Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jak to działa?

skierowanie na badania od prywatnego lekarza a nfz??

Polecane posty

Gość jak to działa?

czy jeśli dostanę od prywatnego lekarza skierowanie na badania (np. badanie krwi) to czy mogę je bezplatnie wykonać w ramach NFZ? jesli tak to wystarczy ze pojde do przychodni i pokaze skierowanie i już, czy musze np. zapisac się do lekarza w przychodni, ktory przepisze mi to skierowanie na jakims panstwowym druczku? a jesli nie to jak? mam isc do jakiegos pryatnego laboratotium?? z gory dziekuje za odpowiedzi!!

Gość 7897987987
lekarz albo ma kontrakt z NFZ albo nie, więc jak nie ma to skierowanie nic nie da. Jak ma kontrakt to potrzebne skierowanie, jak ni e ma- kasa.

Gość fgghjnb
jeżeli masz skierowanie od prywatnego lekarza to bedziesz musiała zaplacić.

Gość marika......
do nhs moze cie tylko skierowac lekarz nhsu, jesli chcesz robic badania krwi prywatnie to nie musisz na nie miec skierowania, po prostu umow sie w prywatnej klinice na te krew.

Gość marika......
przepraszam, nie doczytalam, ze chodzi o nfz, a nie nhs.

Gość 7897987987
sory, nie zrozumiałam, wg mnie powinnas miec mozliwosc zrobienia tego na nfz, tak samo jak sie idzie prywatnie i dostaje receptę, to jak jestes ubezpieczona dostajesz w aptece refunację

Gość junn
recepty lekarz daje to fakt ale skierowania na badanie nie da. tylko na nfz trzeba.