Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kobietazakółkiem

okulary do jazdy samochodem

Polecane posty

Gość kobietazakółkiem

Jakie dobrać sobie okulary, żeby pozbyć się oślepiającego efektu, jaki daje słońce odbijające się w słoneczne dni od asfaltu, masek samochodu, itd?

Gość fegtbg
kup okulary z polaryzowanymi szklami. sa drozsze, ale dzialaja.

Gość jgfcyuhja
a może mi ktoś konkretnie podać okulary dobrej jakości dla kierowcy, chce zrobić facetowi prezent ale w ogóle sie na tych okularach nie znam :/

Gość o właśnie też szukam dobrych
okularów do jazdy samochodem bo jak mnie tak słońce oślepi to masakra :o Nawet sie nie biorę za kółko dopóki okularów nie kupie.

Gość ngE.
wiem tylko że nie powinny mieć niebieskich szkieł, podobno szarek zielone i żółte to najlepsza opcja dla kierowcy.

Gość fegtbg
moga miec obojetny kolor szkiel byleby byly polaryzowane. nie musisz kupowac specjalnych okularow do samochodu, kup mu takie na codzien ze szklami polaryzowanymi to i nad wode bedzie mogl w nich isc i go nie oslepia odbite promienie.

Gość jgfcyuhja
jejciu ale jest taki wybór okularów że już sama nie wiem które :o a czy jest duża różnica w okularach takich które kosztują 80 zł a takich które kosztują 150 ? oczywiście zakładając że te okulary są polaryzowane. Z czego wynika taka rożnica w cenie ?

Gość fegtbg
zakladajac, ze i tu i tu szkla sa polaryzowane to roznica w cenie wynika z jakosci wykonania. moja mama kupila sobie okulary polaryzowane za 150 zl, polskiej marki, podobno dobrej. po roku ulamal jej sie kawalek metalowej oprawki, nigdy nie spadly. jedyny grzech to taki, ze nosila w torebce bez etui. ja mam ray bany polaryzowane od dwoch lat i nic im nie jest. nie rzucam nimi po chodniku, ale tez sie z nimi nie cackam zbytnio i jest ok, nawet bardzo ok.

Gość jgfcyuhja
ray bany też nadają się do samochodu ? Bo mój facet maj ray bany a ostatnio coś wspominał że musi sobie kupić porządne okulary do samochodu stąd mój pomysł na prezent dla niego... hmm ale skoro ma ray bany to nie rozumiem dlaczego w nich nie prowadzi samochodu, a może po prostu nie ma ich polaryzowanych. Skoro cena nie ma takiego znaczenia i przeważnie jest uzależniona od jakości materiału a nie polaryzacji to chyba nie będę przepłacać :)

Gość fegtbg
ja w swoich robie wszystko i jest ok. jesli masz pieniadze to kup troche lepsze, bo trafisz na jakis badziew i pieniadze pojda w bloto. lepiej tez przed kupnem obejrzec okulary, bo moze sie okazac po wysylce, ze rozlatuja sie w rekach...

Gość jgfcyuhja
to chyba musze poszukać czegos w miescie bo myslałam o internecie.

Gość elka_morelka
okulary kupuję tylko u optyka. mam obecnie soczewki dla kierowców z JZO, które zabarwiają się pod wpływem światła i promieniowania UV.

Gość gość
to fakt, że najlepiej jest kupować u optyka, jednak większa pewność, że spełnią wszystkie swoje funkcje. A jeśli chodzi o dobre okulary do jazdy samochodem to myślę, że te będą odpowiednie http://www.jzo.com.pl/pl/pages/content/9,soczewki-okulary-dla-kierowcow.html

Najwazniejsze to to zebys kupila sobie okulary polaryzacyjne. Bo to własnie one są przeznaczone do prowadzenia auta lub bieganie itd. po to zeby odbijajace sie swiatlo od asfaltu nas nie oslepialo. Jesli juz chodzi o to gdzie takie okulary kupic to na przyklad tutaj http://czteryoczy.pl/ masz tu duzy wybor taki okularow :)

Gość gość
Na stronie szajna.pl znajdziecie dużo informacji na temat soczewki drive control – jest to soczewka do jazdy samochodem. Nie musisz być zawodowym kierowca. Nocą w soczewce drive control mniej oślepiają światła innych samochodów. W ciągu dnia zmniejszają odblaski od karoserii. Na dokładkę są to soczewki uniwersalne, można w nich korzystać z komputera, używać ich w domu, uprawiać sporty. Polecam, warto jest się im przyjrzeć.

Przede wszystkim takie okulary muszą mieć się powłokę antyrefleksyjną, aby odbijały refleksy , które powstają na skutek odbijanie promieni od rozmaitych powierzchni . Sama dość często jeżdżę i całkiem niedawno zakupiłem sobie takie cacko. Poczytałam trochę w sieci i jest na ten temat dużo informacji . dobrze jest mieć też okulary , które zmieniają kolor soczewek w zależności od natężenia światła , aby zawsze mieć odpowiednią jakość i ostrość widzenia

By pozbyć się oślepiającego efektu, jaki daje słońce odbijające się w słoneczne dni od asfaltu czy masek samochodu, warto zaopatrzyć się w okulary polaryzacyjne najlepiej ze sprawdzonego źródła np. salon optyczny lub sklep specjalistyczny jak Kodano.pl. Jest to możliwe ponieważ okulary z polaryzacją nie przepuszczają promieni odbitych, a dodatkowo poprawiają kontrast, wzmacniają widzenie kolorów.

Gość gość
Drive Control od Szajny to krótko mówiąc bzdet. Brak jakichkolwiek efektów poza żółtawą poświatą. Nie widać ani mniejszego oślepiania, ani zwiększonego kontrastu. Technologia niedopracowana a do tego droga. Lepiej zainwestować w polaryzacyjne za dnia i jakąś inną firmę w nocy.

Gość gość
Jeśli chodzi o okulary przeciwsłoneczne do auta to najlepiej sprawdzą się z polaryzacją lub z gradalnym barwieniem (na dole jaśniejsze). Natomiast dla kierowców noszących okulary korekcyjne to bardzo dobrym rozwiązaniem są szkła Zeiss DriveSafe. Mój Optyk mi polecił i jestem mega zadowolny. Możecie przeczytać więcej http://optykfilemon.pl/okulary-dla-kierowcow/

Gość gość
ja to w soczewkach jeżdzę

Gość gość
zrobiłem w promocji okulary drajwsejw do samochodu. Najlepsze jakie miałem do tej pory. Panienka jak mi tłumaczyła to nie do końca jej wierzyłem, ale jest super. Nie oślepiają mnie światła. A ten optyk co ma te okulary to Iqoptiq w hotelu Metropol

Gość gregor43
Ja myślę, że w pierwszej kolejności należy zwrócić uwagę na jakość soczewek i wybierać takie, które ograniczają oślepiające odblaski. To szczególnie ważne teraz, gdy szybko szybko zachodzi słońce i większość czasu jeździ się po ciemku. Polecam poczytać tutaj o specjalnych soczewkach dla kierowców: https://sireneeyewear.com/okulary-korekcyjne-dla-kierowcy/