Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jabardzo

A jak ubrać w takim razie 3-dniowe dziecko?

Polecane posty

Gość Jabardzo

Na dniach rodzę i przy takiej pogodzie co na wypis ze szpitala? Nie będą się w szpitalu pluli, że dziecko w body z krótkim rękawkiem? W końcu jest upał. Kocyki też mam takie grubsze, może pieluszka do przykrycia? Nie wiem, pierwsze dziecko - zielona jestem. Pomóżcie dziewczyny.

Body z krotkim rekawkiem,cienkie skarpety,czapeczka bawelniana i kocyk ale taki z dziurkami ,pamietac nasmarowac dzidzie i zapewne wynosicie w foteliku to trzeba daszek zaslonic a jezeli do parkingu jest kawalek to jeszcze narzucic pieluszke tetrowa tak zeby na delikatna buzie nie swiecilo slonce ,tyle..

Gość ja bym ubrala
1 warstwe wiecej niz na siebie ,bo noworodek jeszcze nie ma wyksztalconej termoregulacji i szybciej traci cieplo.Wiec:body krotki rekaw,spioszki kaftanik ,cienka czapeczka i na zewnatrz okryc cienszym kocykiem.W aucie w czasie jazdy mozna kocyk odkryc.

Gość mammma mijjja
Jak ja rodziłam to można było za czapkę latem dostać po głowie,bo byli za nieprzegrzewaniem dzieci. Body, półśpiochy i coś do zakrycia-najlepiej pielucha.

Gość iiiiiiiibja tez
W przyszlym tygodniu ma byc 17-20 stopni, wiec upalow noe bedzie....

Gość autorko
noworodek tylko w krotkim rekawku?? nie lepiej zalozyc body na dlugi rekaw cienkie

Gość makowa245
Dziękuję za odpowiedzi. autorko Pewnie dobrze mówisz, noworodek nie reguluje jeszcze dobrze temperatury.

Gość autorko
w kazdym pisemku o dzieciach mozna przeczytac ze noworodki potrzebuja otulenia, ciepla - nie mowie tu zeby czapke uszatke zakladac ale cos z dlugim rekawkiem jakies cienkie spiochy czy bawelniane portki ja rodzilam w lipcu i moje dziecko tak wyszlo - bylo nie pamietam ile stopni ale cieplo i slonce - body na krotki rekaw - cienki kaftanik - bawelniane porteczki cienkie - cienkie skarpetki - przykryty pieluszka

Gość ja tez mam ten problem
co to zA SZPITAL, W KTÓRYM KAŻĄ PÓŁŚPIOCHY NOWORODKOM ZAKŁADAĆ???? autorko - zAPYTASZ W SZPITALU TO NA PEWNO BĘDZIESZ MIAŁA FACHOWĄ ODPOWIEDŹ! a z dziećmi jest tak jak ci już ktoś napisał - zawsze o 1 warstwe więcej niź ty.

Gość hmmmmmmmmmmmm1
poprawka-nie zawsze jedena warstwe więcej!! tylko noworodkowi ale juz 4 miesieczniaka nalezy ubrac tak jak siebie ja jestem w szoku, upał dzis straszny -matki w sukienkach a dzieci w jeansach i długich bluzkach :/