Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dusza Boląca..2012

Oglądać!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Boże gdzie jesteś?!???????

Polecane posty

Gość kjg,hgm 2
po urodzeniu jednego dziecka powinni podwiazywac, chociaz ja sobie tego nie wyobrazam co za kraj debili, ze do takiej ruiny sie doprowadzili! zyc tam to mordęga piekło na ziemi! jak dobrze ze my mieszkamy w polsce, wciaz narzekamy ale zobaczcie jakie zycie moglo by nas czekac gdbysmy zamiast w tej naszej zapyzialej polsce urodzimy sie tam! nici z problemów typu jaki wózek parasolka czy ze tesciowa mnie wkurza... to takie śmieszne sie wydaje teraz ...

Gość kjg,hgm 2
piszac o tych 100zl mialam na mysli jakas organizacje która wywlecze to wszystko na swiatło dzienne, która doprowadzi do tego ze caly swiat zaprzeastnie chandlu z chinami (to pomysl z komentarza jaki zobaczylam pod jedna z czesi tego filmiku). wiem ze dla firm jedynie kasa kasa kasa i takiego czegos by sie nie podjeły, ale ja sie brzydze zyc w takim swiecie gdzie jedni kupuja sobie domy za 7 milionów dolarów a gdzies w chinskich wioskach tak wlasnie umieraja dzieci! wstyd wstyd wstyd dla tych wszyskich leonardo dicapriów, bilów gejtsów ze majac tyle kasy nie rusza nieba i ziemi, nie rozwiaza tego jakos! wlasnie jakos, ale jak!!!

Gość kim basingherrr
bla bla bla ale gadanie hipokrytyczne

Gość kim basingherrr
płaczę :(((((((((((((((((((((((((((((((((((((((

Gość poplakalam sie a wy tez
czy nie?

Gość b.e.a.t.a
Ogladalam kiedys ten film. I byl to jeden z kilku powodow, dla ktorych nie pojechalam na wycieczke do Chin, chociaz mialam okazje w zeszlym roku.

Gość popatrzcie na Bulgarie
Ale nie trzeba szukac daleko, popatrzcie sobie na film na you tube: "Bulgaria's Abandoned Children" o porzuconych niepelnosprawnych dzieciach w Mogilino.Takie filmy powinny powstawac zeby mozna bylo cos z tym zrobic. BBC zrobilo film o tych dzieciach i co? Europa byla w szoku! od razu poplynela pomoc i teraz zycie tych dzieci zmienilo sie na lepsze! Np.szczegolnie szkoda bylo dziewczynki o imieniu Didi albo chlopiec Milan to byly fajne madre dzieci o malym stopniu uposledzenia a znalazly sie wsrod takich ktore byly maksymalnie uposledzone i niekomunikatywwne.Te dzieci po tym filmie umieszczono w innych osrodkach gdzie mogly sie uczyc i rozwijac a taka instutucje jak Mogilino zamknieto w 2009r.

takie filmy kreci sie dla ogladalnosci. Wiadomo, ze to zeruje na uczuciach widzow. A dlaczego? Bo nagle zdziwione widza cos o czym nie mialy pojecia:O To jest bazowanie na ludzkiej glupocie i niewiedzy. Placzecie, wzruszacie sie? Jestescie glupie, dla takich jak wy byl ten film krecony.

Ale wlasnie dzieki takim filmikom np.Europa dowiaduje sie ze w jednym z krajow Unii Europejskiej dzieja sie takie rzeczy....

te dzieci dzieki wlasnie temu filmikowi dostaly naprawde wielka pomoc, przede wszystkim zostaly umieszczone w cywilizowanych osrodkach gdzie sa traktowane z szacunkiem.Jest tam niewidoma dziewczynka ktora w Mogilino nie mowila, tylko lezala w lozeczku albo sie kiwala,normalnie jak warzywko... po reportazu te dzieci umieszczono w innych osrodkach.Kiedy reporterka wrocila je odwiedzic nie wiem po roku chyba,ta dziewczynka zaczela mowic, spiewac piosenki popatrz jaka jest szczesliwa!

Gość b.e.a.t.a
To chyba normalne, ze kazdy reporter ma nadzieje ze ludzie obejrza. A dla "ogladalnosci" to sie kreci Tytanika itp

no widzisz a ja myslalam ze Chiny to leza w Europie, zaraz przy granicy z Polska.

Chiny to nie Bulgaria. Oni nie pozwola sobie na ingerencje. Czy ktos tutaj w ogole ma pojecie o polityce i zyciu w Chinach czy tylko klepiecie posty ze lzami w oczach?:O

Nie, dla ogladalnosci nie kreci sie tylko "Tytanika" jak to nazywasz ten film. Dla ogladalnosci kreci sie tylko tez takie reportaze by zagrac na emocjach widzow, ktorzy nagle zostaja olsnieni, ze cos takiego ma miejsce.

popatrzcie na Bulgarie- sorry jesli odebralas moj post zle, ja pisalam o Chinach i myslalam ze o tym jest ten temat jedynie. Jak najbardziej popieram akcje o jakich pisalas, trzeba cos robic w tym kierunku skoro tak zle sie dzieje. No, ale Chiny to zupelnie inne panstwo niestety:O Tam sie nie da niz zrobic.

Ja cie rozumiem ale dziwi mnie ze ludzie tak sie roztkliwiaja nad Chinami,Indiami,Tajwanem...jak na swoim podworku maja balagan. Dlatego napisalam ze nie trzeba szukac daleko skoro w krajach Unijnych dzieci traktuje sie jak smieci.

a tu sie zgadzam w calej rozciaglosci. Ludzie placza nad tym czego zmienic nie moga, a burdel na swoim podworku ignoruja i zamiast pomoc to wola plakac nad tym nad czym wladzy nie maja:O A po co? Mozna pomoc i u nas. Daleko szukac nie trzeba.

Gość a skąd wiesz ewelino ewciu
ze w Polsce nie pomagam? A Ty? pomogłaś komuś? Zasilasz konto jakiejś fundacji? Wsparłaś finansowo rodziców chorego dziecka? Jakieś schronisko? Tak? no to fajnie, nie to nie pouczaj nikogo i nie wrzucaj do jednego wora.

Gość zmartfych wstała maryjka
ale sie rozryczalam ojej jak mi ich szkoda nie moge opanowac łez

Gość boze kochany.............
mnie strasznie prześladuje obraz tych dzieci, patrzac na mojego skręconego synka który nawet przy przewijaniu sie denerwuje nie jestem w stanie zniesc ze tamte dzieci ciagle unieruchomione są kurcze z tym wplacaniem by byla dobra sprawa ale te pieniadze nie trafiłyby do dzieci tylko na te panstwo moze faktycznie jakas organizacja by sie tym zajęła?????? jak stworzyc takie cos? jak zacząć pomagac tym biedactwom?

Gość b.e.a.t.a
> "Placzecie, wzruszacie sie? Jestescie glupie, dla takich jak wy byl ten film krecony." Przesadzasz. Reportaz powstal, bo w tamtych czasach wlasnie sprawa chinskich sierocincow zaczela wychodzic z ukrycia. Sporo osob interesowalo sie sprawa, wiec i BBC wyslali swoich. I nie jest tak, ze w tej sprawie nic nie mozna zrobic, cos jednak mozna, chociaz to trudne, ale sa ludzie ktorzy probuja pomoc i chocby czesciowo, ale im sie udaje.

Gość boze kochany.............
szukam i szukam o pomocy dla tych dzieci i na ten temat nic a nic nie ma!

Gość Chiny jak Rosja
Jaka pomoc? Chiny tak jak Rosja oni problemy swoich obywateli rowiazuja sami.

Gość boga nie ma
jest zlo lepiej dla nich zeby je od razu zabito to byloby humanitarne

Gość Hipokrytki z was
No i co? temat umiera smiercia naturalna? pochlipalyscie przed monitorem, powymienialyscie szlochy i co? dzis niedziela juz widze jak myslicie o biednych chinskich dzieciach zrac paczi i lody na spacerkach po parku... Jak tak chcecie bardzo pomagac, prosze bardzo mozna adoptowc chinskie dziecko, Amerykanie bardzo chetnie to robia a Polskie kafeterianki? potrafia tylko wspolczuc sprzed monitora. Jebane hipokrytki!

do sosby, ktora pisala, ze pomaga- nie wiem czy pomagasz i malo mnie to obchodzi. Prawda jest jednak taka, ze wiekszosc nic nie robi tylko placze i wspolczuje. Chinom sie nie da pomoc zrozumcie to wreszcie. Lepiej skupic sie na tragediach gdzie naprawde potrzebuja waszej pomocy. Co do tego czy ja pomogam- nie twoja sprawa:P ale ja przynajmniej nie pisze jak to wspolczuje, wyje i szlocham i jak mi szkoda:O Pisac to kazdy potrafi by sie dowartosciowac jako ten niby dobry czlowiek:O

wlasnie mozna jedynie adoptowac. Juz widze tlumy chetnych kafeterianek do adopcji chinskiego dziecka. I niech nikt nie wyskakuje mi z tekstem czemu ja nie adoptuje. Ja nie placze przed monitorem i nie robie z siebie wrazliwej osobki czulej na krzywde inna. Oczywiscie w swiecie wirtualnym tylko, bo w realnym to juz nie bardzo:O

Gość EwelinaEwa.
jestem z j e b e m