzo skromnie, pij***ardzo duzo wody. Jem wlasciwie samego indyka, rybe i surowe warzywa i owoce. Nie przekraczam 1000 kalori dziennie w dwuch posilkach i leci waga z dnia na dzien. Zaraa mi poIecie ze rozwale karmienke piersia, a wcale nie bo mam pokarmu jak na dwoje i moja mala rosnie szybko i przybiera pieknie na wadze i jest okazem zdrowego niemowlaka. Jak jesz duzo to nie licz ze sama laktacja z ciebie zrobi laske.

Gość gość
Już we wrześniu będzie realizowany projekt ,,Mamą być!", do którego udziału serdecznie zapraszamy. facebook.com/projektmamabyc Polub Nas i przekonaj się, że warto!

Gość gość
polecam - zadne wymyślone diety. jedz to co możesz jeść przy karmieniu tylko małe porcje. ustal sobie godziny jedzenia 5 posiłków co 3h mniej więcej. 3 posiłki główne i 2 przegryzki. nie pij kalorii - tylko woda ewentualnie słaba herbata bez cukru. spacery oraz domowe obowiązki przy maluszku za ruch starcza. i przede wszystkim konsekwencji i cierpliwości :) w twoim organizmie zaszlo duzo zmian przez ciążę i poród zreszta z wiekiem metabolizm sie tez zmienia. rób tak jak napisalam a z czasem na pewo rezultaty przyjdą. pozdrawiam.

Gość gość
Niektórym prolaktyna wydzielana podczas karmienia nie pozwoli schudnąć i już. Jedyne wyjście zaprzestanie karmienia albo poczekać i zacząć ćwiczyć, mając wyrobione mięśnie potem jest już dużo łatwiej zrzucić.

Gość gość
Urodzilam prawie 4 miesiace temu. W ciazy przytylam 21 kg... w pierwszym moesiacu schudlam 15 kg a teraz waga stoi w miejscu + 6 kg do zrzucenia. Nie karmie piersia. Przed ciaza mialam hiperprolaktynemie i podejrzewali problemy z tarczyca. W takim razie trzeba zeobic badanie tsh moze faktycznie jak mowicie ze po ciazy szaleje to cos w tym jest. Cwicze od tygodnia interwały moze cos to da. Czy wy tez macie cellulit na nogach? Mi sie zrobil okropny... do tego ta oponka na brzuchu.. juz nie wierze ze to zniknie. Boje sie ze nawet jak schudne to ten brzuch i cellulit pozostanie. Pozdrawiam wszystkie walczace o siebie mamusie :)

Gość andzia8302
Ja tez urodziłam prawie 4 miesiace temu i tak też niestety mam oponkę i celulit ale wierze, ze ćwiczeniami i i dietą można wrócić do dawnej figury:)

Gość gość
Ja mam podobnie

Mamuśki, ja też sobie ciągle powtarzałam, że nie moge schudnąć, aż w koncu się wziełam: ćwiczenia – spacery z dzieckiem, czasami jakieś dywanówki, ale nie za dużo, plus dieta z NatureHouse i dziś je mnie mniej o 30 kg. Nie poddawajcie się tylko pójdźcie do specjalistów.

Gość mmamNikolki27
ja w ciąży przytyłam 17 kg, 10 zrzuciłam dość szybko, ale te 7kg nie chciało się odczepić :) aż przyjaciółka namówiła mnie na wizytę w naturhouse i nadprogramowe kilogramy zaczęły znikać. Zaczęłam łączyć regularne, zdrowe posiłki, suplementację przepisaną przez dietetyka ze spacerami i większą ilością ruchu, dodatkowo miałam wsparcie w dietetyczce w trudniejszych momentach – jak nachodziła mnie ochota na pochłonięcie tabliczki czekolady lub paczki czipsów. Dziś jestem lżejsza łącznie nie o 7, ale o 9kg :) Polecam wszystkim mamusiom skorzystanie z porad profesjonalisty, tak jak ja skorzystałąm z porad naturhouse.

Gość gość
Jestem trenerem oraz motywatorem online i poszukuje kobiet, które mają w swoim życiu cele i chcą; -poprawić swoją sylwetkę (schudnąć, przytyć, wyrzezbić ciało) -mieć więcej energii, lepsze samopoczucie -zmienić swoje nawyki żywieniowe na zdecydowanie korzystniejsze dla zdrowia -poprawić kondycję włosów, skóry oraz paznokci -wyleczyć trądzik lub inne zmiany skórne Oraz wiele innych... kamila199144@gmail.com

Gość gość
Dziewczyny, w ciazy przytylam 21 kg. Aktywna bylam cala ciaze (do 16 tyg. wspinaczka, kajaki morskie pozniej trekking, takze kilkudniowy z plecakiem, ostatni 6 km spacer zaliczylam dzien przed porodem), do 38 tyg. pracowalam. Po ciazy cwiczyc zaczelam w 8 tyg, silownia 4-5 razy w tygodniu (jak lekarz dal zielone swiatlo), w 12 tyg. zabralismy mala na dwu tygodniowo wycieczke gdzie codziennie chodzilismy na trekking (ok. 10 km, czesto okolo 700 m roznicy wysokosci). Ja mala czasami nosilam w nosidelku (wiec dodatkowo obnizenie). I co? Ciagle jestem 7 kg od przedciazowej wagi. I ciagle slucham od dziewczyn, ktore nie przytyly tak w ciazy, ze jestem leniwa i za duzo jem. Wydaje mi sie, ze nie doceniamy roli genow w calym procesie. Ja po prostu przez hormony tyje (w okresie dojrzewania tez bylam grubiutka). Poki karmie, mam duzo mleka nie chce kombinowac z dieta, wiec po prostu zdecydowalam sie sprawe olac. Zaczne sie martwic jak nie schudne po zaprzestaniu karmienia. Moj maz jest kochany i mnie wspiera, wrecz powiedzial, ze by sie bardzo wkurzyl jakbym sie odchudzala, bo karmie piersia i to jest teraz najwazniejsze (obojgu nam bardzo zalezy zeby mala byla na mleku matki przez pierwszy rok).

Gość gość
Ja w ciąży przytyłam 20 kilogramów i długo nie mogłam schudnąć, aż wypróbowałam naturalny produkt o nazwie Piperinox. Po ok 4 miesiącach stosowania wróciłam do figury przed ciąży z czego się bardzo cieszę, polecam naprawdę warto http://nplink.net/JJvdj0WA

Gość zalamanawaga
Po ciąży mam na plusie ponad 10kg:/ straszne, aż nie mogę na siebie patrzeć:/ karmię piersią, ale powiedzcie mi, czy jak karmię piersią, to szybciej zrzucę wagę, czy to tylko mit?