Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

obserwator34l

kobiety ok 30ki z Sympatia.pl - tak dużo kadry kierowniczej

Polecane posty

jak w tytule. Bardzo często w zawodzie mają wpisane menager - kierownik. Pewnie szukają mężczyzn o równym lub wyższym statusie w hierarchii awansów itd. (jak to kobiety. Normalna, naturalna sprawa). Dominują kobiety po studiach - Ok, też studiowałem. I jak ostatnio doskwierała mi nuda w weekendy, to zacząłem podyplomowe. Ale dlaczego bardziej nie dominują kobiety na zwykłych stanowiskach ? (lub jak ja - po awansowaniu poziom, niekierowniczym) ,

Gość gwiazda821
moze ten menager-kierownik to avon albo oriflame:)))))))))))))

Gość trener od podrywu???!!!
jakoś śmiem wątpić w te ich kierownicze stanowiska, no chyba ze w sklepie, albo innej budzie

Gość taki jeden 34 latek
To ściema 🖐️

Gość parytet schowany do d...
kierownik zmiany w lidlu manager ds zamówień w 2-osobowym sklepie z odzieżą i inne kierowniczki - wystąp! :D:D

skupiaja sie na robieniu kariery do 30-tki a potem szukają typa do załatania dziury ...

Gość minimikaaaaaaa
Ci co mają kompleksy sie odezwali. Kiedys tez miałam tam w wieku 30 lat konto, mam wyższe wykształcenie i pracowałam jako kierownik jak to ktos wysmiał sklepu , była to sieciówka miałam pod sobą 15 pracowników i właśnie kierowałam tym buisnesemm na 1700m powierzchni, zarabiałam z premiami 6tyś netto i co niby miałam wpisać w rubryce z zajęciem jak nie kierownik /menager. Wyśmiewajcie sie dalej z kierowników salonów i sklepów a wielu z was z otwartymi rękoma przyjęłoby stanowisko kierownika Apartu żeby samej premii za grudzień mieć 8tyś. Reasumując czy to mi uwłaczło ,że pracowałam w sklepie jako kierownik to lepiej jakbym za 2tys w biurze pracowała bo to bardzo prestiżowe hahhahhahha

no właśnie. Hmmm . . . Zaczyna się wasze opinię ciekawie czytać. A jakie to znaczenie ? Nie lubię walki z wiatrakami. Na to trzeba by mieć czas - czyli dziecięc lat mniej. Jak awansowały w prestiżowych firmach to nie ma sensu przeszkadzać im w poszukiwaniach mężczyzn z super karier . Ale szczegółów nigdy nie znamy. Chodzi mi tylko o oszczędność czasu :-)

. . . ps: macie rację z tą względnością prestiżu tego pojęcia. Sam kiedyś w lepszych czasach na trudnym temacie zarabiałem więcej od niższej kadry kierowniczej z innych tematów. A w hierarchi byłem niżej

No dokladnie czym innym jest kierowniczka sklepu w galerii, a czym innym manager w jakiejs normalnej firmie. Teoretycznie to i to kierownik. A na takich portalach ludzie lubia podkoloryzowywac troche. Poza tym mozliwa jest tez sytuacja, ze tam sa po prostu do wyboru opcje, np. szeregowy pracownik, kierownik itd, wiec kazdy ktos mial jakis awans teoretycznie moze o zakreslic. Opcji jest wiele.

kierownik sklepu jest tak samo ważny jak w dużej firmie - miejsce nie ma znaczenia ...

Gość minimikaaaaaaa
Dziwny tok myślenia.... jakies tam zdanie można sobie wyrobić dopiero po spotkaniu face to face a nie na podstawie uzupełnionej rubryki... Powiem szczerze i potwierdzaja to badania naukowe tylko 1% ludzi na tych portalach pisze prawde i szuka miłości zwiazku sądze ze faceci kłamia bardziej ale kobiety pewnie tez ja nikomu nie polecam ja trafiłam na oszusta, kolezanka na super elokwentnego wykształconego psychopatę....Poza tym sa tam wykształceni, przystojni faceci własnie dyrektorzy, właściciele, kierownicy od lat Ci sami czy to o czyms nie swiadczy?????

"najmądrzejszy" - może i faktycznie przesadnie to dogmatyzuje. Ale jakoś w psychologi społecznej ten nurt ewolucyjny najbardziej zawsze mnie przekonywał - i jego wyjaśnienia na ile u kobiet jest to powiązanie oceny klasowej i matrymonialnej u płci przeciwnej. Singielstwo kobiet 30+ w tym nurcie psychologi uznaje się za cenę karier kobiet. Nie starczyło dla nich analogicznych mężczyzn

Gość minimikaaaaaaa
To oczywiste ,że kierownik salonu czy sklepu jest kims innym niż kierownik budowy czy kierownik w np w Raben czy Telekomunikacji Polskiej po prostu jest rubryka i majac do wyboru właściciel, wolny zawód, bezrobotny czy kierownik wybrałam kierownik bo tak w papierach mam i logiczne to dla mnie było...

obserwator34 Zakladasz, ze 3/4 kobiet na tych portalach, to kobiety, ktore sa same, poniewaz robily kariery tak? No coz, ja dokladnie nie znam tych portali, ale obawiam sie, ze prawda moze byc o wiele bardziej banalna;)

może też nie przesądzajmy ze skrajnymi wariantami. Kierowniczką w Biedronce bardziej zostaje osoba, która zaczynała od kasy. A poruszyłem wątek tych po studiach. Teoretycznie też jest możliwy wariant zdeklasowanych absolwentek . Ale też wątpliwe. Nie chcą ich przyjmować na kasy. Ale to już inny temat

Gość malinowa dama kier
ja kobieta jest z małej miejscowości, gdzie mężczyźi sa po zawodówce a szuka kogoś po studiach to uczciwie wpisje na profilu że jest na stanowisku i szuka kogoś na jej poziomie jak szuka tylko kochanka to nic nie wpisuje i tyle jak szuka do stałego zwązku to pisze prawde dlatego może własnie jest sama o nie chce kogoś kto pracuje fizycznie tylko kogoś na poziomie widocznie bezrobotne żule w jej miejscowości ją nie interesują

Gość wiekszosc tych kierowniczek
to mocno naciagane;)

Gość minimikaaaaaaa
Generalizujesz życie pisze przeróżne scenariusze , poza tym zmieniła sie obyczjowośc i tok myślenia, można mieć 3o lat i byc singlem bo rozpadł sie długoletni związek, ja np między 22 a 27 lat chorowałam i nie chciałam wtedy byc w zwiazku a potem wszyscy sie dziwili ze wieku 28 lat z moim fajnym dobrym charakterem i wyglądem modelki :-) sama jestem i tez miałam problem przez taki jak Twój tok myslenia bo skoro w wieku 28 -29 lat taka dziewczyna jest sama to ma wielkie wymagania i nikt nie godny a było i jest zupełnie inaczej.. Żeby człowieka spróbowac w jakims tam sensie ocenić trzeba sie chociaz z nim spotkać, porozmawiac a nie skreślać na dzień dobry..

Gość Ciekawskaaaaaa90
wolałbyś bezrobotną?

Gość Ciekawskaaaaaa90
ze średnim lub podstawowym wykształceniem?;) prawda jest taka, ze mężczyźni też patrzą na to KIM jest kobieta z która się zadają. "Byle kogo" sobie nie "wezmą".

Gość mentaI cut
"Ale dlaczego bardziej nie dominują kobiety na zwykłych stanowiskach ? " bo te mają już chłopów :D

Gość Ciekawskaaaaaa90
minimikaaa dokładnie... Tak samo mężczyźni myślą o pięknych kobietach- nei tylko o tych, które są k. 30stki i jeszcze/ dalej są samotne. Męzczyzna uważa, że skoro kobieta jest piękna, mądra, inteligentna, to nie mają u niej szans, bo szukają kogoś ponad nich. A tak naprawdę to tylko stereotypowe myślenie, którego i kobiety i mężczyźni powinni nie brać pod uwagę.

kobieta piekna i mądra to zjawisko tak rzadkie (przez co pożądane), że to logiczne tak właśnie pomyśleć.

"najmądrzejszy" - poczekaj, zaraz tu wyleją narzekania na portal. Tam po prostu dominują kobiety po studiach a faceci po szkołach zawodowych. Tak wygląda obraz singielstwa 30+ . Gdyby było odwrotnie to my, faceci byśmy to predzej zaakceptowali, starali się je najpierw poznać a Później oceniać. Ale u nas ocena klasowa i matrymonialna są bardziej niezależne. U kobiet są bardzo silnie powiązane

Gość minimikaaaaaaa
Faceci tez patrzą na to własnie kim jest kobieta tylko dlaczego oceniac kogoś przez pryzmat zajecia jakie robie zwlaszcza w czasach bezrobocia w jakich przyszło nam życ , mam wyższe wykształcenie, znam 2 jezyki i co w biurach i firmach oferowano mi max 3 -4 tys brutto Mam 31 lat i wieloletnie doswiadczenie jako kierownik duzych salonów i pracuje w takim za 5,4tys netto plus premie i w nosie mam opinie innych ze ponizej moich kwalifikacji ...a przepraszam ktoś za mnie rachunki zapłaci????