Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość KamilaD

Starania o ciąże

Polecane posty

Mam nawet kupiony test ciążowy,ale chyba jest za wcześnie by go zrobić?A ja tak się niecierpliwię:) I też za niedługo wychodzę za mąż.W lipcu.

Dziewczyny "przyszłe żonki" - to teraz cieszcie się ślubem. A Dzidziuś jak się ma pojawić to się pojawić. W ogóle o tym nie myślcie. To prawda, że ślub to wspaniały dzień i niesamowite wydarzenie :) Choć lekko stresujące ;)

Gość Chcę być mamą!
Masz rację nini... ślub jest teraz najważniejszy i na nim trzeba się skupić :) Ja już jestem dziewczynki w pracy.... masakra jakaś chodzę ciągle niewyspana :( jak tu się wyspać mając na sen 5 godzin max :/ w ciągu dnia na drzemkę też nie ma czasu, przynajmniej teraz gdy tak blisko do ślubu. Więc piję pierwszą z dwóch moich rytualnych porannych kaw i myślę sobie ciepło o Was :) Buzka na udany dzień kochane :))

Gość Chcę być mamą!
Wszyscy jeszcze smacznie chrapią :) A moja druga kawa poszła w ruch :D i znowu zapowiada się zwariowany dzień...

Hej, jeśli Cię to pocieszy ;) to ja już od dawna na nogach. Moje Dziecko nie wie co to długie spanie. Codziennie skoro świt pobudka i Witaj Nowy Dniu :D

Gość Chcę być mamą!
O fajnie, że ktoś też wstaje skoro świt :D Wiesz... zdaję sobie sprawę, że dziecko to wyzwanie, nieprzespane noce, stres i nie raz będę miała serdecznie dość... ale chętnie zamienię moje wstawanie o 4 do pracy na wstawanie o 4 do brzdąca ;))

Hej dziewczyny:* Widze ze z naszego forum ja slubuje najpozniej:) Nini ma racje z tym ze warto rowniez obserwowac sluz-bo my z M chodzimy teraz do poradni rodzinej i ucza nas NPR i w ramach pracy domowej codziennie musze mierzyc temp i obserwowac sluz. Kamilka trzymam kciuki za Ciebie i malenstwo i moze rzeczywiscie pomysl o zmianie lekarza bo ci na nfz to laske robia ze Ci cokolwiek powiedza-wiem z wlasnego doswiadczenia.

Gość KamilaD
Czesc dziewczyny!!:) Ja dopiero w pracy sie pojawiłam :) ... Donusia28 Nie rob jeszcze testu :) Są marne szanse że wyjdzie nawet bardzo marne:) Ja przed terminem okresu zrobiłam z 4 testy z tej niecierpliwośći i żaden nie wyszedł , dopiero w dzień spodziewanej miesiączki wyszły 2 kreski:). Pozdrawiam wszystkie poranne ptaszki:)

Gość KamilaD
ohoo i się zaczyna...Mam wrażenie jakby piersi mnie piekły hmn dziwne uczucie. Sutki jeszcze nie bola jakoś strasznie ale w nocy sie przebdziłam zeby skorzystać z toalety i wtedy pierwszy raz poczułam jkaby pieczenie piersi. Uczucie jakby były od środka bardzo gorące heh

ehh Kamilka... zazdroszczę tego pieczenia sutków hihihi :D który to jest w końcu tydzień? Szybko w sumie takie objawy się pojawiają :) myślałam, że trochę dłużej trzeba czekać... teraz pewnie stajesz się coraz bardziej pewna i wątpliwości idą w las! Aleee fajnieeee :D :))

Gość KamilaD
Wiesz co to wszystko zależy od dnia. Wczoraj był dół po wizycie dzisiaj już poczytałam ze gdzieś koniec 5 albo kolo 6 tyg dopiero widać coś na usg. Wiesz co ja jestem około 15 dni po zapłodnieniu ale to już niby poczatek 4 tyg bo lekarze liczą inaczej. A piersi ponoć zaczynają pobolewać jakoś przy terminie @. Mnie tak mocniej od niedzieli pobolewaja czyli jakos 3 dni po terminie spodziewanej @ a teraz chyba z nia na dzien bola bardziej intensywnie. Ale poki co spokojnie mogę spać na brzuchu :)

doczytałam gdzieś tam wcześniej, że jesteś ze Szczecina, to drugi koniec Polski jak dla mnie :) no i jesteś trochę młodsza, a miałam wrażenie, że w moim wieku bądź trochę starsza... Ale to pewnie dlatego, że jesteś już mężatką :) my trochę zwlekaliśmy bo najpierw studia, a chciałam mieć jakąś sensowną pracę z umową na stałe żeby nie musieć się martwić właśnie jak będę chciała mieć dzieci, ale jednak zazdroszczę młodym mamusiom, bo zawsze myślałam, że pierwsze dziecko będę miała przed 25 :D cóż tak miało być widocznie... Heh zobaczymy de facto kiedy to pierwsze się pojawi :| W ogóle wiecie co... w ciąży nie jestem (chyba ;)), ale od zawsze jak tylko pomyślę o porodzie to mam dreszcze :/ strasznie się boje nie wyobrażam sobie tego! :/ Pewnie będę rozważać cesarkę, ale to chyba też nie do końca dobry pomysł...

no zdaje się, że liczą od pierwszego dnia ostatniego okresu to by tak wyszło u Ciebie, że 4 tydzień. Kurcze to musi być niesamowite uczucie jak czujesz z każdym dniem jak ciało się zmienia coraz bardziej... A w środku pojawia się malutki człowiek :) Ehh marze już o tym! :D

Żałuję, ale muszę Cię (Was) opuścić póki co... :( kafe chyba szybko uzależnia :)) mam nadzieję, że uda mi się zajrzeć do Was wieczorem może będzie Nas tu trochę więcej bo jakoś cicho dzisiaj... :( Buzki kochane :*

Gość KamilaD
a ile masz lat?u mnie w sumie wszysto szybko się zaczeło...18 lat i zamieszkałam z chłopakiem po 2 latach mi się oświadczył i po 2 latach od oswiadczyn był ślub:) A już teraz po ślubie zaraz bedzie rok i mam nadzieje mieć dzisiusia:) W sumie porodu pki co sie nie boje. Wsszyscy mowia , że jak położą Ci dziecko na piersi to juz zapominasz o całym bólu. A no i przypomniało mi się o tym tescie owulacyjnym ja mam" LH Test" :) Sprawdzaj owulacje a na pewno Ci sie uda!!:*

Gość KamilaD
W takim razie "widzimy sie jutro" hehe:) Miłego wieczoru!!:*

Gość Chce być mamą!
Haloo jest tu ktoś?? :) Kupiłam testy owulacyjne :D ale nie wiem czy jest jeszcze sens robić je w tym cyklu? Mam już 18 dzień, więc owulacja chyba już była, ale z drugiej strony jak mierzyłam temperaturę to owulację miałam dość późno hmm... Powiedzcie mi dziewczyny ile miałyście lat jak urodziłyście pierwsze dziecko? Ja mam 27 i jak na pierwszego bobasa staro się czuję :(

ahaa kamila akurat dokładnie ten sam test kupiłam nie było innych nawet tylko, że mój kosztował 28zł... spora rozbieżność, muszę się zagłębić w lekturę :D dzisiejszy wieczór spędzam samotnie z żółtym redsem ;) kurka nie wyobrażam sobie 9 miesięcy bez żadnego alkoholu :P nie jestem jakimś alkonem, ale lubię po ciężkim dniu zrelaksować się przy piwkuu ;)

ojojojjj chyba niestety nie ma nikogo :( hihih moje dziewczyny staja na głowie żeby mi zorganizować wspaniały wieczór panieński i wszystko ma być tajemnicą :D a raczej mialo być bo już się jedna troszkę wygadała :P szkoda... kurde sama do siebie gadam :(

Gość rozarozana
czesc dziewczyny to ja też dolacze , takie intensywne starania u mnie to już 2 cykl, ale ogólnie to już nie używamy zabezpieczenia od 2 lat i nic, Mam 25 lat i myślę ze już czas, mialam estrogen i luteine przepisana od gin, teraz mialam jakiś epizod plamienie w 20 dc - dziwne , więc czekam do soboty żeby zobaczyć czy będzie@ , jestem też na innym topicu staraczek ;) pozdrawiam

Ja miałam 31 lat jak urodziłam dziecko. Czyli jak widać można i po trzydziestce :))) Chyba stara już jestem ;))

Gość KamilaD
Dziewczyny już znowy z Wami jestem :) Prace zaczynam koło 10 więc wczesniej raczej nie zagladam do internetu :) Kurcze drogo ten test kupiłaś. Co prawda ja kupowałąm w superpharm na promocji ale nie aż tak wielkiem zeby różnica była tak duza. Co do Waszego wieku to jesteście jeszcze młode!! Mojego męża mama urodziła ostatnie dziecko w wieku 42 lat a ierwsze w wieku 31 l, a ma ich aż 5-cioro:D Wiec wiecie życie zaczyna sie po 30stce!!:) Co do piwka to tez tak sobie mysle, że szkoda bo teraz czas na grilla, działeczka itp wszyscy znajomi sie chłodza zimnym piwkiem:D A nam pozostają soczki hehe:) Swoją drogą to jeszcze jakies 10 dni temu jak nie wiedziałam że jestem w ciąży( tzn nie byłam pewna) to wypiłam z 3 redsy żurawinowe:) Ale to chyba nic strasznego:) Juz teraz oczywiście zero alkoholu ;]

Gość KamilaD
rozczarowana==> Spokojnie!!:) Masz również super wiek :) Na bank zajdziesz w ciąże :) Ja poki co to tylko kwas foliowy ale cos mam wrażenie że mam osłabiony organizm, ciągle kicham itp. Chyba pojde do apteki po jakis syrop dla cięzarówek :)

Dziewczyny pomocy! Który welon mam kupić? W sumie są praktycznie identyczne ale jednak troszkę inne... Który będzie się lepiej układał? Plisss help :) ten: http://allegro.pl/welon-nowosc-2012-kogut-cyrkonie-promocja-i2319098810.html czy ten: http://allegro.pl/jmart-welon-slubny-kogut-fantazja-70cm-biel-ecru-i2296319782.html Nie śmiejcie się, że się zastanawiam nad głupim welonem :P

Gość KamilaD
Jak dla mnie pierwszy link z krysztalkami lepszy :) Sama też miałam z kryształkami tylko taki długi do pupy ;]

Gość KamilaD
Dziewczyny a tak z innej beczki :) Jak byście dały na imie swojej córci a jak synkowi? Wiem , że wybiegam już dalego w przyszłość ale już czasami o tym mysle:P

To właśnie chciałam 'usłyszeć'! :D dzięki kochane lecę zamawiać :* Kamila - chłopak Jan po oby dziadkach moim i męża, a dla dziewczynki nie wiem :( a Ty masz jakieś typy? To dawaj doradzimy hihih :))