Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tikkurilla

Przepuszczanie kobiet w dzrzwiach

Polecane posty

Gość tikkurilla

Czy często wam się to zdarza? Jak reagujecie? Mi jest zwykle głupio jak mnie jakiś facet przepuszcza w drzwiach, nie wiem czy powinnam podziękować? Czasem staram się spowolnić chód jak widzę, że idzie facet bo w 90 % mnie przepuści.

Gość Samotnik3546677777
Tak się jakoś przyjęło. Ja tylko swojej matce otwieram drzwi jak idzie ze mną. A obcym kobietom to jakoś nie.

Gość Podkład niekapiący
może jesteś fajna niunia i każdy che cobie popatrzeć na Ciebie od tyłu?

Gość ło matko!
no i w czym masz problem? razi mnie gdy facet pakuje się w drzwi przede mną a niestety czasami niektórym pajacom się to zdarza, nawet moim dobrym znajomym

Gość tikkurilla
No właśnie z tym mam problem że nie wiem, czy mam coś powiedzieć w odpoweidzi na przepuszczenie mnie, dla mnie to jest krępujący zwyczaj. Nie jestem niepełnosprawna, zeby trzeba mnie było dawać fory.

Gość ło matko!
:D podziękuj niech się czuje dowartościowany a ty korzystaj z przywileju wynikającego z kulturalnego zachowania

Gość ło matko!
ba dodam, że powinnaś wymagać takiego zachowania od facetów!

Dla mnie to norma :) i uważam że to miły zwyczaj :) tylko byli koledzy z roku to takie dzieciaki i i ich ich kultury nie nauczył :O

Gość ło matko!
czyżbyś zs nie był facetem?

Gość ło matko!
nie rozumiesz słowa? proste jest ,wymagać czyli oczekiwać od kogoś...

Gość nie wymagam
ale nie znosze gdy ktoś sie wpycha gdy wysiadam , albo wychodzę skądś. A jak mnie faceci przepuszczaja to zawsze sie uśmiecham i mówie dziekuję. Staram sie ich tym motywować :D nawet mnie jako kobiete razi, jak facet sie uśmiechnie do kobitki powie prosze a ta z fochem łaskawie nawet nei spojrzy ani nie podziekuje.

Gość ło matko!
a ty wymagasz uczciwości ?

Gość marcinek444
Jedne kobiety wymagają a drugie nie, ale mimo wszystko chcą by tak z tymi drzwiami robiono, że się przepuszcza.

Gość tikkurilla
Nie spotkałam się z uśmiechaniem i zapraszaniem do wejścia przodem, zwykle jest tylko zatrzymywanie i czekanie aż przejdę.

Gość ło matko!
od partnera wymagam znacznie więcej a od innych tylko kultury

Gość marcinek444
A co ma się jeszcze kłaniać i mówić "Jaśnie pani, pozwoli, że otworzę drzwi"?

Gość ło matko!
racja, za godzinę mi przejdzie 🖐️

Gość dziś na pomarańczowo
mnie jest obojętne, czy mnie facet w drzwiach przepuści, czy nie. to już nie te czasy (niestety), pogodziłam się z ogólnym schamieniem ludzi, nie tylko mężczyzn. a jak się któremuś zdarzy ten przejaw kultury, mówię po prostu dziękuję i przechodzę. aha, zauważyłam, że najczęściej dobrymi manierami wykazują się młodsi chłopcy, tacy do 20 (nie wiem, może chcą starszej kobiecie zaimponować :P ) i panowie w wieku mojej mamy. rówieśnicy olewają totalnie ;)

ja zawsze odpowiadam uśmiechem albo dziękuję :) generalnie sporo jest kulturalnych mężczyzn :) nigdy jednak nei przyszłoby mi na myśl wymagać, dlatego to jest takei miłe, że robi to bo chce, a nie musi :)

Gość ło matko!
niepotrzebna troska :D partner nie narzeka

Gość ło matko!
nigdy jednak nei przyszłoby mi na myśl wymagać, dlatego to jest takei miłe, że robi to bo chce, a nie musi" robi to ten którego nauczono kindersztuby, może warto pomyśleć

Gość poweselna
A ja często spotykam się z takim zachowaniem (na szczęście jeszcze nie wszyscy dobrze wychowani panowie wyginęli) i zawsze po prostu dziękuję uśmiechem :) Bardziej krępujące jest dla mnie całowanie w rękę, szczególnie jeśli chodzi o panów z dalszej rodziny mojego męża - tutaj jakoś nie umiem tak naturalnie się zachować ;)

Gość qweqweqw
Dziwny masz problem autorko. Ja to bardzo lubię i zawsze z uśmiechem mówię "dziękuję".