Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość Katarynka17

MonaVie - jakie są wasze opinie?

Polecane posty

Gość gość
Żywność organiczna 97 miliardów :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Z czego składają sie produkty monavie ? Oto pierwszy ze składników Borówka amerykańska Wygląda na to, że już w najbliższym czasie wśród osób wyznających zdrowy styl odżywiania się królować będzie - określana jako ,,błękitny skarb" - borówka amerykańska. Roślina ta występuje już na całym świecie, a korzyści spożywania jej owoców są zadziwiające. Borówka m.in. zapobiega rakowi, obniża ciśnienie i przedłuża młodość. O pochodzenie jagody amerykańskiej (kuzynki naszej czarnej jagody) wciąż toczą się spory. Najbardziej prawdopodobne jest, że pochodzi z Ameryki Południowej, ale plantacje borówki wysokiej rozrzucone są już dziś po całym świecie. Znajdziemy je w Europie, Australii, Chile, Japonii i na Nowej Zelandii. Największym producentem tych jagód są jednak Stany Zjednoczone (gdzie używane są one także na przetwory). Europa wciąż jeszcze traktuje borówkę jako owoc deserowy i spożywa głównie na surowo. Ciekawostką jest jednak to, że największe plantacje europejskie znajdują się właśnie w Polsce, a nasze owoce eksportowane są do wielu sąsiednich krajów. Ciemnopurpurowy owoc borówki, o słodkim smaku, cieszy się największym uznaniem wśród Niemców, Holendrów i Skandynawów, ale i u nas staje się coraz bardziej popularny (chociaż borówka wciąż traktowana jest w Polsce jako owoc ekskluzywny). Wielka szkoda, bo jej zalety odżywcze są ogromne. Owoce borówki amerykańskiej wyróżniają się przede wszystkim wysoką wartością dietetyczną i dużymi zasobami ważnych składników odżywczych, co sprawia, że są cennym elementem zbilansowanej i zdrowej diety. Bogate są zwłaszcza w mikro- i makroelementy, a w szczególności w wapń fosfor i potas. Nad borówką prowadzono wiele badań naukowych, które pokazały, że zawiera ona też znaczne ilości związków antyoksydacyjnych. Są to substancje chroniące organizm przed szkodliwym działaniem wolnych rodników wpływających na rozwój, np. chorób nowotworowych. Okazało się, że owoce borówki amerykańskiej mają najwyższą aktywność antyoksydacyjną spośród wszystkich owoców, czyli najmocniej przeciwdziałają powstawaniu raka (!) Kolejną ich cechą jest to, że zawierają również wiele substancji biologicznie czynnych oraz enzymów obniżających poziom cholesterolu. Tak więc borówki, dzięki swoim właściwościom, pomagają zapobiegać chorobom nowotworowym i chorobom krążenia. Poza tym obniżają zbyt wysokie ciśnienie krwi zwiększające ryzyko zawału i chorób krążenia, gdyż oczyszczają naczynia krwionośne oraz wzmacniają tętnice i żyły. Borówki uznano za eliksir młodości i znalazło to potwierdzenie w testach prowadzonych na zwierzętach, gdzie osobniki karmione borówkami zachowywały przez dłuższy czas lepszą sprawność ruchową i pamięć oraz duże zdolności poznawcze. Podobny wpływ borówka ma zresztą na ludzi - chroni komórki nerwowe przed stresem, co poprawia funkcjonowanie układu nerwowego. Najnowsze badania dowiodły, że jedzenie owoców borówki przyspiesza również regenerację komórek nerwowych malejącą w starszym wieku, a nawet indukuje tworzenie się nowych komórek (!) Ma to pozytywny wpływ na pamięć, opóźnia procesy starzenia się oraz poprawia wygląd skóry, która dłużej zachowuje swoją młodość. W owocach borówki znajdują się również związki zwane proantycyjanidami, które zapobiegają infekcjom dróg moczowych, gdyż zmniejszają zdolność bakterii do przylegania do ścian przewodów moczowych. Od wielu lat znane jest też regeneracyjne działanie owoców borówki na wzrok. Spożywanie ich i picie soku borówkowego poleca się szczególnie kierowcom samochodów oraz osobom spędzającym dużo czasu przed komputerem. Zapamiętajmy jedno: nic tak jak codzienna porcja smacznych, soczystych owoców borówki amerykańskiej nie pomoże utrzymać naszego organizmu w najlepszej kondycji i zdrowiu. Czy możemy sobie więc pozwolić, aby nie korzystać z jednego z najsmaczniejszych i najzdrowszych prezentów, jakie daje nam natura?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Druga Żurawinka -Przez wieki żurawinę stosowano nie tylko w kuchni, ale także w zwalczaniu dolegliwości pęcherza, anginy, schorzeń reumatycznych, przeziębień, przy problemach z żołądkiem, jelitami i trzustką. Poznaj więcej informacji o żurawinie. Żurawina (Oxycoccus). Choć jej skład chemiczny nie został do końca poznany, wiadomo, że składa się w 88% z wody. Poza tym ma dużo błonnika, witamin (B1, B2, B6, C, E, karoten), a także zawiera minerały: sód, potas, fosfor, wapń, magnez, jod i żelazo, oraz flawonoidy, które pełnią funkcję przeciwutleniaczy. Kwas benzoesowy sprawia, że jest ona owocem długo zachowującym świeżość. Kwasy cytrynowy i jabłkowy nadają jej kwaśny, cierpki smak. Antybakteryjne działanie żurawiny Naukowo związek pomiędzy jedzeniem żurawiny a infekcjami dróg moczowych po raz pierwszy wykazano w 1840 roku. Jednak dopiero współczesna nauka umożliwiła przeprowadzenie szczegółowych badań i. - Zaczynamy tworzyć obraz tanin znajdujących się w żurawinach. Postrzegamy je jako potencjalne środki antybakteryjne. Rezultaty, które otrzymaliśmy, są zaskakujące i intrygujące, biorąc pod uwagę fakt, że coraz więcej bakterii jest odpornych na działanie antybiotyków - uważa Camesano. W opinii prof. Iwony.Wawel z Warszawskiego.Uniwersytetu.Medycznego, żurawina zmniejsza ilość bakterii E. coli, która wywołuje infekcje dróg moczowych, a przy tym osłania same drogi moczowe. Owoc pomaga osobom, które mają problemy z częstym oddawaniem moczu i niewypróżnianiem pęcherza do końca. Żurawina w profilaktyce schorzeń układu moczowego W 2002 roku na konferencji „Experimental Biology” potwierdzono, że żurawina hamuje adhezyjność fimbrii bakterii chorobotwórczych do komórek nabłonka dróg moczowych dzięki proantocyjanidom (PACs) i fruktozie. Inaczej mówiąc, chorobotwórcze bakterie nie są w stanie przykleić się do ścianek układu moczowego, a ich wydalenie na zewnątrz jest dla organizmu znacznie łatwiejsze. . Dlaczego warto jeść żurawinę? Owoc ma również udowodnione działanie profilaktyczne w stomatologii. Zapobiega bowiem próchnicy i chorobom dziąseł. Działa tu ten sam mechanizm, co w przypadku chorób pęcherza - bakterie nie przyczepiają się do tkanek. Sok z żurawiny zmniejsza ryzyko zawału. Picie szklanki soku dziennie podnosi poziom dobrego cholesterolu, zapobiega zatykaniu się naczyń krwionośnych. Chroni przed wrzodami żołądka, zwalczając bakterie Helicobacter pylori. Usuwa też wolne rodniki, dzięki czemu znacznie zmniejsza ryzyko wielu poważnych chorób, m.in. nowotworów, zaćmy, choroby Parkinsona, Alzheimera oraz reumatyzmu. Wyniki najnowszych badań potwierdzają, że proantocyjaniny (bioflawonoidy) zawarte w żurawinie hamują rozwój komórek nowotworowych. Z badań wynika, że żurawina podnosi nawet o ponad 120 proc. poziom przeciwutleniaczy zapobiegających chorobom nowotworowym. Nadzieje wiąże się z hamującym postępy choroby działaniem żurawiny w przypadku raka płuc, okrężnicy oraz białaczki. Jednocześnie żurawina chroni mózg. Spożywanie owoców żurawiny, a także żurawinowych soków i napojów, wpływa na spowolnienie procesu starzenia się szarych komórek, a tym samym zapobiega przedwczesnemu upośledzeniu funkcji motorycznych oraz poznawczych. Dzieje się tak dzięki wysokiej zawartości przeciwutleniaczy. Składniki żurawiny wpływają zbawiennie na funkcje serca. Odpowiednia ilość potasu (wielokrotnie większa niż sodu) przyczynia się do normalizacji ciśnienia tętniczego krwi, co ma istotne znaczenie dla sprawnego funkcjonowania serca. Flawonoidy występujące w żurawinie są odpowiedzialne za zmniejszenie zapadalności na choroby serca poprzez powstrzymywanie tworzenia zakrzepów krwi oraz korzystny wpływ na rozszerzanie naczyń krwionośnych. Dzięki swym własnościom antyoksydacyjnym zapobiegają utlenianiu cholesterolu, a to z kolei znacząco zmniejsza ryzyko arteriosklerozy i zapychania naczyń krwionośnych, jednocześnie zmniejszając ich kruchość i przepuszczalność.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Pasiflora Passiflora (marakuja) jest niezwykle pięknym kwiatem. Jej lecznicze właściwości znali już amerykańscy Indianie, stosując ją jako środek wyciszający, uspokajający, przeciwbólowy i przeciwkaszlowy. Rysunki męczennicy, które zostały w wieku XVIII przywiezione przez misjonarzy z Meksyku do Europy, zachwycały nie jednego śmiertelnika… Pewien Włoch – Jacomo Bosio – spostrzegł i skojarzył poszczególne elementy kwiatu z symbolami Męki Pańskiej: korona cierniowa, młoty, gwoździe, lance i sznury. Nazwa rośliny pochodzi od łacińskich słów: passio – cierpienie i flos – kwiat. W Polsce figuruje pod nazwa „męczennica”. Masa gatunków… Istnieje prawie pół tysiąca gatunków passiflory. Różnią się od siebie barwą i wyglądem kwiatu. W Europie uprawia się je m. in. w celach ozdobnych. Gatunkiem wykorzystywanym w lecznictwie jest męczennica cielista – Passiflora incarnata o pięknie pachnących, białych lub biało-różowych, cieniowanych kwiatach. Działanie passiflory Jak wykazały badania nad marakują, nie tylko cieszy ona oko, ale pozwala zwalczyć pewne dolegliwości psychiki i ciała. Kwiaty i cała nadziemna część tej rośliny wykazują działanie przeciwdepresyjne, przeciwbólowe, przeciwzapalne, przeciwdrgawkowe, przeciw skurczowe oraz normujące ciśnienie tętnicze krwi. Zastosowanie Z powodzeniem jest wykorzystywana w terapii depresji, stresie, zmęczeniu, zaburzeniach nerwicowych, ADHD, bezsenności i innych zaburzeniach onirycznych. Jest także stosowana w leczeniu migrenowych bólów głowy, bólach mięśniowych i menstruacyjnych oraz dolegliwości okresu menopauzy.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
"Żywność organiczna 97 miliardów" co to ma wspólnego tematem? Gosciu, ktory tak ochoczo podaje liczby - skąd bierzesz te dane? Podasz jakies zrodlo?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Jeszcze jedno. W tym twoim ukochanym roku 2012, sam Disney zarobił 42,3 mld. $, Nintendo 15 mld.$. Dochód CAŁEJ branży muzycznej w roku 2012 wyniósł około 43 mld. $ (do sprawdzenia na wikipedii) Wracając do branży growej, polecam Ci zapoznać się z firmami produkującymi gry i dokładnie sprawdzić ich dochod (np. wiki) Po zsumowaniu wychodzi duuuużo więcej ponad podane przez cb 67 mld. $ ;) tak samo jest z branżą filmową. W kazdym razie uwazam, ze jestes tylko trollem, ktory ciagnie temat...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
bijcie pjane dalej

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość zaintereSowanyy
na wikipedii pisza, ze rekordowy dochod najwiekszego mlm czyli AVON-u to 8 miliardow dolarow. Monavie, z tego co wynika z prezentacji, jest w czolowce tego biznesu z dochodem troche ponad 2 miliardy dolarow. Pytam wiec, skad wzielo sie nagle to 167miliardow?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
@wartkam11@gmail.com to chyba Ty zasmiecales temat wiadomosciami o zderzeniu tramwajów? Popraw mnie jesli się mylę

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Wypad spać sekciarze 😠

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Ale macie małe móżdżki .Firm sprźedających w systemie mlm powstało juz ponad 10000 .To fakt nielicznym udaje sie dojść to miliardowych obrotów , ale jak sie zsumuje ... To dwa plus dwa zawsze jest cztery.To nie wina mlm i monavie ze jesteście tak ograniczeni .

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Kolejny składnik Sliwencja- Śliwka jest niedocenianym owocem – na naszych stołach wciąż królują jabłka, gruszki, pomarańcze. Tymczasem śliwka wyróżnia się niezwykłym bogactwem witamin i minerałów, które znajdziemy nie tylko w świeżych, ale i suszonych owocach. Śliwka na kilka sposobów Liczba odmian śliwek sięga 6 tysięcy. W Polsce najbardziej popularne są lekko wydłużone fioletowe węgierki, ale równie chętnie spożywamy słodsze żółte lub zielone renklody, a na przetwory przeznaczamy niewielkie mirabelki. Śliwka należy do grona owoców, z których najczęściej wykonujemy przetwory – dżemy, powidła, kompoty. Bardzo popularne są również śliwki suszone, które nie ustępują świeżym owocom pod względem zawartości witamin, a nawet posiadają ich więcej – w suszonych śliwkach znajdziemy kilkakrotnie więcej witaminy A, niestety są znacznie bardziej kaloryczne. Ciężko również sobie wyobrazić tradycyjne knedle z innym owocem niż śliwka.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Wiele tracimy, nie uwzględniając śliwki w swoim jadłospisie. Owoc ten zawiera bowiem pokaźną liczbę różnorodnych składników, które dbają o nasze zdrowie i urodę – witaminy A, C, E, B6, K, polifenole (między innymi kwas chlorogenowy), potas, wapń, żelazo, fosfor, magnez, błonnik. Ekstrakty z brzoskwiń i śliwek w walce z rakiem Jak donosi magazyn Agriculture and Food Chemistry, naukowcy z Texas AgriLife Research Lab przeprowadzili badania, których wyniki wskazują, że naturalne ekstrakty z owoców śliwy (Black Splendor) i brzoskwini (Rich Lady) niszczą komórki nowotworowe, nie degradując jednocześnie komórek zdrowych. Ekstrakty okazały się być skuteczne także w bardzo agresywnych formach nowotworu. Zdrowie dzięki śliwkom Taki zestaw składników sprawia, że śliwki mają silne działanie antyoksydacyjne, zmniejszają więc ryzyko rozwoju nowotworu. Szczególnie zalecane są osobom, które mają problemy z uciążliwymi zaparciami – dzięki zawartośc***ektyn (rodzaj błonnika) śliwki pobudzają perystaltykę jelit oraz „wymiatają” zalegające w nich resztki pokarmu i produkty przemiany materii. Biorąc pod uwagę przeciwutleniające oraz przeciwdziałające zaparciom działanie śliwek, owoc ten stanowi ważny produkt w profilaktyce raka jelita grubego. Codzienne spożywanie 3-4 śliwek może nas uchronić przed jego rozwojem. Dieta bogata w śliwki działa również przeciwmiażdżycowo, hamując wchłanianie cholesterolu, a dzięki zawartości magnezu i witaminy B6 korzystnie oddziałuje na układ nerwowy. Potas natomiast pomaga uregulować ciśnienie krwi. Dobroczynne działanie ma również wyciąg z kory śliwy afrykańskiej – wyciąg ten stosowany jest w leczeniu schorzeń prostaty. Śliwki na urodę Śliwki powinny docenić kobiety zmagające się z pękającymi naczynkami, owoce te bowiem zawierają znaczną ilość witaminy K, która reguluje proces krzepnięcia krwi, oraz witaminy C, uszczelniającej naczynia krwionośne. Z kolei zawarte w śliwkach przeciwutleniacze opóźniają proces starzenia się, a więc i powstawania zmarszczek. Maseczka ze śliwek Maseczka ze śliwek działa wygładzająco na niewielkie zmarszczki, a także oczyszcza i zwęża pory. Możemy ją wykonać, rozgniatając dojrzałe śliwki (pozbawione pestek) i mieszając z ubitą pianą z białek. Maseczkę nakładamy na twarz na około 15-20 minut. Choć suszone śliwki są dość kaloryczne (około 260 kcal w 100 g), to mogą okazać się pomocne przy próbach utraty zbędnych kilogramów. Suszone śliwki w diecie odchudzającej Choć suszone śliwki są dość kaloryczne (około 260 kcal w 100 g), to mogą okazać się pomocne przy próbach utraty zbędnych kilogramów. Śliwki bowiem z powodzeniem zastąpią inne przekąski, a dodatkowo dają uczucie sytości, przyspieszają metabolizm, oczyszczają jelita, poprawiają trawienie oraz hamują wchłanianie cukrów i cholesterolu. Najwyższa więc pora, aby docenić śliwkę, która wyróżnia się wśród owoców bardzo szerokim działaniem zdrowotnym. Pamiętajmy jednak, że spożywana w nadmiernych ilościach może powodować biegunkę.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Nigdy nie spojrzysz już tak samo na banany, jeśli tylko odkryjesz, jak wiele oferują korzyści zdrowotnych i jak dużo jest powodów, aby włączyć je do swojej codziennej diety. Banany są bogate w błonnik i trzy cukry – glukozę, sacharozę i fruktozę – dające im niezwykłe niemal właściwości w zwiększaniu poziomów energii. Banany zwalczają depresję, wpływają na bystrość umysłu, leczą kaca, łagodzą poranne mdłości, chronią przed nowotworem nerek, cukrzycą, osteoporozą i ślepotą. Mogą również leczyć swędzenie wywołane ugryzieniem komara. Banany pomagają przezwyciężyć depresję, dzięki wysokiej zawartości tryptofanu, który przekształcany jest w serotoninę – odpowiedzialny za dobry nastrój neuroprzekaźnik . Jedząc dwa banany przed wzmożonym wysiłkiem dostarczamy sobie dodatkową dawkę energii i podtrzymujemy poziom cukru we krwi. Jedzenie bananów chroni przed kurczami mięśni w trakcie treningów oraz kurczami nóg w czasie snu. Banany przeciwdziałają również utracie wapnia wydalanego z moczem i pomagają budować silne kości. Regulując poziom cukru we krwi oraz przynosząc relaks i łagodząc stres , banany poprawiają nastrój i zmniejszają objawy PMS (zespół napięcia przedmiesiączkowego). Banany redukują obrzęki, chronią przed cukrzycą typu II, sprzyjają utracie wagi, wzmacniają system nerwowy, wspomagają produkcję białych krwinek – dzięki wysokiemu poziomowi witaminy B6. Żelazo zawarte w bananach wzmacnia krew i łagodzi anemię. Dzięki wysokiej zawartości potasu i jednocześnie niskiej zawartość soli, banany są oficjalnie uznane przez FDA za zdolne do obniżania ciśnienia krwi oraz ochrony przed zawałem serca i udarem. Jedzenie bananów sprzyja trawieniu Bogate w pektynę banany pomagają w trawieniu Ponadto banany działają jak prebiotyki, stymulując rozwój przyjaznych bakterii w jelitach. Produkują również enzymy trawienne, które pomagają przyswajać składniki odżywcze. Wysoka zawartość błonnika w bananach pomaga unormować perystaltykę jelit, co pomaga w przypadku zaparć. Banany są kojące dla przewodu pokarmowego i pomagają przywrócić utracone w trakcie biegunki elektrolity. Banany w naturalny sposób łagodzą refluks żołądkowy i zgagę. Banany są również jedynym surowym owocem, który może być spożywany bez niebezpieczeństwa, aby przynieść ulgę w przypadku wrzodów żołądka poprzez powlekanie ścian żołądka przeciw kwasom Naturalne leki i zastosowania banana Jedzenie bananów pomaga zapobiegać nowotworom nerek, chroni oczy przeciw zwyrodnieniu plamki żółtej i buduje silne kości poprzez zwiększone przyswajanie wapnia. Banany sprawiają, że jesteśmy bystrzejsi i pomagają w uczeniu się przez to, że czynią nas bardziej uważnymi. Możemy zjeść banana przed egzaminem, aby skorzystać z wysokich poziomów potasu. Banany są bogate w antyoksydanty i dostarczają ochronę przed chorobami przewlekłymi. Jedzenie bananów między posiłkami pomaga stabilizować poziom cukru we krwi i redukować nudności. Pocieranie wnętrzem skórki banana w miejsca ugryzienia przez owada lub miejscu pokrzywki (podrażnienia), przynosi ulgę w swędzeniu i podrażnieniu. Dzięki bananom możemy kontrolować poziom cukru we krwi i unikać podjadania między posiłkami. Jedzenie bananów może obniżyć temperaturę ciała i schłodzić nas w trakcie gorączki lub gorących dni. Naturalny „polepszacz” nastroju – tryptofan zawarty w bananach pomaga złagodzić chorobę afektywną sezonową (depresja sezonowa, Banany zawierają wysokie poziomy witamin z grupy B, jak również potasu i magnezu, co pomaga przyspieszyć powrót do zdrowia po efektach zrywania z nałogiem. Możemy również usunąć kurzajki (brodawki) poprzez umieszczenie w odpowiednim miejscu wnętrza kawałka skórki banana i przyklejenie go taśmą. Pocierając wnętrzem skórki banana skórzane buty lub torebkę i polerując suchą ściereczką, szybko uzyskamy połysk. Dzięki bananom uzyskamy również wspaniałe, smaczne koktajle

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Owoc Liczi - Owoce liczi, które w Indiach „zalewają” rynek od maja do sierpnia, to prawdziwa uczta dla zmysłów – wyglądają równie apetycznie, jak pachną. W dodatku od wieków cenione są w Azji jako ważny składnik tradycyjnej medycyny chińskiej i indyjskiej ajurwerdy. Słyną z korzystnego wpływu na leczenie wielu schorzeń, w tym bólu gardła, kaszlu czy bólu klatki piersiowej. Te małe owoce mogą poszczycić się imponującym profilem żywieniowym, który przekłada się na wiele korzyści zdrowotnych. Są bogatym źródłem witamin (w tym witaminy C, witamin z grupy B), składników mineralnych (m.in. wapń, potas, magnez, fosfor, żelazo), błonnika pokarmowego, a także ważnych przeciwutleniaczy. Te soczyste owoce nie tylko świetnie nawadniają organizm, ale także zwiększają poziom energii dzięki temu, że zapobiegają zaburzeniu równowagi elektrolitowej. Mają mało kalorii, za to dużo błonnika pokarmowego, pomagają zatem utrzymać masę ciała w normie. Najnowsze badania sugerują, że odpowiednia kombinacja polifenoli zawartych w liczi rozkłada tłuszcze i zapobiega ich gromadzeniu w organizmie, a zatem owoce te są doskonałym wsparciem w walce z otyłością. Zwalczają wolne rodniki dzięki zawartości ważnych przeciwutleniaczy – polifenoli i witaminy C. Zdaniem naukowców flawonoidy zawarte w owocach liczi mogą hamować rozwój komórek nowotworowych. Związki te są najbardziej skuteczne w przypadku raka piersi. Wspomagają układ sercowo-naczyniowy dzięki wysokiej zawartości potasu, który sprzyja regulowaniu rytmu serca i utrzymaniu prawidłowego ciśnienia krwi. Pomagają w walce z infekcjami. Witamina C stymuluje prawidłowe funkcjonowanie komórek odpowiedzialnych za zwalczanie chorób w naszym organizmie. Wywar z korzenia i kory drzewa liczi stosowany jest w leczeniu zatorów w klatce piersiowej i bólu gardła. Sprzyjają zdrowiu przewodu pokarmowego – wysoka zawartość błonnika i wody w owocach ułatwia prawidłowe trawienie i zapobiega zaparciom. Miąższ liczi zobojętnia kwas żołądkowy. Chronią układ nerwowy – cały arsenał przeciwutleniaczy chroni mózg przed szkodliwym działaniem wolnych rodników. Co więcej, wysoka zawartość witamin z grupy B wspomaga procesy metaboliczne i pomaga zachować zdrowie układu nerwowego. Korzystnie wpływają na kondycję naszych kości – dzięki zawartości magnezu, fosforu i wapnia, czyli składników niezbędnych do budowy i utrzymania silnych kości zarówno u dzieci, jak i dorosłych. Łagodzą ból. Tradycyjna medycyna chińska używa sproszkowanych nasion liczi w leczeniu stanów zapalnych i do łagodzeniu bólu. Spowalniają procesy starzenia się skóry – oligonol zawarty w owocach liczi chroni przed promieniowaniem UV i wolnymi rodnikami, a także poprawia przepływ krwi w głębszych warstwach skóry. Wysokie stężenie witaminy C wspomaga produkcję kolagenu, a tym samym wzmacnia skórę i spowalnia procesy starzenia.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Naprawdę nie trzeba być nadmiernie inteligentnym , żeby się domyślić co może dać picie soku z tych owoców podanych wyżej

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Sam disney mógl zarobic , ale disney nie zarabia tylko na filmach :) Gry, wesołe miasteczka i inne

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Bijecie pianę :) spadajcie do swojej ukochanej firmy na s ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
i z tematu o cudownym soczku mv zrobil sie temat o zarobkach pseudo firemek :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
cos mi sie wydaje, ze admin kafeterii tez jest w monavie. Cala strona z informacjami, ktore są "nie na rękę" monavistom zostala usunieta...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Po prostu w końcu zostają usuwane nieprawdziwe informacje

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Napisałem wcześniej że napoje nie posiadają żadnych certyfikatów więc jakim prawem ktoś usunął PRAWDĘ!!! masakra...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
No niestety , tak ci się tylko wydaje

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ii blee
fujjj!!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kojol
Co u Was monaviści? Widzę, że wszystko ucichło. Czyżbyście przestali walczyć o "dobre imię" Waszej piramidki? :P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Używając pewnych wyrażeń wypada znać ich znaczenie. Skoro nie znasz znaczenia słowa "piramida" a mimo to stosujesz je w swoich wypowiedziach, to na własną niekorzyść pokazujesz niestety jak wielkie masz braki wiedzy podstawowej. Niestety, ale nie jesteś kompanem do dyskusji. Może na forum któregoś gimnazjum znajdziesz chętnego kompana :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Dałem się ponieść emocjom i kupiłem pakiet za prawie 2500zł. wiedzę o jedzeniu i chorobach mam całkiem dobrą. Po tyg. picia soku miałem poranne zawroty głowy co uznaję za jakiś detox (po alveo nic nie miałem a piłem pół roku). Sok pyszn, to fakt ;) Ale o co mi chodzi... Monavie to nie tylko sok ale propaganda stylu życia, niejako rytualne wypijanie dziennych porcji soku z ładnego kieliszka, bieganie po plaży z szejkerem RVL, wyznawanie wartości nakreślonych w publikacjach jakie się dostaje wraz z zestawem MVP. Wypociny twórców traktują o duchowości i systemie wartości w jaki mamy się wczuć i "zaszczepiać" innym (czyli zarażać, nakręcać, wciągać, przekonać). To wszystko zakrawa zdeka na jakieś 'wyznanie'. Powiadają nawet: "Jestem MonaVie" (WTF?) Co do piramidy o której się sprzeczacie powiem tak: MonaVie to nie piramida ale jeśli 90% monaviaków nie zarabia a inni maja miliony to jeśli mniejszość zgarnia kasę większości to nie potrzebuje więcej definicji i haseł co jest czym... Jak się ogląda wszystkie foty i filmiki bogaczy monavi to wnie widać tam normalnej rzeczywistości tylko luxusy, limuzyny, egzotyczne wycieczki, drogie ciuchy, i.... buteleczkę soku! ;) pic na wodę dla naiwnych i chciwych. Tak, chciwość to coś do czego odwołuje się monavie. Mami sie ludzi szybkim i łatwym zdobyciem bogactwa co realnie jest możliwe tak jak wygrana w lotto. Tak samo płyną miliony do kieszenie zaledwie 10%. Ile osób z was kupi sok za ponad 100zł jeśli nie opowie się o "bezpieczeństwie" finansowym i "oświeceniu" że jednak łatwo być zwycięzcą...? :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Pisząc dalej... Tak, tak, mnie też tak poniosło ale juz opadły emocje i zrozumiałem jak to się kręci. Powiedziałem o tym "odkryciu" kilku znajomym i nieznajomym i jak usłyszeli ceny to grzecznie powiedzieli: "Ciężko Ci będzie przekonać ludzi jeśli mają płacić takie pieniądze". Jak widać mieli rację bo jeśli się nie mami szybkim wzbogaceniem to ten produkt nie zrobiłby żadnej kariery. Na dzień dzisiejszy odesłałem 2/3 zestawu i czekam na zwrot pieniędzy. Powiadomiłem 'ekipę' monavie , że wysłałem paczkę i jutro kurier ją dostarczy. Po tygodniu sam musiałem się dopraszać żeby ją znależli na magazynie bo nie było (żekomo) informacji o dotarciu. Dzisiaj mija 11 dni (roboczych) od potwierdzenia przyjęcia przesyłki i przekazania do działu finansów który miał zwrócić kasę do 10 dni. Jakoś trudno ich pochwalić...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Pisząc dalej.... Co do wartości soku to napiszę cos co moze zaskoczyć wielu. Juz przy 50'C ogromna większość witamini i chyba wszystkie enzymy z wartościowych owoców ulegają zniszczeniu. Soczek monavie jest poddawany krótkotrwałej pasteryzacji co oznacza podniesienie temp. do 100'C. Co pozostaje w soku? Sam jestem ciekaw. Konserwantu sie nie czepiam bo jeśli wystepuje w naturze to ok, chyba że monavie stosuje syntetyk. Dziwi mnie najbardziej nieuczciwe przedstawienie zestawienia jagody acai z resztą takich jak np. jeżyny czy borówki. Te pozostają trochę w tyle do acai ale czy przypadkiem jest pominięcie najsilniejszego przeciwutleniacza naszej strefy klimatycznej? Mówię o aronii, naszej pospolitej i zapomnianej, cierpkiej nieco i rosnącej wielokrotnie na polach, płodnej w owoce nie absorbujące zanieczyszczeń owoce i to bez wielkiej pestki jak acai. Zobaczcie sobie ile antyoksydantów zawiera aronia wg wikipedia: http://pl.wikipedia.org/wiki/ORAC Pomyśl drogi pijaczu monavie ile acai i wartości zawiera twój sok za ponad stówkę (pasteryzowany) a ile dostarczy ci garść świerzej lub rozmrożonej aronii? Sorry ale zamrożenie relkamówki zerwanej za friko u babci aronii lub kupionej za psie pieniądze jest śmiesznie tanie i skuteczniejsze niż picie dość mocno przetworzonego soku od MonaVie. Wszystko co wspaniałe mamy w Palsce ale zamiast siedzieć przed TV może warto pojechać rowerkiem na jagody albo aronię? Nie dajcie się nabijać w butelkę, to wszystko jest żeby ściągnąć z was kasę. Ci, którzy na tym procederze dobrze zarabiają będa mnie zaraz podgryzać ale może warto żeby ludzie wiedzieli coś więcej. Pozdrawiam i życzę szerokich horyzontów :) Koko Dżambo :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Pisząc dalej... Chyba jednak ten benzoesan w soku nie jest najlepszym pomysłem... http://pl.wikipedia.org/wiki/Benzoesan_sodu Nie wierzę, że na skalę masowa wyciągany jest z owoców. Dziad niszczy florę bakteryjną i śluzówkę jelit. Tego nie mówi się bo sok ma wytrzymać rok w butelce. Bajki o zdrowiu! Liczy się piramidka pieniężna. Za 450 zł miesięcznie wolę najeść się ŻYWYCH i pełnowartościowych owoców, pełnych enzymów, witamin i błonnika bez którego bakterie probiotyczne z jelit nie będą miały co jeść. Zobaczcie co mówi Jadwiga Kempisty

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować  

×