Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam smutną wiadomość autorko

Jak zrozumieć mężczyznę?

Polecane posty

Pomożecie?Może ktoś czytał jakiś ciekawy poradnik i napisze tu kilka rad,mądrości,faktów,sytuacji z życia jak zrozumieć mężczyzn,ich zachowania.

Ja także polecam Grę :D Alpha Male nie czytałem. Najmądrzejszy ona też w podobnym stylu jest ona pisana ??

Gość monia3d
polecam ksiazke : dlaczego mezczyzni kochaja zołzy .

Alpha Male jest troszke slabsza od Gry, warto przeczytac tylko 1 czesc, bo w drugiej autor juz troche zbytnio fantazjuje o swoich podbojach, niektore historie wydaja sie troche nieslychane. Ale generalnie sa to dwie niezle ksiazki napisane przez faceta dla facetow, wiec kazda kobieta chcaca zrozumiec tok myslenia faceta na pewno dowie sie z nich wiecej niz z tego pierdzielenia z babskich poradnikow czy artow w prasie kobiecej pt. "10 sposobow na faceta" i tym podobnych bzdur

Właśnie najmadrzejszy a czytałeś może "Zasady gry" Neilla Straussa?? Bo nie wiem czy warto i czy jest to jakiegoś typu kontynuacja "Gry"

A "kobiety są z wenus a mężczyźni z marsa"?

Gość monia3d
najmadrzejszy na swiecie - akurat ksiazka dlaczego mezczyzni kochaja zolzy jest bardzo trafna co do facetów stosowałam się do tego co pisala aktorka i powiem szczerze ze jestem zadowolona , zmienilam podejscie do faceta ;)

Pavlo Nie czytalem. Czytalem tylko te dwie ksiazki z tej tematyki. Ale mam kumpla, ktory sie zaczytuje w tego rodzaju publikacjach, wiec moge zapytac. "Mezczyzni sa z marsa...." tez jest chyba napisana przez kobiete.

monia3d Nie napisalem, ze jest nietrafna, mi tez sie podobala:) Tylko napisalem, ze zeby zrozumiec psychike mezczyzny jednak warto by sie wczytac to co, maja do powiedzenia inni faceci. A w ksiazkach tych ktore wymienilem opisane jest tez wiele sztuczek jakie faceci moga sotosowac na kobietach, wiec chocby z tego powodu warto, zeby zerknela do nich:)

Dobrze,ale napiszcie coś od siebie,wasze spostrzeżenia,przykłady.

Bo aktualnie nie mam możliwości przeczytać wymienionych przez was książek,więc wszystkie uwagi mile widziane,zarówno kobiet jak i mężczyzn:)

Gość a dlaczego faceci sie obrazaja
?

O na przykład jak wyżej,dlaczego się obrażacie?

Gość urodziwa i 40/42
najczęścij obrażają się po to, aby coś na Tobie wymusić. i również najczęściej jest to wyciągnięcie ręki na zgodę z twojej strony, żeby on mógł się poczuć jak pan i władca. pierwsza i jedyna zasada: nie wolno ulegać.

I jak się zachować gdy już się obrazicie?Próbować rozmawiać czy przeczekać?A może coś innego?

Gość urodziwa i 40/42
czekać, aż się "odbrazi". mówisz mu: "daj znać, jak foch ci przejdzie" i idziesz zająć się swoimi sprawami. to on musi odezwać się pierwszy,.

Obrazanie sie zeby cos wymusic to nie jest cecha prawdziwego faceta, tylko domena kobiet. Zatem taki facet jest po prostu slaby, jesli nie umie wyegzekwowac swojej woli wprost. Normalni faceci obrazaja sie za cos, a nie zeby cos osiagnac. Wyjatkiem sa kilkuletni chlopcy.

Nie wolno ulegać?To znaczy?Ale czy to nie swego rodzaju gra?

Zatem co gdy się już obrazicie?

Czyli nie próbować tego wyjaśnić,przeczekać i udać że taka sytuacja nie miała miejsca tak?