Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chuda:

badanie przesiewowe

Polecane posty

Gość chuda:

Jestem w 12 tyg ciąży. Za 2 tyg mam zgłosić się na badanie usg przesiewowe. Do tej pory na każdej wizycie miałam robione usg dopochwowe. Czy to badanie przesiewowe też będzie przeprowadzane w ten sposób? czy przez powłoki brzuszne? Chodzę prywatnie. Czym ono różni się od zwykłego usg?? czy Wasz partner był obecny przy badaniu?

ja miałam i dopochwowo i przez brzuch to usg, jak najbardziej zawsze może być przy Tobie partner, chociaż wiem, że niektórym lekarzom to nie podoba się, więc może grzecznościowo przed wejściem spytaj. w samym wykonaniu dla Ciebie niczym nie różni się, po prostu jest to moment kiedy najlepiej widac pewne zmiany w rozwoju maleństwa wcześniej ani poźniej niewidoczne:) na pewno przezierność karkowa, i wiem, że ważna jest obecność kości nosowej

Gość chuda:
A czy takie usg jest dodatkowo płatne?? czy normalnie skoro niczym się nie różni?

ja tez chodzilam prywatnie i na kazdej wizycie mialam usg.maz tez byl.czy to chodzi o usg genetyczne o zespol downa?jesli tak to moj gin normalnie zrobil je w cenie wizyty.dopiero na polowkowe mialam usg u swojego gina plus dodatkowo 4d platne ok 400zl