Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wegetujaca poszukujaca

mam dość szukania pracy - wpadłam chyba w depresje.

Polecane posty

szukam od ok miesiąca a już mam doła całymi dniami siedzę w domu mimo iz pogoda piekna rodzina jeździ nad jezioro a mi się nie chce wyjśc do sklepu nawet ciagle bym spała unikam ludzi, cały czas zbiera mi się na płacz czuje się jak nieudacznik zyciowy:(

Gość konstrukszyn
wiem co czujesz, znacznie dłużej szukałam, powodzenia, nie poddawaj się

mam dosyć, wszystko mnie wkurza i denerwuje nawet osoby trzecie w dodatku jak rodzina chce mnie gdzieś wyciagnąć to ja odmawiam, i wtedy się zaczyna ze ja to ciagle nie mam ochoty itd nikt mnie nie rozumie:(

Gość tak to widze
adresowanie kopert i innych pism ,praca przez internet na miesiąc ok 1500 zł do ręki ,umowa o dzieło lub zlecenie jedyny warunek to ładny charakter pisma i stałe łącze internetowe i to wszystko i uwaga żadnej zaliczki bo to znaczy że to są oszuści [obecnie jest moda na odręczne pisma a nie maszynowe ]

pełno?:D to mnie rozbawiłęś teraz

Gość KochamChude!!!
Proszę mi to wytłumaczyć. W Polsce jest coraz mniej Polaków czynnych zawodowo z co najmniej dwóch powodów. Po pierwsze Polacy emigrują na zachód, ponieważ jak wiadomo, są tam znacznie lepsze perspektywy zarobkowe, wyższe standardy życia. Po drugie Polska od jakiegoś czasu przeżywa kryzys demograficzny i obecnie zwiększa się drastycznie stosunek emerytów do ludzi czynnych zawodowo. Następstwem tego wszystkiego jest to, że zaczyna w Polsce brakować rąk do pracy. TAK - W POLSCE brakuje rąk do pracy!!! Czyli mamy obecnie tysiące wolnych miejsc pracy, które powinny zostać zajęte, ale jak już mówiłem - brakuje ludzi chętnych do pracy. Żeby te miejsca zając, napływają do nas masowo imigranci ze wschodu, Wietnamczycy, Węgrzy, Ukraińcy itd. Z drugiej strony Polacy skarżą się na BEZROBOCIE!!! Przecież to absurd. Niech ktoś mi to KURWA wytłumaczy. Z jednej strony tysiące wolnych miejsc pracy, z drugiej strony rosnące bezrobocie. Polak pomimo tego, że we własnym kraju brakuje rąk do pracy, nie może znaleźć pracy. A taki głupi Wietnamczyk bez polskiego przyjedzie i dostaje bez problemu pracę w państwie, w którym rośnie bezrobocie. Niech ktoś mi to KURWA wytłumaczy!!!

Gość fdgfhj
to jak wyjasnisz to, ze na jedną glupią oferte jest conajmniej 100 cv?

Gość vcbvcbcbvcbv
wiesz dlaczego? bo w Pl brakuje specjalistów i napływaja głownie męzczyźni a nie kobiety do pracy np w biurze, sklepie itd

ostatnio byłam na rozmowie, osoba która przeprowadzała ze mną rozmoe powiedziała że wpłyneło ponad 400 cv!!! wybrali 10 i te osoby zaprosili na rozmowę

Gość gssdgsdgd
Jeśli jesteś z Wrocławia to mogę Ci załatwić pracę tylko przestań jęczeć :classic_cool:

ja nie jęczę mówię jak jest tylko

Gość konieczynkaaaaa
KochamChude!!! hehe to ty mi wytlumacz skad ok 70 chetnych osob na jedna oferte pracy??? hehehe, smieszne i zalosne to co ty piszesz

Gość Karrinaaaa
wiekszosc problemow bezrobotnych wynika z ich wygorowanych wymagan finansowych

Gość wegbvbvnbn
wygórowane? teraz to chyba przesadzasz zołądki mamy takie same wszyscy, niedlugo to będzie sie oczekiwać aby człowiek za miske ryzu pracował:O

Gość do Kocham Chude
tak samo jest w UK, gdzie wszyscy narzekają na bezrobocie i na imigrację, która im "zabiera pracę" a prawda taka, że nikomu się nei chce na zmywaku siedziec za marne pieniądze praca jest wszędzie, ale chyba w dzisiejszych czasach za dużo jest na swiecie kierowników i dyrektorów i nie ma kto pracowac ;)

Gość Karrinaaaa
Pisze na przykladzie firmy mojej mamy. Wiekszosc osob odpada na etapie oczekiwan finansowych. Co z tego, ze zoladki takie same? Przeciez pracodawca nie bedzie sie dokladal do twojej pensji. Jezeli nie pasuja ci warunki finansowe, to szukaj gdzie indziej.

Gość wegbvbvnbn
karina aleś Ty głupia:O

Gość fdgfhj
karinna poczekamy jak ty znajdziesz sie na bruku i czy pojdziesz zapieprzac za 600 zl na miesiac, bo teraz mamusia ma firme i ci żryc daje, pewnie wykorzystując pracownikow, wyciskając z nich ostatnie soki, placąc grosze, a sama wozi duosko drogim autem i jeździ na wycieczki zagraniczne.

Gość Karrinaaaa
Jesli zazdroscisz to sama zaloz firme, a jak ci nie pasuje 600 zl to siedz w domu za darmo i nie zawracaj glowy.

Gość fdgfhj
nie zazdroszcze bo i tak kazdy bogaty i tak zdechnie wiec czego mam ci zazdroscic??? kasa nic ci nie pomoże. mam firme zalozyc? haha ty kretynko, jasne niech kazdy zaklada firme, przeciez to takie proste, a i srodki finansowe ma kazdy co najmniej 100 tysiecy na koncie, a i super pomysl taki, zeby sie utrzymac i oplacic ZUS... po prostu jakie to banalne.

Gość Karrinaaaa
To o co tobie w ogole chodzi? Nikt nie bedzie doplacal do twoich wycieczek, zrozum to. Dostajesz tyle ile jestes warta ty i twoja praca. I ani grosza wiecej.

Gość wegbvbvnbn
wartoścczłowiek nie zalezy od wykonywanej pracy karina ile tY masz lat? w zyciu chyba ani dnia nie przepacowalas glupia jak but

Gość Karrinaaaa
ale jego praca ma wartosc i za to dostaje pieniadze

Gość tak to widze
moja córka po likwidacji firmy ,szukała pracy przez internet w branży kosmetycznej i znalazła dobrze płatną w firmie na umowę o pracę czasową ,potem się dowiedziała ze na kilkadziesiąt pań które miały podobne albo i lepsze doświadczenie i były na rozmowie kwalifikacyjnej, ona jedna nie zadała pytania .......ile będzie zarabiać i to zdecydowało o jej zatrudnieniu ,teraz ma umowę stałą bezterminową .

Gość Jakiś czas temu, pomagałam
przyjaciółce znaleźć kobietę do jej sklepu. Dałam ogłoszenie na bezpłatnym portalu. W sumie to myślałam, że na takich portalach to ludzie boją się i raczej CV nie ślą, bardziej piszą, zadając pytania lub dzwonią pod wskazany numer...Myliłam się. W ciągu 3h napłynęło ok. 200 CV. Ogłoszenie usunęłam po tych 3h, bo nie byłabym w stanie tego wszystkiego ogarnąć, a przyszłoby zapewne jeszcze drugie tyle:o 90% to były młode kobiety, po studiach, 24-29 lat. No i właśnie, po studiach, a nie potrafiły nawet CV napisać. Tak, tak! Nierzadko zdarzały się też błędy ortograficzne:o. W ogóle, opisywane praktyki szczegółowo na dwie strony, a doświadczenia zero! A co mnie ich praktyki obchodzą? Zwłaszcza, że z handlem nie miały nic wspólnego? Jeśli już ktoś szuka pracy, może najpierw niech zacznie od nauczenia się tworzenia dobrego CV? I tak, ja też kiedyś myślałam, że CV wystarczy jedno i wysyłać je można do każdej firmy, ewentualnie LM zmieniać. Gówno prawda! CV też powinno być inne, na różne stanowiska. Oczywiście nie chodzi o dodawanie sobie wymyślonego doświadczenia, ale o inne, bardzo ważne rzeczy, które w jednej firmie mogą okazać się kluczowe, zaś w drugiej zupełnie nieistotne, jak właśnie w tym przypadku, który opisałam wyżej. Spośród prawie 200 CV, wybrałam 5 najbardziej czytelnych i konkretnych. Trzy z nich to panie ze średnim, dwie po studiach. Reszta zależała już od mojej przyjaciółki. Wybrała sobie jedną panią z tej piątki i jak na razie jest bardzo zadowolona. Podsumowanie: Pracy w Polsce jest jak na lekarstwo! Na jedną ofertę odpowiada kilkaSET osób! Jest naprawdę tragicznie!!!! Młodzi ludzie, po studiach nie mogą nigdzie się zaczepić i zdobyć doświadczenia, a znowu bez doświadczenia nie mają szansy na żadną pracę i koło się zamyka... Po drugie: jeśli już szukacie pracy, popracujcie najpierw nad dobrym CV. Naprawdę to jest BARDZO WAŻNE! Nikt nie będzie brał na poważnie kogoś, kto CV zrobił na odpier...dol, a w zasadzie przepisał z internetu gotowca:/...i jeszcze z bykami:o Tak czy siak...POWODZENIA w znalezieniu tej wymarzonej pracy!🖐️))

Gość wegbvbvnbn
bo włąśnie nie warto dawać soba pomaitać jak to robi mamusia Karinki:

Gość wegbvbvnbn
ze swoimi pracownikami:D

Gość Karrinaaaa
Moja matka nikim nie pomiata, a o wysokosci pensji decyduje rynek i pracodawca. Nie chcesz pracowac to nie pracuj skoro jestes leniwa