Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość elszeba

Problem z mężem-proszę o radę.

Polecane posty

Gość elszeba

Mamy 19 letniego syna,od 4 lat mąż zaczął traktować syna jak dorosłego i zachowuje się wobec niego bardzo obojętnie,nie okazuje uczuć ,syn cierpi a ja razem z Nim nie wiem czy można co z tym zrobić,rozmowy nie pomagają jestem bezradna.

19 letni syn, to dorosły syn. Syn musi sobie teraz sam układać sobie relacje z Ojcem. Czy Ojciec nie okazuje uczuć tyko synowi czy też innym - np. Tobie?

Gość elszeba
Mnie też nie okazuje uczyć. Zawsze był oszczędny w słowach w czynach jest o niebo lepszy.

Gość A macie inne dzieci?
Np. Córke którą ojciec bardziej kocha?

Może Twój mąż ma taki "etos twardziela" - nie płacze, nie wzrusza się, uważa, że nie wypada mu okazywać czułości. Mnie ojciec nigdy nie powiedział miłego słowa ale jeśli w warstwie czynów i gestów wszystko jest w porządku to syn nie powinien się czuć pokrzywdzony. Staraj się zrekompensować zachowanie męża czułym zachowaniem wobec syna. Porozmawiaj z mężem - czy jego zachowanie nie wynika ze wzorców jakie wyniósł z domu? jeśli tak to już raczej nic nie zmienisz. Może wcześniej inaczej traktował syna bo ten był dzieckiem?

Gość a może mąż chce zostać już
dziadkiem?

Gość elszeba
Nie mamy córki.Rodzice męża też byli oschli dla Niego.Poza tym mąż bardzo się stara być dobrym ojcem,co z tego kiedy syn wolałby usłyszeć od czasu do czasu ,że jest ważny dla ojca znam ten ból i dlatego ciepię z tego powodu.