Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość co robic????????

Ważne pytanie o paszport

Polecane posty

Gość co robic????????

Mieszkam w UK. Niestety, z powaznej przyczyny musze leciec do Polski. Wylot mam w polowie maja, powrot 5 czerwca. Paszport mojego dziecka ma waznosc wlasnie do 5 czerwca. Czy bez problemu moge dziecko nim wylegitymowac? Czy bez problemu wroce tego 5 do UK? To jest paszport tymczasowy, na 12 m-cy, dl dziecka ponizej 5 r.z.

Gość ja myśle że
Jak do 5czerwca to ważny do 5go do północy.

Gość co robic????????
Dokladnie jest napisane, ze termin waznosci uplywa 5 czerwca. znalazlam na innym forum podobne pytanie... i ktos pytal w konsulacie i mu odpisali, ze mozna spokojnie leciec do dnia waznosci. To znaczy, ze z tym dniem wlacznie?

Gość marika..
warto pogooglowac, czy nie musi byc wazny np kolejnych tygodni/miesiecy, zeby wpuscili do UK.

Gość co robic????????
to przeczesuje nata:) czytalam for ktos niby mial ten sam problem, napisal do konsulatu i dostal taka odpowiedz : Uprzejmie informujemy, iż obywatele UE w ramach UE swobodnie podróżują legitymując się ważnymi paszportami, do ostatniego dnia ważności dokumentu. do ostatniego dnia-czyli jak ja mam do 5 , to 5 jest jescze wazny?

Gość co robic????????
ZDZ-dzieki, ja juz zakrecona jestem, tyle czytalam na ten temat juz i kazdy uwaza co innego To rozumiem, ze 5 wypuszcza mnie z PL? A co jak juz wyladuje w UK-nie przyczepia sie? Bo wiele osob pisalo, ze z nimi to nigdy nic nie wiadomo :(

Gość co robic????????
Znalazlam tez taka odpowiedz: obywatel polski moze opuścić PL nawet w ostatni dzien ważności paszportu, a jesli paszport został wydany przez konsulat to nawet po dacie waznosci o ile rodzice mieszkaja obecnie poza PL a w PL sa na urlopie siwetach itd. To moze nie mam sie o co stresowac. wyslalam maila do konsulatu. Myslalam o wyrobieniu paszportu w trybie natychmiastowym, ale do konsulatu trzeba sie wczesniej umowic na termin skladania wniosku online-a terminy wolne sa na lipiec. Dzwonilam dzis do konsulatu, ale nikt nie odbiera tel. Zastanawiam sie, czy, jesli w koncu odbiora tel., uda mi sie zalatwic termin przez telefon i czy w kilka dni da sie wyrobic paszport. Mial ktos jakies doswiadczenia w tej kwestii?

Gość co robic????????
Nikt sie nie wypowie ?

Gość co robic????????
No, mam nadzieje :)

Gość co robic????????
Dostalam odpowiedz z konsulatu, ze dziecko moze spokojnie podrozowac na tym paszporcie do 5 czerwca do dodz. 24 :)