Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ALicjA*15

Prawdopodobnie mam grzybicę pochwy i 15 lat, jak sobie pomóc?

Polecane posty

Gość ALicjA*15

Jak w temacie. Problem w tym, że mam 15 lat i wrażenie że zaraziłam się tym świństwem. Przeszukałam cały internet w poszukiwaniu pomocy.. Nie chcę iść do ginekologa, mówić mamie też nie koniecznie. Nie mam pewności czy to grzybica, ale wszystko co czytałam na to wskazuje. Okropny świąd, ból przy oddawaniu moczu również, pieczenie i upławy, które miały inny kolor niż zwykle. Miały, bo jestem po miesiączce i wszystko ustąpiło, ale podobno nie na dobre, co mnie znów strasznie martwi. Przed okresem około 3,4 dni się z tym męczyłam, miesiączka była zbawieniem, a kiedy przeczytałam, że przed okresem powraca, załamałam się.. Nie współżyję, dbam o higienę, odżywiam się zdrowo. Dlaczego to mnie dopadło.. Jak sobie pomóc?

Gość najlepiej by bylo gdybys
jednak poszla do ginekologa, ale zeby troche zmniejszyc ból kup sobie jakies globulki dopochwowe a jesli swedzi cie z wierzchu to jakas masc, czasem tez to mam i w domu mam masc clotrimazolum to okolo 3 zl kosztuje, ale tak jak mowie najlpiej isc do lekarza

Gość marta.
może jest coś w aptece bez recepty ale lepiej do ginekologa idź i mamie powiedz pomoże ci

a czemu nie chcesz isc do ginekologa?

Gość marta.
nie bój się isc ja mam 16 lat i muszę chodzic z innego powodu ginekolog nie gryzie :-)

Gość GrzałkaNaBiwak
Hej mam tyle samo lat co ty,tez boje sie ze mam grzybice pochwy....tylko ze nic mnie nie piecze ani nie boli,zupelnie nic.ale wydzielina i sama pochwa strasznie smierdzi :/ wstyd mi za to,myje sie codziennie normalnie mydlem,tez nie wspolzyje,nie chodze na basen.po 10 minutach po dokladnym umyciu sie,juz czuje taki brzydki zapach.jestem zalamana :( tez nie chce isc do ginekologa ani mowic mamie.....

mozesz jeszcze sprobowac tych globulek dopochowych jesli wroci a wroci napewno bo to wraca a przynajmniej mi wracalo co jakis czas, ale spokojnie ginekolog nie gryzie mozecie pojsc do mlodej pani ginekolog i sie nie stresowac wyjasnic wszystko to zaden wstyd wiekszosc kobiet przez to przechodzi :) takze bedzie dobrze

Gość ALicjA*15
Nie mam pojęcia co dopadło Ciebie, i nie wiem czy mogę tak powiedzieć, ale masz to szczęście, że nic Cię nie piecze. Wiesz, może zmień mydło na żel do higieny intymnej. Nie mam pojęcia, co Ci jest.

Gość marta.
ale nie wstydz się niekoniecznie musi cię tam oglądać mnie np nie bada.

mozecie jeszcze tantum rosa kupic to tez pomaga

Gość maniaodmarii
poza clotrimazolum i tantum rosa są jeszcze probiotyki ginekologiczne, np. provag, bez recepty. pomagają utrzymać prawidłowy poziom ph w pochwie. ale jeśli to grzybica konieczne będą leki, które są wyłacznie na receptę. ginekolog naprawdę nie gryzie, a kiedyś w końcu bedzie trzeba pójść ;)

Gość ALicjA*15
No i się zaczęło. Już to dolegliwe pieczenie, swędzenie nie do zniesienia. Nie wiem jak powiedzieć mamie, ona w ogóle unika tematów intymności, nie mam pojęcia jak zareaguje, spodziewam się odpowiedzi "poczekaj, może przejdzie, jak nie to daj znać, może coś się wymyśli" . No nie wiem co mam robić!

Gość Kokoszka123
Dziewczęta, z takimi objawami trzeba iść do lekarza, bo narobicie sobie gorszych problemów. Nie ma co siedzieć na forach i dumać czym się jeszcze wysmarować. Lekarz i już. Grzybicą można się zarazić w różny sposób, pójdź do mamy i opisz objawy, powiedz, że nie wiesz co to jest, przecież nic Ci nie zrobi! To się zdarza każdej kobiecie np. nawet w łazience możesz się zarazić. Albo masz np. grzybicę w innym miejscu a pochwa zakaziła się przy okazji. A koleżanka z brzydkim zapachem - to bardziej objaw bakteryjnej infekcji. Też idź do lekarza, a potem jak już będziecie wyleczone kupcie sobie Provag np. i profilaktycznie parę miesięcy bierzcie stopniowo zmniejszając dawki, żeby zakażenie nie wróciło. Muszę Was jednak zmartwić, często wraca. DO LEKARZA DZIEWCZYNY!!!

Gość ALicjA*15
A jak wyglądałaby taka wizyta u ginekologa?

Gość Nutrii
Hej Ja mam 14 lat i tez przypuszczam u siebie zakażenie grzybicze. Pieczenie swędzenie, upławy serowe słodki zapach. Dostałam 8 dni temu moja pierwszae miesiączke i boje się ze to przez to. Rowniez wstydzę się iść do ginekologa ale chyba spróbuję zarejestrować się gdzieś gdzie można iść samemu, i czy w ogóle istnieje taka możliwość ze będę mogla???