Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Taka jedna :)

Alergia? Okropne łzawienie i pieczenie oczu! jak to wyleczyć?

Polecane posty

witam, mam straszny problem juz od tygodnia. Strasznie pieką i łzawią mi oczy. Wygladam strasznie. W aptece poradzili mi krople ale nic nie działają. jak sobie pomoc domowymi sposobami? macie jakies sprawdzone sposoby? Bylabym strasznie wdzieczna. Z góry dziekuje.

Gość sprawdzony sposób na allergie
przed wyjściem z domu smaruj się kałem pod nosem i wokół oczu :classic_cool:

nie wyleczysz choc być moze ale trza długie i kosztowne testy zrobić by ujednolicic alergen. łagodzisz objawy wapnem alergicznym , otrivin na katar do niuchania i allertec lub zyrtec

Gość to niekoniecznie alergia
moze zapalenie spojowek. masz zolta wydzielina, oko po nocy jest zaklejone ? czy tylko lzawi jak wychodzisz z domu ?

MAM LEKKO OCZY SKLEJONE RANO ALE TO NIE JEST ZÓŁTA WYDZIELINA BARDZIEJ OKRESLILABYM JA BEZBARWNĄ LEKKA TŁUSTA. LEJE MI SIE Z OCZY BEZ WZGLEDU NA TO CZY WYCHODZE Z DOMU CZY NIE. W ZESZLYM ROKU TEZ TAK MIALAM NA WIOSNE ALE PRZESZLO, TERAZ JEST GORZEJ. PRYWANIE LEKARZA BYM MIALA DOPIERO ZA MIESIAC WIEC NAWET SIE NIE UMAWIAŁAM, A SAMI WIECZNIE JAKI JEST CZAS OCZEKIWANIA NA LEKARZY JAK SIE MA UBEZPIECZENIE. DLATEGO LICZE NA WASZA POMOC, MOZE KTOS MIAL PODOBNY PROBLEM I JAKOS SOBIE PORADZIL..

zrob wymaz z oka koszt ok 20zl jak wyjdzie jalowy to alergia i do alergologa. jak wyjdzie bakteria to do okulisty. nie jedz lekow typu zyrtec itd. bo one pomagaja niektorym na niektore alergie a czlowiek czesto po nich czuje sie zle.

"Lek ten został przepisany przez lekarza prowadzącego celem leczenia konkretnego schorzenia. Nie należy go odstępować innym osobom ani używać w innych okolicznościach bez konsultacji z lekarzem. " jest tyle rodzai alergii ze musialby takich kropli kupic 20 aby moze ktores zadzialaly. to bez sensu.

Mnie przepisał lekarz nie wiedząc na co jestem uczulona, i czy w ogóle to alergia. Tylko podejrzewał. Jeśli by nie pomogło w ciągu tygodnia, miałam się zgłosić ponownie. Ale pomogło. Więc w dupę wsadź sobie tę uwagę. 🖐️

Gość Tola404
vitrum vision to suplement ochronny dla oczu, wiec mozna to wyprobowa, mi pomogl w 100 %, chroni oczy, po calym dniu nie odczuwam ich zmęczenia.

Gość Frytka7722
Jesli cierpicie na alergie oczu i Wasza wiedza na temat przyczyn i sposobu leczenia jest dość mała to mam dla Was bardzo ciekawy artykuł http://www.mojeoczy.pl/dolegliwosci-oczu-kat/alergie-oczu Wiele można się z niego dowiedzieć. Mi bardzo pomógł i mam nadzieję że Wam też :)

Gość gość
Dobrze jest nawilżać regularnie oczy. Kup sobie na przykład starazolin niebieski, który jest super nawilżający i na pewno złagodzi te objawy.

Gość gość
alergia ma to do siebie, że staje się dokuczliwa, wiem coś o tym... jakiś czas temu zainteresowałam się swoim zdrowiem i zgłosiłam się do lekarza alergologa z Lublina ( www.alergolog.lublin.pl ) - okazało się, że cierpię na alergię pokarmową :(...

Jeśli chodzi o leki na alergie to musisz udać się do specjalisty. Na forum różnie radzą, ale dany lek jest na dany alergen. Nikt nie jest jasnowidzem co ci jest. Jak oczy pieką to płucz je kroplami do oczu żeby je nawilżać, tu możesz sobie je kupić http://www.kontaktowe.pl/ . Jednak co do zaawansowanych leków to tak jak mówię. Do alergologa najlepiej się wybrać.

Gość gość
Andrzej schowaj się, bo na małpy polują :D

Gość gość
Polska wg wskaźnika rozwoju społecznego Human development Index w skrócie HDI jest bardzo wysoko rozwiniętym krajem jest na 35 miejscu na 49 bardzo wysoko rozwiniętych krajów i 187 wziętych w rankingu

Niestety nie każde leki będą odpowiednie. Sporo ludzi ma problem piekącymi oczami, bo sama stoję w tych kolejkach do lekarza. Niestety każdy ma inny organizm :/ Więc trzeba szukać coś odpowiedniego dla siebie lub po prostu tak jak było wspomniane w temacie iść na odpowiednie badania. Od siebie mogę polecić sprawdzone na sobie krople - http://www.langsteiner.eu/pl/produkty/ectoalerg-krople-do-oczu-10-ml/. Są fajne, bo z naturalnych produktów i szybko odczuwa się ulgę co się ceni, szczególnie teraz w tym okresie wiosennym.

Gość gość
Ja mam alergię, łzawią mi nie tylko oczy, ale i dusi nieraz kaszel, mam zatkany nos, i strasznie nieraz piecze mnie skóra na twarzy. Wyszło mi, że jestem podwójnie uczulony na roztocza kurzu domowego. Nie wiem czym to łagodzić, najlepiej chciałbym tego nie mieć, bo tak się nie da żyć z takim gównem

Gość gość
Każdy z nas ma inne objawy alergii i najlepiej jak lekarz prowadzący zadecyduje jaki lek podać na podstawie wywiadu i objawów. Ja w tamtym roku miałam zupełnie inny lek doustny niż w tym sezonie pylenia. Do tego dostałam krople niebieski starazolin, których używam jak już naprawdę mam przesuszone oczy.

Gość gość
Przy łzawieniu i pieczeniu bez leków nie ma szans na normalne funkcjonowanie. Może również pomyśleć o odczulaniu. Na niektórych to naprawdę działa. Mi z reguły pomaga alertec oraz wspomniane krople starazolin hydrobalance. Łagodzą objawy alergii i pomagają przetrwać najgorsze pylenie roślin.

Gość Armato
No wiesz, objawy alergii mogą być różne. Najlepiej byś poszła do alergologa albo w ogóle do jakiegoś lekarza. a tak na szybko to mogę polecić Aleric https://www.aleric.pl/aleric-deslo-active-5-mg.html Ja tez mam alergię, ale na szczęście w miarę znośną. I wystarczy że wezmę tabletkę a objawy ustępują. Może prócz albo zamiast kropli warto się zabezpieczyć od środka że tak powiem.

Gość gość
Mnie przy łzawieniu oczu bardzo pomagają krople nawilżające starazolin niebieski, bo szybko łagodzą dolegliwości. A więcej o tym, jak złagodzić objawy alergii, to można poczytać sobie na stronie odetchnijspokojnie.pl

Gość gość
Na pewno na początku trzeba ustalić przyczynę alergii. Udaj się do dobrej pracowni alergologii by to sprawdzić. Ja byłam kiedyś w http://alergomed.com.pl/ i bardzo mi pomogli. Potem będzie trzeba stosować odpowiednie leki i usunąć przyczynę łzawienia.

Gość Kataryna456
Najlepiej w takich sytacjach sprawdzają się krople, sprawdź na przykład czerwony Starazolin, działa cuda w szybkim tempie ;)

Gość magd33
Z takich ciszej pracujących inhalatorów to nasz jest okej. Polskiej marki model - Alergia Stop. Dla dzieci to ważne żeby kompresor jakiś przeraźliwych dźwięków z siebie nie wydawał, bo odstrasza. Akurat przy tym inhalatorze to nie mieliśmy z mężem problemów żeby córki przekonać do inhalacji. Wygodny, prosty w obsłudze, lekki, szybko transportuje aerozol z lekiem do dróg oddechowych.

Gość Maagda_cierpiaca
Nie zawsze musi byc to alergia, często moze byc to stan zapalny oczy. Najlepiej to udać sie do specjalisty, w tym przypadku okulisty aby ocenil, co to jest. We Wrocławiu sa świetni specjaliści

Gość nanulka
najlepiej udać się do dobrego okulisty, jeśli już myślisz o Wrocławiu to warto umówić się na wizytę w Spektrum, sama robiłam sobie u nich laser dlatego polecam miejsce, jest profesjonalne więc każdy będzie zadowolony.