Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dusza Boląca..2012

Oglądać!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Boże gdzie jesteś?!???????

Polecane posty

Gość hohlhlho
kurcze wklejajcie linka z tego filmu na NK lub Facebooku najlepiej jakims znanym osobom na tablice niech to zobaczy jak najwieksza ilosc ludzi niech cos sie dzieje wogol tego filmu ZROBCIE SZUM WKLEJEJCIE KAZDEMU NIECH BEDZIE ROZPOWSZECHNIONY !!!!!!!

Gość ale co zrobia
nic nie zrobia, chinczyki maja to w dupie, chinczyki sa zbyt poteznym krajem maja wszystko w dupie, niejeden taki film ogladalam, gdyby to sie dzialo w unii cos moze moznaby zmienic, z chinczykami nic sie nie da zrobic, mozecie wklejac linki do usrania a tam nadprogramowe dzieci i tak beda umierac. swiat jest okrutny ale nie da sie zmienic calego zla tego swiata. ja sie tylko ciesze, ze aborcja jest tam szeroko dostepna.

Gość ale co zrobia
nic nie zrobia, chinczyki maja to w dupie, chinczyki sa zbyt poteznym krajem maja wszystko w dupie, niejeden taki film ogladalam, gdyby to sie dzialo w unii cos moze moznaby zmienic, z chinczykami nic sie nie da zrobic, mozecie wklejac linki do usrania a tam nadprogramowe dzieci i tak beda umierac. swiat jest okrutny ale nie da sie zmienic calego zla tego swiata. ja sie tylko ciesze, ze aborcja jest tam szeroko dostepna.

I bardzo dobrze robią, bezmyślne jesteście. Chinole się sami wybijają i bardzo dobrze, bo byłoby ich tak dużo, że by zalali wszystkie kontynenty. Zacznijcie myśleć mózgiem, a nie dvpą za przeproszeniem. Mi nie żal żadnego z tych bachorów, jakby dorosły to by żarły psy i zwierzęta żywcem, nosiły by przy kluczykach wisiorki z żywymi żabkami itd. bo to są właśnie tego typu okrutne ścierwa za przeproszeniem. Więc cieszę się, że sami ograniczają swoją ludność właśnie w ten sposób. A świat nic z tym nie zrobi, bo się boi. Chiny są zdolne do wszystkiego, gdyby inne kraja zaczeły wnikać w to co wyczyniają, rozpętała by się wojna. Więc zacznijcie myśleć, zanim ocenicie sytuaję....

Gość ło matkooooooooooo
ale to są dzieci:( niewinne i bezbronne .:( czym one założyły sobie na taki los? jaki ten świat jest okrutny:((((

Gość eddaez
okrutne

Gość czytając ten tamat
przestaje się dziwić już temu co się dzieje na świecie :o psychopaci i socjopaci są wśród nas.. Ludzie którzy uważają, że ten film nie jest brutalny i poleca inne "lepsze" :o powinni być odizolowani od społeczeństwa bo są groźnymi, chorymi umysłowo ludźmi. Podobnie ci którzy piszą, że fajnie bo to "żółtki" itp :O Szczerze nawet już nie chce mi się tego komentować bo tacy ludzie nie zasługują na większą uwagę :O I przestańcie za przeproszeniem pieprzyć że lamentujemy, a gorsze rzeczy się na świecie dzieją. Każdy wie że na tym świecie jest mnóstwo okrucieństwa, skurwysyństwa, psychopatów itd...świat jest pojebany i każdego dnia cierpi wielu ludzi i zwierząt.. Temat jest o tym konkretnym kraju i tych dzieciach, co nie znaczy że inne rzeczy mnie tak nie bulwersują. Podobnie płaczę nad losem krzywdzonych zwierząt i okrucieństwem, bestialstwem ludzi.... Więc takie pisanie nie po huj płaczecie nad tymi dziećmi gorsze rzeczy się dzieją zastanawiam się kim wy jesteście?? ani mózgu ani serca, nic...pustka..... :O

Gość alez mozecie cos zrobic!
Kazdy moze jesli sie postara. Te dzieci mozna zaadaptowac przeciez. Tak was to bulwersuje, wzrusza, jestescie przeciwniczkami aborcji to zaadoptujcie chinskie dziecko:) Juz widze ile chetnych by sie znalazlo:D ale do lamentowania i zbiorowej historii to pierwsze i one wspolczuja:O Tak to kazdy moze powiedziec, ze jest dobrym bo wspolczuje patrzac. Ot taka dygresja w waszym kierunku. To jest okropne zgadzam sie, Nie ogladalam tego filmiku na youtubie, ale mialam kiedys przyjemnosc go ogladac w tv i pamietam. To nas bulwersuje, oburza, u nas dzieci w domach dziecka maja gorzej. Ale pomyslcie teraz jaka jest sytuacja w Chinach, tam nie mozna miec dwojki dzieci. Przymusowa aborcja, oddawanie dziewczynek, chorych dzieci- to dla nich norma ich jest juz tylu, ze nie chca zaludniac swiata slabszymi gatunkami (chorymi). Te dzieci oddaja rodzice! One nie rodza sie w przechowalni, wiele z nich bylo oddanych bo sie znudzilo rodzicom, niektore byly adoptowane i wrocily z powrotem:O. Nikt nie ma prawa tak traktowac ludzi i niewazne czy to dziecko czy dorosy, nikt nie ma prawa krzywdzic zwierzat itd. Chinczycy przekraczaja wszelkie granice okrucienstwa, moze cieszmy sie, ze w sumie nie daza do tego by bylo ich jak najwiecej:O

Gość alez mozecie cos zrobic!
u nas maja lepiej w domach dziecka*

Gość Mirabelum......
a myślicie że dzieci z Wietnamu mają lepiej? albo z Indii? Zmuszane do pracy jako 7latki (przy azbeście lub rozbieraniu statków) lub wydawane za mąż 10letnie dziewczynki (zmuszane do seksu i wczesnego macierzyństwa). Nie wspomnę już o Syrii gdzie dzieci poddawane są torturą a co kilka sekundę gwałcone są kobiety i małe dziewczynki. Nie mówię już o południowej Afryce gdzie bieda, ubóstwo, choroby. Pełno filmików w necie o tych małych wychudzonych dzieciaczkach umierających z głodu. Tych dzieci wam nie żal? Popatrzcie też ile dzieci cierpi w naszym kraju, którym da się jeszcze pomóc.

Gość ^^^^^^^^ jałowa damama
nic strasznego bez przesady ^^^^^^^

Gość ^^^^^^^^ jałowa damama
:)))))))))))

Gość aska vcxz
Sedno sprawy zostało ujęte w poście "czytając ten temat". Doskonale wiemy, jacy ludzie potrafią być parszywi i że wokół nas dzieją się jeszcze gorsze rzeczy. Wiemy również, jak wygląda system w Chinach i jak zaludniliby świat itp itd itd. Ale fakt pozostaje: żeby machnąć ręką na taki film trzeba być bezdusznym sk*rwysynem i tyle. A do tego mądrego Z Zzniecierpliwionego, który wyzwał mnie od hipokrytek itd: akurat trafiłeś jak kulą w płot. Nie masz najmniejszego pojęcia o tym, czym zajmuję się na co dzień. Żałosne jest również to, jak wielki szanowny aktywista odzywa się do ludzi. No i trochę mi cię żal, przypominasz mi mnie samą sprzed lat. A prawda jest taka, że posiadanie własnego dziecka zmienia sposób postrzegania pewnych spraw. Dziś mając do wyboru uratować od śmierci dziecko lub krowę, wybrałabym dziecko. Ty, jak widzę, jeszcze nie na tym etapie.

Gość xelina noxelia noxxx
aska chinczyków trzeba zabijac, torturowac i znecac sie nad nimi i nie wazne czy ma 2 miesiace czy 50 lat! amen

Gość ale bog se w kulki leciicici
strasne poprostu strasne

joasiu dzieci w sierocincu w chinach, leza w lozeczkach, biednie jest w nim bo biednie ale maja dzieci swoje łózeczka etc, a tu dziewczyny pankuja ic hlipia przed kompem, nie ma to jak udawanie na maxa wzruszonych by pokazac jakie to niby czułe a nie raz dowalily swoim dzieciom itd zenada. wejdz i zobacz co tam niby takiego strasnego???

joasia dziewczyno kto ci kupi taką bazarowa bransoletke za 64zl, bez przesady, chcialabys sie pieniedzy za nich nażreć? :O

Gość pomylilas filmy
tam dzieci nie leza w lozeczkach, lecz siedza przywiazane do krzesel, z przodu barierka blokujaca ruchy, pod spodem dziura (w spodniach rowniez wycieta) i miska na odchody... w lozeczkach leza niemowleta ktore jeszcze nie umieja siedziec, a i nie maja swoich lozeczek lecz leza na kupie w jednym jedno obok drugiego. smutne bardzo smutne... ze male dzieci od urodzenia sa wiezniami...

nic nie pomyliłam mówile o ffilmnie dying rooms, co w nim strasznego, gdzie to wszystko co opowiadasz, gdzie powód by plakac i sie z tym obnoscic??

Gość kjg,hgm
Joasiu, bransoletki bardzo ładne ;) Wiadomo jaka jest sytuacja w Chinach i co się tam dzieje. Ja jednak nie patrze na to wszystko w ten sposób. Patrze na każde z tych dzieci jako na istotę, która cierpi i egzystuje zamiast żyć pełnią życia, godnie. Owszem, nikt tymi dziećmi nie rzuca ale są głodzone, leżą chore. A ta dziewczynka na końcu 4 części? Wychudzona, przerażona i z zaropiałymi, owrzodzonymi oczami, która ledwo co z siebie wydusza płacz? uważacie, że to nie jest okrutne doprowadzić drugą istotę do takiego stanu? Człowiek na głowie staje jak jego dziecko ma maŁE ODPARZENIE NA PUPIE, smaruje się, myje, chucha i dmucha a te dzieci są poodparzane, mają mokro... Dzieci mają niespożyte zasoby energii a te są wiązane, krępuje się im ruchy, nie przytula się, nie uczy niczego. One się nie uśmiechają, nie gaworzą... To mało okrutne Waszym zdaniem? Nie pojmuję dlaczego nie zabija się tych dzieci w jakiś humanitarny sposób po porodzie zaraz. Po co te męczarnie - na logikę, nie szkoda im kasy na utrzymywanie sierocińców, które nie spełniają swojej roli?

Gość hahahahahahahahaha
ale bog se w kulki leciicici "joasia dziewczyno kto ci kupi taką bazarowa bransoletke za 64zl, bez przesady, chcialabys sie pieniedzy za nich nażreć?" Kup na bazarze taka bransoletke za 5 zeta....made in China :D:D:D Ty wielka pani placzko nad dzieciorami obcymi :P

Gość kjg,hgm
jak Wy możecie nie widzieć w tym nic strasznego? Znacie piramidę Maslowa? To pomyślcie, że u tych dzieci (ludzi!) nie zostały zaspokojone nawet potrzeby najniższego rzędu, podstawowe, egzystencjalne. Film nie musi u każdego wywoływać łez - to kwestia wrażliwości. Ale EMPATIA, kobiety! EMPATIA!!! Jeśli to nic takiego to zapraszam do kąpieli we wrzątku... Jeśli to nic takiego to która chętna zamienić się z dzieciakami na role? Same nie chciałybyście być tak traktowane ale to, że ktoś inny ma to piekło to NIC STRASZNEGO. Wybaczcie ale te co to piszą to zimne suki, które nadawałyby się do pracy w takim sierocińcu...

Gość daj juz spokójjjjjjjj
po co tu zaglądasz w ogóle? Jeżeli film cię nie zbulwersował to szczere współczucia :O chociaż nie ja ci nie współczuję, jestem przerażona, że tacy ludzie istnieją. Obojętni na krzywdę i cierpienie innych. Dlatego ten świat jest taki jaki jest, bo zbyt wielu okrutnych i pozbawionych uczuć wyższych socjopatów po nim chodzi. I nie pisz o tym, że inni cierpią bardziej. Możemy do rana analizować sytuacje w każdym kraju. Każdy kto ma chociaż minimalną wiedzę o świecie wie o tym co się dzieje w Afryce, Indiach itd...itp.... Temat był założony o umieralniach w Chinach, ale jak to na kafeterii wchodzi jedna z drugą po to żeby przypomnieć, że świat jest jeszcze bardziej zjebany :O Wiemy o tym, ale daleko szukać nie trzeba na kafeterii w dziale o macierzyństwie są osoby (matki - bo któż inny tu zagląda), które potrafią drwić z niepełnosprawności i ciężkich chorób. A film o umieralniach w Chinach to dla nich przecież nic takiego :o

Gość kjg,hgm 2
no wlasnie, ale widzisz z jednej strony aborcja fe w chinach ze np w 9miesciacu ciazy potrafia trucizne na sile wstrzyknac, a myslisz ze zabicie zaraz po to jakas rózncia? kilka -kliknascie dni tylko jest roznicy! wiec moze lepiej juz ta aborcja na poczatku ciazy, lub smierc zaraz po urodzeniu, bo na logike racja ze bezsensu kasa na "to" idzie, bo mleko trzeba im dac, jedzenie itd, a tak to ciach i po bólu dla dziecka i kłopocie dla panstwa. ps w zyciu nie pojade do chin ani hiszpani. w indiach bylam 3 razy i tez juz moja niga tam nie postanie!!

Gość daj juz spokójjjjjjjj
do kjg,hgm - ojj nie wyjeżdżałabym tu z Piramidą Maslowa i empatią. O pierwszym nie słyszały, a drugie - uczucie totalnie obce.

Gość kjg,hgm
"Ty wielka pani placzko nad dzieciorami obcymi" - dobry przykład egoisty - jak nie dotyczy mnie to mam do w dupsku... Dobrze, że świat nie składa się tylko z takich zimnych ryb. Wiesz, to co tu płodzisz bardzo źle o Tobie świadczy, nie wiem czy rzeczywiście takie masz podejście czy tylko głupio prowokujesz ale jeśli w rzeczywistości jesteś taka jak się sprzedajesz to jesteś kupa gówna i niewiele warta egocentryczką... Pewnie nad sobą płaczesz nawet jak masz zatwardzeni... No ale jak to obcych dotyczy to niech im dupę rozerwie nawet a Ty masz to gdzieś... Fajny z Ciebie tez przykład na takiego znieczuleniowca, który jak słyszy, że sąsiad za ściana tłucze żonę to sie wkurwia, że jest za głośno. A pewnie jakby komus łeb na Twoich oczach rozwalili to byś się wkurwiła, że Cię krew obryzgała... Spierdzielaj stąd, zimna, wyzuta z uczuć, suko

Gość kjg,hgm 2
to ja "ale bog..." chccialm post do Ciebie skierowac i zamist wpisac na poczatku postu to w polu pseudonim wpisalam a gdy zobaczylam to juz nie zmienialam tylko 2 dostawilam zeby sie odrozniały. Ja nie jestem zimna suka, przykre to bardzo, ale co mozemy zrobic? no co???? daj mi gwarancje ze np wpłacone gdzies przeze mnie miesiecznie 100zl pomoze cokolwiek a nie trafi do kieszeni jakiegos prezesiny to z przysiegam ze i 200 bym wplacala! nie kupujac sobie takich smiesznych zbytków jak batonika czy soków raz dwa by sie uzbierało!!!!

Gość kjg,hgm
uważam, że jak chcą się zdziesiątkować to niech każdej chińskiej kobiecie podwiążą jajowody - nie będzie dzieci to i też mniej cierpienia. Takie rozwiązanie w postaci umieralni jest dla mniej najgorsze z możliwych. Nie widzę celu w tym działaniu, chyba, że jest to cel z pobudek czysto sadystycznych. podwiązanie jajowodów to pogwałcenie praw człowieka ale tak chyba i tak jest to na porządku dziennym...

Gość kjg,hgm
Ta umieralnia to nie jedyne okrucieństwo, którego dokonuje się w tym chorym kraju. Nic nie możemy z tym zrobić. Niejeden już taki film powstał i niejeden obiegł świat... Chyba tylko wojna z nimi coś mogłaby zmienić... I tu nie chodzi o kasę - Chiny to bardzo bogaty kraj, tylko ludzie tam są biedni :(