Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość co by było gdyby pis wygrał...

chcielibyscie żeby to pis wygrał wybory ?

Polecane posty

Kshatriya "Poza tym jestem przekonany ze gdyby rzadzil pis to przeszlaby ACTA . . ." Tylko SLD i UP byli przeciwni ACTA.

"ja tylko nie wiem jak polityk moze doprowadzic do naplywy tego kapitalu" nie wiesz tego? no to biedny jesteś. nie widzisz związku między prowadzoną polityką kursem walutowym? nie rozumiesz dlaczego cena chf rośnie a złotówki leci na pysk? no naprawdę szkoda. "Poza tym to pasuje do pisowskiej koncepcji panstwa policyjnego" sprecyzujmy. to akurat pasuje do gazetowyborcej koncepcji "pisowskiego państwa policyjnego" bo nigdzie poza gazetą wyborczą "pisowskie państwo policyjne" nie istniało. "niepotrzbnie skupiasz sie na groszach." dzięki tym groszom było możliwe obniżenie podatków, składki zusowskiej, obniżenie deficytu budżetowego itd. to się nie wzięło z powietrza. bo pamiętajmy że jeszcze w roku 2005 były i zamrożone progi podatkowe i podwyższane podatki. z kolei w roku 2008 już deficyt budżetowy zaczął rosnąć. jednym słowem pis dokonał cudu - przed nim i po nim "wielkie kryzysy" z którymi "bohatersko walczyły antypisowskie rządy" a tylko ten pis miał "super koniunkturę". jakim trzeba być kretynem żeby w coś takiego uwierzyć?

01:00 [zgłoś do usunięcia] najmadrzejszy na swiecie Zuzna 01:00 [zgłoś do usunięcia] najmadrzejszy na swiecie *Zuznanna Moze Ty juz idz spac..... Literowki:) nie jestem pijany, jesli o to ci chodzi;)

Nocne gdybanie Polaków:D "...Jak mi mówiła moja jedyna znajoma Tomasz Adamek braci Kliczków nie pokona Gdyby nie słupek, gdyby nie poprzeczka Gdyby się nie przewrócił, byłaby rzecz wielka Gdyby to najczęstsze słowo polskie Gdyby mama miała fiuta, to by była ojcem..." 🖐️

Gość Zuzanna Amelia & 4
Najmadrzejszy - a Ty tez sie szykyjesz zeby zostac lekarzem czy raczej nie pojdziesz w slady rodzicow?

Ja bym nie chciała by jakakolwiek fanatyczna partia wygrała. Boję się takich zapatrzonych w swoje poglądy i odwracających kota ogonem byle by na ich było. I wyrażających się w przeokropny sposób. Wszystko się da powiedzieć normalnie, bez obrażania kogokolwiek czy podsycania niechęci.

poszedlem zupelnie inna droga:) ale rowniez dobra:) Ps. lekarz to ciezka praca, trzeba to lubic:) 10-12 lat ciezkiej nauki po maturze, a prawdziwe zarobki pojawiaja sie dopiero w okolicach 40stki i to tez dyzurujac:) pozdro:)

"Nocne gdybanie Polaków" no i dokładnie o to chodzi. każdy z rządów, poza pisowskim, miał wspaniały plany, wielkie reformy i ważne ustawy ale tylko po pisowskim nie skończyliśmy z wyższymi długami, podatkami i zamordyzmem. a propaganda to właśnie pis oskarża o zamordyzm twierdzą że "pis miał łatwo a wszyscy inni to bohatersko musieli walczyć" i GDYBY tylko oni mieli taką koninkturę jak pis (bo pis ją zmarnował) to HO HO HO. no ale nie mieli więc musieli narobić długów, afer i podnieśc podatki. i że też jeszcze po ponad 20 latach czegoś takiego ktoś się na to łapie to mnie zdumiewa.

"Ja bym nie chciała by jakakolwiek fanatyczna partia wygrała." a po czym poznajemy partię fanatyczną? czy fanatycy to ci do których się strzela czy którzy strzelają? a może ci którzy ubliżają przeciwnikom obrzucając ich wszelkimi możliwymi epitetami od "moherów" zaczynając a kończąc na "chorych psychicznie" "faszystach" i co im tam jeszcze tylko ślina na język przyniesie (choćby słynne bydło by "profesor" bartoszewski).

Jestem bezpartyjna to widzę kiedy dyskusja polega na argumentowaniu racjonalnym a kiedy na biciu piany. Właśnie, na widzeniu złą wszelkiego w swoich przeciwnikach, ba, kazdy kto się z nimi nie zgadza jest ich przeciwnikiem. Generalnie od polityków rzygać mi się chce i już z parę miesięcy właściwie nikogo nie słuchałam. Bo dziennikarze też coraz niższy poziom prezentują. Rządzić powinni fachowcy, nie spece od PR w jakiejkolwiek postaci.

I polityka nieraz przypomina bójkę w piaskownicy. "Plosę pani to on zacoł bo sypnoł mi paskiem" "Nie pse pani, to on zacol bo powiedzial ze mam bzydkie spodenki" A w gruncie rzeczy ch­uj wiadomo kto zaczął bo teraz tylko dwie strony upierają się przy swoim.

"Rządzić powinni fachowcy, nie spece od PR w jakiejkolwiek postaci." Bardzo dobrze ujęte.

Gość jak mozna miec trzydziesci
nie widzisz związku między prowadzoną polityką kursem walutowym? nie rozumiesz dlaczego cena chf rośnie a złotówki leci na pysk? no naprawdę szkoda. - znowu bredzisz. polityke monetarna prowadzi nbp dopoki byl tam balcerowicz to zloty byl mocny ale to pis z samoobrona wolali ze to zle bo polscy rolnicy narzekaja na export :D no to maja co chcieli teraz garstka rolnikow zyjaca i tak z dotacji sie cieszy a reszta majaca kredyty i placaca podatkiu z ktorych zyja rolnicy placze :D zreszta kurs walutowy to cos na co rzad ma niewielki wplyw. chcialem pokazac dlaczego byl wzrost a wzrost nie byl dzieki pisowi tylko dzieki czemus na co polityka ma niewielki wplyw. w czasach rzadow sld tez sie tak trafilo ze byl wzrost niezalezny od polityki to nie znaczy ze te partie zawsze wstrzela wie w dorby trend :D to nie jest program a szczescie a o programie wiemy tyle ze bedzie kasa na obietnice bo beda zlodziei lapac :D

"Rządzić powinni fachowcy, nie spece od PR w jakiejkolwiek postaci." akurat ja się z tym zupełnie nie zgadzam. rządzić powinni ludzie z wizją a fachowców to się wynajmuje do pomocy. gdy rządzą fachowcy to mamy sytuację taką jak teraz na świecie, że władzę nad światem przejęli bankierzy. niewątpliwie sa to fachowcy ale głównie od drenowania naszych kieszeni.

Fachowiec z wizją - to byłoby coś.

że władzę nad światem przejęli bankierzy - to objaw choroby psychicznej idz sie zbadaj poki jest szansa na wyleczeniej. oni pozyczaj kase od jednych aby za oplata pozyczyc drugim nie wiem jak tu pis zbudowal teorie spiskowa :D przeciez nie trzeba zyc z kredytow i juz sie jest poza wladza bankierow :D nie obiecywac rent i emerytur tylko prace do smierci i juz nie trzeba sie pozyczac na deficyty.

"zreszta kurs walutowy to cos na co rzad ma niewielki wplyw" no niestety jesteś po prostu kretynem. oczywiście że jeżeli państwo się zadłuża do granic możliwości, jeżeli cdsy na papiery dłużne danego państwa rosną to takie państwo ma niewielką wiarygodności i doskonale to widać w cenie waluty tego państwa. bredzenie że "rząd ma niewielki wpływ na kurs walutowy" to kolejna odsłona propagandy dla debili. to co wypisujesz jest po prostu żenujące, twój fanatyzm to jest coś niesłychanego.

Gość on będzie bronił koncepcji
Rządu Niekompetentnych bo PiS taki jest to tak ma być. Z drugiej strony będzie krytykował PO bo Mucha się na piłce nie zna :D Najważniejsze jest to, że jak rządził PiS to obniżyli składkę rentową o 6zł na miesiąc, więc było dobrze :D

"oni pozyczaj kase od jednych aby za oplata pozyczyc drugim" to ciekawe. a mówi ci coś termin bailout? weź się kretynie nie kompromituj bo to jest naprawdę żenujące żeby bałwan o wiedzy ograniczonej do artykułów z gazety wyborczej próbował się wypowiadać na tematy o których nie ma pojęcia. tak to bankowość owszem działa, ale kiedy się ją tłumaczy dzieciom w przedszkolu. w rzeczywistości wygląda to zupełnie inaczej. może znany ci jest termin "kreacja pieniądza"? bo właśnie stąd a nie z "pożyczania od jednych" bierze się większość bankowych pieniędzy. są po prostu "wyczarowywane z powietrza". a gdy się coś nie uda to odpowiedzialność za te "czary" przejmują rządy, czyli kto? ano my PODATNICY. no ale dla ciebie to są "straszliwe pisowskie teorie spiskowe a banki to od jednych pożyczają kasę aby za opłatą pożyczyć drugim" :D nie wiadomo czy się śmiać czy płakać.

oczywiście że niewielki może walute zdewaluowac i tyle :D taki soros jak bedzie chcial to w kazdej chwili spowoduje spadek zlotego o kilkadziesiat procent to samo fundusze. polska ma ok. 200 miliarow rezerw a fundusze operuja setkami miliardow kazdy. poziom oprocentowania obligacji nie ma nic do rzeczy to nastepstwo kursu. kurs waluty reguluje rynek nie jestesmy chinami i nie mamy sztywnego kursu ktory reguluje panstwo. to ile kosztuje zloty zalezy glownie od tego ile dolarow i euro do polski naplywa i jest wymieniana na zlotowki glownym czynnikiem jest to gielda bo tam ida najwieksze transfery.codziennie sprzedaje i kupuje sie akcje za miliardy i wiekszosc tej kasy jest wymieniana na euro i dolary. takei partie jak pis powoduje tylko strach u inwestorow a to dobrze nie wrozy.tak samo jak bajki o bankierach i nacjonalizacji. ta pseudo reforma emerytalna tuska nie jest dla jakichs wielkich oszczednosci bo nadal mamy najmlodszych emerytow i rencistow do weryfikacji ktorych nikt sie nie kwapi ale dla uspokojenia kapitalu i polepszenia wskaznikow po tym jak rzad znacjonalizowal czesc kasy w ofe. pis chce cala kase w ofe znacjonalizowac i wydac na swoje obietnice. czekalem az ktorys z was na to wpadnie ale jakos wam sie nie udalo. od czasow rzadu aws-uw w ofe jest odkladana kasa tysk wzial 70 miliardow ale ok 200 jeszcze zostalo ktore wezmie pis jak jakims cudem dopcha sie do wladzy i wyda na obietnice wyborcze. nastepny rzad p[o po i pisie podniesie wiek emerytalny do 90 lat bo to bedzie jedyne rozwiazanie :D

"Najważniejsze jest to, że jak rządził PiS to obniżyli składkę rentową o 6zł na miesiąc, więc było dobrze " no gdzież tam to było by ważne. polityka miłości jest ważna i "atmosfera" a nie jakieś tam podatki. dla miłości (szczególnie do grupy trzymającej władzę) trzeba wiele wycierpieć i nie wolno być tak małostkowym żeby o podatkach mówić. szczególnie skoro to "6 zł na miesiąc".

nic mi nie mowi nie jaram sie wyrazami tak jak ty. rzuca cos w gazecie polskiej i wszyscy powtarzaja. zakladam ze chodzi o instrumenty pochodne i ja za nie bankow nie winie. to ich klienci sa debilami i je kupuja. kiedys byly tylko waranty i gdr-y i byly potrzebne jak ktos nie rozumie tego ze np majac kontrakt w walucie trzeba sie zabezpieczyc na wypadke zmian kursowych to jego problem. tak samo jak i to ze ktos kupuje instrumenty pochodne ktorych zasad nie rozumie :D banki sprzedaja takie ktorych zasad nikt za wyjatkiem bankierow ale to nie wina bankow tylko debili w panstowych spolkach :D jak spolki beda prywatne to bedzie problem wlasciciela. to ze ja sie z toba umowie ze jak dolar bedzie za rok po 2zl to ty mi dasz milion a jak bedzie po 3,5zl to ja ci dam nie powoduje kreacji pieniadza. bank od instrumentow pochodnych pobiera prowizje jeden traci zyskuje drugi. zawsze ktos zarabia . to ze bank zamiast zyc z prowizji i powodowac rownowage na to samo na spadek i wzrost sam prognozuje i sprzedaje jednych instrumentow wiecej niz drugich to powinien byc problem banku ale politycy wola dotowac banki bo upadek duzego banku powoduje spadek pkb ciezko o finansowanie deficytu itd . gdyby deficytu nie bylo to problemow by nie bylo. to deficyty tworza problemy a nie banki. nie ma obietnic nie ma deficytu ktory musza finasowac banki przez co zostaje sie ich zakladniekiem.

Bailout - to chyba coś z dotacjami dla firmy. Popraw mnie, Offerma. Coś tam na podstawach przedsiębiorczości było, ale wywietrzało z głowy.

"to ile kosztuje zloty zalezy glownie od tego ile dolarow i euro do polski naplywa" a woda ma to do siebie że spływa. wy wszyscy w tej PO jesteście tacy głupi? te dolary i euro nie "napływają" sobie do nas od tak tylko za tym stoją decyzje konkretnych ludzi. i w zależności od tego jak jest oceniany przez tych ludzi nasz kraj te pieniądze "napływają" lub "odpływają". czy ci to tak trudno pojąć? jeżeli donald tusk doprowadził polskę na skraj bankructwa to nic dziwnego ze mało jest inwestycji bezpośrednich a najwięcej kapitału portfelowego który byłyskawicznei może się ewakuować. ale to jest właśnie efekt skandalicznej polityki rządu i pierdolenie że "rząd nic nie może" to dla takich idiotów jak ty się nadaje.

no gdzież tam to było by ważne. polityka miłości jest ważna i "atmosfera" a nie jakieś tam podatki. dla miłości (szczególnie do grupy trzymającej władzę) trzeba wiele wycierpieć i nie wolno być tak małostkowym żeby o podatkach mówić. szczególnie skoro to "6 zł na miesiąc - zmniejszenie JEDNEJ ze skladek o 2% to nic. to byl chwyt pijarowski i tyle tak samo jak te rozne tuska. skladka rentowa to kilkadziesiat zlotych 2% to nic. skladka spoleczna jak byla ponad 600zl tak nadal jest. jak zdrowi rencisci renty pobierali tak nadal biora i mozna wymieniac w nieskonczonosc. hausner chcial renty zweryfikowac i co sie z nim stalo :D ? zyjemy w kraju leni i kombinatorow nie ma sie co ludzic ze bedzie super wiec ludzie sie ciesza z tego ze oszolom w stylu kaczora nie rzadzi i to normalna reakcja normalnych ludzi. to fanatyk religijny zionacy nienawiscia. ani nie ma klimatu do zmian gospodarczych ani nie ma ludzi do tego w zadnej partii. dziwie sie jednak jak trzydziestoletni facet moze wyznawac ideologie kaczora. starych rozczarowanych zyciem emerytow to jeszcze rozumiem zyli w komunizmie kazdy byl taki sam a teraz ich w oczy kluje ze sasiad ma lepiej ale ty czlowiek w srednim wieku.

No dobra. Ja idę spać, a temat ląduje w zakładkach - bardzo mnie zainteresował.

i w zależności od tego jak jest oceniany przez tych ludzi nasz kraj te pieniądze "napływają" lub "odpływają". czy ci to tak trudno pojąć? jeżeli donald tusk doprowadził polskę na skraj bankructwa to nic dziwnego ze mało jest inwestycji bezpośrednich a najwięcej kapitału portfelowego który byłyskawicznei może się ewakuować. ale to jest właśnie efekt skandalicznej polityki rządu i pie**olenie że "rząd nic nie może" to dla takich idiotów jak ty się nadaje. - no ogolnie masz racje o tym samym pisalem tylko w jednym sie mylisz ten kapital i te opinie inwestorow sa odmienne bo kaczora maja za wariata nie wiadomo co on za chwile zrobi moze jak na wegrzech znacjonalizuje a moze zamknie granice z rosja a tusk jest uwazany za neutralnego tzn. nie psuje gospodarki. ratingi polski rosna nie spadaja a to ze zloty jest slabszy niz jakis czas temu to w niewielkiej czesci wina nbp bo belka jets podatny na ich wplywy a reszta to wplyw warunkow zewnetrznych na ktore nie ma wplywu ani po ani pis.

"nic mi nie mowi nie jaram sie wyrazami tak jak ty. rzuca cos w gazecie polskiej i wszyscy powtarzaja." no nie osłabiaj mnie. to jest koniec dyskusji z tobą. jesteś kretynem nie mającym pojęcia o czym ja w ogóle mówię. jakim ty prawem głąbie w ogóle zabierasz głos w sprawach na których się zupełnie nie znasz? ano tak. zapomniałem że tobie wiedza nie potrzebna. tobie się wydaje że napiszesz 10 razy że "kaczyński to fanatyk który chce wszystkim dawać" i to już jest twój "argument ostateczny" więc na niczym się znać nie musisz. "JEDNEJ ze skladek o 2% to nic." no pewnie że nic. szczególnie w porównaniu z miłością jaką ci tusk zaproponował to "nienawistnik kaczor" może sie ze swoimi podatkami schować. tusk może i podniesie podatki, może i narobi długów ale to wszystko z miłości, nie?