Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość agata p...

Czy jedno dziecko to egoizm ???

Polecane posty

Gość JA PIER*****
do wszystkich tych , ktorzy twierdza ze po studiach zarabia sie kokosy i jest sie cudem , studia gowno daja, kolejny papierek do szuflady.masa ludzi bez nich radzi sobie lepiej od tych ludzi ze studiami. btw co do tematu .. jestem zdania ze kazdy ma tyle dzieci ile chce , zreszta sama chce miec tylko 1. PS przepraszam za literowki, bledy int , itp :D w pracy jestme :)

Gość ajajam
Despina studentko medycyn,miałam coś więcej napsiac,ale odechciało mi się po przeczytaniu Twojego wpisu z błedem "nie planowanego" weź sie do nauki,a nie tarć czasu na zbędne,bzdurne klikanie,bo zostaniesz kiepskim lekarzem. FINITO.

ajaj.. dobre:D Pisząc szybko niektórzy robia błedyortograficzne a ty mi tu z takim czymś wyjeżdzasz hehe znalazl sie znawca studiowania

Gość ajajam
Despina niestety,ale błąd ortograficzny zrobiłaś:-) Ja piszę z błedami,przestawiam litery,ale ja "uczona" nie ejstem :-)

Gość ajajam
Despina cha,cha chi,chi che,che Zegnam

Gość mireczkowataa
Despina- chcieć to móc przecież:) Jeśli uważasz, że dasz radę to działaj. Ja bym nie dała rady- studiowałam na politechnice i nie było łatwo- szczególnie przed sesją. Osobiście nie wyobrażam sobie studiować medycyny- "medyki" sporo kuły, mieli dużo zajęć praktycznych, gdzie obecnośc była obowiązkowa, podstawą do zalieczenia. Z małym dzieckiem, moim zdaniem, niewykonalne. Dziecko choruje, ma gorsze dni- nie da rady go wtedy zostawić z opiekunką- chyba, że ktoś moze zrobić "reset" mózgu :) Ja zostałam matką po 30-tce- wcześniej nie było w moim życiu miejsca na dziecko. Nie chciałam "dawać rady"- chciałam się cieszyć macierzyństwem- bez zbędnych balastów, ze coś "muszę". Ale każdy sam decyduje :)

Gość ajajam
I przecinki stawiaj ,studentko medycyny ;-) Już mnie nie ma.

a czy ty znasz coś takiego jak bląd klawiatury ? Bo nie pomyliłam "u z"ó" Po drugie to jeśli jak juz sie tak czepiasz to pozwolę sobie dodać, że ja zyję w Grecji, rodzice też i studiuje na greckiej uczelni ;) W języku gr pisanym i mowionym :P No ale to tak na marginesie

Gość oknoiknik
despina badz dobra dla pacjentów ja mam od lat czeste widzenia z lekarzami;/ i roznie to bywa

Gość JA PIER*****
despina ty jestes jakas nienormalna? kogo to obchodzi ze studiujesz w grecji?

Gość lena ##
My na dziecko zdecydowaliśmy się po 30-stce, wcześniej były studia, podyplomówki, praca, praca, mieszkanie - kredyt. Gdyby sytuacja w kraju była inna, gdyby nie było kredytu, to może byśmy pomyśleli i o drugim dziecku. Ale w obecnej sytuacji- stać nas na jedno i tyle.

mireczkowata Ale ja nie spędzam calych dni na uczelni. Są matki, które więcej godzin pracują i jeszcze nie słyszalam by praca była powodem No 1 by nie miec dzieci ;) Przecież pracujemy pól życia a nie tylko do 30 lat :D A jeśli Ty zdecydowalaś się na dziecko po 30 to już mialaś czas tylko dla niego ? Przestałaś pracować przez to ? I czy Twoje dziecko nie miewało gorszych dni ?

mireczkowata te zajęcia kliniczne czyli praktyczne jak piszesz to będę miała na 3 roku i na tym wlasnie opierają sie studia medyczne. Moja przyjaciółka jest na 3 roku i teraz ma zajęcia w prosektorium przez cały tydzień po 3 godziny lekcyjne i w południe jest w domu;) Więc nie jest tak tragicznie jak sie słyszy

Gość mireczkowataa
Despina- Tak patrząc to są też matki, które dzieci zostawiają babciom dziecko na tydzień bo praca :) A nie o to przecież chodzi, prawda? Tak, miałam i mam czas tylko dla córki. Stać mnie było na to, zeby wziać wolne jak córka chora, żeby posiedzieć na macierzyńskim, wziać zaległy urlop, potem stopniowo wracac do pracy- zaczynajac od pół etatu. Na studiach, przynajmniej za moich czasów tak nie ma- masz zerówkę, pierwszy termin, poprawka i wylot. Staże, zajecia praktyczne- gdzie być musisz. Ja na studiach dużo się uczyłam, zaliczałam staże- w moim zawodzie praktyka jest bardzo ważna. Potem wyjechałam na wymianę- niesamowite doświadczenie, łącznie z nauką rzadkiego u nas języka. Z dzieckiem tego nie zrobisz. Ja Cię nie atakuję- tylko nie chce mi się wierzyc, ze cieżki kierunek jakim jest medycyna można ot tak, lajtowo, z maleńkim dzieckiem "zaliczyć" na dobrym poziomie. Chyba, ze w Grecji ta medycyna wygląda inaczej niż u nas :)

Gość anika 28047
kazdy temat mze byc powodem do obraania sie wzajemnie . piekie klasa sama w sobie

Gość RudaRudaRuda111
dokładnie, dziwi mnie że tak ciężko innym zrozumieć decyzję innych. każdy ma prawo do swojego zdania, ale nie trzeba od razu najeżdżać na innych i ich obrażać. Dziewczyny opanujcie się trochę.

Despina niektórym żałosnym zazdrośnikom zabrakło argumentów w związku z tym atakują Twoją ortografię:) Olej :)

mireczkowata ale ja też mam czas dla córki ;) Po powrocie ;) I też nas stać na pomoc domową i nianię.Są tez babcie chętne do opieki... Staż będę miała dopiero po studiach... Wiem, że muszę byc na zajęciach klinicznych bo studiowanie medycyny to nie tylko wykłady.A im dalej to juz bedą niemal same zajęcia praktyczne ale co to ma do czasu dla dziecka ? Przecież nie będę tam caly dzień siedzieć

Gość mireczkowataa
Despina- jeśli w tak młodym wieku Was stać na opiekunkę, pomoc domową- masz niepracujące babcie, do tego mało czasu spędzasz na uczelni, mało się uczysz to zaliczenie studiów powinno być pestką :) Jak już pisałam, nie wiem jak się studiuje medycynę w Grecji- wiem ile wolnego czasu mieli koledzy z AM w Katowicach. Sama też studiowałam i wiem jakim czasem dysponowałam. Ale moze coś się zmieniło, może juz nie ma tak wysokich wymagań. A moze jesteś bardzo zdolna i szybko Ci idzie przyswajanie wiedzy typowej do "zakucia". Ja wiem, ze na zwykłym AWF, jak mieli anatomię to z pokoi nie wychodzili- połowa roku to oblewała.

nie pisalam, że jest lajtowo;) Po powrocie z zajęc muszę zając się córcią a nie sobą. Ale mam dziecko i nie wyobrażam sobie by mogło być inaczej.Po prostu sobie trzeba radzić i tyle;) Np. gdy zabieram ją na spacer na plażę to siadam i się uczę bo mała zawsze śpi na dworze ;) Zreszta mam na roku ludzi co mnie doslownie podziwiają, że mam w domu takie maleństwo a radzę sobie a Oni sami bezdzietni maja problemy z nauką. Więc trudności na studiach nie zależą tylko od dziecka

mireczkowata ale mój narzeczony ma 30 lat i juz pracuje jako lekarz ;) A ja mam o tyle dobrze, że szybko sie uczę.Raz przeczytam i wiem ;) Moja mama pracuje. W weekendy przyjeżdza do Nas.Teściowa ma firmę swoją ale często znajduje czas dla wnusi;)

Gość klara z wawy
Despina widocznie Cię stać na dziecko, masz dla niego czas, masz pomoc przy dziecku , kiedy się uczysz, masz swoje mieszkanie. Wiele osób nie ma takiego wsparcia, więc zejdź na ziemię bo głupoty opowiadasz :-0

Gość pediatryczka
a mnie się coś wydaje że ta cała Despina nieźle wymyśla

Autorko, dziwię Ci się, że w ogóle utrzymujesz kontakty z osobą, która nie jest w stanie poradzić sobie z tym, że ktoś ma inne (własne, a nie wpajane od dziecka przez krk) poglądy, pewnie mniej obowiązków i własny pomysł na życie. Jaki to ma sens?

Gość RudaRudaRuda111
no niestety jak tak śledzę wszystkie posty, to powoli zaczynam widzieć, że ktoś tu jednak niezłą historyjkę sobie ułożył...początkowo wierzyłam, ale coraz bardziej wszystko się rozmywa...

Gość mireczkowataa
Despina- Ty studiujesz medycyne?? "Raz przeczytam i wiem"??? Rozumiem, ze na szkielet spojrzysz i tez znasz wszystkie paliczki??

A nie wierzcie sobie ;) To mnie naprawdę nie interesuje :D Ja wiem swoje :P Zreszta zauważyłam, że na polskich forach wszystko co troche lepsze to juz zdaniem polaków jest ściemą ;) I tylko piszę jakie jest moje zdanie na temat posiadania jednego dziecka i że mozna połączyć studia z macierzyństwem.Wiadomo, że niektórym jest ciężko, zwłaszcza gdy obydwoje młodzi rodzice studiują. Ale i znam takie osoby co sobie swietnie radzą więc wszystko jest możliwe

Gość zaraz sie zalogujeeee
dla mnie ogolnie posiadanie dziecka tylko dlatego "bo wypada" i "taka rola kobiety" jest egozimem, .Kto nie czuje sie an silach ten nie powinien zmuszac sie do maierzystwa, a jak to robi pod wplywem nacisku to jest skrajny egozim

mireczkowata a jak mozna studiować medycynę w Grecji ? Co za pytanie.. Czy uważasz, że greccy lekarze to same konowały a polscy to najlepsi ? Bo tak to odebrałam :P Żeby sie dostać trzeba tak samo zdać maturę z fizyki, biologii i chemii.Na każdej uczelni!! A uniwersytety są na wysokim poziomie! Wiesz, ilu obcokrajowców specjalnie przyjeżdza na studia do Grecji ? Bo są jedne z najlepszych i całkowicie bezpłatne.Nawet książki i pomocy naukowe! Ja tu mieszkam i dlatego skończyłam greckie szkoły ale większość to na same studia tu przyjechała

Gość mireczkowataa
Despina- to nie jest kwestia co lepsze. Po prostu twoje wypowiedzi na temat studiowania medycyny zaczynają brzmieć smiesznie :) To tak jakby student prawa stwierdził, że tzw. "rzym" raz przeczytał i wszystko wiedział :):) No sama przeczytaj dziewczyno co Ty wypisujesz :):) Tak jakby żadna z nas nigdy, niczego nie studiowała :):):) Ale na początku byłąś bardzo wiarygodna, nie powiem :) Pozdrawiam