Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

zmotywowana;)

RATUNKU!!! atopowe zapalenie skóry AZS, jak leczyć?

Polecane posty

Proszę o pomoc. Od jakichś 3 lat na ramionach mam widoczne krostki. Z czasem one się powiększają i robią się różowe plamy. Są bardzo widoczne, bo kiedy zdejmę bluzę, osoby pytają się czemu mam takie ręce, czy sobie poparzyłam. Dodam, że ja z mamą jesteśmy alergiczkami, ja najbardziej na kurz, mama na pyłki. Teraz w lato, kiedy opaliłam skórę są one mniej widoczne, ale to czortostwo się powiększa, są już prawie na dłoniach. Co mogę z tym zrobić? Oczywiście, pójdę do dermatologa, ale czy moje obawy mogą się potwierdzić? Proszę o porady, jak dbac o moją skóre na rękach, jakie leki (na razie bez recepty) mogę kupić, czym smarować, proszę pomóżcie!

Gość Samolotek
Ja mogę polecić Resotraderm :) Świetny środek. Ale hmm, wizyta u dermatologa by była wskazana!

maści cholesterolowe i mocznikowe, Alantan, Elidel(dobry ale dość drogi ok 80 zł tubka 15g) ewentualnie kremy Emolium krem trójaktywny albo barierowy ok 20 zł

Gość erzecznik-decubal
Przede wszystkim nawilżać i jeszcze raz nawilżać odpowiednio stworoznymi dermokosmetykami dla bardzo suchej skóry Pozdrawiam, Iwona Drobicz eRzecznik Decubal

Gość gość
Poszkodowany/poszkodowana Zbiorowe odszkodowania dobry prawnik.pl

Gość gość
WON z tym spamem! WON z tym spamem! WON z tym spamem! WON z tym spamem! WON z tym spamem! WON z tym spamem! WON z tym spamem! WON z tym spamem! WON z tym spamem! WON z tym spamem! WON z tym spamem! WON z tym spamem! WON z tym spamem! WON z tym spamem! WON z tym spamem! WON z tym spamem! WON z tym spamem! WON z tym spamem!

Gość PaulinaWar

Spróbuj kremów na bazie konopi lub nawet samego oleju konopnego. Mi bardzo pomógł, a miałam podobne problemy. Moja skóra już po miesiącu wyglądała dużo lepiej. Krem kupowałam na stronie www.konopnymarket.pl 

Gość olajna

Mnie pomogły na suchą suplementy po prostu, neoglandyna. Mają w składzie omega 3-6-9, a wszyscy wiemy jak bardzo są nam potrzebne, kiedy z żywnosci nie dostarczymy odpowiedniej ilości witamin i minerałów.

Przede wszystkim walcz jedzeniem - dużo surowych warzyw, wody. A do tego włącz jakiś suplement z LUNAZYNĄ

Gość kasiaaaasia

AZS objawia sie na dloniach swedzacymi pecherzykami wypelnionymi jakby woda, potem pekaja, skora jest sucha i odpada i tak ciagle...na innych czesciach ciala zazwyczaj swedza okolice potliwe (okolice pach, kolan, stop, zgiecia lokci), powstaja tam spedzace rozowe liszaje.

Nie wydaje mi sie zebys miala AZS, ja mam od urodzenia czyli 32 lata.