Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość Katarynka17

MonaVie - jakie są wasze opinie?

Polecane posty

Gość Avertus
Do moich przedmowców z MA: a) http://www.goldenline.pl/forum/3134599/monavie-piramidalna-bzdura-wrecz-obelga-dla-ludzkiego-intelektu - topic na którym dokunują wyliczeń waszych zarobków, to stąd wziałem magiczną liczbę 2048 b) Męczy mnie juz ta dyskusja, zachowujecie się jak świadkowie Jehowi,zauważcie - NIE ODPOWIADACIE NA PYTANIA, nie uzywacie agumentów,staracie się w bardzo prostacki sposób zdyskredytować mnie. Owszem pracuję na etacie ale jako wysokiej klasy specjalista w swojej dziedzinie i wierz mi albo nie, ale mam dość pieniędzy żeby podróżować czy spędzać czas z rodziną. Dodatkowo nie muszę się stresować, że w danym miesiąc nic nie zarobie bo mam stałą pensję, nie jestem zależny od moich dystrybutorow i dodatkowo nie muszę co miesiąć płacić mojemu pracodawcy za to, że u niego mogę pracować Myślę,że każdy czytający ten temat widzi z jakim elementem ma do czynienia

Gość Avertus
do Joela: brak mi słów na Twoją głupotę, Dyskusja z Tobą to jak dyskusja z drzewem, postaraj się chociaż proszę rozmawiać na tym najniższym dopuszczalnym poziomie, bo jak na razie jedyne co robisz to pieprzysz trzy po trzy i obrażasz mnie w każdym poście chcą mi wmówić, ze jestem nieudacznikiem bo nie pije napoju za 700zl miesiecznie (wg Ciebie pewnie mnie na niego nie stac...) Załosne

Miałem już nie pisać ale zostałem poniekąd wywołany do wyprostowania pewnego nieporozumienia. Do Avertus: Zacytowałeś moje wyliczenia z goldenline. Piszę tam o prawdopodobieństwie skonstruowania siatki 2048 osób. Taka siatka jest przedstawiana na prezentacji monavie jako całkiem możliwa do osiągnięcia. W wyliczeniu przedstawiam jakie jest właśnie prawdopodobieństwo utworzenia takiej siatki. Jednak taka siatka, nie dawała by dochodu na poziomie jednej średniej krajowej, jak to podałeś, ale na poziomie 60 tys zł. miesięcznie, czyli ok 25 średnich krajowych netto. Do uzyskania jednej średniej krajowej oczywiście wystarczy znacznie mniejsza siatka, ale tego już nie będę wyliczał i może poprośmy któregoś z szanownych dystrybutorów by nam to zaprezentował. Pozdrawiam.

Szanowni dystrybutorzy monavie. Proszę o wyjaśnienie następującej kwestii podanej w jednej z głównych prezentacji firmy: www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=oljEjaoVNQo#t=44m14s Chodzi o opis geometrycznego modelu rozrostu organizacji oraz podsumowanie zarobków z takiej siatki. W dwunastym kroku rozwoju siatki mamy już na jednej nodze 2048 dystrybutorów. Od tej liczby wyliczany jest zysk przy założeniu że każdy dystrybutor kupuje tylko jeden karton miesięcznie. Podane są wyliczenia: 2048 X 100 $ = 204.800 $ Zysk dla założyciela siatki to 204800 $ X 10 % = 20.480 $ czyli ok 60 tys zł miesięcznie. Proszę o wyjaśnienie, czy to wyliczenie jest prawidłowe. Przecież na jednej nodze nie mamy 2048 dystrybutorów. Mamy ich w sumie 4094 - podsumowując wszystkie etapy rozrostu siatki. Dlaczego zatem zysk liczony jest od ostatniego tylko poziomu 2048 dystrybutorów? Czy to pomyłka w prezentacji czy tak właśnie to działa?

Gość Janusz NL
do Kysz kysz kysz 28 Umiesz czytać ze zrozumieniem? ja napisałem wyraźnie chyba...? "Nie mam opryszczki, ani zajadów z powodu niepicia soczku MV. " na co Ty: "Janusz NL - jeżli uważasz że nie masz opryszczki ani zajadów bo pijesz ten sok, to Boże chroń nas przed takimi chemikami" Wybacz, ale byłoby jednak lepiej, abyś przed napisaniem własnej opinii przeczytał/a moje kilka razy :-)

Gość 1321435
ludzie nie potrafią czytać ze zrozumieniem a co dopiero prowadzić biznes taki czy inny ale co tam wszyscy wielcy biznesmeni

Gość do frycka
Drogi frycku jak kiesteś taki bystry matematyk i tak pięknie potrafisz wyliczać prawdopodobieństwo to przypatrz się na tą prezentację w miejsce które wskazałeś jeszcze raz to zrozumiesz dlaczego w 12 poziomie jest 2048 a nie 4096. Poza tym gdybyś logicznie myślał to wiedziałbyś że to tylko przykład nie mający wiele wspólnego z rzeczywistym budowaniem biznesu bo każdy .... absolutnie każdy nawet półinteligentny osobnik oglądający tą prezentację stwierdzi że to tylko przykład pokazujący jak może aczkolwiek nie musi rozwijać się struktura. To jest założenie że każdy pozyska tylko dwóch klientów którym przekaże swoją wiedzę tak aby oni mogli zrobić to samo. I żaden rachunek prawdopodobieństwa się tutaj nie liczy ponieważ to jest założenie że każdy zrobi tylko to ... nic więcej !!!!! Policz sobie więc frycku założenie że każdy zaproponuje ten biznes i produkt dziesięciu swoim znajomym z czego wejdzie 5 osób czyli 50% ale trzech będzie tylko spożywało na własny użytek, jedna poleci komuś dwie nie ... ale dwie które zostaną zrobią z systemem dokładnie to co ja czyli polecą 10 osobą z tą samą skutecznością... Nikt przecież nie będzie wchodząc do tego biznesu zaznajamiał z tematem tylko dwie osoby i liczył na bajońskie sumy za nie zrobienie kompletnie niczego więcej. Zauważ też że osoby które są ponad plan tych dwóch osób będę umieszczał już niżej w swojej siatce jednocześnie pomagając innym w swojej strukturze. One ze swoimi osobami ponad plan zrobią dokładnie to samo. Jesteś teraz w stanie to wyliczyć ?? Nie należy więc skupiać się na procentowym prawdopodobieństwie co się stanie jak jedna z dwóch osób nie zrobi tego co trzeba. Każdy kto chce coś zrobić i zarabiać tyle co widzi na prezentacji powinien swojemu przedsięwzięciu poświęcić trochę więcej czasu i zaangażowania niż tylko zaprosić dwie osoby. To może wypalić jednak gdy zapraszamy tylko dwie osoby i będą to orły. Owszem mogą pociągnąć siatkę dalej a by będziemy mieli z tego dużo kasy ale nie o to chodzi żeby każdy liczył na takie szczęście. I proszę nie licz poziomów bo to nie ma sensu. 10 czy 12 ... to nie ma znaczenia i nie ma nic wspólnego z rangami w Monavie. W ten sposób jak 12 poziomto za mało policz ile będzie w 20 czy 30 ;)

Gościu powyżej z 13:05 Chyba mnie nie zrozumiałeś. Nie chodzi mi o prawdopodobieństwo. Pytam tylko, czy przykład wyliczania zysku podany w prezentacji jest prawidłowy. Powtórzę jeszcze raz, zysk wyliczony jest tam od 2048 osób, ale w siatce tej jest 4094 osób na jednej tylko nodze. Czy to pomyłka w prezentacji?

Gość do Avertusa
Jesteś głupim bucem który potrafi się tylko mądrzyć a nie umie nawet czytać nietrafnych wyliczeń frycka ze zrozumieniem. Sam frycek nawet musi prostować twoje durne posty. I nie myśl sobie że pisząc to obrażam etatowców. Obrażam tylko ciebie głupi pajacu, specjalisto od siedmiu boleści bo nie sznujesz innych którzy w kulturalny sposób do ciebie przemawiają i pierdzielisz takie farmazony że czytając je człowiek się zastanawia jak taka niemota jak ty nauczyła się wogóle pisać. Współczuję twojej rodzinie że musi słuchać twoich mądrości i tym któzy z tobą pracują. Jeżeli to czytasz to lepiej będzie dla ciebie jak już się nie będzieszy wysilał i tak nie odpowiem na twoje zaczepki.

Gość do frycka
Nie jest to pomyłka chociaż może tak wyklądać przypatrz się jeszcze raz i zobacz że na pierwszym posiomie jest już dwoje ludzi. Jeżeli więc przyporządkujesz 1 poziom do siebie będzie to 2048 osób.

Czy Ty patrzysz na to samo co ja? Jedna z nóg: Pierwszy poziom: Twoja zwerbowana osoba Drugi poziom: Twoja zwerbowana osoba werbuje 2, Trzeci poziom: 2 osoby werbują 4, Czwarty poziom: 4 osoby werbują 8, itd. dochodzimy do 12 poziomu gdzie mamy 2048 osób. Jak zsumujemy wszystkie poziomy osób do siebie to mamy ich 4095 - tyle mamy osób na swojej jednej nodze w przykładzie z prezentacji. Dlaczego zatem przykładowy zysk wyliczany jest jedynie od 2048 osób a nie od całej nogi czyli od 4095 osób ?

Gość avertus
Aż szkoda słów żeby odpisać na tego typu posty. W sumie spodziewałem się ,że po sprostowaniu Fryckena, zacznie się najeżdżanie na mnie - sami nie zauważyliście mojego błedu bo w ogole nie znacie sie na tym co robicie. Znam swoją wartość i nie pozwolę aby jakiś, pożal się boże "biznesman" (heh, wybacz ale to określenie do Waszego zamilowania bycia rucha** w d**sko powoduje uśmiech na mej twarzy) obrażał mnie. Nie mam zamiaru więcej z Wami dyskutować, pokazaliście , że jesteście zwykłymi prostakami, ktorzy nie potrafią nawet prowadzić dyskusji. Osobiśćie nie wierzę, że zwróci się Wam chociaż zakup napoju, o jakichkolwiek sensownych zarobkach nie wspominając - ale nawet jeśli, wasze szczeście. Pozdrawiam i być może do zobaczenia na światłach,jak bedziecie mi pucować lampy w aucie żeby spłacić długi wzięte na zakup "soczku"

Gość do avertusa
kupiłbym cie pajacu razem z całym twoim majątkiem za kasę jaką wypłacił mi podobny MLM w zeszłym roku a w mojej strukturze jest około 50 osób które zarabiają więcej od ciebie specjalisto ze zrytym łbem Żegnam

Gość avertus
:) Jak to się mówi - z debilem nie wygrasz, wpierw ściągnie Cie do swojego poziomu a potem pobije doświadczeniem. POzdrawiam

Gość T. a.rama
13:54 [zgłoś do usunięcia]do avertusa kupiłbym cie pajacu razem z całym twoim majątkiem za kasę jaką wypłacił mi podobny MLM w zeszłym roku a w mojej strukturze jest około 50 osób które zarabiają więcej od ciebie specjalisto ze zrytym łbem Żegnam O kultura Panie :D Wiadomo, wytknięto błędy i udowodniono kretynizm to już trza najeżdżać :D

Gość do frycka
w sumie masz rację. przy takim założeniu struktury kasa będzie dwa razy większa.... ale przecież wiesz że to nie jest istotne. Kasy nie pobiera się tylko z ostatniego poziomu ale z każdego któy jest pod nami w słabszej nodze, od tego roku jest to już 12% przy założeniu że mamy 200 pkt aktywności, 10% przy aktywności na 100pkt I proszę nie czepiaj się samej prezentacji ponieważ tworzy ją polska grupa dystrybutorów a nie samo Monavie i bo jakiś czas jest modernizowana. Było już kilka wersji i to w sumie też nadaje się do poprawki. Polacy to dobrzy marketingowcy, amerykańce o tym wiedzą dlatego też zaczeli w europie od polski. Prezentacje nie są doskonałe i nie możesz naskakiwać tu od razu na firmę i cały system. To w jaki sposób przedstawia firmę ta prezentacja to wyłącznie zasługa kilku polaków. Ogólnie uważam że prezentacja jest ok, aczkolwiek sam zmieniłbym w niej kilka rzeczy.

Gość Janusz NL
Morał z tej bajki jest taki - wszyscy będący w sekcie MV, mają świadomość jakie g proponują kolejnym "wchodzącym" do sekty, ale nie to jest ważne. Ważni są właśnie ci "wchodzący" (i tylko oni),i liczenie poprzez to na zysk. Na zysk z dymania naiwnych. "Mnie wydymali, teraz dymał będę ja!" - oto ich motto ! Równie dobrze, np. za tydzień będą oni sprzedawać gliniane koguciki w cenie 234 PLN (plus VAT) za sztukę. A kto powiedział, że taki kogucik jest bardziej szkodliwy od soczku, czy kawy? Teorie się dorobi w trakcie .

Gość Janusz NL
do "do frycka" Polska, Europa, Polacy - jednak z wielkiej litery. Czy Polacy są specami od marketingu? Nie wiem, ale od ortografii nie za bardzo :-). A już ci z MV na pewno nie. Bynajmniej ja spotkałem totalne niemoty.

Gość szkoda na was czasu
mieszajcie się z błotkiem chłopaczki dalej.. Monavie to bardzo sensowna firma z dobrymi produktami a nie kogucikami które janusz sobie możesz sam w domu porzeźbić i wymyśleć swój własny sposób dystrybucji jak taki mądry jesteś. A jeżeli o dymaniu mowa to żal mi was wszyscy fryckopodobni, możecie tylko i wyłącznie powylewać swoje żale na tym nędznym forum. Ani u was rozumu ani inicjatywy. Doszukujcie się dalej dowodów naukowych, myślcie dalej jak to nas amerykanie i nini naciągacze ruchają może to wam humor poprawi w waszej ponurej rzeczywistości. Dobrze wam radzę nie dajcie się wydymać, stwórzecie jakąś partię antywydymańców, wyjdźcie na ulice i krzyczcie, czym głośniej tym lepiej. A później to wszystko na youtuba nie zapomnijcie wrzucić aby inni mieli z was polewkę hehe. Doktorki, specjaliści normalnie sama elita tego kraju się na kafeterii zebrała i walczą dzielnie z sekciarzami z monavie haha

Do gościa z 14:11 Dobrze, że sobie to wyjaśniliśmy. Trochę to szokujące, że firma robi tak zasadniczy błąd w prezentacji, mówimy przecież o dwukrotnej różnicy w dochodach. Dla mnie to amatorszczyzna ale ok, zostawmy to. Takich kwiatków, drobnych pomyłek jest więcej, np. 8 minuta i 9 sekunda prezentacji: "Certyfikowany konsultant medycyny komUrkowej" = przez "u" otwarte :) Ok, nie czepiam się, być może najlepszym się zdarza, choć jak na miliardową firmę takie podstawowe błędy nie przynoszą jej chluby. Cieszę się, że po wielu bajach ustaliliśmy również fakt braku dowodów na dobroczynne, reklamowane skutki zażywania tego specyfiku. Ot, zwykły napój wieloowocowy. Zobaczcie jednak jaki wywołuje to opór u zwolenników monavie. Rozpala ich to do białej gorączki :) Przykład takiego rozpaleńca powyżej z 14:48 "szkoda na was czasu".

Gość frycku
nic nie ustaliłeś i nie są to błędy miliardowej firmy tylko grupy polskich dystrybutorów którzy na potrzeby naszego rynku stworzyli prezentacje. Te prezentacje były już wielokrotnie zmieniane a ta którą wskazujesz jest już mocno nieaktualna gdyż od dawna jest już nowa jej wersja poprawiająca niektóre błędy np. ortograficzne i ogólnie przekaz Dowodów się nie doszukasz tak samo jak w wielu innych suplementach, chociaż badania jak wiesz były przeprowadane ale ty im oczywiście nie wierzysz, tak samo nie wierzysz przekupionym lekarzom sportowcom itd. Powodzenia w życiu na innej płaszczyźnie bo w tej branży z pewnością sukcesu nie osiągniesz a przestrzeganie innych żadnego wymiernego efektu nie wyniesie, nawet jakby za twoją przyczyną dziesiątki osób odstraszyły się od tej firmy to i tak tysiące się do niej przyłączą więc jest to walka z wiatrakami. Sam zdałeś już sobie zapewne sprawę że system opracowany przez monavie jest genialny i potrafi przynieść wymierne korzyści każdemu kto się trochę w to zaangażuje, wiesz też dobrze że produkty można zastąpić innymi np. RVL czy Emv. Do nich się jeszcze nie ustosunkowałeś ...

Gość frycku
aha no i jeżeli już tak bardzo zwróciłeś uwagę na błędy to wypada też wspomnieć że prezentacja pomyliła się na korzyść dystrybutorów ... powinnie zarobić przy tym układzie dwa razy więcej

Do anonima z 16:22 Oczywiście, że brak dowodów na reklamowane właściwości napoju mv jest faktem. Chyba, że takie badania są, ale nikt ich jeszcze nie zaprezentował. Badania, które zostały przytoczone tutaj dotyczą poszczególnych składników co ma się absolutnie nijak do oddziaływania produktu końcowego. Nie bardzo rozumiem dlaczego mam się odnosić do produktu RVL, skoro napój monavie z tego co się orientuję jest kluczowym produktem firmy i na nim bazują wszystkie prezentacje, wyliczenia etc. Mam jeszcze czysto biznesowe pytanie: Czy są prezentowane aktualne statystyki dotyczące ilości dystrybutorów, poszczególnych ich rang i obrotów w Polsce? To zasadnicze pytanie dla kogoś kto chciałby wejść do struktury. Takie statystyki pokazałyby na ile polski rynek jest już spenetrowany i zajęty. Oczywiście w monavie MOŻNA zarobić, podobnie jak w każdym MLM. Kluczowe jest wejście w odpowiednim momencie by mieć szansę bycia jak najwyżej w piramidzie dystrybutorów. Przy dużym nasyceniu rynku po prostu bardzo trudne staje się werbowanie nowych. Czy są zatem aktualne statystyki?

Gość Mila Ania 14
Cieszy mnie ze coraz więcej osób przegląda na oczy i nie daje się wciągnąć w te piramidę :) Sokowirowka i warzywa to podstawy zdrowego życia a nie jakieś tam soki o których nikt nic nie wie :-O

Gość frycku
liderów na naszym rynku jest jeszcze stosunkowo niewielu, można ich zobaczyć na stronie a jak rynek jest nasycony może się przekonać każdy badajęc swoje otoczenie. Jak dla mnie nieprawdą jest twierdzenie że nie da tu się już zrobić dużego biznesu. Ja wchodząc stosunkowo niedawno stwierdziłem że większośc ludzi do któych mówię o Monavie jeszcze nie słyszało, stąd twierdzenie że rynek jest nasycony jest bzdurą. Ten rynek nie nasyci się jeszcze przez kilka lat !!! Podobnie jestem też pewien że ludzie się nie skończą bo prędzej wymienią się pokolenia niż będzie w tym biznesie więcej nież 5 % populacji. Narazie to jest nieznaczny ułamek jednego procenta.

Gość zxdsfasfa
O tej jagodzie wszystko jest wiadomo, nie wiadomo natomiast skąd taka cena :classic_cool:

Do 17:19 Ja nie twierdzę, że rynek jest nasycony przez monavie, ja tylko grzecznie pytam. Grunt to SPOOOOOKÓJ ...

Gość frycku
pewnie że liczy się spokój, dlatego ja jestem spokojny ;) Piję sobie zdrowy soczek i patrzę jak rozwija się moja struktura co jakiś czas zapraszając kolejne nowe osoby. Ten biznes jest piękny :)

Prowokująca zagadka na noc: Jak myślicie, ile osób które zastanawiają się nad wejściem do monavie zrezygnowały z tego pomysłu po przeczytaniu niniejszego wątku? Pytanie dość zasadne, ponieważ wątek ten pojawia się bardzo wysoko w google po wpisaniu hasła "monavie". Osobiście uważam, że połowa z wahających się - zrezygnuje :)

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować