Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość Katarynka17

MonaVie - jakie są wasze opinie?

Polecane posty

Gość Ada.Paw.
Do: czyta czyta czyto czyto Może i masz rację, ale dostawa do domu jest szybsza i wygodniejsza niż wyciąganie sokowirówki. Jestem lenia przyznaję się ;-)

Gość czytaj czytaj czytaj
Skoro uważasz, że taniej kupisz owoce z ekologicznego sklepu i będziesz sobie robił soki sam to podziwiam. Ja mieszkam w Polsce i niestety, ale sklepy, a nawet działy ekologiczne w sklepach sieciowych są bardzo drogie. Monavie daje mi to za 8zł dziennie i nie muszę jechać do większego miasta po owoce co drugi dzień. (w moim mieście to głównie jabłka chemiczne można kupić)

Gość Dziewczyna z wiolonczela
Oczywiscie ze jest taniej i zdrowiej robiac soki samemu. Zobaczcie jak dlugi okres spozycia ma Monavie...wiecie ile chemii tam siedzi?!?!?!?!

Gość Dziewczyna z wiolonczela
A i gdzie moge sorawdzic jakie owoce sa uzywane do sporzadzenia tego magicznego specyfiku :-) Bo watpiue aby byly ono bardzo 'eko'

Gość Ada.Paw.
Tak na prawdę nie oszukujmy się. Owoce w Pl są bardzo drogie spójrzmy chociażby na grepihruty które kosztują 3-4 zł za jeden owoc!! już nie wspomnę o robieniu sków warzywnych!! to się po prostu nie opłaca i tyle. Zresztą nie mam sokowirówki w domu. A jak mam kupić jakąś tanią, która po paru razach mi się zużyje i nie bd się nadawać do niczego to wolę już soki Mona Vie, które są gotowe do spożycia i starczają na długo.

Gość czywalna 41
Bardziej zdrowe za warzywa niz owoce...

Gość Nie doszły dystrybutor
Witam, Jest to największe oszustwo w ostatnich latach. Po pierwsze właściciel od kilku lat zahacza o postawienie zarzutów i więzienie. Po drugie jest to zwyczajny sok za astronomiczną sumę. Po trzecie same szkolenie to max. przesada. Sekta to mało. Tylko 2 dystrybutorów na 1000 dobrze zarabia a 998 czuje się oszukanych lub zacznie się tak czuć w najbliższych 3 miesiącach. Po czwarte przeczytajcie umowę i zwrócić uwagę na warunki wypowiedzenia umowy !!! w praktyce nigdy jej nie wypowiecie albo kosztem np. 100 000 - 200 000 USD i oczywiście wszystkie zarobione USD są do zwrotu. Nawet mogą Ci wejść i zająć mieszkanie, dom czy inne nieruchomości. Poczytajcie o mediacjach w UTAH w USA o arbitrażu, itp. Paranoja jak ktoś podpiszę taką umowę to nawet po śmierci mogą żądać od spadkobierców !!! Totalna paranoja powiem więcej cyrograf z Diabłem to w porównaniu z tą umową pikuś. Pan pikuś :-) Życzę smacznego pijąc soki z jagód za jak to powiedział jeden z dystrybutorów za max. 5-10 pln za butelkę ale jak się oszukuje innych (najlepiej przyjaciół) to ta butelka kosztuje 100 pln/szt. Ja już miałem długopis w ręce ale a ostatnie sekundzie się zastanowiłem i zrezygnowałem. Uwierzcie mi jest wielu dystrybutorów, którzy nie czytają (patrz ponad 30 stron) umowy i ją podpisują !!! WIELKI OSZUSTWEM jest streszczenie w kilku zdaniach tej umowa i zamieszczenie jej na pierwszej stronie Mona Vie. Co ciekawe te streszczenie nic nie mówi o wypowiedzeniu umowy i o tym że WASZE życie ulegnie totalnej destrukcji. Najpierw odsuną się osoby do których przyjdziecie (wyczują Waszą chęć ich oszukania) w drugiej kolejności odsunie się rodzina i dalsi znajomi a Wy zostaniecie sami z całym magazynem pseudo soku z pętla na szyi. Powodzenia dla odważnych. Powiem więcej lepiej pracować bez zabezpieczenia na platformie wiertniczej w północnej Norwegii niż spotkać się z dystrybutorem Mona Vie. Sekta!!!. Poniżej przesyłam link do umowy. Jeśli macie jakieś pytania proszę pisać MonaVie_usa@wp.pl http://mocnatury.files.wordpress.com/2010/06/zasady-i-tryb-postepowania-pl.pdf 1.8 Skutki rozwiązania. W przypadku rozwiązania Umowy zawartej pomiędzy Spółką i Dystrybutorem, niezależnie od przyczyn rozwiązania, określone w Umowie prawa Dystrybutora wynikające z Dystrybucji również ulegną wypowiedzeniu. Prawa te obejmują prawo do sprzedaży Produktów, prawo do otrzymania Premii lub innych dochodów z tytułu sprzedaży i innych działań wykonanych przez Dystrybutora w ramach Grupy Pozyskanych Dystrybutorów (Downline). Jednakże, niektóre zobowiązania określone w niniejszych Zasadach Postępowania będą obowiązywały po rozwiązaniu Umowy, w tym zobowiązania, o których mowa w punktach i ich podpunktach, 1.8, 1.21, 1.22, 2.3.2, 2.3.3, 2.3.7.3, 2.3.7.4, 2.4.3, 2.4.4, 2.4.5, 3.3, 4.3.6,4.3.6.1, 4.13.7, 6.4, 8.4, 8.6, oraz 8.7 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!(właśnie te punkty sprawią że Wasze życie będzie ich życiem a Wasz majątek będzie ich a Wy nic nie zarobicie i stracicie przyjaciół, rodzinę, znajomych, zdrowie i na końcu życie!!!) Może jeszcze Mona Vie wprowadzi do umowy zapis o zawładnięciu duszą :-)

Gość Mykonidalna45
Monavie scam. I. Wszystko jasne

Do Nie doszły dystrybutor: OGROMNE DZIĘKI za tą UMOWĘ ! Nie widziałem jej wcześniej. To się w głowie nie mieści! Wszystko co do tej pory pisałem na temat tej firmy to drobnostka przy tym !!! Nie wierzę, że człowiek który ją przeczyta, może ją podpisać ! Chyba, że jest imbecylem. Wychodzi na to, że w monavie dystrybutorami są 2 grupy ludzi: skończeni idioci i ci, którzy nie przeczytali umowy. Ktoś kto nie czytając umowy ją podpisuje jest również idiotą więc wychodzi na to, że jest ich tam 100 %. Wy się nie obrażajcie, Wy przeczytajcie tą umowę i czym prędzej idźcie po rozum do głowy! To dla Waszego dobra! Podaję kluczowy punkt: 8.4 Środki prawne w przypadku naruszenia. Środki prawne przysługujące nam w przypadku naruszenia obejmują m.in. odzyskanie wszelkich środków pieniężnych wypłaconych na podstawie niniejszej Umowy i wypowiedzenie Dystrybucji. Środki przysługujące Dystrybutorowi obejmują uzyskanie faktycznego wykonania świadczenia umownego i odszkodowanie pieniężne. Krótko mówiąc, jeśli za kilka lat firma pomyśli sobie, że dosyć tej zabawy i wszystko co wypłaciła dystrybutorom będzie chciała odzyskać to Wy wyraziliście na to zgodę! Za każde naruszenie umowy firmie to przysługuje. A co wchodzi w skład naruszenia umowy? 8.3 Istotne naruszenie. Naruszenie następujących zobowiązań z Umowy uznaje się za istotne: 8.3.1 Punkt 2.1Zasady etyki. (dłuuuga lista) 8.3.2 Punkt 2.3.8Działanie nieetyczne. (dłuuuga lista) W dłuższym okresie czasu, za łamanie zasad etyki i działań nieetycznych można będzie oskarżyć 99,99 % dystrybutorów. Prawie każde Wasze pierdnięcie tu na forum łamie już zasady etyki :) ! Kwiatków jest w tej umowie jeszcze wiele, np: 6.1 Zasada 70%. Przed złożeniem kolejnego za mówienia Dystrybutor osobiście sprzeda, zużyje na potrzeby własne lub na potrzeby rozwoju działalności 70% Produktów z każdego zamówienie złożonego Spółce. Dystrybutor zgadza się, na życzenie Spółki lub jakiegokolwiek urzędu regulacji, potwierdzić takie wykorzystanie. SZOK. Firma zmusza w umowie do kłamstwa !!! Po prostu śmiech przez łzy dla Was dystrybutorów.

Gość Kredi
Nie wierze, ze ktos mogl cos takiego podpisac. Za 2-3 lata może się okazać, że firma będzie chciała odzyskać kasę i sprzedawcy będą musieli oddać całą kasę, którą już wydali... coś strasznego. Kto tam pracuje... teraz widzicie jacy to sa wasi przyjaciele... nie widzę sensu aż tak restrykcyjnego zapisu jesli firma nie ma w planach wyciągnięcia na koniec całej kasy ze sprzedawcow...

Gość monavie power!
dla niedoszłego dystrybutora, nie wiem z jaka firma miałes wczesniej do czynienia, ale umowa i punkty ktore zaznaczyłes jako hanbe dla twojego zycia, sa podstawowymi zagadnieniami z kazdej umowy o prace, i nie ma w nich nic nie racjonalnego, wszystko łaczy sie w logiczna całosc, i jest zabezpieczeniem twojego interesu. nie przeczytałes za duzo ksiazek z marketingu sieciowego, wiec moze faktycznie to dla ciebie kosmos. co do ceny produktu, jesli uwazasz ze to jest astronomiczna cena, to znajdz mi prosze taki sam produkt z tym samym składem (mowie takze o składzie procentowym i zawartosci acai w acai). Kolejny punkt : 2 dystrybutorów zarabia. tak? to w takim razie powiedz mi dlaczego przez cały czas monavie otwiera nowe rynki na całym swiecie? dlaczego nawet w krajach odległych ludzie wiedza co to jest i uzywaja produktu i go zachwalaja? dlaczego na kongresach mv sa wynajmowane najwieksze dostepne sale? dlaczego ludzie z całego swiata zjezdzaja sie w jedno miejsce co kilka miesiecy zeby razem siwetowac swoj sukces? - tu równiez odsyłam do lektury, pozniewaz tam wytlumacza ci zasade działąnia mlm i to ze zarabiaja wszyscy a nie ci co sa na samej gorze! powiedz równiez gdzie ty znalazles ta informacje o koszcie wypowiedzenia umowy? bo wydaje mi sie ze na pałe brałes artykuly z umowy liczac ze nikt ich nie przeczyta a kazdy sie przestraszy ze tyle wymieniłes negatywow - które sa normalnym zapisem i nie ma w tym nic mogacego przyprawic o ból głowy. i kolejne nie przekrecaj słow, pozniewaz dam sobie reke uciac (co pewnie bedziesz probował udowodnic po swojemu) ze nikt nie powiedział ci ze butelka kosztuje 5-10 zł. taki koszt mogl conajwyzej dystrybutor wymienic jako dzienny koszt spozywania produktu! Na koniec jeszcze raz prosze o nabycie pewnej wiedzy i marketingu jak i o monavie, a dopiero pozniej wypowiadanie sie. P.s jesli pracujesz gdzies na etacie to twoja umowa ma wiecej kruczkow prawnych!

Gość monavie power!
ahaaa, i jesli cytujcie pragrafy to cytujcie od poczatku do konca! a nie sam poczatek!

Gość Nie doszły dystrybutor
do monavie power! Po pierwsze to przykro mi że dalej brniesz w kłamstwie i dalej okłamujesz uczciwych obywateli !!!. Podejrzewam, że podstawiłbyś umowę do podpisu nawet 90 letniej babci, umierającemu człowiekowi czy bezdomnemu. Masz ogromne problemy (wielkie problemy) jak ponad 95 % dystrybutorów. Trzy tygodnie temu byłem na prezentacji u dystrybutora i wiesz co po tym spotkaniu w szczerej rozmowie (rozkleił się) i powiedział mi, że się umoczył z tą umową i że 99% dystrybutorów nie czyta całej umowy blisko 40 stron !!! ZOSTAŁ OSZUKANY !!!Czy nie jest OSZUSTWEM, że firma monavie (specjalnie z małej litery) nie piszę w streszczeniu umowy, którą umieszcza na głównej stronie internetowej jakie zmiany do umowy wprowadziła !!! i to jakie !!! OSZUSTWO POSPOLITE. Tak naprawdę to firma może Ci wypowiedzieć umowę w każdej chwili (ma takie prawo a dystrybutorzy podpisując tą feralną umowę wyrazili na to zgodę) takie są zapisy a ty czyli dystrybutor musi zwrócić im 100 % pobranego wynagrodzenia......(powody wypowiedzenia są tak błahe i jest ich tak wiele i są tak nienamierzane, że nawet nie można tego komentować. Po prostu nie wypada. Jeżeli, ktoś umie czytać i ma IQ powyżej 90 to zrozumie o czy mówię. Dystrybutor powiedział mi również, że był w siedzibie firmy w UTAH i ma pewną wiedzę tj. fakt że wyprodukowanie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1 butelki soku to koszt od 4 do 5 pln/szt a sprzedawać ją musi za 100 pln żeby jakieś wirtualne pieniądze dla oszukanych dystrybutorów się pojawiły w systemie. Nie na koncie dystrybutora !!! Co więcej powiedział, że rozwiązanie jakie wprowadziła firma monavie, mówiące, że wynagrodzenie dla dystrybutorów będzie płacone ze "słabsze nogi" jest oszustem w oszukańczym systemie tzn. monavie oszukuje nieuczciwych dystrybutorów, którzy oszukują dalej zwyczajnie uczciwych - normalnych ludzi. Nawet nie wiesz, że są oficjalne informacje mówiące że tylko max 2 dystrybutorów na 1 000 dobrze zarabia (a i taka tendencja jest spadkowa) co z 998 czy 999 dystrybutorami. Powiem Ci coś więcej poznałem 3-4 dystrybutorów, którzy chcieli się wycofać (najczęściej po 2-3 miesiącach i jak zobaczyli i doczytali warunki wypowiedzenia umowy to zwątpili). Załamali się. Popełnili największy błąd w życiu !!! Jestem pracownikiem Banku Światowego. Z wykształcenia jestem ekonomistą i proszę uwierz mi, że takie wypowiedzenie umowy to koszt dla dystrybutora około 150 - 200 tys USD czyli ponad 500 000 PLN !!! Co więcej w kilku przypadkach w USA (a pewnie zaraz w PL) firma zajmowała nieruchomości dystrybutorów. Jednakże nie mi oceniać. Życzę Ci wszystkie najlepszego abyś nigdy nie miał problemów z tą firmą i był szczęśliwym, uczciwym człowiekiem. Tego Ci życzę i pozdrawiam,

Gość slash back
mam nadzieje ze chociaz najpierw przeczytałes czym zajmuje sie bank swiatowy, skoro tak sie nim chwalisz, sam pracujesz w czyms co pod przykrywka nazwy bank powinno sie nazywac multiangencja zapomogowa działajaca przy ONZ :) jestes ekonomista, a nie znasz podstaw marketingu. wypowiadasz sie na tematy ci niezrozumiale, wiec tak naprawde piszesz co ci slina na jezyk przyniesie zeby tylko wyjsc z twarza, ale nie potrafisz przynac racji ludziom ktorzy w tym siedza lub tym co uzywaja produktu. nikt nikomu nic nie podstawia pod nos .... a tym bardziej takiej umowy jaka ty przedstawiasz, i sam zacytowałes paragraf w którym wyraznie jest napisane ze zmiany dotyczace umowy musze byc zatwierdzone przez obie strony i ze wchodza w zycie dopiero po tym jak wszyscy sie z nimi zapoznaja inaczej system nie pusci dalej. mowisz o kwotach a nikt nie wie skad je bierzesz. nie wiem kto ci płakał, ale napewno nie był to nikt z monavie. jesli nie wiesz o czym mowisz to nie mow, bo w tym momencie jako EKONOMISTA nie robisz dobrego PR sobie a ni banku swiatowemu przyjmujacemu pracownikow bez szkoly.

do "monavie power!" , "slash back" i pozostałych, którzy mają problemy z przeczytaniem umowy z monavie. Cytuję za: http://mocnatury.files.wordpress.com/2010/06/zasady-i-tryb-postepowania-pl.pdf Jeśli dystrybutor naruszy któryś z poniższych punktów etycznych będzie zmuszony do zwrotu wszelkich otrzymanych od monavie pieniędzy + wypłaty dodatkowego odszkodowania. Krótko mówiąc, do choćby jednego z poniższych punktów będzie można zaliczyć KAŻDEGO dystrybutora - Ewidentna furtka na przyszłość dla wielkiego skoku na kasę naiwnych czyli WSZYSTKICH dystrybutorów: 2.1.1 Dystrybutor będzie aktywnie pracował w celu utworzenia i utrzymania bazy klientów detalicznych. 2.1.2 Dystrybutor będzie odnosił się z szacunkiem do każdej osoby, z którą będzie miał kontakt w trakcie prowadzonej niezależnej Dystrybucji powiązanej z MonaVie. 2.1.3 Przez cały okres Dystrybucji Dystrybutor będzie postępował oraz prowadził działalność w sposób etyczny, moralny, zgodny z prawem i właściwie pod względem finansowym. 2.1.4 Dystrybutor nie będzie podejmował działań, które mogą zaszkodzić reputacji MonaVie, dowolnego członka władz spółki, pracownika, Dystrybutora lub innych Dystrybutorów MonaVie. 2.1.5 Dystrybutor nie będzie składał żadnych zniechęcających lub szkalujących wypowiedzi odnoszących się do innych dystrybutorów MonaVie. Dystrybutor zapewni, że powstrzyma się od używania negatywnych sformułowań i szkalujących wypowiedzi we wszystkich transakc jach zawieranych w ramach działalności prowadzonej w MonaVie. 2.1.6 Dystrybutor będzie przedstawiał Produkty MonaVie zgodnie ze stanem faktycznym i nie będzie składał żadnych wypowiedzi na temat korzyści zdrowotnych ze stosowania Produktów MonaVie, które naruszałyby prawo. 2.1.7 Dystrybutor będzie wspierał i zachęcał swoich Klientów zapewniając ich o uzyskaniu pozytywnych doświadczeń z MonaVie oraz przedstawi w jasny sposób wszystkie warunki sprzedaży. 2.1.8 Dystrybutor zapewni swojej grupie pozyskanych dystrybutorów serwis w zakresie monitoringu oraz obsługę, które w uzasadnionym zakresie będą potrzebne do budowania przez w/w grupę bazy Klientów detalicznych i organizacji pozyskanych Dystrybutorów. 2.1.9 Dystrybutor będzie w prawidłowy sposób przedstawiał Plan Wynagradzania i przedstawiane w nim możliwości uzyskania przychodu. Dystrybutor przyjmuje do wiadomości, że nie może wykorzystywać własnych przychodów jako wskaźnika przedstawiającego potencjalny sukces innych osób lub wykorzystywać zysków z tytułu wynagradzania jako materiałów marketingowych. Ponadto, Dystrybutor przyjmuje do wiadomości, że może ujawnić swój przychód w MonaVie wyłącznie w celu pozyskania ewentualnego Dystrybutora (ewentualnych Dystrybutorów) po przekazaniu kopii Oświadczenia Ujawniającego Przychody potencjalnemu Dystrybutorowi (potencjalnym Dystrybutorom). 2.1.10 Dystrybutor będzie kontaktował się osobiście lub telefonicznie z potencjalnymi wnioskodawcami i Klientami w sposób rozsądny oraz w rozsądnych godzinach, tak aby kontakt nie miał miejsca w godzinach niepożądanych. 2.1.11 Dokonując prezentacji sprzedaży Dystrybutor przerwie ją niezwłocznie na życzenieodbiorcy. 2.1.12 Dystrybutor podejmie odpowiednie kroki w celu zapewnienia ochrony osobistych informacji przekazywanych przez jego Klientów i grupę pozyskanych Dystrybutorów. 2.1.13 Dystrybutor uwzględni brak doświadczenia handlowego potencjalnych wnioskodawców oraz faktycznych Klientów detalicznych i grupy pozyskanych Dystrybutorów. 2.1.14 Dystrybutor nie będzie nadużywał zaufania pokładanego w nim przez jego Klientów detalicznych i grupę pozyskanych Klientów, a także nie będzie wykorzystywał ich wieku, choroby, niezrozumienia lub nieznajomości języka. 2.1.15 Dystrybutor będzie przestrzegał wszystkich Zasad i Trybu Postępowania A tutaj lista zasad nieetycznych za które oczywiście kara jest taka sama: 2.3.8.1 Składanie niezatwierdzonych zapewnień dotyczących Produktu; 2.3.8.2 Składanie niezatwierdzonych oświadczeń dotyczących dochodu; 2.3.8.3 Składanie wszelkiego rodzaju nieprawdziwych oświadczeń lub wprowadzanie w błąd, w tym m.in. nieprawdziwych lub wprowadzających w błąd oświadczeń lub ofert sprzedaży dotyczących jakości, dostępności, gatunku, ceny, warunków płatności, praw do zwrotu pieniędzy, gwarancji lub wykonania Produktów; 2.3.8.4 Zgłaszanie dyskredytujących uwag; 2.3.8.5 Organizowanie sprzedaży Produktu w Punktach Sprzedaży Detalicznej; 2.3.8.6 Używanie karty kredytowej innego Dystrybutora bez wyraźnego pisemnego zezwolenia; 2.3.8.7 Niedozwolone korzystanie z Informacji Poufnych Spółki; 2.3.8.8 Zmiana Dystrybucji, Sponsorowanie Jednoczesne lub Nakłanianie; 2.3.8.9 Nieprzestrzeganie wymagań w za kresie sprzedaży i działań promocyjnych; 2.3.8.10 Podejmowanie niedozwolonej działalności poprzedzającej dalszą sprzedaż; 2.3.8.11 Naruszanie zasad prowadzenia działalności na rynku NFR; 2.3.8.12 Osobiste postępowanie dyskredytujące Spółkę i/lub jej Dystrybutorów; 2.3.8.13 Naruszanie przepisów pra wa obowiązujących w jurysdykcji Dystrybutora, dotyczących Dystrybucji Dystrybutora; 2.3.8.14 Naruszanie Zasad Etyki; 2.3.8.15 Naruszanie postanowień Umowy

Gość slash back
czy gdzie padło słowo ze mam problem z przeczytaniem i zrozumieniem umowy? ja ja wlasnie rozumiem, i czy nie uwazasz FRYCKIEM ze ten zapis jest jasny i klarony? i ze to o czym piszesz nie jest zadnym nonsenem. Bo jak dla mnie nie jest w tym nic trudnego zeby tak postepowac, swoja droga to dobrze ze firma dba o zasady moralne... nie czesto takie wpisy sa umieszczane w umowach. a to ze oni ci pokazuja ze masz stosowac sie do zasad etyki i moralnosci to bardzo ladne! osoby ktore sie negatywnie odnosza do tego zapisu widocznie same nie sa jeszcze na odpowiednim szczeblu moralnosci, lub jest im calkowiscie obce zachowywanie sie według zasad etyki.

Gość Kredi
slash widać, że nie ma sensu rozmowa z Tobą, bo będziesz szedł w zaparte. Jasno widać tutaj, że monavie może zarządać od Ciebie kasy właściwie w każdym momencie. Jesli ktoś podpisuje taka umowę i uważa, że to normalne dla utrzymania standardów firmy to musi być bardzo malo inteligentny, bo ryzykujesz właściwie całym swoim dobytkiem. Ufasz w 100 proc jakiejś firmie i stawiasz na szalę całe swoje życie, bo taka umowa może Cię zrujnować, a nikt nie jest w stanie Ci zapewnić, że firma za dwa lata się nie zamknie i nie pozwie wszystkich dystrybutorów, no bo niby skąd miałbyś to wiedzieć.

Gość slash back
kredi, czytałes ta umowe od poczatku do konca czy tylko to co ci ktos pod nos podsuwa? najpierw przeczytaj ta umowe a pozniej porownaj ja sobie z umowa standardowa jakiejkolwiek korporacji. ide w zaparte bo wiem co mowie i mam jakiekolwiek podstawy zeby sie o tym wypowiadac. odsyłam do lektury.

Gość slash back
jesli ktos chce sie wypowiadac negatywnie, najpierw niech ma wiedze :)14,4% ludnosci naszego kraju nie podpisuje zadnej umowy.... z nikim ... i kto tu jest ryzykantem. (jesli tego takze nie wiecie, zacznijcie od ogolnych informacji ekonomicznych naszego kraju, pozniej do informacji na temat umow i marketingu) :) pozdrawiam

Gość Kredi
14,4% nie podpisuje umowy wcale, wolałbym nie podpisywać umowy niż taką przez którą mogę mieć poważne problemy. Poza tym co to za argument? (wedle Twojego rozumowania lepiej podpisać byle co?) Ja wolę podpisać umowę, która mnie zabezpiecza przed czymś, a nie robi ze mnie niewolnika na łasce firmy, która w każdej chwili może mnie zostawić bez niczego, bo sam na to wyraziłem zgodę. Mówisz, że całą umową powinienem przeczytać wiec zapewne jest gdzieś punkt który niweluje te o których mówimy, ponieważ w innym przypadku Twoje mówienie o przeczytaniu całej umowy jest bezsensowne. (Takiego pkt nie ma :) )

Gość Kredi
Poza tym nie wiem jak wielka jest ta Twoja widze o marketingu i jest to bez większego znaczenia, ponieważ bez względu na to jak długo siedzisz w marketingu z tej umowy jasno wynika czym ryzykujesz i nie ma znaczenia że inne firmy robią tak samo czy jeszcze jakieś inne argumenty odnośnie Twojego doświadczenia.

Do slash back: Jeśli uważasz, że wszystkie zapisy w umowie są dla jej podpisujących "bardzo ładne" to jesteś po prostu idiotą albo prawnikiem, który stworzył tą umowę (wiemy że tym drugim nie jesteś). Szkoda czasu na dyskusję z Tobą. Oby jak najwięcej osób poznało te "bardzo ładne" zapisy umowne. ŻADEN dystrybutor nie ma możliwości niezłamania tych etycznych wytycznych. Pierwszy lepszy przykład: "2.1.13 Dystrybutor uwzględni brak doświadczenia handlowego potencjalnych wnioskodawców oraz faktycznych Klientów detalicznych i grupy pozyskanych Dystrybutorów." - zapis tak szalenie ogólny, że z automatu podpadają pod niego wszyscy dystrybutorzy. Idźmy dalej: "2.3.8.1 Składanie niezatwierdzonych zapewnień dotyczących Produktu;" - KAŻDY dystrybutor automatycznie podpada pod złamanie tej zasady ponieważ KAŻDY z nich mówi, że na coś tam mu (lub komuś) ten produkt pomógł, a przecież nie jest to zatwierdzone przez firmę. Albo taka perełka: "2.1.1 Dystrybutor będzie aktywnie pracował w celu utworzenia i utrzymania bazy klientów detalicznych." - ponownie KAŻDY dystrybutor łamie ten punkt bo co to znaczy aktywnie pracować? Wg. firmy aktywnie pracować to może być 24 godziny na dobę . NIE PODPISUJCIE takich umów ! Będziecie płakać rzewnymi łzami !

Gość prof. Smrodek-Miodek
Nie będę udowadniał mojej racji, ale ludzie z MV to jakaś wyjątkowa grupa analfabetów!!! Prześledźcie z uwagą ten wpis: "Ada.Paw. Tak na prawdę nie oszukujmy się. Owoce w Pl są bardzo drogie spójrzmy chociażby na grepihruty które kosztują 3-4 zł za jeden owoc!! już nie wspomnę o robieniu sków warzywnych!! to się po prostu nie opłaca i tyle. Zresztą nie mam sokowirówki w domu. A jak mam kupić jakąś tanią, która po paru razach mi się zużyje i nie bd się nadawać do niczego to wolę już soki Mona Vie, które są gotowe do spożycia i starczają na długo. " "grepihruty" - a cóż to takiego? "na prawdę" - jaki byk!!!??? Winno być - naprawdę ! Zaczynam dostrzegać obraz statystycznego sekciarza z MV : bajerant z wykształceniem podstawowym, skory do zadłużania się w imię jakichś dziwnych wartości i poczucia wstydu.

Gość slash back
do tej pory tysiace osob nie placza, ale ty sobie popłacz ze inni maja lepiej. nikt ci nie kaze podpisywac niczego wiec nie wiem po co sie wypowiadasz na temat ktory ciebie nie dotyczy. jakos nikt nie slyszal o zerwaniu umowy przez "pracodawce", a ludzie ktorzy sa w tej firmie od poczatku sa w niej dalej i sa nowi ktorzy osiagaja sukcesy i jakos nie maja zadnych "ale". nie wchodzisz do tego biznesu nie zajmujesz sie tym biznesem. nie krytykuj bo nic nie wiesz. nieudacznikiem i idiotami sa wlasnie tacy ludzie jak wy.

Gość prof. Smrodek-Miodek
No i jeszcze coś - soki wystarczają, a starczy to może być co najwyżej uwiąd. Cytując Mistrza Jana : "Na tym polega uwiąd starczy, że zamiast mówić, człowiek warczy. "

Gość slash back
dzieki bogu mamy prof.Smrodka-Miodka ktory dostrzega nasze błędy :). nikt nie jest doskonały dlatego poczekamy na wpadke Pana Profesora.

Do slash back, Zastanawia mnie, skąd i dlaczego biorą się tacy szkodnicy społeczni jak Ty? Chwaląc omawianą tu dziś umowę z monavie pokazujesz absolutne dno intelektualne. Smutne jest to, że tego typu głupota potrafi być niekiedy zaraźliwa. Zachowujesz się jak najtwardszy beton, do którego nie trafi nic, choćbyś nawet dostał tym czymś między oczy. Mierzi mnie takie matołectwo jakie prezentujesz.

Streszczenie umowy z monavie: "Twoje wynagrodzenie jako dystrybutora wyniesie tyle ... Twoja prowizja od pozyskania nowych dystrybutorów wyniesie tyle... Wszystko co zarobisz w monavie będziesz musiał zwrócić wraz z dodatkową karą pieniężną jeśli w przyszłości firma uzna to za stosowne. " - kto o zdrowych zmysłach podpisałby taką umowę? A ONA WŁAŚNIE TAKA JEST !

Gość slash back
skoro ciebie zastanawia moja osoba, to wspolczuje ze nie masz swojego zycia :) ze pchasz sie w rozne miejsca tylko po to zeby siac zamet. mnie ty i twoja głupota nie zastanawiaja, ja jestem tych cech u ciebie w pelni swiadoma. tylko skad w tobie tyle agresji? jesli zaczynasz obrazac ludzi to znaczy ze brakuje ci argumentow zeby cokolwiek udowodnic. a tym samym nic nie udowadniasz. w kazdym swoim poscie piszesz jedno i to samo ja zacieta plyta, daj mi dowody ze tak jest jak ty mowisz, ze kogokolwiek losy tak sie potoczyly. jak widac kazdy z nas potrafi czytac jednak nie kazdy ze zrozumieniem.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować