Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość magdalenemagdalene

Co powiecie na taką suknię ślubną?

Polecane posty

Gość magdalenemagdalene

Witam, w przyszłym tygodniu idę do krawcowej i mam jej pokazać fason lub konkretne zdjęcie sukni jaką chcę mieć. I oto mój wybór http://orderofsplendor.blogspot.com/2011/09/wedding-wednesday-crown-princess-marys.html Jest to suknia slubna księżnej Mary z Danii,bardzo mi się ona podoba, nie będę miała tak długiego trenu( w ogóle nie będzie trenu, nie podoba mi się). Wydaje mi sie, że będę dobrze w niej wygladać, mam taką sylwetkę i urodę jak Mary, jestem tylko parę centymetrów wyższa i mam brązowe, nie czarne włosy. Mam tylko taki problem, że nie za bardzo umiem teraz obiektywnie ocenić, moja mama, teściowa i siostra to takie osoby, które, nawet jakbym im pokazała różową bezę ze sznurowanym gorsetem, byłyby zachwycone i piałyby jaką to piękną kreację wymyśliłam.

Gość hejahejkawalerowa
ona się ma tobie podobać, mnie osobiście ta suknia nie przypadła do gustu... nie ma w niej nic niezwykłego... suknia powinna mieć to coś ta niestety jest tandetna.... poszukaj jeszcze.... jest tyle zdjęć , wzorów a może coś tama wymyślisz...

To ma być suknia w której będziesz się czuła najpiękniejszą kobietą na świecie? Równie dobrze mogłabyś w takim razie założyć worek od ziemniaków...

Gość rtyuikgfjhfu7676
Szału nie ma z tą suknią, ale żeby nazywać ją tandetą to chyba przesada, tandeta to są te bezy z gorsetami, ta suknia ma ładną górę, ale z dołem jest coś nie tak, nie wiem czy to celowe, ale ta suknia jest za krótka na nią, wydrukuj te zdjęcia, pokaż krawcowej i te pomyłki zlikwidujcie. LittleMee czy ty nie przasadzasz, suknia jest faktycznie mało charakterystyczna, są niedociągnięcia, ale bez przesady, że lepiej włożyć worek po ziemniakach.

Gość barla cruni567890
Jeśli chcesz coś sprawdzonego, coś kto ktoś już włożył i się ta suknia podoba to może coś w stylu księżnek Garace z Monako. http://www.neptunecouture.com/#/shop/4560208708/Grace-Kelly-wedding-dress-inspired-long-sleeve-high-neck-lace-satin-bridal-gown/1471370 http://girlsguidetohomelife.blogspot.com/2009/11/grace-kellys-wedding-dress.html http://www.outdoor-wedding-venues.com/2011/07/06/grace-kelly-wedding-dress/ Ta suknia jest bardzo często na pierwszym miejscu najpiękniejszych sukien slubnych w rodzinach królewskich, wpisz sobie "princess Grace wedding dress" i poczytaj komentarze pod zdjęciami,n awet tymi, które wkleiłam, nie spotkałam ani jednego negatywnego komentarza co do tej sukni. Z jej dołem też jest dla mnie coś nie tak, jest taki trochę "bezowaty", ale możesz coś pokombinować, inny materiał na przykład.

Gość barla cruni567890
Poza tym jeśli poruszamy się po orbicie rodzin krolewskich, to mnie najbardziej podobała się suknia księżnej Charlene- synowa Grace. Sprawdź sobie, miała przepiękną prostą suknię.

Gość musgruszkowy
jak za księcia wiliama wychodzisz to spoko

Gość domi nika
a mi się bardzo podoba suknia przedstawiona przez autorkę - jest prosta, subtelna, nie przeładowana koronkami, kryształkami i innymi ozdóbkami a tę spódnicę można zrobić gładką

Gość oppiumdla mass
musie gruszkowy, nawet jak się nie wychodzi za prawdziwego księcia mozna się czuć jak księżniczka, zgadzam się z domi niką, mnie również się bardzz podoba ta suknia, jest prosta i elegancka, ale faktycznie nie bierz trenu, ogladałam filmik z ich ślubu i widac jak ciężko jej iść dźwigając parę metrów ciężkiego trenu. Zero koronek i tego typu badziewia, co jest niestety często spotykane na polskich ślubach.

Gość tikutika
weź pod uwagę, że ta suknia jest uszyta z wysokiej jakości jedwabiu i to widać- nie wiem jaki masz materiał, ale wg mnie taka prosta suknia musi miec materiał wysokiej klasy, bo inaczej będzie marnie. nie wiem też czy krawcowej uda się zrobić taki sam dół, bo tylko na pozór wygląda, to na łatwe do uszycia

Gość magdalenemagdalene
Dziękuję za wszystkie odpowiedzi, tikutika- zdaję sobie sprawę, że to droga suknia, ale mam na nią pieniądze, napisałam krawcowa, ale wiadomo, że zatrudnię ich więcej, przecież nie jedna będzie szyła suknię.

Gość laskajakichmało
Ładna suknia ale faktycznie musisz mieć dużo pieniędzy skoro piszesz, że stać cię na taki materiał, ale jeżeli już koniecznie chcesz czuć się jak prawdziwa księżna może wybierzesz coś lepszego niż ta. Mnie podoba się suknia księżnej Maximy z Holandii, sądze, że miała piękniejszą suknię niż Mary, też na pewno jest bardzo droga, ale sądze, że ciebie będzie na nią stać. http://orderofsplendor.blogspot.com/2010/06/top-10-best-royal-wedding-dresses-4-hrh.html

Gość kamcia_6789
laskajakichmalo, suknia ktora wkleilas jest krotko mowiac do bani...szczegolnie wykonczenie pod szyja.....suknia wklejona przez autorke- ksieznej Mary- o wiele, o wiele lepsza!

Gość notatakiozyciu.blox.pl
Podobają mi się rękawy :) Poza tym krój w porządku, a możliwość wykonania takiej sukienki w materiale na polską kieszeń przedyskutujesz z krawcową.

Gość suknia księżnej Mary
rzeczywiście piękna i dostojna, bez udziwnień, nieprzeładowana, z klasycznym i eleganckim kształtem dekoltu - ale rzeczywiście wymaga perfekcyjnego skrojenia przez znakomitą krawcową, no i sprawa podstawowa, wymaga wyszukania tkaniny najwyższej klasy (jedwabna tafta douppioni) a z królewskich sukni ostatnich lat najbardziej ujęła mnie jednak suknia Mette-Marit Norweskiej: delikatna i dostojna jednocześnie... cudna tkanina (jedwabny muślin), oryginalne bufki, idealne podkreślenie smukłej sylwetki Panny Młodej, no i śliczny, nienachalny dekolt