Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytam teoretycznie

pierwsze cc, za pół roku poronienie z łyżeczkowaniem, druga ciąża - JAKI PORÓD?

Polecane posty

Gość pytam teoretycznie

Dodam, że miedzy porodami byłoby 2 lata odstępu

Gość pytam teoretycznie
a pierwsze cc z powodu polozenia miednicowego

Gość mamam27
moja gin jest zdania że jak było cc to każde następne też cc - bez gadania - chyba że się kobieta uprze i wszystko ma przygotowane do sn w sensie położenie, szyjka itd to próbuje sie sn ale i tak połowa tego sn kończy się cc .. takie jest zdanie mojej gin ale wiem że są i odmienne zdania - zwłaszcza w zacofanych szpitalach co nie chcą robić cc bo to większe koszty niż męczyć kobiete sn dopóki już naprawde nie jest źle

Gość jddddddddddddd
W UK pierwsza cc wcale nie jest wskazaniem do nastepnego porodu przez cc.

jestem aktualnie w takiej sytuacji, wg mojej gin w szpitalu gdzie bede rodzic, jak miałam cc, mam prawo nie zgodzic nie na sn, dzis bylam na izbie, przyjmowana była dziewczyna, ktora raz juz miała cc, nie wiem czy teraz ma wskazania, ale lekarz spytał jej jak chce rodzić..nie wiem czy tak jest wszędzie

Gość pytam teoretycznie
dziewczyny a skąd jesteście? ja szukam normalnego szpitala w Warszawie, gdzie nie beda mnie na sile zmuszali do sn marze, by moje drugie dziecko tez ulozylo sie posladkowo, wtedy nikt mi nie bedzie łachy robił...

też się nad tym zastanawiam. JEstem po cc, zdecydowanie drugie tez będzie cc, jak będzie trzeba to zapłacę. Ale powiedzcie mi jak to jest: wiem, że w przypadku 1 cc można z 2 próbować sn. Ale nigdzie nie znalazłam informacji, czy jeśli kobieta CHCE mieć 2 cc, to czy nie robią trudności? Czy będę musiała "załatwiać" - czy mogę sobie zażyczyć?

Gość pytam teoretycznie
Novomova, ja tez jak bedzie trzeba, to zaplace, pojde rodzic najwyzej do jakiejs prywatnej kliniki, a sn nie chce!!!! mam nadzieje, ze jednak pierwsze cc moze byc wskazaniem do drugiego. ja mam lekarza, ktory bez problemu da mi skierowanie ze wskazaniem na cc, ale on nie pracuje w zadnym szpitalu, wiec ci ze szpitala moga to olac. tak sobie mysle, moze ok 36tc zaczne pielgrzymowac po szpitalach i robic podchody co i jak. tylko pewnie zapisy na kwalifikacje do ordynatora to z polrocznym wyprzedzeniem... a skad jestes?

z Bielska Białej. Ale jeszcze nie jestem w 2 ciąży - mój mały ma 4 miesiące:):) Ale poza tym zdecydowanie chcę jako 2 poród (który planuję tak szybko jak się da) wyłącznie jako cc. I wolałabym bez "załatwiania". Bo namówic się na sn nie dam, nie ma mowy.

a ty skąd? Bo wiesz, tu w bielsku Białej jest taka klinika Eskulap. MAją podpisana umowę z NFZ, poród kosztuje coś około 500 zł. Robią większość cesarek, nawet na życzenie, choć podobno ostatnio już nei tak wiele. Tak czy inaczej, myslę że bez problemu zrobią cc które jest już 2. Nie jest to jakoś mega drogo, warto przemyśleć.

Gość pytam teoretycznie
ja z Warszawy... moze na forum gazety.pl cos wynajde

Gość game off
słyszałam o esculapie, za 500zł zrobią cc? bo w tych prywatnych typu salce w łodzi to chcą za cc 3,900:O

Gość game off
* Salve

Gość pytam teoretycznie
a nie wiecie, czy jesli drugi porod mialby byc do 2 lat po cc to robia wtedy cc, a jak wiecej niz 2 lata, to ródź babo sn i zdychaj?

naprawdę tyle to kosztuje, nawet trochę mniej. Coś mi się obiło o uszy, ze to jedyne takie miejsce w Polsce, ale głowy nie dam. Wejdxcie sobie na ich stronę, wpiszcie w wyszukiwarkę eskulap bielsko-biała. Tam jest wsio:)

Gość game off
ale cennika nie ma:P chyba ze ja ślepa;)

Gość kasienkaa__
jesli 1 byla cc,kobieta jest w 2 ciazy i przez cala ciaze i na jej koniec wszystko jest ok-polozenie dziecka,szyjka itp. to 1 cc NIE JEST wskazaniem do 2 cc.Jesli wszystko przebiega prawidlowo 2 porod po 1 cc moze odbyc sie naturalnie.Chyba ze dany gin autoamtycznie po 1 cc wypisuje skierowanie na 2 cc.

Gość mamama27
w Krakowie na Ujastku po 1 cc masz 2 cc - chyba że chcesz próbować sn

Gość pytam teoretycznie
a nie wiecie jak jest w Wawie?

Gość zeńka
up